EU passport

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Οι διαδικασίες διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα προορισμού (και τη χώρα διαμονής), για την Ελλάδα (και χώρες τις ΕΕ μάλλον) χρειάζεται το titer-test, επίσης χαρτιά που τα εκδίδει η veterinary inspection και είχα και την ατυχία πριν 2 χρόνια να μου ζητήσουν στα σύνορα το σκύλο να τον δει κτηνίατρος και να ελέγξει για τσιπάκι και μου ζήτησαν και λεφτά κι από πάνω! :rolleyes:

Σίγουρα είναι πιο εύκολο για τις χώρες μέλη της ΕΕ, επίσης στη Σερβία υπάρχει και το θέμα της λύσσας, δυστυχώς.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Χμμμ, κοίταξα τη σελίδα του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών και δίνει τη λίστα των χωρών που έχουν εξαλείψει τη λύσσα με σημείωση μάλιστα αν πρόκειται για όλες τις μορφές της λύσσας, δηλαδή σκύλων και ... νυχτερίδων:

Table 2-16. Countries and political units reporting no indigenous cases of rabies during 20051

Region Countries Africa Cape Verde, Libya, Mauritius, Réunion, São Tome and Principe, and Seychelles Americas North: Bermuda, St. Pierre and Miquelon
Caribbean: Antigua and Barbuda, Aruba, Bahamas, Barbados, Cayman Islands, Dominica, Guadeloupe, Jamaica, Martinique, Montserrat, Netherlands Antilles, Saint Kitts (Saint Christopher) and Nevis, Saint Lucia, Saint Martin, Saint Vincent and Grenadines, Turks and Caicos, and Virgin Islands (UK and US)
South: Uruguay
Asia Hong Kong, Japan, Kuwait, Lebanon, Malaysia (Sabah), Qatar, Singapore, United Arab Emirates Europe Austria, Belgium, Cyprus, Czech Republic2, Denmark2, Finland, France2, Gibraltar, Greece, Iceland, Ireland, Isle of Man, Italy, Luxemburg, Netherlands2, Norway, Portugal, Spain2 (except Ceuta/ Melilla), Sweden, Switzerland, and United Kingdom2 Oceania3 Australia2, Northern Mariana Islands, Cook Islands, Fiji, French Polynesia, Guam, Hawaii, Kiribati, Micronesia, New Caledonia, New Zealand, Palau, Papua New Guinea, Samoa, and Vanuatu1Bat rabies may exist in some areas that are reportedly free of rabies in other animals.

2Bat lyssaviruses are known to exist in these areas that are reportedly free of rabies in other animals.
3Most of Pacific Oceania is reportedly rabies-free.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Οι διαδικασίες διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα προορισμού (και τη χώρα διαμονής), για την Ελλάδα (και χώρες τις ΕΕ μάλλον) χρειάζεται το titer-test, επίσης χαρτιά που τα εκδίδει η veterinary inspection και είχα και την ατυχία πριν 2 χρόνια να μου ζητήσουν στα σύνορα το σκύλο να τον δει κτηνίατρος και να ελέγξει για τσιπάκι και μου ζήτησαν και λεφτά κι από πάνω! :rolleyes:

Σίγουρα είναι πιο εύκολο για τις χώρες μέλη της ΕΕ, επίσης στη Σερβία υπάρχει και το θέμα της λύσσας, δυστυχώς.
Μαλλον ετσι θα ειναι!
Εγω ενδιαφερομουνα για ταξιδι με σκυλους που διαμενουν σε χωρα ΕΕ ( Ελλαδα) μεχρι Γερμανια- αλλα θα περασουν απο FYROM, Σερβια και Σλοβενια- εκει χρειαζεται Τιτερ Τεστ- για να ξαναμπαινουν στην ΕΕ. Αλλα εκει- οσες φορες και αν πας πια- δεν χρειαζεται να ξανακανεις τεστ- οταν τηρουνται οι ημερομηνιες για το εμβολιο κατα της λυσσας. Το ιδιο ισχυει και για σκυλια φηλων μου που η μονημη κατοικια τους ειναι στην γερμανια, εχουν εξοχικο στην τουρκια και πανε καθε χρονο. Εκαναν μια φορα τιτερ Τεστ ανα σκυλο (εχουν 3) και πανε και ερχονται τωρα συνεχος.

toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
Μαλλον ετσι θα ειναι!
Εγω ενδιαφερομουνα για ταξιδι με σκυλους που διαμενουν σε χωρα ΕΕ ( Ελλαδα) μεχρι Γερμανια- αλλα θα περασουν απο FYROM, Σερβια και Σλοβενια- εκει χρειαζεται Τιτερ Τεστ- για να ξαναμπαινουν στην ΕΕ.
Αυτό δεν το έχω ξανακούσει. Πρόσφατα ταξίδεψα με 3 σκυλιά από χώρα ΕΕ σε χώρα ΕΕ μέσω Σερβίας και κανείς πουθενά δεν μου ζήτησε Τιτερ τεστ. Υπάρχει γραμμένο κάπου η ρωτήσεις και σου το είπαν? Και αν ναι ποιος το είπε?
Γενικά θα ήταν καλό να βγάλουμε μια άκρη και όλες οι πληροφορίες να γίνουν sticky γιατί πιστεύω ότι πολλά μέλη θα το έβρισκαν χρήσιμο

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τόσκο, ρώτησες στην κτηνιατρική; Τί σου είπανε, για τη Σερβία χρειάζεται τίτερ-τεστ; Γιατί άλλο να χρειάζεται, και άλλο να μην το ζητήσουν οι τελώνες γιατί βαριούνται...

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Πάντως πριν από 3 χρόνια , πήγαμε με αυτοκίνητο από Ελλάδα μέχρι Κροατία...για το Πανευρωπαικό στο Ζάγκρεμπ...τα χαρτιά που είχαμε μαζί μας για τους σκύλους ήταν το βιβλιάριο υγείας με όλα τα εμβόλια....το export pedigree, αν υπήρχε και το νούμερο του τσιπ...
Και περάσαμε 3 χώρες για να πάμε εκεί...
Σκόπια, Σερβία & Κροατία...
Έχουν αλλάξει οι κανονισμοί από τότε?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δηλαδή για την Κροατία δεν χρειαζόταν το titer-test?
Τί να πω, δεν ξέρω... πάντως όταν ήταν να πάμε Ελλάδα την πρώτη φορά με ρώτησαν αν πάμε με αυτοκίνητο ή αεροπλάνο, σε ποια χώρα ακριβώς πάω, τί ζώο πάω, έδωσα για όλη τη διαδικασία περίπου 100 ευρώ, στα Ελληνικά σύνορα μας έπρηξαν...
Οταν γυρίζαμε κανένας δε μας ζήτησε τίποτα.
Ισως να παίζει και σε ποιον πέσεις, αν έχει όρεξη για δουλειά δηλαδή!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εμείς πάντως το 2007 δεν το κάναμε...και δεν μας το ζήτησαν...στα σύνορα απλά τους δείξαμε τα χαρτιά των σκύλων...μέτρησαν τα σκυλιά και μόνο στην επιστροφή πέσαμε στα σύνορα Σερβία - Σκόπια κάποιον που ήθελε να ελέγξει τα τσιπ των σκύλων...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ισως επειδή η Ελλάδα είναι στη λίστα των χωρων που δεν έχουν πρόβλημα με τη λύσσα... εμείς πρώτη φορά που κατεβήκαμε με τον Κούκη ήταν το 2008 και χρειαζόταν τιτερ-τεστ!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Πάντως πριν από 3 χρόνια , πήγαμε με αυτοκίνητο από Ελλάδα μέχρι Κροατία...για το Πανευρωπαικό στο Ζάγκρεμπ...τα χαρτιά που είχαμε μαζί μας για τους σκύλους ήταν το βιβλιάριο υγείας με όλα τα εμβόλια....το export pedigree, αν υπήρχε και το νούμερο του τσιπ...
Και περάσαμε 3 χώρες για να πάμε εκεί...
Σκόπια, Σερβία & Κροατία...
Έχουν αλλάξει οι κανονισμοί από τότε?
Ισως απλα να εισασταν τυχεροι?

Βασικα υπαρχει ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 998/2003 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CONSLEG:2003R0998:20080624:EL:PDF που κανονιζει ακριβως τι προβλεπετε για τις μετακινηνσεις των κατοικιδιων.

Το παραπανω τροποποιείται από διαφορα συμπληρωματα- που αναγραφονται στην αρχη του πρωτου κανονισμου.
Διαβαστε προσεκτικα το
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙΙ
Όροι για μετακινήσεις από τρίτες χώρες
Άρθρο 8

Στο παραπανω γραφει και για την εξεταση τιτλου για την "επαναφορα" των ζωων στην ΕΕ.
Αμα σου κατσει κανας στραβος στα συνορα, μπορει να μην σ'αφησει να μπεις απο τριτη χωρα πισω στην ελλαδα.
Εγω παντος δεν θα το διακυνδινευα με τιποτα!

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εμαθα σήμερα μερικά πράγματα. Είχε δίκιο η FrenchieFan, το τίτερ χρειάζεται να γίνει μόνο μια φορά εφόσον ο σκύλος εμβολιάζεται τακτικά κατά της λύσσας (και χρειάζεται μόνο για χώρες εκτός Ε.Ε.).

Επίσης κουτάβια κάτω των 3ών μηνών δεν μπορούν να περάσουν σε χώρα της Ε.Ε. (από χώρα εκτός Ε.Ε.) επειδή δεν υπάρχει εμβόλιο κατάλληλο για κουτάβια κάτω των 3ών μηνών. Ετσι γράφει στα χαρτιά, τώρα εφόσον κάποιος ξέρει κάποιο τρόπο να περάσουν κουτάβια κάτω των 3ών μηνών σε χώρα της Ε.Ε. ας το γράψει.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Νομιζω οτι δεν υπαρχει τροπος!
Φιλος μου εφερε σκυλο απο Ισραηλ- και περιμενε να παει 3 μηνων και να κανει το εμβολιο, μεχρι να το στειλει ο Εκτροφερας.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα