την εχω ακουσει αλλα αυτη δεν ειναι πανακριβη? εχω ρωτησει ενα petshop και μου ειπε γυρω στα 70 ευρ :shock:keyman said:Εμεις μόλις παραλάβαμε orijen,θα δίνουμε και παραλληλα ωμα κρέατα και λαχανικά,να δουμε πώς θα πάει :roll: ...
Η ποιοτητα εχει την τιμη της!kango1 said:την εχω ακουσει αλλα αυτη δεν ειναι πανακριβη? εχω ρωτησει ενα petshop και μου ειπε γυρω στα 70 ευρ :shock:keyman said:Εμεις μόλις παραλάβαμε orijen,θα δίνουμε και παραλληλα ωμα κρέατα και λαχανικά,να δουμε πώς θα πάει :roll: ...
Πήρατε την orijen για κουτάβι η για ενήλικο σκυλί ?keyman said:Εμεις μόλις παραλάβαμε orijen,θα δίνουμε και παραλληλα ωμα κρέατα και λαχανικά,να δουμε πώς θα πάει :roll: ...
Δεν νομιζω οτι ειναι-!!Dogo said:Ερωτήσεις εύλογες και λίγο...προβοκατόρικες... :mrgreen:
Ενας λογος ειναι σιγουρα, για να δουν, τι επιπτοσεις εχουν τα ακαταλληλα πραγματα που αναμειγονται στις τροφες στην υγεια των σκυλων.Γιατί είναι κακό να χρησιμοποιούνται πειραματόζωα από τις βιομηχανίες τροφών?
Εξαρταται! Εαν προκεται για αλλο ενα φαρμακο για κατι- που υπαρχουν ηδη αλλα 10- ναι, κακο ειναι.Είναι κακό να χρησιμοποιούνται και από τις εταιρείες φαρμάκων?
Ολες οι εταιριες κανουν πειραματα ζωα- ακομα και σε ανθροπους, πριν βγει το φαρμακο στην αγορα- δεν πρεπει να παρουμε κανενα φαρμακο τοτε!Εάν είναι κακό να χρησιμοποιούνται και από τις φαρμακοβιομηχανίες,πρέπει να μποϋκοτάρουμε και τα φάρμακα?
Σε παααρα πολλα!Για πόσα είδη καθημερινής μας χρήσης χρησιμοποιούνται πειραματόζωα?
Χρειαζονται! Αλλα μαλλον οχι στο βαθμο που χρισιμοποιουνται!Πόσο χρήσιμα είναι τα "πειραματόζωα" στην επιστήμη και τη γνώση?
kango1 said:ρε παιδια εχω μπερδευτει παρα πολυ ο καθενας που ρωταω λεει αλλα..
ο ενας λεει οτι η καλυτερη ειναι η hils ,ο αλλος οτι ειναι η
akana, ο αλλος η royal..ο αλλος οτι ειναι η BARF!αλλος μου λεει οτι τρωγοντας ωμα το σκυλι μπορει να γινει επιθετικο!
ο αλλος οτι η ακανα ειναι κριτικη και ο ιδιος που σπρωχνει την ακανα σπρωχνει την orijen kai οτι ειναι σκουπιδια..εχω μπερδευτει!!!! :?
keyman said:kango1 said:ρε παιδια εχω μπερδευτει παρα πολυ ο καθενας που ρωταω λεει αλλα..
ο ενας λεει οτι η καλυτερη ειναι η hils ,ο αλλος οτι ειναι η
akana, ο αλλος η royal..ο αλλος οτι ειναι η BARF!αλλος μου λεει οτι τρωγοντας ωμα το σκυλι μπορει να γινει επιθετικο!
ο αλλος οτι η ακανα ειναι κριτικη και ο ιδιος που σπρωχνει την ακανα σπρωχνει την orijen kai οτι ειναι σκουπιδια..εχω μπερδευτει!!!! :?
μα αυτο είναι και το φυσιολογικό,διαφορετικά όλα τα σκυλιά του κόσμου θα έτρωγαν μια συγκεκριμένη τροφή και όλοι οι άνθρωποι το ίδιο.Ο κάθε άνθρωπος όπως και το κάθε σκυλί είναι ένας ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ οργανισμός με ιδιαιτερότητες,γούστα,συσανεξίες,δυνατότητες.Δεν είναι δυνατόν να ταιριάζει σε όλα τα σκυλιά μια ''μάρκα'' τροφής ή ένα είδος διατροφής.Λένε ότι η μεσογειακή διατροφή ειναι η καλύτερη διατροφή για τους ανθρώπους,αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να την ακολουθήσουν όλοι ή όλοι όσοι την δοκιμάσουν θα έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία τους.Βέβαια το άσχημο με τις ξηρές τροφές είναι ότι δεν ξέρεις τι έχουν μέσα....η ωμή διατροφή είναι σαφώς καλύτερη όπως και το μαγειρευτό φαγητό που θα φτιάχνεις εσύ αλλά και πάλι γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν από καρκίνο ΜΑΖΙΚΑ τα τελευταία 100 χρόνια.Από τα φυτοφάρμακα που έχουν τα φρούτα και λαχανικά,από τα σκατά που ταίζουν τα μοσχάρια και κοτόπουλα και αρνιά που τρώμε,τι το ψάχνεις?Και το νερό που πίνουμε χάλια είναι και ο αέρας που αναπνέουμε επίσης.Άρα θα δοκιμάσεις κάποια είδη διατροφής και θα δεις πως πάει το ζώο σου.Τι ζητάμε άραγε από μια διατροφή?Να την τρώει,τα κακα του να είναι καλά,να του δίνει ενέργεια,να του δίνει υγιές τρίχωμα και δέρμα,γερά δόντια και οι εξετάσεις που θα κάνεις κάθε χρόνο να βγαίνουν καλές....τι αλλο θες?πιστοποιήση ότι δεν θα πάθει καρκίνο?γιατί εσύ ή εγώ ξέρουμε οτι δεν θα φύγουμε πριν από τα σκυλιά μας?Το κάναμε ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΛΟ ζήτημα νομίζω(περιλαμβάνω και τον εαυτο μου),θα μπει και κανείς στο φορουμ να διαβάσει όσα γράφονται και θα σκέφτεται:''Ρε τι ανησυχίες έχουν οι άνθρωποι τη στιγμή που υπάρχουν παιδια που πεινούν και άνθρωποι που πεθαίνουν και ζώα που εξαφανίζονται και και και .......''