EU passport

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
πιστοποιητικο γεννησης 2 φωτογραφιες και καθαρο μητρωο
sorry για το offtopic αλλα δεν κρατιεμαι

toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
Για να βγάλεις EU passport (μπλε) πρέπει να απευθυνθείς σε κτηνίατρο από χώρα της ΕΕ.
Το πιο εύκολο είναι να σου το στείλει κάποιος από Ελλάδα

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Για να βγάλεις EU passport (μπλε) πρέπει να απευθυνθείς σε κτηνίατρο από χώρα της ΕΕ.
Το πιο εύκολο είναι να σου το στείλει κάποιος από Ελλάδα
Μάλιστα, τόσο εύκολο; :-|

Ο σκύλος μου έχει σερβικό διαβατήριο, δηλαδή κάθε φορά που θέλω να κατέβω πρέπει να γίνει titer-test (πανάκριβο), άσχετο που έχει αυτοκόλλητα από εμβόλια κατά της λύσσας στο διαβατήριο. Επίσης στα ελληνικά σύνορα είναι ολόκληρη διαδικασία, ελέγχουν τσιπ, μέχρι που ζητάνε και λεφτά να αφήσεις μην τυχόν πας να πουλήσεις το σκύλο :shock:

Αν είναι τόσο εύκολο να βγάλω τέτοιο διαβατήριο θα με έσωζε...

toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
Ναι. Είναι τόσο εύκολο.
Συχνά σέρβοι εκτροφείς δίνουν με ευρωπαϊκά διαβατήρια τα κουτάβια τους για να αποφύγουν αντίστοιχα προβλήματα στα σύνορα. Και ούτε τιτερ τεστ ούτε τίποτα.

Να σου κάνω και εγώ μια ερώτηση. Κουτάβι 2,5 μηνών (χωρίς εμβόλιο λύσσας) με EU passport πρέπει να διασχίσει την Σερβία. Γίνεται? Υπάρχει κάποιος που μπορεί να μας απαντήσει υπεύθυνα?

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
στον κτηνιατρο που ειχα ρωτησει εγω μου ειπε 15 λεπτα υποθεση ειναι

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ο σκύλος μου έχει σερβικό διαβατήριο, δηλαδή κάθε φορά που θέλω να κατέβω πρέπει να γίνει titer-test (πανάκριβο), άσχετο που έχει αυτοκόλλητα από εμβόλια κατά της λύσσας στο διαβατήριο.
Εγω ξερω, οτι αμα κανει μια φορα τεστ Αντισωματων (Titer Test) σε εγγεκριμενο εργαστηριο, και αυτος ειναι ενταξη, δεν χρειαζεται να ξανακανει, εφοσων κανει παντα τα εμβολια μες στην προβλεπομενη ημερομηνια!

Και αυτο για να εισελθει στην ΕΕ.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
είναι πολύ εύκολο, ένας κτηνίατρος της Ε.Ε. συμπληρώνει τα στοιχεία του σκύλου-tatoo αν έχει και αρ.τσιπ, τα στοιχεία του ιδιοκτήτη ον/μο, διεύθ. κλπ., και κολάει τα εμβόλια πάνω στο διαβατήριο.Απλά απο εδώ και πέρα -για να έχει ισχύ θα πρέπει όλα τα εμβόλια του να γράφονται εκεί

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Να σου κάνω και εγώ μια ερώτηση. Κουτάβι 2,5 μηνών (χωρίς εμβόλιο λύσσας) με EU passport πρέπει να διασχίσει την Σερβία. Γίνεται? Υπάρχει κάποιος που μπορεί να μας απαντήσει υπεύθυνα?
ΝΟΜΙΖΩ
Οτι για κουτάβι χρειάζεται μόνο πως έχει κάνει τα εμβόλια (εκτός της λύσσας) για να μπει στη Σερβία, και να έχει διαβατήριο με τα εμβολιά του.
Αν λες πως θα διασχίσει τη Σερβία (δε θα μείνει) μάλλον δε θα σας καθυστερήσουν στα σύνορα.
Στην ΠΓΔΜ παράδειγμα κανένας δε μας ρωτάει τίποτα για το σκύλο.

Εχω βρει αυτή τη συζήτηση, ίσως να βρεις κάποια άκρη, ή με το google translator

http://www.balkankinology.net/pricaonica/viewtopic.php?f=1&t=5182&start=30

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Εγω ξερω, οτι αμα κανει μια φορα τεστ Αντισωματων (Titer Test) σε εγγεκριμενο εργαστηριο, και αυτος ειναι ενταξη, δεν χρειαζεται να ξανακανει, εφοσων κανει παντα τα εμβολια μες στην προβλεπομενη ημερομηνια!

επειδή πρόκειται να ταξιδέψουμε τον Αύγουστο σε χώρα της ΕΕ και ενώ είναι εμβολιασμένος για λύσσα, είναι απαραίτητο να κάνει και το τεστ;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com

Δεν είναι έτσι...
Είχαμε κάνει πριν 2 χρόνια, τα αποτελέσματα βγήκαν μια χαρά, τώρα μας ζήτησαν να ξανακάνουμε, παρόλο που κάνουμε όλα τα εμβόλια κάθε χρόνο.

Δεν το σκέφτηκα το EU διαβατήριο... στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα! :D

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com

Έτσι είναι! Όταν γίνονται τα επαναληπτικά εμβόλια στην ώρα τους δεν χρειάζεται να ξαναγίνει Titer Test

toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
Ευχαριστώ Berna.
Για την περίπτωση σου θα ήταν ότι καλύτερο να βγάλεις EU διαβατήριο για να γλιτώσεις από τα προβλήματα στα σύνορα.

Για την ιστορία...
Πριν ένα μήνα έφερα σκύλο από Αμερική χωρίς να κάνει titer test.
Ξέρω και άλλες περιπτώσεις εισαγωγής στην Ευρώπη χωρίς το τεστ.
Οι δικές μου πληροφορίες είναι ότι χρειάζεται για Σουηδία, Μάλτα και Νορβηγία
edit: Αν το ζητάνε και αλλού παρακαλώ να με διορθώσετε

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εγώ που κοίταξα για το πώς να φέρω ενδεχομένως το Μουφ στην Ελλάδα και που το συζήτησα και με μια Αμερικάνα εκτροφέα που είχε μπει στη διαδικασία μια φορά, ανακάλυψα ότι πας τη σελίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ουάσιγκτων που έχει όλες τις φόρμες για να βγάλεις Ευρωπαϊκά χαρτιά της ΕΕ ώστε να φέρεις σκύλο. Από κει και πέρα τα σφράγιζε η Ελληνική Πρεσβεία. Θα σε συμβούλευα επομένως να κοιτάξεις τη σελίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι και να τους πάρεις και τηλέφωνο και βλέπεις. Ενδεχομένως να μπορείς να βγάλει ό,τι χαρτιά θέλεις εκεί.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα