Export pedigree

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Δηλαδή πιστεύεις πως μπορεί να δηλώνει χωρίς έγκριση του ομίλου γέννα ο οποιοσδήποτε?
Για κοίτα το Export και πες.
Χωρίς την έγκριση ποιού ομίλου?
Του VDH? Δεν την χρειάζεται, αφού δεν είναι αρμόδιος!
Του SV? Αν μπορεί να περάσει πως είναι ο ιδιοκτήτης του σκύλου, τότε φοβάμαι πως ναι!

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει πως είναι νόμιμος!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Του SV? Αν μπορεί να περάσει πως είναι ο ιδιοκτήτης του σκύλου, τότε φοβάμαι πως ναι!
Μα έχει δώσει ένα pedigree με σκύλο που έχει αριθμό ΒΕΚ.
Το pedigree έχει σφραγίδα του ΚΟΕ και υπογραφή.
Αυτά πρέπει να έχουν αποκρυφθεί δηλαδή το pedigree να έχει παραποιηθεί και να έχει βγεί φωτοτυπία ίσως με κάποιο χαρτί να καλύπτει τα επίμαχα σημεία, ώστε ο σκύλος να φαίνεται ότι δεν έχει εξαχθεί και πάρει γενεαλόγιο άλλης χώρας, και η γέννα να έχει δηλωθεί με φωτοτυπία.
Οπως και να έχει η σκύλα έχει 2 ιδιοκτήτες.
Αν δηλωθεί γέννα πρέπει στην δήλωση επίβασης - γέννας να υπογράφουν και οι δύο, και να αναφέρονται και οι δύο -εκτός και αν πάλι έχει παρουσιαστεί ψεύτικη εξουσιοδότηση.

bebulinos

New Member
20 Φεβρουαρίου 2009
1
0
Δηλαδή δεν έχω καταλάβει μπορεί να δηλώσει κανείς γέννα ή όχι χωρίς έγκριση ιδιοκτήτη-συνιδιοκτήτη και αν όχι υπάρχει κανονισμός που το προβλέπει ?

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Δηλαδή δεν έχω καταλάβει μπορεί να δηλώσει κανείς γέννα ή όχι χωρίς έγκριση ιδιοκτήτη-συνιδιοκτήτη και αν όχι υπάρχει κανονισμός που το προβλέπει ?
Η ερώτηση είναι υπεραπλουστευμένη και εδώ νιώθω πως έχουν μπλεχτεί λίγο τα πράγματα.

Άν λοιπόν πρέπει να δώσουμε μια απάντηση υπεραπλουστευμένα και με τις ελάχιστες νομικές μου γνώσεις θα έλεγα πως
Αστικά: ΝΑΙ
Βάσει εσωτερικής λειτουργία του VDH: ΟΧΙ

Οι κανονισμοί εκτροφής είναι εσωτερικοί κανονισμοί σωματείων και ορίζονται από αυτά. Είναι δηλαδή σημαντικά για την εσωτερική λειτουργία του σωματείου.

Η καθαρόαιμη κυνοφιλία δεν εξασφαλίζεται από τον αστικό κώδικα που ελάχιστα ενδιαφέρεται αν ο σκύλος ο δικός μου έχει πιστοποιητικά καθαροαιμίας (όποια κι αν είναι αυτά). Ενδιαφέρεται ωστόσο για τις διαφορές που μπορούν να προκύψουν μεταξύ εμού και του καταχωρημένου κυνοφιλικού σωματείου εφόσον αυτές εμποδίζουν την ορθή λειτουργία του. Εκεί και μόνο εκεί μπορεί να παρέμβει για να αποφασίσει αν κατά κάποιον τρόπο τηρείται αυτό που έχει γίνει αποδεκτό και από τις 3 πλευρές (κράτος, σωματείο, μέλος), δηλαδή το καταστατικό του σωματείου.
Οι διαφωνίες που αφορούν στον εσωτερικό κανονισμό, αντιμετωπίζονται από τον νομοθέτη σαν μια απλή διαφορά μεταξύ δύο προσώπων, είτε είναι φυσικά (μέλη) είτε νομικά πρόσωπα (σωματεία ή εταιρίες).

Όσο λοιπόν δεν είναι υποχρεωτική η πιστοποίηση του γνησίου της υπογραφής

Maximus

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
197
4
Patra/Greece
Η ερώτηση είναι υπεραπλουστευμένη και εδώ νιώθω πως έχουν μπλεχτεί λίγο τα πράγματα.
Άν λοιπόν πρέπει να δώσουμε μια απάντηση υπεραπλουστευμένα και με τις ελάχιστες νομικές μου γνώσεις θα έλεγα πως
Αστικά: ΝΑΙ
Βάσει εσωτερικής λειτουργία του VDH: ΟΧΙ
Αυτό μου θυμίζει το " Ολίγον έγκυος" Σαν σκέψη έχει κάποια βάση , όμως από ενα σημείο και μετά τα πράγματα σοβαρεύουν όταν πρόκειται για την σκύλα σου που ουδέποτε θέλησες να την ζευγαρώσεις και πόσο μάλιστα να βλέπεις να το έχουν κάνει κρυφά!!!
Και αφού είναι "ολίγον έγκυος" γιατί κρυφά ??