Eπιλογή Γερμανικού Ποιμενικού

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Να σε ρωτησω κατι ρε νεφελη , ο ανθρωπος σου παρεθεσε τεκμηριωμενα με γωνιωσεις , εικονες επεξηγησεις , και σου του απαντας δεν με ενδιαφερει το προτυπο και η λογικη μου λεει αυτο και αυτο . Αμα δεν εχεις τιποτα να προσθεσεις τεκμηριωμενα , δεν χρειαζεται να μιλησεις , η σιωπη πολλες φορες ειναι χρυσος

Υ.Γ με αυτη την λογικη θα διαλεξεις εκτροφεα για ακιτα? χωρις να σε ενδιαφερει το προτυπο? οταν ηταν να παρεις σκυλο απο ενα απο τα δυο εκτροφεια που εποσκεφτηκες , τα σκυλια τους ηταν ενταξει? η τωρα που αποφασισες για ακιτα θυμηθηκες κλισεις και υπερβολικες γωνιωσεις?
Καλα.. Δεν θα απαντησω οπως θα ηθελα... Λες ο εκτροφεας που μου τα ειπε ολα αυτα να ηξερε πιο λιγα απο Στελιο που ειναι απλα ιδιοκτητης; Τα ακιτα αστα τωρα σου μιλαω για γερμανικο μην τα μπερδευεις. Το προτυπο τους ειναι μια χαρα! Των γερμανικων απο αλλη αμφιβαλω...Εγω δεν ειπα οτι θα επαιρνα απο ενα απο τα 2 εκεινα εκτροφεια αλλα οτι απλως τα επισκεφτικα και δεν μου αρεσαν τα σκυλια τους γι αυτο θα επαιρνα απο αλλου. Μην μου βαζεις λογια που δεν εχω πει. Επειδη θεώ ακιτα τι σημαινει οτι δεν εχω το δικαιωμα να μιλαω για αλλες φυλες; Απο ποτε;

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Δικαιωμα εχεις να μιλησεις και να πεις την γνωμη σου , το θεμα ειναι να ξερεις ποτε να μιλας και ποτε να σωπαινεις ειδικα σε πραγματα που δεν ξερεις . Αμφιβαλλεις για ενα προτυπο το οποιο καν δεν σε ενδιαφερει οπωσ ΕΣΥ ειπες και που μαλλον δεν εχεις μπει σε κοπο να διαβασεις και να καταννοησεις , και η πλακα ειναι οτι εχεις αποψη για αυτο . Εαν δεν ξερει καποιος κατι δεν πρεπει να μιλα απλα τα πραματα , αλλιως γινεται σαν ολους του γραφικους ελληνες που ειναι απο μηχανικοι μεχρι πυρηνικοι φυσικοι και αστροφυσικοι

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Δικαιωμα εχεις να μιλησεις και να πεις την γνωμη σου , το θεμα ειναι να ξερεις ποτε να μιλας και ποτε να σωπαινεις ειδικα σε πραγματα που δεν ξερεις . Αμφιβαλλεις για ενα προτυπο το οποιο καν δεν εχεις μπει σε κοπο να διαβασεις και να καταννοησεις , και η πλακα ειναι οτι εχεις αποψη για αυτο . Εαν δεν ξερει καποιος κατο δεν πρεπει να μιλα απλα τα πραματα , αλλιως γινεται σαν ολους του γραφικους ελληνες που ειναι απο μηχανικοι μεχρι πυρηνικοι φυσικοι και αστροφυσικοι
Καλα...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Παίδες, συζήτηση κάνουμε!
Ο καθένας μπορεί να λέει την άποψη του εφόσον είναι μέσα στα πλαίσια των κανόνων!

Όλα αυτά που είπαμε δεν είναι ούτε καινούργια, ούτε γνώσεις του ενός!Είναι γνωστά!

Για όποιον ενδιαφέρεται, να 'ναι καλά το google, οι βιβλιογραφίες, οι εκτροφείς και οι κριτές.

Nefelaki και ένας εκτροφέας απλός ιδιοκτήτης σκύλων είναι, πολλών βέβαια, αλλά ιδιοκτήτης.;)

Ο Κ.Ο.Γ.Π.Ε. είναι ο όμιλος φυλής του Γερμανικού Ποιμενικού στην Ελλάδα που αποτελείται από μέλη που έχουν γνώμη για τον Γερμανικό Ποιμενικό και μπορούν να παρέμβουν στην φυλή!Ανάμεσα στα μέλη είναι και απλοί ιδιοκτήτες...μην αμφισβητείς τις γνώσεις τους...με τις γνώσεις τους και με την γνώμη τους ορίζουν...;)

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Παίδες, συζήτηση κάνουμε!
Ο καθένας μπορεί να λέει την άποψη του εφόσον είναι μέσα στα πλαίσια των κανόνων!

Όλα αυτά που είπαμε δεν είναι ούτε καινούργια, ούτε γνώσεις του ενός!Είναι γνωστά!

Για όποιον ενδιαφέρεται, να 'ναι καλά το google, οι βιβλιογραφίες, οι εκτροφείς και οι κριτές.

Nefelaki και ένας εκτροφέας απλός ιδιοκτήτης σκύλων είναι, πολλών βέβαια, αλλά ιδιοκτήτης.;)

Ο Κ.Ο.Γ.Π.Ε. είναι ο όμιλος φυλής του Γερμανικού Ποιμενικού στην Ελλάδα που αποτελείται από μέλη που έχουν γνώμη για τον Γερμανικό Ποιμενικό και μπορούν να παρέμβουν στην φυλή!Ανάμεσα στα μέλη είναι και απλοί ιδιοκτήτες...μην αμφισβητείς τις γνώσεις τους...με τις γνώσεις τους και με την γνώμη τους ορίζουν...;)
Δεν ήθελα να αμφισβητήσω τις γνώσεις σου, ξέρεις παρα πολλά και χαίρομαι να διαβάζω ποστ σου. Απλα είπα οτι σε σχεση με εναν εκτροφεα ισως ξες λιγοτερα. Επειδη αυτος ηταν χρονια στο εξωτερικο και δουλευε με σκυλια του εξωτερικου εχει παραπάνω γνώσεις. Γι αυτο το είπα

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δεν ήθελα να αμφισβητήσω τις γνώσεις σου, ξέρεις παρα πολλά και χαίρομαι να διαβάζω ποστ σου. Απλα είπα οτι σε σχεση με εναν εκτροφεα ισως ξες λιγοτερα. Επειδη αυτος ηταν χρονια στο εξωτερικο και δουλευε με σκυλια του εξωτερικου εχει παραπάνω γνώσεις. Γι αυτο το είπα
Μα δεν επικαλέστηκα ποτέ κάτι τέτοιο και λάθος πήγε η συζήτηση εκεί. Εγώ είμαι γνώστης του σκύλου μου και μόνο και λάτρης της φυλής όπως όλοι μας, ο καθένας στην δική του φυλή. Έτυχε να βάλω οπτικό υλικό και να πούμε 5-10 λόγια. That's all.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
δεν εχουν μεγαλη κλιση,, απλα τους κοντυνανε πολυ τα πισω ποδια ==)) ,,,
,,
και οταν λεμε προτυπο ενοουμε το σημερινο...
..
μια φωτογραφικη συγκριση του σημερινου προτυπου με του πρωτυπου προ 50 ετων θα μας εδειχνε την αλλαγη των χαρακτηριστηκων της ρατσας με την επεμβαση του ανθρωπου,,,/
..
οχι μονο των γερμανικων φυσικα αλλα πολλων φυλων,,,.
..
σε μελλον θα αγοραζουμε μεταλλαγμενα τροφιμα για μεταλλαγμενους σκυλους ==))

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
ξέρει κανείς κάποιον πικραμένο παναγιώτη εκτροφέα γερμανικού ποιμενικού λογικά στην πάτρα και εκπαιδευτής σκύλων συγκεκριμένα K-9?είδα μία διαφήμιση σε φυλλάδιο ενώ περίμενα το λεοφωρείο και μου μπήκανε κάποιες ιδέες για εκπαίδευση αν και χλωμό το βλέπω αφού δεν έχω λεφτά και δεν το χρειαζόμαστε πολύ.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Καλημερα σας,

Στελιο εξαιρετικα τα ποστ και πολυ καλες και τεκμηριωμενες απαντησεις.

Νεφελακι το προτυπο ειναι συγκεκριμενο.Αν δεν σε ικανοποιηει δεν σε υποχρεωνει να παρεις κανει γ.π.
Οσο για τον εκτροφεα που σου ειπε καποια πραγματα δεν σημαινει οτι ειναι και τα σωστα.Υπαρχουν εκτροφεις και εκτροφεις οποτε μιλα με ολους πριν ασπαστεις κατι που σου ειπε καποιος.
Πες μας ομως ποιο εκτροφεας σου ειπε ολα αυτα.Επισης αν τα πιστευει ολα αυτα γιατι εκτρεφει το λαθος και συμβαλει σε αυτο?Ειναι πολλα τα λεφτα ΑΡΗ!

Υ.Γ Στελιο ο Uskan ειναι ενας πολυ καλος σκυλος ανατομικα αλλα οχι καλος επιβητορας.Δεν εχει δωσει κανενα αξιολογο σκυλο.Κανενα παιδι του επισης δεν εχει διακριθει σε εκθεσεις εδω η του εξωτερικου.Αν εδινε πιστευεις οτι ο σκυλος θα ερχοτανε Ελλαδα?

Last edited:

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Καλα.. Δεν θα απαντησω οπως θα ηθελα... Λες ο εκτροφεας που μου τα ειπε ολα αυτα να ηξερε πιο λιγα απο Στελιο που ειναι απλα ιδιοκτητης; Τα ακιτα αστα τωρα σου μιλαω για γερμανικο μην τα μπερδευεις. Το προτυπο τους ειναι μια χαρα! Των γερμανικων απο αλλη αμφιβαλω...Εγω δεν ειπα οτι θα επαιρνα απο ενα απο τα 2 εκεινα εκτροφεια αλλα οτι απλως τα επισκεφτικα και δεν μου αρεσαν τα σκυλια τους γι αυτο θα επαιρνα απο αλλου. Μην μου βαζεις λογια που δεν εχω πει. Επειδη θεώ ακιτα τι σημαινει οτι δεν εχω το δικαιωμα να μιλαω για αλλες φυλες; Απο ποτε;
...
...
εδω προφανως μιλανε για τον γερμανικο ποιμενικο τον σημερινο ετσι οπως τον διαμορφωσαν οι εκτροφεις στο περασμα του χρονου και αποτελει το σημερινο προτυπο του γερμανικου ποιμενικου που παιρνει βραβεια σε εκθεσεις,,,, ειναι σα να λεμε,, καμια σχεση η τσιπουρα ελευθερας βοσκης με την τσιπουρα του ιχθυοτροφειου,,,, η η ντοματα η παραδοσιακη με τα σημερινα υβριδια των φυτωριων,,, αν αρχισουμε να μιλαμε και για μεταλλαγμενους σκυλους που κανουν επεμβαση στο DNA τους σιγουρα θα εχουμε να πουμε πολλα αν εχουν ξεκινησει και τετοιες επεμβασεις ==))

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Καλημερα σας,

Νεφελακι το προτυπο ειναι συγκεκριμενο.Αν δεν σε ικανοποιηει δεν σε υποχρεωνει να παρεις κανει γ.π.
Οσο για τον εκτροφεα που σου ειπε καποια πραγματα δεν σημαινει οτι ειναι και τα σωστα.Υπαρχουν εκτροφεις και εκτροφεις οποτε μιλα με ολους πριν ασπαστεις κατι που σου ειπε καποιος.
Πες μας ομως ποιο εκτροφεας σου ειπε ολα αυτα.Επισης αν τα πιστευει ολα αυτα γιατι εκτρεφει το λαθος και συμβαλει σε αυτο?Ειναι πολλα τα λεφτα ΑΡΗ!

Υ.Γ Στελιο ο Uskan ειναι ενας πολυ καλος σκυλος ανατομικα αλλα οχι καλος επιβητορας.Δεν εχει δωσει κανενα αξιολογο σκυλο.Κανενα παιδι του επισης δεν εχει διακριθει σε εκθεσεις εδω η του εξωτερικου.Αν εδινε πιστευεις οτι ο σκυλος θα ερχοτανε Ελλαδα?
Μα δεν εκτρέφει μορφολιγκούς αλλά εργασιακούς!

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
...
...
εδω προφανως μιλανε για τον γερμανικο ποιμενικο τον σημερινο ετσι οπως τον διαμορφωσαν οι εκτροφεις στο περασμα του χρονου και αποτελει το σημερινο προτυπο του γερμανικου ποιμενικου που παιρνει βραβεια σε εκθεσεις,,,, ειναι σα να λεμε,, καμια σχεση η τσιπουρα ελευθερας βοσκης με την τσιπουρα του ιχθυοτροφειου,,,, η η ντοματα η παραδοσιακη με τα σημερινα υβριδια των φυτωριων,,, αν αρχισουμε να μιλαμε και για μεταλλαγμενους σκυλους που κανουν επεμβαση στο DNA τους σιγουρα θα εχουμε να πουμε πολλα αν εχουν ξεκινησει και τετοιες επεμβασεις ==))
Μα δεν είναι η μόνη φυλή!!! Μα συγνώμη βρε παιδιά αλλά θεωρείται φυσιολογικό το κεφάλι που έχει ενα μπουλτεριε; Εγω οχι παντως! Σε τί εξυπηρετεί αυτή η κατασκευή;

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Καλημερα σας,

Κανονικά κανείς δεν θα έπρεπε να παίρνει γερμανικά ποιμενικά μέχρι να καταλάβουν πως αυτό το πρότυπο μπάζει απο κάπου.... Ελα όμως που είναι εξαιρετική φυλή!! Γι αυτό θα φροντήσω να πάρω κάποια διασταυρωση μορφολογικού με εκθεσιακό ή εκθεσιακό με μικρότερη κλίση! Η στην χειρότερη κάποιο ξαδερφάκι τους όπως ο Σιρκος!

Last edited:

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Κανονικά κανείς δεν θα έπρεπε να παίρνει γερμανικά ποιμενικά μέχρι να καταλάβουν πως αυτό το πρότυπο μπάζει απο κάπου.... Ελα όμως που είναι εξαιρετική φυλή!! Γι αυτό θα φροντήσω να πάρω κάποια διασταυρωση μορφολογικού με εκθεσιακό ή εκθεσιακό με μικρότερη κλίση! Η στην χειρότερη κάποιο ξαδερφάκι τους όπως ο Σιρκος!
Καλά εσύ αποφάσησε πρώτα τι θα πάρεις και πως και μετά γράψε μας ποστ!!
Πραγματικά έχω βαρεθει να βλέπω ποστ σου χωρίς καμία τεκμηριώση,απλά επειδή εσύ τα θεωρεις λάθος δε σου αρέσουν και δε συμφωνεις!
Δε σου είπε κανείς να πάρεις μπλουλτεριε,άμα σου φαίνονται αφύσικα είναι δικό σου πρόβλημα!
Αντι να ανακοικλώνεσαι με τα ίδια ποστ σε διαφορα θέματα ενημερώσου πρώτα γιατί τόσο καιρό κοροιδευεις όχι μόνο εμάς αλλά και τον εαυτό σου!!
Είναι το πρώτο ποστ που σου γράφω γιατί δε μπορώ άλλο να βλέπω ποστ σου...οκ τόσο καιρό τα αγνοω αλλά μην καταστρέφεις όλα τα θέματα...με το περίφημο ΕΓΩ σου!!
Αποφάσησε και εδώ είμαστε!

Sorry παιδιά:)

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Πραγματικά έχω βαρεθει να βλέπω ποστ σου χωρίς καμία τεκμηριώση,απλά επειδή εσύ τα θεωρεις λάθος δε σου αρέσουν και δε συμφωνεις!
Δε σου είπε κανείς να πάρεις μπλουλτεριε,άμα σου φαίνονται αφύσικα είναι δικό σου πρόβλημα!
Αντι να ανακοικλώνεσαι με τα ίδια ποστ σε διαφορα θέματα ενημερώσου πρώτα γιατί τόσο καιρό κοροιδευεις όχι μόνο εμάς αλλά και τον εαυτό σου!!
Είναι το πρώτο ποστ που σου γράφω γιατί δε μπορώ άλλο να βλέπω ποστ σου...οκ τόσο καιρό τα αγνοω αλλά μην καταστρέφεις όλα τα θέματα...με το περίφημο ΕΓΩ σου!!

Αααα δηλαδή θα πρέπει να μιλάω για μια ράτσα μονο αν με ενδιαφέρει!!!! Και το σωστό και το κοινό καλό; Να το χεσω προφανως! Οπως και εσεις άλλωστε! Εχεις δίκιο μωρέ! Φιλόζωος σημαίνει να μην σε ενδιαφέρει κανένα άλλο ζώο εκτός απο αυτο που έχεις ή αυτο που θα αποκτήσεις!Αααα τώρα το ενδιαφέρον για το είδος "σκυλος" λέγεται ΕΓΩ!Ναι ρε παιδιά δικιο έχεται! Καλά που βρήκα το τόσο φιλόζωο φόρουμ σας!

....Δεν πάμε καλά.... Εσύ αν είχες τετράγωνο κεφάλι μόνο και μόνο επειδή έτσι σε διαστα'υρωσαν θα ήσουν υγιής πστεύεις;

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Αααα δηλαδή θα πρέπει να μιλάω για μια ράτσα μονο αν με ενδιαφέρει!!!! Και το σωστό και το κοινό καλό; Να το χεσω προφανως! Οπως και εσεις άλλωστε! Εχεις δίκιο μωρέ! Φιλόζωος σημαίνει να μην σε ενδιαφέρει κανένα άλλο ζώο εκτός απο αυτο που έχεις ή αυτο που θα αποκτήσεις! Ναι ρε παιδιά δικιο έχεται! Καλά που βρήκα το τόσο φιλόζωο φόρουμ σας!

....Δεν πάμε καλά....
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο nefelaki να είσαι σίγουρη!
Αλλά εγώ άλλα έγραψα άλλα απάντησες!
Φιλόζωος σημαίνει πολλά και εσύ και εγώ είμαστε πολύ μακριά από αυτό οπότε άστο καλύτερα!
Το σωστό και κοινό καλό είναι ότι εσένα δε σε νοιάζουν πρότυπα εσένα σου αρέσουν τα ''παλίας κοπής'',εσύ πριν 1 μήνα ήθελες Γ.Π μετά Ακίτα και σήμερα: Γι αυτό θα φροντήσω να πάρω κάποια διασταυρωση μορφολογικού με εκθεσιακό ή εκθεσιακό με μικρότερη κλίση! Η στην χειρότερη κάποιο ξαδερφάκι τους όπως ο Σιρκος!
Για το μόνο που σε δικαιολογώ είναι ότι είσαι μικρή και δε ξέρεις τι λες,τι θες πραγματικά γελάω μαζί σου!!

Πραγματικά δε θα ξανασχολιασω ποστ σου,πρώτον το θεωρώ ανούσιο(στου κουφού την πόρτα πάρε την πόρτα και φύγε)!!
Και αρκετά χάλασα το θέμα του παιδιού!!

Last edited:

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο nefelaki να είσαι σίγουρη!
Αλλά εγώ άλλα έγραψα άλλα απάντησες!
Φιλόζωος σημαίνει πολλά και εσύ και εγώ είμαστε πολύ μακριά από αυτό οπότε άστο καλύτερα!
Το σωστό και κοινό καλό είναι ότι εσένα δε σε νοιάζουν πρότυπα εσένα σου αρέσουν τα ''παλίας κοπής'',εσύ πριν 1 μήνα ήθελες Γ.Π μετά Ακίτα και σήμερα: Γι αυτό θα φροντήσω να πάρω κάποια διασταυρωση μορφολογικού με εκθεσιακό ή εκθεσιακό με μικρότερη κλίση! Η στην χειρότερη κάποιο ξαδερφάκι τους όπως ο Σιρκος!
Για το μόνο που σε δικαιολογώ είναι ότι είσαι μικρή και δε ξέρεις τι λες,τι θες πραγματικά γελάω μαζί σου!!

Πραγματικά δε θα ξανασχολιασω ποστ σου,πρώτον το θεωρώ ανούσιο(στου κουφού την πόρτα πάρε την πόρτα και φύγε)!!
Και αρκετά χάλασα το θέμα του παιδιού!!
Αντε πάλι! Είπα οτι θέλω ακιτα και αυτό θα πάρω!Είπα όμως και οτι στο μέλλον θα παρω σιγουρα γερμανικο ποιμενικο γιατι μου αρέσει η φυλή! Πάνω σε αυτό κολλάει αυτό που είπα! Δεν σημαίνει οτι τώρα θέλω γερμανικό αλλά οτι όταν στο μέλλον πάρω και άλλον σκύλο, που θα είναι γερμανικός ποιμενικός θα φροντήσω να είναι μορφολογικός με εκθεσιακό ή μορφολογικό με μικρότερη κλίση ή στην χειρότερη ξαδερφάκι του!

Επίσης κοινό καλό είναι να βλέπεις πέρα απο τα πρότυπα. ¨εχουν αλλάξει σχεδόν όλες τις ράτσες απο παλιά μέχρι τώρα, όμως δεν είπα οτι κανένα πρότυπο δεν μου αρέσει αλλά το οτι το έχουν παρακάνει με κάποιοες φυλές και αυτο πρέπει να σταματήσει! Κάποιος φορές οι μιρκοί είμαστε παλύ πιο ανοιχτόμυαλοι απο εσας! Δεν χρειάζεται να είσαι μεγάλος για να καταλάβεις το σωστό και το λάθος!

Last edited:

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564

επρεπε.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Nefelaki, λιγότερα ποστ και περισσότερο διάβασμα σου προτείνω.

Φιλικά.