Eπιθετικός Σκύλος

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Καλησπέρα σε όλους! Έχω αρκετό καιρό να συνδεθώ στο φόρουμ και να γράψω (τελευταία φορά ήταν πριν μερικούς μήνες που είχα την επιθυμία να υιοθετήσω δεύτερο σκύλο αλλά δεν ευδοκίμησε) αλλά παρακολουθώ τα θέματα συχνά.
Αυτή τη φορά θα ήθελα να ζητήσω τις συμβουλές σας σχετικά με έναν σκύλο ο οποίος δεν είναι δικός μου, αλλά θα ήθελα όσο μπορώ να βοηθήσω αυτόν και την οικογένεια του. Πρόκειται για έναν αρσενικό ημίαιμο σκύλο (ίσως μοιάζει με γ.π.) 8 ετών, ο οποίος είναι πολύ επιθετικός προς όλα τα άλλα ζώα, αλλά έχει δαγκώσει και όλα τα μέλη της οικογένειας επανειλλημένα.
Έχουν φτάσει σε σημείο να φοβούνται να τον πλησιάσουν, πράγμα που πιστεύω κάνει την κατάσταση χειρότερη. Προσωπικά, τον έχω πλησιάσει και χαιδέψει αρκετές φορές χωρίς πρόβλημα πράγμα που με κάνει να αναρωτιέμαι για τα περιστατικά που μου έχουν περιγράψει. Το μόνο στο οποίο έτυχε να είμαι μπροστά, ήταν όταν ένα άτομο από την οικογένεια τον έπιασε από το κολάρο και αυτός γύρισε να δαγκώσει προειδοποιητικά, χωρίς να το ολοκληρώσει. Ζούσε μέσα στο σπίτι, αλλά μετά τα δαγκώματα τον έχουν έξω δεμένο γιατί το σκάει μέσα απο την αυλή. Όπως είναι φυσικό δημιουργεί μεγάλο θέμα και στην γειτονιά καθώς όλη τη μέρα γαβγίζει και κλαίει.
Οι άνθρωποι που τον έχουν σκέφτονται ότι θα πρέπει να του κάνουν ευθανασία, ωστόσο, αν κάποιος θα μπορούσε να προτείνει τρόπους για να διορθωθεί η κατάσταση κάπως και τη γλιτώσει ο σκυλάκος θα ήταν μεγάλη βοήθεια, Σας ευχαριστώ πολύ.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
αδερφε εκπαιδευτης και μονο,στολεω επειδη θα αρχισουν τα νταουλια.
να πανε σε εναν εκπαιδευτη να δουν αν και τι μπορουν να κανουν

οτιδηποτε μπορει να σου φανει καλο εδω σαν λυση μπορει να ειναι απλα επικυνδινο.

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Άσε το φαντάζομαι ότι μόνο εκπαιδευτής μπορεί να σώσει την κατάσταση αλλά οι συγκεκριμένοι ξέρω ότι δεν έχουν να διαθέσουν χρήματα για το σκύλο. Θα μου πεις γιατί τον κράτησαν εξαρχής...Δυστυχώς η νοοτροπία ότι ένα ζώο χρειάζεται μόνο ένα πιάτο φαγητό είναι δύσκολο να εξαλειφθεί από ορισμένους.

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

Lady_Gemini

Well-Known Member
16 Μαϊου 2016
188
124
32
Καλησπέρα σε όλους! Έχω αρκετό καιρό να συνδεθώ στο φόρουμ και να γράψω (τελευταία φορά ήταν πριν μερικούς μήνες που είχα την επιθυμία να υιοθετήσω δεύτερο σκύλο αλλά δεν ευδοκίμησε) αλλά παρακολουθώ τα θέματα συχνά.
Αυτή τη φορά θα ήθελα να ζητήσω τις συμβουλές σας σχετικά με έναν σκύλο ο οποίος δεν είναι δικός μου, αλλά θα ήθελα όσο μπορώ να βοηθήσω αυτόν και την οικογένεια του. Πρόκειται για έναν αρσενικό ημίαιμο σκύλο (ίσως μοιάζει με γ.π.) 8 ετών, ο οποίος είναι πολύ επιθετικός προς όλα τα άλλα ζώα, αλλά έχει δαγκώσει και όλα τα μέλη της οικογένειας επανειλλημένα.
Έχουν φτάσει σε σημείο να φοβούνται να τον πλησιάσουν, πράγμα που πιστεύω κάνει την κατάσταση χειρότερη. Προσωπικά, τον έχω πλησιάσει και χαιδέψει αρκετές φορές χωρίς πρόβλημα πράγμα που με κάνει να αναρωτιέμαι για τα περιστατικά που μου έχουν περιγράψει. Το μόνο στο οποίο έτυχε να είμαι μπροστά, ήταν όταν ένα άτομο από την οικογένεια τον έπιασε από το κολάρο και αυτός γύρισε να δαγκώσει προειδοποιητικά, χωρίς να το ολοκληρώσει. Ζούσε μέσα στο σπίτι, αλλά μετά τα δαγκώματα τον έχουν έξω δεμένο γιατί το σκάει μέσα απο την αυλή. Όπως είναι φυσικό δημιουργεί μεγάλο θέμα και στην γειτονιά καθώς όλη τη μέρα γαβγίζει και κλαίει.
Οι άνθρωποι που τον έχουν σκέφτονται ότι θα πρέπει να του κάνουν ευθανασία, ωστόσο, αν κάποιος θα μπορούσε να προτείνει τρόπους για να διορθωθεί η κατάσταση κάπως και τη γλιτώσει ο σκυλάκος θα ήταν μεγάλη βοήθεια, Σας ευχαριστώ πολύ.
Η καλυτερη λυση ειναι ενας εκπαιδευτης. Καθολου δυσκολο να το σκεφτει ο καθενας μας που θελει να ασχοληθει με το σκυλι του. Συνηθως η επιθετικοτητα οφειλεται σε συσσωρευμενη ενεργεια του ζωου. Το οποιο ειτε δν ασκειται οσο θα επρεπε, ειτε δν πηγαινει καν την καθημερινη προβλεπομενη βολτα. Οποτε αν δν περναει χρονο με την οικογενεια του να παιξουν να χαιδευτουν.... Και αν οπως λες τον φοβουνται αυτοματα εχει παρει τον ρολο του ηγετη στην αγελη(οικογενεια). Μερικοι ιδιοκτητες δν ερευνουν πριν αποφασισουν να παρουν εναν σκυλο με αποτελεσμα να φτανουν σε παρομοιες καταστασεις. Διοτι ενας ιδιοκτητης χαμηλης ενεργειας παιρνει εναν σκυλο υψηλης ενεργεια και δν μπορει να ανταποκριθει στις απαιτησεις του με αποτελεσμα να εχει μια προβληματικη συμπεριφορα και σχεση με το ζωο του. Το καλυτερο που εχουν να κανουν αν ακομα το αγαπουν και το θελουν ειναι να παρουν εκπαιδευτη. Αλλιως να ψαξουν καποιον γνωστη της φυλης και να το δωσουν για ιοθεσια. Σε καμια περιπτωση δν κανουμε ευθανασια και υγιη ζωα!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μήπως ήρθε η ώρα να υιοθετήσεις εσύ τον οκτάχρονο ως δεύτερο σκύλο; Δείχνει να σε δέχεται, έχεις διάθεση για εκπαίδευση με εκπαιδευτή και έψαχνες για δεύτερο σκύλο...

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Όπως έγραψα παραπάνω, δυνατότητα για εκπαιδευτή δεν έχουν. Αυτομάτως αυτό κάνει το πρόβλημα μεγαλύτερο το καταλαβαίνω. Ωστόσο θα τους προτείνω να συγκεντρώσουν κάποια χρήματα αν είναι δυνατόν και να μιλήσουν με κάποιον εκπαιδευτή μήπως γίνει κάτι. Βόλτες βγαίνει 3-4 φορές την ημέρα αλλά όχι πολύ μεγάλες. Ο σκυλάκος δεν ανήκει σε κάποια φυλή και τον είχαν βρει περίπου 2 μηνών.
Οrilis...να σου πω την αλήθεια το σκέφτηκα. Το πρόβλημα είναι ότι ζω με τη μητέρα μου η οποία θέλει μεν σκύλο, αλλά τον συγκεκριμένο τον φοβάται λόγω του ιστορικού του και δεύτερον, όταν βλέπει τη σκύλα μου βγάζει αφρούς. Όταν ήταν μικρότερος σε ηλικία, περίπου 1-2 ετών έβγαιναν συχνά μαζί βόλτα και έπαιζαν μια χαρά. Πλέον δεν θέλει ούτε να τη βλέπει. Τελευταία φορά επιχειρήσαμε να τα φέρουμε σε επαφή πριν κάποιους μήνες που είχαν έρθει επίσκεψη στο σπίτι μας μαζί με το σκύλο. Εκείνη πλησίασε να τον μυρίσει εκείνος όμως ήταν πολύ επιθετικός και τελικά καταλήξαμε να τα χωρίσουμε.

Lady_Gemini

Well-Known Member
16 Μαϊου 2016
188
124
32
Παιζει πολυ μεγαλο ρολο και η ψυχολογια του χειριστη στην συμπεριφορα του ζωου. Οταν αυτοε που το κραταει αισθανεται ανασφαλεια και φοβο ειναι αναμενωμενο να ειναι επιθετικο... Θελει πολυ δουλεια και διαθεση... Δν ειναι κατι που δν διορθωνεται... Αλλα το οτι εχεις σκυλο σου κανει δυσκολο να το παρεις... Αν ξεκινουσες με το να το βγαζεις βολτες εσυ? Να αποκτησει παραπανω οικιοτητα μαζι σου ωστε να μπορεσει να το φερεις ξανα σε επαφη με το δικο σου.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Άσε το φαντάζομαι ότι μόνο εκπαιδευτής μπορεί να σώσει την κατάσταση αλλά οι συγκεκριμένοι ξέρω ότι δεν έχουν να διαθέσουν χρήματα για το σκύλο. .
λογικα αν πανε σε καποιον και του πουν το θεμα τους και βρουν μια φορμουλα να κανουν ενα δυο μαθηματα την βδομαδα το κοστος δεν θα ειναι μεγαλο..
σαν ιδεα το λεω

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Εγω βλεπω ωστοσο οτι τον βγαζουν κ τις βολτες του κ τον παιρνουν κ επισκεψη σε σπιτι; δεν τα κανουν κ πολλοι αυτα.. δηλαδη απ την μια κανουν αυτα απ την αλλη σκεφτονται την ευθανασια δεν μ ταιριαζουν μεταξυ τους..αρα μπας πηστουν και θελησουν εναν εκπαιδευτη που κ για μενα αυτο θα ηταν η μονη λυση.. απ την αλλη δεν ξερω κατα ποσο θα τα καταφερουν οι ιδιοι με τον σκυλο εχοντας εξ αρχης αυτη την φοβια απεναντι του. Κ αν τελικα αποφασισουν να δωσουν τα χρηματα για εκπαιδευτη, επειδη εδω μιλαμε για γερη διορθωση, θα εχουν τον χρονο και την διαθεση να αλλαξουν την συμπεριφορα τους κ να κανουν οτι τους λεει ο εκπαιδευτης; πιο πολυ μπερδεψα παρα βοηθησα εγω:censored:

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Lady_Gemini..Εγώ θα μπορούσα να τον πάω βόλτα κάποιες φορες την εβδομάδα και αν ήταν διαφορετική η κατάσταση ίσως και να τον είχα πάρει. Αλλά δεν ξέρω και εμείς κατά πόσο είμαστε σε θέση να τον χειριστούμε. Εγώ δεν τον φοβάμαι, αλλά δεν με έχει δαγκώσει κιόλας. Αν το κάνει δεν ξέρω πως θα αντιδράσω.

tasos malinoua, θα τους το προτείνω και ελπίζω ότι θα δεχτούν, μήπως βοηθηθεί και ο σκύλος και οι ίδιοι. Λογικά ακόμα και 1-2 μαθήματα την εβδομάδα και συμβουλές προς τους ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κατάσταση. Η φοβία τους βέβαια τα κάνει χειρότερα.

Δημητρα_kme, το σκύλο τον αγαπάνε, τον μάζεψαν αδέσποτο και τον είχαν μέσα στο σπίτι μέχρι που άρχισε να δαγκώνει πιο συχνά. Το θέμα είναι ότι θεώρησαν πως το να του προσφέρουν το φαγητό του και μερικές βόλτες ήταν αρκετό, γι αυτό και η μόνη εκπαίδευση που έχει πάρει είναι αυτή της τουαλέτας. Προφανώς και η ευθανασία δεν είναι εύκολη απόφαση αλλά έχουν απελπιστεί. Όσο για το αν θα έχουν την διάθεση και το χρόνο, δεν το γνωρίζω, αλλά αν δεχτούν αυτό που πρότεινε ο tasos malinoua θα είναι ένα βήμα.