Eμβόλιο

ΡΟΥΛΗΣ

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2018
190
66
65
Διαβάζω διάφορα,ειναι ο καιρός να του κάνουμε το ετήσιο εμβόλιο,θεωρείτε οτι πρεπει να το κανουμε η να ζητήσουμε μονο συγκεκριμενο,άρκετοί που διαβάζω λένε μόνο της λύσσας,οχι τα υπόλοιπα,ο πρωην κτηνίατρος μου ελεγε οτι δεν χρειάζονται,αν δεν ειναι καποιος γνώστης δεν ξερει τι να κάνει...
Εχει κανείς αποψη;

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.055
839
Διαβάζω διάφορα,ειναι ο καιρός να του κάνουμε το ετήσιο εμβόλιο,θεωρείτε οτι πρεπει να το κανουμε η να ζητήσουμε μονο συγκεκριμενο,άρκετοί που διαβάζω λένε μόνο της λύσσας,οχι τα υπόλοιπα,ο πρωην κτηνίατρος μου ελεγε οτι δεν χρειάζονται,αν δεν ειναι καποιος γνώστης δεν ξερει τι να κάνει...
Εχει κανείς αποψη;
Της λυσσας και αν ειναι το πιο αχρηστο εφοσον κραταει 3 χρονια και ο νομος μας βαζει να το κανουμε καθε χρονο. Αμα υπαρχει συννενοηση με τον κτηνιατρο και στα δηλωσει χωρις να εχουν γινει (ειναι παρανομο) μην τα κανεις. Αναλογα που μενεις ποντικια νερα κτλ ισως να θες να κανεις της λεπτοσπειρωσης.

• Like
Reactions: ΡΟΥΛΗΣ

ΡΟΥΛΗΣ

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2018
190
66
65
Της λυσσας και αν ειναι το πιο αχρηστο εφοσον κραταει 3 χρονια και ο νομος μας βαζει να το κανουμε καθε χρονο. Αμα υπαρχει συννενοηση με τον κτηνιατρο και στα δηλωσει χωρις να εχουν γινει (ειναι παρανομο) μην τα κανεις. Αναλογα που μενεις ποντικια νερα κτλ ισως να θες να κανεις της λεπτοσπειρωσης.
Δεν βγαινει απο το σπιτι παρα για την βολτα του,και να ηταν εξω δεν εχουμε τετοια εδω.

• Like
Reactions: Ans

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
937
998
28
πολλοι κτηνιατροι πλεον εχουν αρχισει να υιοθετουν το "καθε 3 χρονια" πλανο για το πενταπλο εμβολιο. οι ιδιοι οι κατασκευαστες των εμβολιων λενε οτι εχουν διαρκεια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 χρονια. στο εξωτερικο ειναι το συνηθες να γινεται το μπουστερ καθε 3 χρονια, οχι καθε χρονο. για το εμβολιο της λυσσας οπως λεει και η ανς, ισχυει το ιδιο. και αυτο εχει διαρκεια τουλαχιστον 3 χρονων και ειναι απαραδεκτο που ο νομος υποχρεωνει να γινεται καθε χρονο. βεβαια υπαρχουν και τα τεστ titer για να δεις ποσα αντισωματα εχει ο σκυλος σου προς συγκεκριμενες ασθενειες. δεν γνωριζω βεβαια εαν στο ελλαδισταν το titer εχει καποια νομιμη αναγνωριση. εαν δεν ταξιδευετε τοτε δεν βλεπω λογω να γινεται και της λυσσας καθε χρονο. το μονο που θα εκανα καθε χρονο ειναι για την λεπτοσπειρωση, διοτι τοση ειναι η διαρκεια του (συμφωνα με τους κατασκευαστες) και ξερουμε ολοι ποσα ποντικια υπαρχουν και στην πολη και στην εξοχη.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.782
7.982
Γράφω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα.
Το σκυλάκι της κολλητής μου, 4 κιλά, ημίαιμο τσιουάουα, πήγε για το ετήσιο εμβόλιο του.
Ο κτηνίατρος έκανε το πενταπλό από την μία πλευρά και της λύσσας από την άλλη. Το σκυλάκι ρετάλι. Για μία μέρα ήταν στα πατώματα, σκιά του εαυτού του, δεν έτρωγε και ήταν πολύ άκεφο. Ούτε καν τουαλέτα δεν πήγε.
Από την εμπειρία σας κάνουν μαζί της λύσσας και το πενταπλό και άλλοι κτηνίατροι;

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
937
998
28
Το σκυλάκι της κολλητής μου, 4 κιλά, ημίαιμο τσιουάουα, πήγε για το ετήσιο εμβόλιο του.
Ο κτηνίατρος έκανε το πενταπλό από την μία πλευρά και της λύσσας από την άλλη. Το σκυλάκι ρετάλι. Για μία μέρα ήταν στα πατώματα, σκιά του εαυτού του, δεν έτρωγε και ήταν πολύ άκεφο. Ούτε καν τουαλέτα δεν πήγε.
Από την εμπειρία σας κάνουν μαζί της λύσσας και το πενταπλό και άλλοι κτηνίατροι;
ναι, αλλα δυστυχως δεν θα επρεπε. πρεπει να υπαρχει ενα μεσοδιαστημα 2 βδομαδων μεταξυ. εγω θα ελεγα και κανας μηνας ακομα καλυτερα, ειδικα οταν μιλαμε για τοσο μικρο ζωο.

• Like
Reactions: l.Kyveli

Σπόρος

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2018
92
131
49
Στα 5μιση κιλά του Σπόρου ο κτηνίατρος έχει πει ότι δεν είναι καλό να τα κάνει ταυτόχρονα, λόγω μεγέθους.

• Like
Reactions: l.Kyveli

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.055
839
Ναι και εμάς μαζί τα κάνουν βέβαια το δικό μου δεν έχει πέσει στα πατώματα ποτέ ούτε 1% διαφορα δεν καταλαβαίνει τίποτα. Όχι ότι με ρώτησαν η μου το πρότειναν να γίνουν χωρια. Και μιλάμε για κλινική που έχουν γίνει από πολλούς διαφορετικούς.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.474
10.729
Athens
Οι κανονικοί κτηνίατροι δεν τα κάνουν μαζί ειδικά σε σκυλιά δείγματα όπως τα τσιουάουα.
Οι άλλοι κτηνίατροι "που θα τον ξαναδώ αυτόν τώρα - δε βαριέσαι - θα τα βαρέσω και τα δύο μαζί", ναι τα κάνουν μαζί.
Εάν ο γιατρός σε ξέρει και αλληοέχετε εμπιστοσύνη δεν σου κάνει καν της λύσσας αν μένεις ...στα τσιμεντοβουνά της Αθήνας.
(Η Πέππερ δεν είχε κάνει ποτέ της λύσσας με προτροπή του κτηνίατρου όταν του την πήγα κουτάβι.)

• Like
Reactions: TheBestBoi

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
937
998
28
Οι κανονικοί κτηνίατροι δεν τα κάνουν μαζί ειδικά σε σκυλιά δείγματα όπως τα τσιουάουα.
Οι άλλοι κτηνίατροι "που θα τον ξαναδώ αυτόν τώρα - δε βαριέσαι - θα τα βαρέσω και τα δύο μαζί", ναι τα κάνουν μαζί.
Εάν ο γιατρός σε ξέρει και αλληοέχετε εμπιστοσύνη δεν σου κάνει καν της λύσσας αν μένεις ...στα τσιμεντοβουνά της Αθήνας.
(Η Πέππερ δεν είχε κάνει ποτέ της λύσσας με προτροπή του κτηνίατρου όταν του την πήγα κουτάβι.)
ερωτηση ως προς αυτο, και αν πρεπει να πας αναγκαστικα σε αλλον κτηνιατρο και ζητησει να δει εμβολιασμους και δει πως δεν υπαρχει λυσσας και δεν εχει γινει ποτε; μπλεκεις;
εγω δεν σκοπευω να ξανακανω ποτε λυσσας στον ντελον, ισως ουτε πενταπλο. τα εχει κανει απο 3-4 φορες το καθενα στη ζωη του μεχρι στιγμης, και ειναι 6 χρονων. ειδικα τωρα με την ανοσοκαταστολη δεν γινεται κιολας ετσι και αλλιως, παρ'ολο που λενε οτι τα αδρανοποιημενα δεν θα προκαλεσουν θεμα. δεν ρισκαρω τιποτα. δεν με εχουν πιεσει κιολας οι κτηνιατροι του. μονο λεπτο θελω να κανω γιατι τη φοβαμαι αρκετα.

• Like
Reactions: Ans

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.055
839
ερωτηση ως προς αυτο, και αν πρεπει να πας αναγκαστικα σε αλλον κτηνιατρο και ζητησει να δει εμβολιασμους και δει πως δεν υπαρχει λυσσας και δεν εχει γινει ποτε; μπλεκεις;
εγω δεν σκοπευω να ξανακανω ποτε λυσσας στον ντελον, ισως ουτε πενταπλο. τα εχει κανει απο 3-4 φορες το καθενα στη ζωη του μεχρι στιγμης, και ειναι 6 χρονων. ειδικα τωρα με την ανοσοκαταστολη δεν γινεται κιολας ετσι και αλλιως, παρ'ολο που λενε οτι τα αδρανοποιημενα δεν θα προκαλεσουν θεμα. δεν ρισκαρω τιποτα. δεν με εχουν πιεσει κιολας οι κτηνιατροι του. μονο λεπτο θελω να κανω γιατι τη φοβαμαι αρκετα.
Τα γράφουνε και καλά ότι τα έχουν κανει

• Like
Reactions: vrmode

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.474
10.729
Athens
Όταν πήρα την Πέππερ κουτάβι πήγα στον κτηνίατρο ο οποίος με είχε συχνό πελάτη για ψύλλου πήδημα (οι παλιοί αν θυμούνται ...έκλανε η Κάρλα και έτρεχα στον κτηνίατρο) και με τρόλαρε κιόλας.

- Μόνος του μου είπε "Λύσσα δεν σου κάνω, θα στην γράψω επειδή πηγαίνεις με το σκυλί σε εκθέσεις κλπ".
- Αργότερα σε άλλο κτηνίατρο με ομοίως καλή και στενή σχέση κάναμε επιλεκτικά τα εμβόλια και "μου έγραφε τα υπόλοιπα υποχρεωτικά εμβόλια για να είμαι καλυμμένη σε περίπτωση ελέγχου σε διακοπές/φερυμποτ κλπ." Δηλαδή συζητούσαμε και κάναμε αυτά που έχουν νόημα με βάση και την κατάσταση ή τις συνθήκες όπου ζούσε ο σκύλος.

Ξαναλέω αν έχεις έναν κτηνίατρο που αλληλοξερόσαστε και αλληλοεμπιστευόσαστε.