Δεν διάβασα πουθενά κάτι τέτοιο...
Το Ethoxyquin είναι αντιοξειδωτικό και χρησιμοποιείται ως συντηρητικό στις ξηρές τροφές, αλλά και σε μερικά τρόφιμα τα οποία προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση όπως τα μπαχαρικά τσιλι και πάπρικα, για να αποτρέψει (κυρίως) την απώλεια του χρώματος τους, λόγω οξείδωσης.
Από ότι διάβασα, η μεγάλη διαφορά της χρήση του ethoxyquin ως συντηρητικό στις ζωοτροφές και στα ανθρώπινα τρόφιμα, είναι πως στις ζωοτροφές το επιτρεπόμενο ποσοστό είναι 300 φορές μεγαλύτερο, σε σχέση με τα όρια ασφαλείας στα ανθρώπινα τρόφιμα! :shock:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ethoxyquin