Θα ήθελα την γνώμη σου...
.
Φίλε
"denis", καταλαβαίνω αυτό το οποίο μου λες... και μάλιστα, το βρίσκω και απολύτως λογικό...
Όμως πρακτικά, τι θα μπορούσε να κάνει ένα σκυλί, το οποίο είναι δεμένο και ούτε παρουσιάζει κάποια επιθετική συμπεριφορά..., αλλά ξαφνικά από απόσταση 300 μέτρων, ξεκινά ένα άλλο αρσενικό σκυλί που το βλέπει και έρχεται και πέφτει επάνω του με τις χειρώτερες διαθέσεις...
Είναι παράξενο..., αλλά δυστυχώς, μέχρι τώρα, μας έχουν συμβεί κάποια περιστατικά, εντελώς κουφά..., που βέβαια, ήταν αποτέλεσμα κάποιας ανεύθυνης συμπεριφοράς... ενός άλλου ιδιοκτήτη...
Έχω ειλικρινά, σου λέω, κάνει μεγάλο αγώνα... και έχω περάσει ώρες ατέλειωτες... σε πάρκα και βουνά..., για να καταφέρω να δημιουργήσω..., ένα σκυλί κοινωνικοποιημένο, επειδή και ότι η ράτσα αυτή παρουσιάζει κυριαρχικές τάσεις γνωρίζω, αλλά και γιατί επειδή πρόκειται για ένα σκυλί μεγαλόσωμο και δυνατό, δεν θα ήθελα σε καμμία περίπτωση, να διαμορφωθεί μεγαλώνοντας... σε ένα πραγματικό κροκόδειλο..., τον οποίο να έχω πρόβλημα να τον κυκλοφορήσω οπουδήποτε...
Το κακό όμως είναι, ότι όσο κι΄ αν προσπαθώ εγώ, όσο κι΄ αν φροντίζω να αποφεύγω την οποιαδήποτε παρεξήγηση..., προσέχοντας και το παραμικρό και προλαβαίνοντας και την παραμικρή αφορμή..., δυστυχώς υπάρχουν και οι άλλοι..., οι οποίοι κάθε άλλο..., παρά το ίδιο, φροντίζουν να κάνουν...
Για παράδειγμα θα σου πω, ότι μόλις δω, ότι σε οποιαδήποτε συνάντηση, υπάρχει ίχνος έντασης..., αμέσως φροντίζω να του αποσπάσω την προσοχή και να τον πάρω και να φύγουμε, πριν δοθεί η οποιαδήποτε αφορμή για καυγά, ώστε να μην δημιουργηθεί κάποιο κακό προηγούμενο..., ή απωθημένο...
Όπως πολύ σωστά είπες, όσες φορές έχει τύχει, κάποιο παρατράγουδο..., πάντα του έχω φωνάξει και μέχρι στιγμής τουλάχιστον, έχει πάντα ανταποκριθεί..., δηλαδή αμέσως σταμάτησε.
Όμως, την φορά αυτή, που σου ανέφερα παραπάνω, ενώ ο δικός μου σταματούσε, ο άλλος του την έπεφτε πάλι..., με αποτέλεσμα να αναγκάζεται και ο δικός μου να συνεχίζει...
Μέσα δε, σε αυτή τη φάση..., είχε και εμένα, που επειδή τον είχα δεμένο..., τον τραβολογούσα..., μην μπορώντας να κάνω και τίποτα άλλο βέβαια.
Το ενδεχόμενο, η εν λόγω φάση..., που δεν είναι και η μόνη, να έχει δημιουργήσει στη συμπεριφορά του αργότερα, κακό προηγούμενο..., η αλήθεια είναι, ότι το σκέφθηκα και εγώ και το φοβήθηκα πολύ.
Ευτυχώς όμως, μέχρι στιγμής, τρεις μήνες αργότερα, δεν έχει τύχει να δείξει, ότι το περιστατικό αυτό, έχει γίνει αιτία, να υιοθετήσει... κάποια επιθετικότητα, σαν αφθόρμητη συμπεριφορά...
Μέχρι δηλαδή στιγμής, η συμπεριφορά του, παραμένει φιλική, απέναντι στα άλλα αρσενικά και παρ΄ όλο, που δεν κάνει για την συντροφιά τους, τις τρελές χαρές... που κάνει για να παίξει με τα θηλυκά, εν τούτης δεν είναι αρνητικός και δεν δημιουργεί προβλήματα...
Σε περίπτωση όμως, που το άλλο αρσενικό, προσπαθήσει να εκδηλώσει κυριαχική συμπεριφορά..., πηγαίνοντας να του επιβληθεί..., ή δείχνοντας κάποια αρνητική διάθεση με κανένα γρίλισμα... για παράδειγμα, εκεί δρα ακαριαία...
Τι να πω..., δεν ξέρω κι΄ εγώ πως θα εξεληχθεί..., αλλά εύχομαι, προσπαθώ και ελπίζω..., να μην μεταλλαχθεί σε κροκόδειλο...!!!
Αααα, να σου πω και το άλλο.
Όπως καταλαβαίνεις, έχει μεγαλώσει δίπλα στο γεράκο μου, ο οποίος μέχρι πριν λίγο καιρό, μπορούσε και περπατούσε κανονικά.
Ο γεράκος μου, αν και μια σταλιά σκυλί..., ανέκαθεν, ήταν παράξενος με τα άλλα αρσενικά και ακόμα και με αυτόν, δεν είχε ποτέ καταφέρει να προσαρμοσθεί εντελώς.
Μόλις τον πλησίαζε ο μικρός..., αυτός πάντα του γρίλιζε..., του φώναζε..., πάντως ποτέ, δεν του έδειχνε ιδιαίτερη συμπάθεια και αποδοχή...
Παρ΄ όλα αυτά, ο Μorgan, ποτέ δεν του έχει αγριέψει, ούτε κατά διάνοια..., πάντα τον κοίταζε κάπως παράξενα... και του έκανε χαρές προσπαθώντας να τον παρασύρει να παίξουν...
Αν πάντως παιδιά, γνωρίζετε οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει..., η γνώμη σας είναι πάντα ευπρόσδεκτη...
.