S
SwkDoG
Guest
sir-elric wrote
επισης επιτρεπεται την ωρα που κανουν οι σκυλοι την εξεταση τους η απεξω να τους δινουν ερεθισματα
π.χ να τρεχουν εξω απο την πιστα στου ποιμενικους ή να δειχνουν κατι μπαλακια στα μποξερ
sir-elric wrote
επισης επιτρεπεται την ωρα που κανουν οι σκυλοι την εξεταση τους η απεξω να τους δινουν ερεθισματα
π.χ να τρεχουν εξω απο την πιστα στου ποιμενικους ή να δειχνουν κατι μπαλακια στα μποξερ
Ochi!!magi said:Η γνώμη μου είναι ότι για όλο αυτό το τσίρκο γύρο από το στίβο φταίνε η κριτές που το επιτρέπουν :?
εκτος του οτι ειναι γελειο να βλεπεις τυπους να τρεχουν γυρω γυρω σαν τρελοι (για να μην πω καμια ποιο βαρια κουβεντα) δεν θεωρω οτι θα επρεπε να γινεται. στα ματια μου αν ενας σκυλος εβγαινε πρωτος και ηταν αποτελεσμα double handling και ενας σκυλος που βγηκε 2ρο 3τος χωρις αυτην την βοηθεια ποιο "καλο" "εκπαιδευμενο" θα θεωρουσα το 2ρο 3το.
απλα καταλαβα οτι για καποιους ανθρωπους σε αυτον τον χωρο ειναι πανω απο ολα η νικη και δεν μ'αρεσε.
Αντιγράφω πάλι από τον κατάλογο (εχω ΟΛΟΥΣ τους καταλόγους των τελευταίων 3 ετών και αρκετών παλαιοτέρων)Basika apagorevete apo tin FCI to Double Handling!
Απάντηση παρακάτω..εχω φαει σπρωξιες στο στιβο με τα γερμανικα....εχω φαει μπαλακι στην πλατη ....μου εχουν ζαλισει τα αυτια με τα πλαστικα παιχνιδακια με την σφυριχτρα μεσα....μου εχουν πει ακομα και να αλλαξω θεση....
...μια ζωη "ολοι" στα περιοδικα γραφουν για το double handling ....αλλα δεν γινεται τιποτα....και ουτε προκειται....ολοι το εχουν ως δεδομενο πλεον αλλα και ως "ατραξιον" οπως ειπε και η frenchie fan.... στο στιβο με τα γερμανικα....γινεται πανζουρλισμος....ετσι....απλα....για να σηκωσει ο ".." τα αυτια του....να στηθει και να κριθει....
ετσι ειναι κυριοι του ΚΟΕ?
τι ακριβώς εννοείς μακρυά από την ευγενή άμιλα και κακό για την υποφενόμενη ποιότητα του σκύλου??????????????????????? (εξήγησε)εν ξερω γιατι δεν ζω απο τα σκυλια αλλα δεν μπορω να με φανταστω να εχω δωσει το σκυλι μου σε χειριστη και εγω να τρεχω γυρω γυρω σαν τον τρελο ή να εχω το αγαπημενο του παιχνιδι και να του το δειχνω για να σηκωσει τον λαιμο ή τα αυτια.
μου φανηκε αστειο,μακρυα απο την ευγενη αμιλα και οτι στην τελικη κακο ειναι για την υποφενομενη ποιοτητα του σκυλιου
Den brika se selida tis FCI, alla eicha sto nou mou tous kanonismous ektheseon tou VDH/FCI (Germania), pou tha breis edo:Quote:
Basika apagorevete apo tin FCI to Double Handling!
Αντιγράφω πάλι από τον κατάλογο (εχω ΟΛΟΥΣ τους καταλόγους των τελευταίων 3 ετών και αρκετών παλαιοτέρων)
Υπενθυμίζουμε προς όλους τους εκθέτες ότι η διεθνής κυνολογική ομοσπονδία έχει εκδόσει εγκύκλιο με την οποία σαφώς ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΕΙ-DISCOURAGING (και ΌΧΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ) την προσέλκυσει των σκύλων από άτομα εκτός στίβου (double handling).
Στο δε site της fci δεν βρήκα τίποτα
Εάν ΞΕΡΕΙΣ που το γράφει στείλε link
οταν εβλεπα ανθρωπους να χειριζονται τα σκυλια τους με εναν οχι και τοσο γλυκο τροπο. π.χ κατι κλοτσιστες στα πισω ποδια για να σταθει οπως οριζει το προτυπο, τι ηθελες να σκεφτωΜΑΚΗΣ said:απλα καταλαβα οτι για καποιους ανθρωπους σε αυτον τον χωρο ειναι πανω απο ολα η νικη και δεν μ'αρεσε.
Αυτό πώς το κατάλαβες για να το καταλάβουμε και εμείς???????????????????????
κατεβαζεις το σκυλι σου για να δειξεις ποσο κοντα ειναι στο προτυπο και το προτυπο απαιτει αντοχη και αρχιζει και τρεχει το σκυλακι και τρεχει και ο αλλος απεξω και κερδιζει το σκυλακι ενω ο δευτερος σκυλος ο ιδιοκτητης του δεν ετρεχε σαν τρελος απεξω εγω θεωρω οτι ο δευτερος σκυλακος σε αυτην την ασκηση ειναι ποιο κοντα στο προτυπο. παντως στην επομενη εκθεση να βαλουν και ενα ταρταν για αυτους που τρεχουν γυρω γυρω μην παθουν καμια ζημια οι ανθρωποι.ΜΑΚΗΣ said:δεν ξερω γιατι δεν ζω απο τα σκυλια αλλα δεν μπορω να με φανταστω να εχω δωσει το σκυλι μου σε χειριστη και εγω να τρεχω γυρω γυρω σαν τον τρελο ή να εχω το αγαπημενο του παιχνιδι και να του το δειχνω για να σηκωσει τον λαιμο ή τα αυτια.
μου φανηκε αστειο,μακρυα απο την ευγενη αμιλα και οτι στην τελικη κακο ειναι για την υποφενομενη ποιοτητα του σκυλιου
τι ακριβώς εννοείς μακρυά από την ευγενή άμιλα και κακό για την υποφενόμενη ποιότητα του σκύλου??????????????????????? (εξήγησε)
Όντως, το έχουμε δει και ο Πακιστανός ήτανε όλα τα λεφτά – πολλή γέλιο. :wink:Kapos mou fainetai, otan o pakistanos trechei me ton skylo mes ston stivo me tis ores, kai alloi 2-3 ap ekso!
Giati akoma kai avto to echoume dei!!
Για μένα ο σκύλος «αν τα έχει» φαίνεται μόνο στην εργασία του, όχι στης εκθέσεις. Τι να το κάνω το όμορφο σκυλί αν είναι τελείως χαζό :wink:ο σκυλος γιατι πρεπει να βοηθηθει ωστε να αποδοσει? το εχει ή δεν το εχει.
Όντως, το έχουμε δει και ο Πακιστανός ήτανε όλα τα λεφτά – πολλή γέλιο.
Mporei avtos o synkekrimenos, na itan i proti tou fora (ton eida mono gia mia stigmi, otan perasa ap ton stivo), alla ypirksan kai alloi sto parelthon!ΜΑΚΗΣ said:Όντως, το έχουμε δει και ο Πακιστανός ήτανε όλα τα λεφτά – πολλή γέλιο.
Πρώτη του εμφάνιση σε εκθέσεις. ελπίζω να τον ξαναδούμε!!!!!!!!!!!!!!!!
EVI.T said:Οσο για το double handling αυτο ειναι μια αλλη πονεμενη ιστορια.....
denis said:Γιατί καλέ?
EVI.T said:γιατι ειναι πονεμενη ιστορια το double handling denis?αυτο με ρωτησες?
denis said:Ναι ...
EVI.T said:γιατι βρε ντενις μου εχει γινει μαστιγα στις εκθεσεις και κυνδυνευεις να ποδοπατηθεις η να σου ερθουν μπαλακια στο κεφαλι.....
denis said:Δεν είναι τυχαιο που το double handling χρησιμοποιείται σε φυλές που η συμμετοχή του κόσμου είναι τεράστια, η παγκόσμια κοινότητα πολύ μεγάλη, και οι σκύλοι εργασιακοί με πολύ δυνατά πρωταθλήματα στις χώρες καταγωγής τους και στην εργασία ...
Η FCI σύστησε να μην γίνεται doublehandling, γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, και εκει θα μείνει, δεν πρόκειται να απαγορευτεί ποτέ, πάλι γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς ...
Σε ΚΑΜΙΑ έκθεση στην Ελλάδα δεν είναι τόσο άσχημη η κατάσταση, ακόμα και στο rott που οι συμμετοχές είναι πολλές (σχετικά) πάντα οι απ'έξω είναι σε μία μεριά ... σε εκθέσεις στο εξωτερικό γίνεται, ναι, εκεί είναι αποπνικτικά ... στον Γ.Ποιμενικο που τρέχουν οι βοηθοί, ναι, είναι πιο δύσκολα, αλλά το πρότυπο της φυλής λέει ότι πρέπει να εξετάζεται έτσι, και είναι λίγο δύσκολο να τρέξεις τόσους γύρους με τον σκύλο δίπλα ... ο δρασκελισμός του δεν φαίνεται ...
Οπως θα χαρώ να δώ το αέρινο περπάτημα του σκύλου σου και την όλο χάρη παρουσίασή του (γιατί έτσι πρέπει) δέξου κι εσύ ότι το σκυλί μου μ'αρέσει και πρέπει να τραβάει μπροστα ένα λουρί για να πιάσει κάτι ... στην τελική αυτό βοηθάει και στην αξιολόγηση (όσο γίνεται) και άλλων παραγόντων, πλήν της μορφολογίας ... σεβασμός του ενός προς τον άλλον ... αν σου αρέσει ο Γερμ. ποιμενικός, δεν μπορεί να στραβώνεις με την παρουσίαση του, και να θές να τον κρατάν αγκαλιά ... αν θές να πάς να χαζέψεις και να φύγεις, ναι, εκεί θα ενοχληθείς ...
oscar said:δηλαδη εχουμε doublehandling και σε κορυφαιες εκθεσεις στο εξωτερικο?
ναι ρε φιλε με ενοχλει.που με σπρωχνουν ,που φωναζουν ,πετανε παιχνιδια στο κεφαλι μου,ολο το πανυγηρακι με ενοχλει.
EVI.T said:Δεν νομιζω οτι στα προτυπα της καθε φυλης περιγραφεται ο τροπος που πρεπει να δειχνονται..νομιζω οτι τα προτυπα περιγραφουν την μορφολογια και μονο του σκυλου..παντως επειδη δεν εχω διαβασει το προτυπο του γερμανικου ποιμενικου επιφυλασσομαι..θα το διαβασω και θα σου πω...
οσο για την αερινη κινηση που περιγραφεις εγω την μαθαινω στα σκυλια μου δηλ τα προπονω και να περπατουν καμαρωτα με το κεφαλι ψηλα και να στηνονονται..θα μου ηταν πολυ πιο ευκολο και μενα να εχω τον αντρα μου εξω απ το στιβο να κραταει ενα καναρινι ας πουμε και απλα να το δειχνει στο σκυλο..εκει να δεις περπατημα και στησημο..αλλα δεν το κανω....και θες να πιστεψω οτι ιδιως ενα ροτι που ειναι τοσο συνεργασιμο με τον ανθρωπο δεν μπορει να στηθει αλλιως???
FrenchieFan said:Παντος στο Dortmund που εχω παει επαναλημενος, δεν ειχε Double Handling!!δηλαδη εχουμε doublehandling και σε κορυφαιες εκθεσεις στο εξωτερικο?
Η ας πουμε καλυτερα- οχι στο βαθμο που γινεται εδω- να σε πετανε κατω και να σε πατησουν- αλλα διακριτικα στεκεται καπιος απ εξω απο το στιβο και προσελεκυει με σιγανες φωνες- νευματα την προσοχη του σκυλου, την ωρα που στηνονται.
Και καποτε, οταν ημουν Ring Steward σε μια εκθεση τοu KOE, στα γερμανικα ποιμενικα- ο γερμανος κριτις δεν πιστευε στα ματια του με το θεαμα που αντικρισε!!
Μου ελεγε οτι πρωτη φορα βλεπει τετια πραγματα σε μια εκθεση!!
Και δεν ηταν και κανας καινουργιος! Ηταν αρκετα μεγαλος σε ηλικια, εκτροφεας, κριτις μορφολογιας και εργασιας.
Οχι, δν χρειάζεται να το διαβάσεις, εγώ το μετέφερα λάθος αυτό που ήθελα να πώ .... υπαγορεύει έμμεσα να τρέχει έτσι είναι το σωστό ... εννοείται ότι το πρότυπο δεν μιλάει για παρουσιάσεις, λάθος μου ...Δεν νομιζω οτι στα προτυπα της καθε φυλης περιγραφεται ο τροπος που πρεπει να δειχνονται..νομιζω οτι τα προτυπα περιγραφουν την μορφολογια και μονο του σκυλου..παντως επειδη δεν εχω διαβασει το προτυπο του γερμανικου ποιμενικου επιφυλασσομαι..θα το διαβασω και θα σου πω...
οσο για την αερινη κινηση που περιγραφεις εγω την μαθαινω στα σκυλια μου δηλ τα προπονω και να περπατουν καμαρωτα με το κεφαλι ψηλα και να στηνονονται..θα μου ηταν πολυ πιο ευκολο και μενα να εχω τον αντρα μου εξω απ το στιβο να κραταει ενα καναρινι ας πουμε και απλα να το δειχνει στο σκυλο..εκει να δεις περπατημα και στησημο..αλλα δεν το κανω....και θες να πιστεψω οτι ιδιως ενα ροτι που ειναι τοσο συνεργασιμο με τον ανθρωπο δεν μπορει να στηθει αλλιως???