Eπιλογή σκύλου

antreas700

Active Member
12 Μαρτίου 2012
37
0
Κυπρος
γεια σας εγω ειχα πριν ενα σκυλο διασταυρωση, τον βρηκα αδεσποτο και τον υιοθετησα, πεθανε λογω γηρατιων ηταν πουτολ με τεριελ και ηταν γυρω στα 12 κιλα ηταν πολυ φιλικος με την οικογενεια και φιλους και ηταν ομως και πολυ καλος φυλακας, οταν καποιος προσπαθουσε να μπει σπιτι χωρις να ειμαστε παρόντες εμεις επιτίθονταν και δεν αφηνε κανενα να ενοχλησει την περιουσια μας.

Θα ηθελα να αποκτησω μια ρατσα σκυλου με παρομια χαρακτηριστικα, δηλαδη θελω ενα σκυλο μεσαιου μεγεθους εως 20 κιλα που να'ναι φιλικος με την οικογενεια και παιδια, αλλα να μπορει να ειναι και φυλακας.
Θα ηθελα να μου προτείνετε ρατσες που εχουν αυτα τα χαρακτηριστικα.

Last edited by a moderator:

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
μια καλη επιλογη ειναι το κοκονι μια αρχαια ελληνικη φυλη που πολλοι προσπαθουν να διασωσουν!
ειναι εως 10 κιλα και συναγερμοι δηλ γαυγιζουν σε αγνωστους περιεργες ωρες
τωρα εξαρταται τι ενοεις φυλακας γιατι με την ευρυτερη ενοια πολλα μπορουν να γινουν φυλακες

antreas700

Active Member
12 Μαρτίου 2012
37
0
Κυπρος
σαν ο σκυλος που ειχα δεν ξερω τι δαισταυροσεις ειχε ο κτηνιατρος μου ειπε ειχε πουτολ μεσα του με διαφορες ρατσες τεριελ ηταν κανονικος φυλακας δηλαδη αν προσπαθουσε καπιος να μπει σπιτι μου χωρις να του ανοιξω εγω την πορτα του εκανε επηθεση κανονικη και δεν τον αφηνε να μπει ενω αν ερχοταν το ιδιο ατομο σπιτι μου και του ανοιγα εγω ηταν φιλικος μαζι του τετιο σκυλο θελω βασικα θελω να εχει τα ιδια στοιχεια τ παλιου μ σκυλου

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καλώς ήρθες!
Natassa υποθέτω ότι ο φίλος μας αναφέρεται στα κανίς(πουντλ)!
Τα οποία παρεμπιπτόντως ίσως και να μπορούσες να κοιτάξεις φίλε antreas700, ως επιλογή καθαρόαιμου!
Σε μέγεθος και κιλά το μεσαίο πρέπει να είναι κοντά!

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
αμ πείτε μου έτσι, οκ...

Ναι, υπάρχουν πολύ καλά εκτροφεία κανίς (poodle) στην Ελλάδα Αντρέα (για την Κύπρο δε γνωρίζω).

Πολύ εκπαιδεύσιμη ράτσα, ναι, αρκετά φύλακες κ υπέροχα με τα παιδιά. Φτάνει μόνο να μη τα κακομάθεις. ;-)

Last edited:

antreas700

Active Member
12 Μαρτίου 2012
37
0
Κυπρος
τα καθαροαιμα κανουν και για φυλακες? επηδει ρωτησα για να επιανα μια τετια φυλη αλλα μου ειπαν τα καθαροαιμα ειναι υπερβολικα φιλικα ακομα και με τους ξενους και δεν κανουν για φυλακες μου ειπαν το δηκο μ εκανε γτ ειχε διασταυροσεις αλλες ρατσες για αυτο

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Aντρέα καλώς ηρθες..
Τα καθαρόαιμα σημαίνει ότι είναι σκύλοι συγκεκριμένης φυλής, και φυλές υπάρχουν πολλές και τελείως διαφορετικές μεταξύ τους.
Και ναι αν θες φύλακα θα πάρεις καθαρόαιμο, κάποιας φυλής που προορίζεται για φύλακας.

Είσαι διατεθειμένος να δώσεις ένα ποσό (περίπου 1000 ευρώ) για καθαρόαιμο?
ΑΝ όχι τότε ψάξε κάποιο ημίαιμο , σε κάποιο καταφύγιο της περιοχής σου!

Πριν κάνεις οτιδήποτε, για μένα ξεκίνα την μελέτη, το φόρουμ θα σε βοηθήσει γιατί (χωρίς παρεξήγηση) αγνοείς πολύ ΒΑΣΙΚΑ θέματα που έχουν να κάνει με τον σκύλο.
:)

antreas700

Active Member
12 Μαρτίου 2012
37
0
Κυπρος
ευχαριστω για το καλοσορισμα.ειμαι διατεθημενος να πληροσω για να παρω καθαροεμο μπορει να μην γνωριζω αρκετα για τς ρατσες σκυλων αλλα αυτο που ειχα το εκπεδευσα μια χαρα μονος μ χωρις να εχω καποιες εμπηριες. οσο ναι θελω καποιο σκυλο φυλακα αλλα πρεπει με τα παιδια να ειναι φιλικος να μην εχουμε προβληματα

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Λοιπόν, υπάρχει διαφορά από σκύλο φύλακα που θα τον δουλέψεις σε καθήκοντα φύλαξης (με βοήθεια εκπαιδευτή) και σε σκύλο "συναγερμό"..
Είναι ανάλογα με το τι ψάχνεις.

Τα περισσότερα σκυλιά θα γαυγίσουν αν μπει κάποιος ξένος, αλλά συγκεκριμένα σκυλιά μπορούν να εκπαιδευτούν για καθήκοντα φύλαξης.
Προυποθέτει πολύ χρόνο και χρήμα από πλευράς σου μια τέτοια εκπαιδευση να ξέρεις.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
με αλλα λογια πισω απο εναν τελειο φυλακα κρυβεται ενα αφεντικο που ασχολειται πολυ με τον σκυλο του με τον σωστο τροπο
του οποιου ο σκυλος ειναι συγκεκριμενης φυλης, φανταζομαι δεν θες σκυλο που να μπαινει καποιος μεσα και να τον δαγκωνει αλλα
ταυτοχρονα καλο με παιδια
ειναι μια ισοροποια πολυ λεπτη καλυτερα σκυλο συναγερμο
διαλεγεις και παιρνεις;)

antreas700

Active Member
12 Μαρτίου 2012
37
0
Κυπρος
τον σκυλο που ειχα δεν τον περασα απο εκπεδευση φυλακα αλλα αντιδρουσε ετσι απο μονος τ δεν ξερω πως και αν το ειχε εφυτο απο μονος του αλλα σε αρκετες περιπτωσεις που ακομα και φιλοι μ να που τς ηξερε να ερχονταν σπιτι μ και να εμπεναν μεσα αν δεν τς ανοιγα εγω τς επητεθοταν κανονικα δεν γαυγιζε απλα ενω σε αντιθετη περιπτωση ηταν φιλικος. βασικα οπως ειπα θελω νανε και φυλακας κανονικος αλλα να τα πηγαινει καλα με την οικογενεια-παιδια αλλιως αν δεν υπαρχει τετια ρατσα καλητερα να παρω μια ρατσα ηρεμη παρα να κινδυνευουν τα μωρα παντως αυτος που ειχα με τα παιδια και μας παντα ηταν ηρεμος ποτε δεν αγριευε μαζι μας

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
μονο που αλλη επιθεση θα εκανε ο δικος σου σκυλος και αλλη θα κανει ενα μπουλ τεριε(τυχαιο παραδειγμα)
θελω να πω οτι σε μερικες ρατσες δεν θελουμε καλυτερα να ειναι φυλακας γιατι αυτο προυποθετει και πολλα αλλα
εκτος αν εισαι διαθετημενος να ανταπεξελθεις δεν ξερω ουτε την εμπειρια σου ουτε τον χρονο χρημα χορο
που απαιτηται και πρεπει να διαθετεις

antreas700

Active Member
12 Μαρτίου 2012
37
0
Κυπρος
εχω σπιτι με ικανοπηητικη αυλη ασχολουμε αρκετα με το σκυλο εχω χρονο καθημερηνα ασο για τα λεφτα δεν ειμαι πλουσιος αλλα μπορω να ξοδεψω ενα ικανοπηητικο ποσο για να παρω τον καταληλο σκυλο

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
προτεινω ενα rough collie που ενδεχωμενος να μην ειναι killer αλλα μια φυλαξη θα την ωγαλει επισης τελειο με παιδια
αν ειναι απο καλες εκτροφικες γραμμες παντα αλλιως παιζεις καπου αναμεσα σε μαιμου με bruce lee

καλη επιλογη φιλε μου θα χαρω να διαβασω το ποστ παρουσιασης του σκυλου σου:D

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Αντρέα καλησπέρα και καλώς ήρθες.

Αν ο σκύλος δεν θα μένει έξω θα σου πρότεινα δυο φυλές, Βέλγικο Ποιμενικό που έχετε και αξιόλογο εκτροφείο στην Κύπρο και μπορείς να δεις τα σκυλιά και να μιλήσεις με τους ανθρώπους και Ντόπερμαν. Και στις δυο περιπτώσεις θα έχεις πάντως σκύλο που δε θα του αρκεί η αυλή για την εξάσκηση του, έχουν σε κάθε περίπτωση μεγάλες απαιτήσεις σε εξορμήσεις για την εξάσκηση τους. Και η ζωή τους είναι μαζί σας, στο σπίτι σας και όχι στον κήπο.