Eukanuba ή Hills?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Καμια απο τις δυο ειναι αυτο που θα ελεγα ¨καλη".

Στην ιδια κατηγορια μπαινουν και η Proplan και η Royal Canin !

ριξε μια ματια εδω

http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/index.php/cat/1

Και οι δυο μαρκες που λες ειναι στην πρωτη κατηγορια- με τις χειροτερες σε συστατικα!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πάρε τη μια και χτυπά την άλλη!
Είναι και οι δύο γεμάτες ανακυκλωμένα σκουπίδια και υποπροϊόντα!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
keyman said:
Εμεις μόλις παραλάβαμε orijen,θα δίνουμε και παραλληλα ωμα κρέατα και λαχανικά,να δουμε πώς θα πάει :roll: ...
την εχω ακουσει αλλα αυτη δεν ειναι πανακριβη? εχω ρωτησει ενα petshop και μου ειπε γυρω στα 70 ευρ :shock:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
kango1 said:
keyman said:
Εμεις μόλις παραλάβαμε orijen,θα δίνουμε και παραλληλα ωμα κρέατα και λαχανικά,να δουμε πώς θα πάει :roll: ...
την εχω ακουσει αλλα αυτη δεν ειναι πανακριβη? εχω ρωτησει ενα petshop και μου ειπε γυρω στα 70 ευρ :shock:
Η ποιοτητα εχει την τιμη της!
Ασε που ταιζοντας μια καλη διατροφη γλυτονεις στο μελλον και εξοδα που θα κανεις στον κτηνιατρο.

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
keyman said:
Πήρατε την orijen για κουτάβι η για ενήλικο σκυλί ?

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
για κουταβι(οχι την large breed)Aπο γεύση μάλλον θα είναι καλή γιατί η μικρή θέλει να κάνει ντου σ'όλο το σακί :lol: Και από μυρωδιά πάντως παιδιά είναι καλύτερη από τις άλλες που δίναμε(βλ.hills,nutro,proplan)To παιδί που μου την έφερε μου είπε πως με 300γρ την ημέρα θα είναι μια χαρά(σε 2 γεύματα)άρα θα κρατήσει κάμποσο....Εξάλλου θα δίνουμε και άλλα τρόφιμα.Είδομεν :roll: ....

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Η τροφή είναι πολύ καλή ποιοτικά δεν έχω ακούσει τίποτα αρνητικό πάνω σε αυτό και παρακολουθώ πολλά φορουμ από όλον τον κόσμο ,το μόνο που συζητείτε είναι το 40% -42% πρωτεΐνη που έχει και για αυτό και αποφεύγουν να το δίνουν σε κουτάβια μεγαλόσωμης φυλής .
Ελπίζω να πάνε όλα καλά και εάν συνεχίσεις να την δίνεις σε κάμποσο καιρό να μας πεις εντυπώσεις .
Άρχισε να παρατηρείς τα πάντα εκκενώσεις , αν μυρίζει ,τρίχωμα …………

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Χτες ειχαμε στο ιατρειο μια επισκεψη απο τον ανθρωπο της Pets & People που ειναι οι αντιπρωσωποι της Εukanuba στην ελλαδα!

Θα βγαλουν καινουργια, πιο εξηδεικευμενα σκουπιδια στην αγορα:
τροφες για φυλες!
Οχι- δεν αντιγραφουν την Royal Canin!! :wink:
Οι δικες τους τροφες θα ειναι καλυτερες!! Βεβαια!!! :evil:

Μαλλον θα ειναι και ακομα πιο ακριβες απο τις ¨νορμαλ" τροφες- ετσιι ωστε να αποροφησουν σιγα σιγα το χασιμο, που εχουν αυτες οι τροφες στην αγορα της βορειας Ευρωπης- που μονο οι εντελος ασχετοι ταιζουν πια τετιες μαρκες που αναφεραμε εδω.

Οταν τον ροτησα γιατη δεν βγαζουν και επιτελους και μια ¨ΚΑΛΗ¨τροφη στην αγορα- δεν ηξερε να μου απαντησει βεβαια!

katrin

Active Member
26 Αυγούστου 2007
40
0
ΑΘΗΝΑ
Παντως και η Eukanuba και η Hills χρησιμοποιουν πειραματοζωα. Καλο ειναι να αγοραζουμε τροφες απο εταιριες που ΔΕΝ χρησιμοποιουν πειραματοζωα.

Brands to Boycott
As mentioned above, the main culprits for cruel and unethical animal testing are the major international 'pet' food businesses.

IAMS / Eukanuba owned by Procter & Gamble
Hills Science Diet owned by Colgate Palmolive
The majority of pet food brands available in the UK are produced by two animal testing companies - "Nestlé Purina/Friskies" and "Pedigree, Masterfoods (Mars Inc)."

Nestlé Purina/Friskies: Alpo, Bonio, Felix, Go Cat, Gourmet, Omega Complete, Proplan, Spillers, Vital Balance, Winalot.
Pedigree, Masterfoods (Mars Inc): Bounce, Cesar, Chappie, Frolic, James Wellbeloved, Katkins, Kitekat, Pal, Pedigree Chum, Royal Canin, Sheba, Techni-cal (US & Canada), Whiskas. Pedigree also manufacture Thomas rabbit food and Trill bird food.

NB Techni-Cal (Europe) although not owned by Pedigree, Masterfoods (Mars Inc) is still a company to boycott as they have not signed up to the BUAV No Animal Testing Standard.
So far, none of the supermarkets have pledged to produce their foods without unethical testing processes.

All the other brands of food have so far failed to sign up to the 'No Animal Testing Pet Food Standard'. This means they cannot or will not ensure that their products do not contribute to harmful systematic testing processes.

http://www.uncaged.co.uk/

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
και η hills???????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :!: :?: :flip: :eyecrazy: :pir: :| :evil: :alien: :evil:

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Ερωτήσεις εύλογες και λίγο...προβοκατόρικες... :mrgreen:

Γιατί είναι κακό να χρησιμοποιούνται πειραματόζωα από τις βιομηχανίες τροφών?

Είναι κακό να χρησιμοποιούνται και από τις εταιρείες φαρμάκων?

Εάν είναι κακό να χρησιμοποιούνται και από τις φαρμακοβιομηχανίες,πρέπει να μποϋκοτάρουμε και τα φάρμακα?

Για πόσα είδη καθημερινής μας χρήσης χρησιμοποιούνται πειραματόζωα?

Πόσο χρήσιμα είναι τα "πειραματόζωα" στην επιστήμη και τη γνώση?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ρε παιδια εχω μπερδευτει παρα πολυ ο καθενας που ρωταω λεει αλλα..
ο ενας λεει οτι η καλυτερη ειναι η hils ,ο αλλος οτι ειναι η
akana, ο αλλος η royal..ο αλλος οτι ειναι η BARF!αλλος μου λεει οτι τρωγοντας ωμα το σκυλι μπορει να γινει επιθετικο!
ο αλλος οτι η ακανα ειναι κριτικη και ο ιδιος που σπρωχνει την ακανα σπρωχνει την orijen kai οτι ειναι σκουπιδια..εχω μπερδευτει!!!! :?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Dogo said:
Ερωτήσεις εύλογες και λίγο...προβοκατόρικες... :mrgreen:
Δεν νομιζω οτι ειναι-!!

Γιατί είναι κακό να χρησιμοποιούνται πειραματόζωα από τις βιομηχανίες τροφών?
Ενας λογος ειναι σιγουρα, για να δουν, τι επιπτοσεις εχουν τα ακαταλληλα πραγματα που αναμειγονται στις τροφες στην υγεια των σκυλων.
Επισης πως δεχονται τα σκυλια αυτα τα ακαταλληλα πραγματα. Σιγουρα δεν θα ετρογε ενας σκυλος αλσεμενο φυτο καλαμποκιου- με τα ολα του- με μεγαλη ορεξη. Βαζοντας τα διαφορα αρωματα και κοροιδευοντας τα ζωα-τρωνε και τετια, και μεχρι να βρουν το σωστο αρωμα να κανει το καλαμποκι να μυριζει κρεας....
Και ας μην ξεχναμε και τις κλινικες διαιτες. Πως θα δουν αν οντος βοηθανε, αν δεν τα δοκιμαζουν- και επειδη δεν βρισκουν τοσο αρροστα ζωα που χρειαζονται τα αρροσταινουν ιδιοι!! Προκαλουν ογκους, αφαιρουν οργανα κλπ. .

Είναι κακό να χρησιμοποιούνται και από τις εταιρείες φαρμάκων?
Εξαρταται! Εαν προκεται για αλλο ενα φαρμακο για κατι- που υπαρχουν ηδη αλλα 10- ναι, κακο ειναι.
Αλλα χορις φαρμακα δεν γινεται!
Τι να κανουμε.

Εάν είναι κακό να χρησιμοποιούνται και από τις φαρμακοβιομηχανίες,πρέπει να μποϋκοτάρουμε και τα φάρμακα?
Ολες οι εταιριες κανουν πειραματα ζωα- ακομα και σε ανθροπους, πριν βγει το φαρμακο στην αγορα- δεν πρεπει να παρουμε κανενα φαρμακο τοτε!

Για πόσα είδη καθημερινής μας χρήσης χρησιμοποιούνται πειραματόζωα?
Σε παααρα πολλα!
Απο απορυπαντικα, καλλιντικα μεχρι και φαρμακα.

Πόσο χρήσιμα είναι τα "πειραματόζωα" στην επιστήμη και τη γνώση?
Χρειαζονται! Αλλα μαλλον οχι στο βαθμο που χρισιμοποιουνται!
Δεν γινονται να αξιολογουνται ολες οι αντιδρασεις in Vitro.
Ετσι ξεκινανε ολες οι ερευνες εκει, στο in Vitro σταδιο.
Μετα πανε σε ποντικια- μετα σκυλοι- μετα γουρουνια, μετα μαιμουδες και στο τελος δοκιμαζωνται στον ανθροπο (οταν προκεται για φαρμακα).
Στο τελευταιο σταδιο φτανουν πολυ λιγα! Πολλα αποριποτονται στιν πορεια.
Και παλι γινονται λαθοι, οπος μας αποδεικνυουν συνεχος καπιες ειδησεις με φαρμακα που αποσυρονται, επειδη αποδειχτικαν επικινδινα (Το VIOX μουρχεται τωρα εκει).

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
kango1 said:
akana, ο αλλος η royal..ο αλλος οτι ειναι η BARF!αλλος μου λεει οτι τρωγοντας ωμα το σκυλι μπορει να γινει επιθετικο!
ο αλλος οτι η ακανα ειναι κριτικη και ο ιδιος που σπρωχνει την ακανα σπρωχνει την orijen kai οτι ειναι σκουπιδια..εχω μπερδευτει!!!! :?

μα αυτο είναι και το φυσιολογικό,διαφορετικά όλα τα σκυλιά του κόσμου θα έτρωγαν μια συγκεκριμένη τροφή και όλοι οι άνθρωποι το ίδιο.Ο κάθε άνθρωπος όπως και το κάθε σκυλί είναι ένας ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ οργανισμός με ιδιαιτερότητες,γούστα,συσανεξίες,δυνατότητες.Δεν είναι δυνατόν να ταιριάζει σε όλα τα σκυλιά μια ''μάρκα'' τροφής ή ένα είδος διατροφής.Λένε ότι η μεσογειακή διατροφή ειναι η καλύτερη διατροφή για τους ανθρώπους,αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να την ακολουθήσουν όλοι ή όλοι όσοι την δοκιμάσουν θα έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία τους.Βέβαια το άσχημο με τις ξηρές τροφές είναι ότι δεν ξέρεις τι έχουν μέσα....η ωμή διατροφή είναι σαφώς καλύτερη όπως και το μαγειρευτό φαγητό που θα φτιάχνεις εσύ αλλά και πάλι γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν από καρκίνο ΜΑΖΙΚΑ τα τελευταία 100 χρόνια.Από τα φυτοφάρμακα που έχουν τα φρούτα και λαχανικά,από τα σκατά που ταίζουν τα μοσχάρια και κοτόπουλα και αρνιά που τρώμε,τι το ψάχνεις?Και το νερό που πίνουμε χάλια είναι και ο αέρας που αναπνέουμε επίσης.Άρα θα δοκιμάσεις κάποια είδη διατροφής και θα δεις πως πάει το ζώο σου.Τι ζητάμε άραγε από μια διατροφή?Να την τρώει,τα κακα του να είναι καλά,να του δίνει ενέργεια,να του δίνει υγιές τρίχωμα και δέρμα,γερά δόντια και οι εξετάσεις που θα κάνεις κάθε χρόνο να βγαίνουν καλές....τι αλλο θες?πιστοποιήση ότι δεν θα πάθει καρκίνο?γιατί εσύ ή εγώ ξέρουμε οτι δεν θα φύγουμε πριν από τα σκυλιά μας?Το κάναμε ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΛΟ ζήτημα νομίζω(περιλαμβάνω και τον εαυτο μου),θα μπει και κανείς στο φορουμ να διαβάσει όσα γράφονται και θα σκέφτεται:''Ρε τι ανησυχίες έχουν οι άνθρωποι τη στιγμή που υπάρχουν παιδια που πεινούν και άνθρωποι που πεθαίνουν και ζώα που εξαφανίζονται και και και .......''

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
keyman said:
kango1 said:

μα αυτο είναι και το φυσιολογικό,διαφορετικά όλα τα σκυλιά του κόσμου θα έτρωγαν μια συγκεκριμένη τροφή και όλοι οι άνθρωποι το ίδιο.Ο κάθε άνθρωπος όπως και το κάθε σκυλί είναι ένας ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ οργανισμός με ιδιαιτερότητες,γούστα,συσανεξίες,δυνατότητες.Δεν είναι δυνατόν να ταιριάζει σε όλα τα σκυλιά μια ''μάρκα'' τροφής ή ένα είδος διατροφής.Λένε ότι η μεσογειακή διατροφή ειναι η καλύτερη διατροφή για τους ανθρώπους,αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να την ακολουθήσουν όλοι ή όλοι όσοι την δοκιμάσουν θα έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία τους.Βέβαια το άσχημο με τις ξηρές τροφές είναι ότι δεν ξέρεις τι έχουν μέσα....η ωμή διατροφή είναι σαφώς καλύτερη όπως και το μαγειρευτό φαγητό που θα φτιάχνεις εσύ αλλά και πάλι γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν από καρκίνο ΜΑΖΙΚΑ τα τελευταία 100 χρόνια.Από τα φυτοφάρμακα που έχουν τα φρούτα και λαχανικά,από τα σκατά που ταίζουν τα μοσχάρια και κοτόπουλα και αρνιά που τρώμε,τι το ψάχνεις?Και το νερό που πίνουμε χάλια είναι και ο αέρας που αναπνέουμε επίσης.Άρα θα δοκιμάσεις κάποια είδη διατροφής και θα δεις πως πάει το ζώο σου.Τι ζητάμε άραγε από μια διατροφή?Να την τρώει,τα κακα του να είναι καλά,να του δίνει ενέργεια,να του δίνει υγιές τρίχωμα και δέρμα,γερά δόντια και οι εξετάσεις που θα κάνεις κάθε χρόνο να βγαίνουν καλές....τι αλλο θες?πιστοποιήση ότι δεν θα πάθει καρκίνο?γιατί εσύ ή εγώ ξέρουμε οτι δεν θα φύγουμε πριν από τα σκυλιά μας?Το κάναμε ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΛΟ ζήτημα νομίζω(περιλαμβάνω και τον εαυτο μου),θα μπει και κανείς στο φορουμ να διαβάσει όσα γράφονται και θα σκέφτεται:''Ρε τι ανησυχίες έχουν οι άνθρωποι τη στιγμή που υπάρχουν παιδια που πεινούν και άνθρωποι που πεθαίνουν και ζώα που εξαφανίζονται και και και .......''

ναι ok το καταλαβαινω αλλα δεν ειναι forum της unisef ,αλλα φιλοζωικο site :?
ενταξυ ειναι φυσιολογικο να ανησυχουμε με ολα αυτα που ακουμε..
αλλωστε ειναι σε post που εχει να κανει με την διατροφη.. :wink: