Eκπαίδευση στον Απείθαρχο

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.112
1.389
Ζω σε διαμέρισμα και ήδη τα ζωντανά είναι αρκετά. Θέλω βλέπεις και ευρύχωρα κλουβιά για τους παπαγάλους (+ του ότι χρειάζονται και αυτοί να πετάνε για την σωστή υγεία τους)

Και χωρίς να θέλω να θίξω τους γατογονείς, δεν είμαι και πολύ φαν της γάτας..
δεν μας θίγεις καθόλου... απλά ρώτησα γιατί είναι η καλύτερη κατά την ταπεινή μου γνώμη και πιο άμεση απευαισθητοποίηση

• Like
Reactions: vasilis_mike

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Εκτός από τις συμβουλές που ελπίζω να πάρεις, να σου πω δύο πράγματα:

α) Δώστου χρόνο, δουλεύοντάς τον όμως, συστηματικά και με επιμονή [την οποία δόξα τω Θεώ, την έχετε και οι δυό σας, μπόλικη]. Το 3μηνο είναι λίγος χρόνος, για να φανεί η όποια εκπαίδευση του κάνεις. Χωρίς όμως να αποκλείεται α1) να κάνεις κάτι λάθος εσύ, αν δεν ξέρεις, οπότε να μην έχεις τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα [και ακόμη χειρότερα, μα θα στα πω αργότερα, που λέει και ο johnK, α2) να υπερισχύσει η επιμονή του Μάικ :rolleyes:

βου) Κάνε μια μικρή έρευνα. Υπάρχουν εκπαιδευτικές σχολές, που προσφέρουν ομαδικά μαθήματα, τα οποία βου1) μπορεί να αποδειχθούν αν όχι θαυματουργά, σίγουρα μεγάλη βοήθεια και βου2) μπορεί να τα σηκώνει η τσέπη σου. Συνήθως, είναι αρκετά [πιο] οικονομικά, από τα ατομικά και στον χώρο σου. Θα πρέπει δηλαδή βέβαια, να πηγαίνεις μέχρι την γειτονιά της σχολής.
1ον. Έχω περάσει άπειρα ξενύχτια διαβάζοντας αμερικάνικα βιβλία εκπαιδευτων (κατεβασμένα απο το ιντερνετ) και προσπαθώ να ακολουθώ τις οδηγίες κατά γράμμα
2ον. Δουλεύω κάθε μέρα όλη την μέρα, εκτός τις ώρες των περιπάτων μας. Και τώρα που μιλάμε δουλεύω. Απλά έχω την πολυτέλεια και τύχη να τον έχω μαζί μου και στην δουλειά μου.. Αλλά απο τις 10:00 μέχρι τις 19:00 δεν μπορώ να το κουνήσω.

• Like
Reactions: elverg and mareco

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
δεν μας θίγεις καθόλου... απλά ρώτησα γιατί είναι η καλύτερη κατά την ταπεινή μου γνώμη και πιο άμεση απευαισθητοποίηση
ναι το κατάλαβα. Όπως και με τους παπαγάλους είχε ένα θέμα, μέχρι που τους έβαλα ολους μαζι στο αυτοκίνητο και πήγαμε ταξίδι και πλέον ηρέμησε :). Σκέψου να τρώγεται να επιτεθεί όταν τον είχαμε σπίτι και με το που τον έβαλα διπλα στο κλουβί στο πίσω κάθισμα στο αυτοκίνητο ταξίδεψαν 3 ώρες μαζί χωρίς να τσακωθούν!!!! :)

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Όταν παίζουμε μαζί, το μυαλό του είναι μόνο στο παιχνίδι και σε τίποτα άλλο.
Ακόμα και αν δει... λαχταριστή γατούλα? :rolleyes:

Για τις γάτες διαφωνώ: με το δικό μου το μπουνταλά, είχαμε μεγαλώσει γέννα μωρογατάκια, και ενώ τα συνήθισε και ήταν εξαιρετικός, έξω από το σπίτι έκανε ότι έκανε πάντα, ξυπνούσε το prey και έκανε σα το κόπανο.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Για γατάκι το σκέφτεστε?
Δεν θα έχει καμία βελτίωση. Στο λέω από προσωπική εμπειρία. Η γάτα του σπιτιού είναι η δική τους γάτα, οι γάτες έξω είναι είναι άλλιώς:rolleyes:, είνα εχθρός, παιχνίδι κτλ.

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ

Για τις γάτες διαφωνώ: με το δικό μου το μπουνταλά, είχαμε μεγαλώσει γέννα μωρογατάκια, και ενώ τα συνήθισε και ήταν εξαιρετικός, έξω από το σπίτι έκανε ότι έκανε πάντα, ξυπνούσε το prey και έκανε σα το κόπανο.
είχα πει σε άλλο πόστ ότι ξετρύπωσε τυχαία πάνω στο παιχνίδι μία αλεπού και την πήρε στο κυνήγι. Μα μόλις του φώναξα και είχε την επιλογή αλεπού ή Βασίλης την παράτησε και έτρεξε κοντά μου.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.112
1.389

εμείς έχουμε 4 γατιά και όχι απλά δεν δίνει σημασία στις βόλτες (σαν αν μην υπάρχουν) αλλα έχει και τις αδυναμίες του!!! χαιρετάμε κάθε απόγευμα μάη συγκεκριμένη γάτα η οποια τρέχει να τον προϋπαντήσει... δεν είναι κάτι που γίνεται από την μια μέρα στην άλλη... κι εμενα μικρός είχε prey drive και προς gates πουλια και ότι κινούταν...

• Like
Reactions: vasilis_mike

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Χαπ και κάτω ε; (y)
Το θέμα μου βλέπεις αγαπητή Mareco, είναι ότι και οι δύο μας (εγώ και ο Μαικ) είμαστε απο τις πλέον παρεξηγημένες ράτσες (όπως παρουσιαστήκαμε στο αρχικό μας ποστ) και θα ήθελα να αποδείξουμε στον κόσμο πόσο λάθος είναι!!!!

Last edited:

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Κάνε μια σκέψη για πνίχτη. Δεν είναι τόσο τρομερό όσο ακούγεται. Πάντα με ορθή χρήση βέβαια.
Με πνίχτη μου τον παρέδωσε ο άλλος. Ο οποιός τον έφερνε ( ο σκύλος το πρωην αφεντικό του) στα δυο πόδια και δεν μπορουσε να τον κρατήσει.
Μου συνέστησε να τον κρατήσω για να "ακούει". Ζήτησα την γνώμη παλιού για το πως πρέπει να είναι ο πνίχτης τις πρώτες ημέρες και παρόλο ότι το έκανα σωστά στην πρώτη βόλτα, έκανε σαν να μην υπήρχε!
την τρίτη ημέρα που πήγα στον κτηνίατρο και ειδαμε μαζί το βιβλιάριο υγείας του, είδαμε ότι είχε θεραπεία για τραύμα στην τραχεία το οποίο έγινε προφανώς απο τον πνίχτη και απο τότε τον πέταξα.
Δεν θέλω να τον πληγώσω, προτιμώ να ταλαιπωρηθώ άλλους 6 μήνες αλλά θα τον καταφέρω (πιστεύω)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Το θέμα μου βλέπεις αγαπητή Mareco, είναι ότι και οι δύο μας (εγώ και ο Μαικ) είμαστε απο τις πλέον παρεξηγημένες ράτσες (όπως παρουσιαστίκαμε στο αρχικό μας ποστ) και θα ήθελα να αποδείξουμε στον κόσμο πόσο λάθος είναι!!!!
Αυτό τώρα, αν θέλεις να το συζητήσουμε σοβαρά:

1ον. Δεν ξέρω, γιατί νομίζεις, ότι πρέπει να αποδείξεις κάτι, σε κάποιον.
2ον. Το να αποδείξεις ( ; ) ότι ο σκύλος σου, είναι "καλό παιδί" και δεν κυνηγάει γάτες [αν αυτό εννοείς], είναι παράλογο, έχω να σου πω. Αυτή είναι η φύση του. Αυτό είναι το dna του. Ισως και να καταφέρεις να παρέμβεις. Το πιθανότερο είναι πως όχι. Αλλά...δεν το θεωρώ καθόλου κακό. Απλώς, σου δημιουργεί πρόβλημα στις βόλτες. Αυτό το καταλαβαίνω. Αλλά μέχρι εκεί :)

Εκτός αν κάνω λάθος, και δεν εννοούσες καθόλου, αυτό.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Με πνίχτη μου τον παρέδωσε ο άλλος. Ο οποιός τον έφερνε ( ο σκύλος το πρωην αφεντικό του) στα δυο πόδια και δεν μπορουσε να τον κρατήσει.
Μου συνέστησε να τον κρατήσω για να "ακούει". Ζήτησα την γνώμη παλιού για το πως πρέπει να είναι ο πνίχτης τις πρώτες ημέρες και παρόλο ότι το έκανα σωστά στην πρώτη βόλτα, έκανε σαν να μην υπήρχε!
την τρίτη ημέρα που πήγα στον κτηνίατρο και ειδαμε μαζί το βιβλιάριο υγείας του, είδαμε ότι είχε θεραπεία για τραύμα στην τραχεία το οποίο έγινε προφανώς απο τον πνίχτη και απο τότε τον πέταξα.
Δεν θέλω να τον πληγώσω, προτιμώ να ταλαιπωρηθώ άλλους 6 μήνες αλλά θα τον καταφέρω (πιστεύω)
Ο πνίχτης Βασίλη δεν έχει το ρόλο του οδηγού, του λουριού δηλαδή. Ο πνίχτης δουκελυεται συνδιαστικά και μόνο με στηθόλουρο κατά προτίμιση, άντε και με κανονικό οδηγό. Ο πνίχτης είναι για να ξαφνιάσει το σκύλο όχι για να τον συγκρατήσει.

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Αυτό τώρα, αν θέλεις να το συζητήσουμε σοβαρά:

1ον. Δεν ξέρω, γιατί νομίζεις, ότι πρέπει να αποδείξεις κάτι, σε κάποιον.
2ον. Το να αποδείξεις (;) ότι ο σκύλος σου, είναι "καλό παιδί" και δεν κυνηγάει γάτες [αν αυτό εννοείς], είναι παράλογο, έχω να σου πω. Αυτή είναι η φύση του. Αυτό είναι το dna του. Ισως και να καταφέρεις να παρέμβεις. Το πιθανότερο είναι πως όχι. Αλλά...δεν το θεωρώ καθόλου κακό. Απλώς, σου δημιουργεί πρόβλημα στις βόλτες. Αυτό το καταλαβαίνω. Αλλά μέχρι εκεί :)

Εκτός αν κάνω λάθος, και δεν εννοούσες καθόλου, αυτό.
Οι γάτες είναι το τελευταίο που με απασχολεί απο όλα.

1. Ως αμσταφ ή πιτμπουλ ή όπως θέλετε να το πείτε, όλοι στο δρόμο το βλέπουν και το κοιτάνε με επιφύλαξη έως τρόμο. Δεν θέλω να αποδείξω κάτι.. Θέλω να δείξω ότι το σκυλί (όπως και το παιδί) όπως το μάθεις είναι και καμία σχέση με αιμοβόρικο είναι.. Ίσα ίσα το πιό αξιαγάπητο παιχνιδιάρικο πλάσμα.

2. Είδες τον ντόρο που έγινε αρχικά απο τα ΜΜΕ αλλά και σχόλια που διάβασα στα σόσιαλ επειδή το αφεντικό των ροτ ήταν στρατιωτικός. Σόρρυ αν θέλω να δείξω στον κόσμο ότι οι στρατιωτικοί δεν είναι η εικόνα του τσαμπουκά και του εκπαιδευτή killler που έχει πλάσει ο κόσμος στο μυαλό του!!

• Like
Reactions: johnk

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ

1. Ως αμσταφ ή πιτμπουλ ή όπως θέλετε να το πείτε, όλοι στο δρόμο το βλέπουν και το κοιτάνε με επιφύλαξη έως τρόμο. Δεν θέλω να αποδείξω κάτι.. Θέλω να δείξω ότι το σκυλί (όπως και το παιδί) όπως το μάθεις είναι και καμία σχέση με αιμοβόρικο είναι.. Ίσα ίσα το πιό αξιαγάπητο παιχνιδιάρικο πλάσμα.

2. Είδες τον ντόρο που έγινε αρχικά απο τα ΜΜΕ αλλά και σχόλια που διάβασα στα σόσιαλ επειδή το αφεντικό των ροτ ήταν στρατιωτικός. Σόρρυ αν θέλω να δείξω στον κόσμο ότι οι στρατιωτικοί δεν είναι η εικόνα του τσαμπουκά και του εκπαιδευτή killler που έχει πλάσει ο κόσμος στο μυαλό του!!
Και στην ουσία δεν θέλω να δείξω ή να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν!

Θέλω να περνάω όμορφα με τον σκύλο μου. :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103

1. Ως Amstaf ή Pitbull όμως, έτσι κι αλλιώς, έχει επίσης στο dna του, την δυσανεξία για άλλα σκυλιά. Ούτε σε αυτό, μπορείς να παρέμβεις με μεγάλη επιτυχία. Δεν μπορείς "να το μάθεις, να μην είναι", γιατί είναι γονιδιακό του. Μπορείς απλώς, να το αποδεχτείς και να πορευτείς μ'αυτό, όπως έχουμε κάνει και κάμποσοι ακόμη, που δεν ανήκουμε σ'αυτό το γκρουπ φυλών.

2. Sorry όχι...δεν λαμβάνω υπόψιν μου, τέτοια σχόλια, για κανέναν λόγο.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Ξεροκέφαλα σκυλιά (οχι τα μονα βέβαια ) αλλά εγώ πιστεύω ότι ζητάς από πολύ νωρίς πολλά,
μεσα σε 3 μηνες εχει μαθει παρα παρα πολλα και μην ξεχνας οτι ειναι κουταβι ακόμα .
Μια χαρά βρίσκω τον τρόπο που τον πας , με εξαίρεση οτι για να μην κάψεις μια εντολή την ζητάς μόνο όταν ξέρεις οτι θα την πραγματοποιησει ;)
Συμφωνώ 100% με τον @sea-mol, όταν χτίζεις κάτι το μεταφέρεις από το Σαλόνι σου στον κήπο σου (όπου κήπος κλειστός χώρος )και από τον κήπο σου στον δρόμο και από τον δρόμο στο βουνό ξεκινώντας την μεταφορά από βήματα πίσω, αν κάπου στραβώσει τότε το ξαναπιανεις απο την αρχή γιατι καπου βιάστηκες.
Εξαιρετική και η συμβουλή της @mareco για τα ομαδικά βοηθάνε πάρα πολύ
Εγώ πνίχτη δεν θα του έβαζα (δεν έχω θέμα με τους πνίχτες ) αφού μέσα σε 3 μήνες έχετε αυτήν την πρόοδο θα συνέχιζα έτσι μαζί του , κάνοντας πιο δυνατό το ότι κοντά μου είναι ο παράδεισος παρά να πέσω στην κόντρα της ξεροκεφαλιάς του.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Και στην ουσία δεν θέλω να δείξω ή να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν!

Θέλω να περνάω όμορφα με τον σκύλο μου. :)
Αυτό και μόνο..στη πρωινή μας βόλτα πέρασαμε δίπλα από ένα μπαμπά με ένα αγοράκι 3 χρονών περίπου. Μόλις μας είδαν ο μπαμπάς είπε κάτι στο παιδάκι για τον κακό μαύρο σκύλο που τρώει παιδάκια και ο μικρός άρχισε να κλαίει γοερά από φόβο. Ο εν λόγω σκύλος μου είναι λαμπραντορ αλλά ειναι μαύρος και μεγαλόσωμος. Τι να προσπαθήσω να αποδείξω τώρα σε εκείνον τον ηλίθιο...τον περιέλαβε όμως μία ηλικιωμένη κυρία και τον έλουσε πατόκορφα που τρομάζει το παιδί με τους σκύλους.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie