Dogo Argentino

demis91

Member
5 Μαρτίου 2016
6
1
Μυτιλήνη
ο μικρος μας κοντευει τους 2 μήνες κιλα 7,7 (αρσενικος)
τωρα οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης:
1)του δινω ασβεστειο 1πρωι 1βραδυ (με καθοδήγηση κτηνιατρου) ενω μου ειπε σημερα που πηγα οτι απ την επομενη φορα σε κανα μηνα που θα παω θα τα αυξησουμε..
επειδη ακουω πολλα απο δω κι απο κει απο φιλους.. οσο αφορα την υπερασβεστειωση κτλπ
αλλοι λενε ναι στο ασβεστειο αλλοι λενε οχι.. εσεις τι μου λετε?
2)δευτερον θα ηθελα συμβουλη για μια καλη τροφη για την ηλικία του (ουτε πολυ ακριβη ουτε πολυ φθηνη) αλλα τουλαχιστον μια καλη λυση για το σκυλο για σωστη αναπτυξη..

καπου διαβασα οχι σκαλες για πιο λογο? γιατι ο δικος μου εμαθε να ανεβοκατεβαινει.. σκαλες καναπεδεσ και σαλτα κανει 2 μηνων θηριο.. τουλαχιστον να τρεχει κανει ? :p γιατι αμα βγουμε βολτα καλπαζει :)

γενικοτερα οποιος εχει dogo ας ριξει καμια συμβουλη γενικη για καλο μεγαλωμα

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Καλησπέρα και να χαίρεσαι τον μικρό σου!

Εφόσον έχεις κάνει αιματολογικές και σου έβγαλε οτι χρειάζεται το ασβέστιο, καλά κάνεις και του δίνεις.
Εάν δεν έχεις κάνει τις εξετάσεις και του δίνεις ασβέστιο απλά γιατί στο είπε ο κτηνίατρος, α) κόψε το ασβέστιο, β) άλλαξε γιατρό, γ) κάνε εξετάσεις στο ζώο μήπως έχει αυξηθεί πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα.

Καλές τροφές υπάρχουν πολλές. Εγώ δίνω platinum, παλιότερα έδινα arden grange (που είναι πιο οικονομική), barking heads έχω ακούσει οτι είναι καλή, sams field και equilibrio επίσης. To σημαντικό είναι να κοιτάς τα πρώτα συστατικά και να βλέπεις κρέας και όχι σιτηρά ή δημητριακά.
Η τιμή μιας καλής τροφής κυμαίνεται από 50-80€. (Έχει και πιο ακριβές, αλλά ξεφεύγει πολύ μετά).

Οι σκάλες απαγορεύονται μέχρι μία ηλικία, γιατί αναπτύσσονται τα οστά του κουταβιού. Προσοχή να μη γλιστράει στο πάτωμα όπως παίζει, να μην ανεβοκατεβαίνει σκαλιά και όχι πολύ πάνω-κάτω στους καναπέδες. (Εντάξει, δε θα πάθει κάτι με 1-2 φορές αν γίνει, αλλά καλό είναι να αποφεύγεται).

Dogo δεν έχω, οπότε συμβουλές για τη φυλή ας δώσουν οι dogoιδοκτήτες! :D

Και πάλι καλώς ήρθες!

demis91

Member
5 Μαρτίου 2016
6
1
Μυτιλήνη
ο γιατρος σου προτεινε ασβεστιο για καποιο λογο ή εσυ το αποφασισες;
ο γιατρος το προτεινε γιατι μολις τον ειδε την πρωτη φορα που τον πηγα μου ειπε για τα ποδια του οτι ηταν χαλια και θελει ασβεστειο..και σημερα που πηγα μου ειπε οτι την επομενη φορα απο τα 2 τη μερα που ειμαστε τωρα θα μου αυξησει τα χαπια

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.571
5.993
Πειραιάς
θελει πολυ μεγαλη προσοχη το ασβεστιο.
ο σκυλος εχει προβλημα με τα ποδια του;
απο που τον εχεις παρει;

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
το ασβεστιο απο αυτη την ηλικια....
οι σκαλες, το πολυ τρεξιμο το υπερβολικο βαρος κλπ ευθυνονται πολυ περισσδοτερο για δυσπλασιες απο την κληρονομικη προδιαθση...
τωρα ποιος ειμαι εγω που τα λεω ..
οταν ο αλλος ειναι κτηνιατρος κι εχει σπουδασει....
ας προσεχαμε....

http://www.instituteofcaninebiology...ant-things-to-know-about-canine-hip-dysplasia

http://www.instituteofcaninebiology.org/blog/how-do-hips-become-dysplastic

τελευταια ειχα διαφωνια με διδακτωρα στο πανεπιστημιο καρδιτσας...
η ερωτηση του ηταν ποιος ειμαι εγω που τα λεω αυτα ενω εκεινος ειναι διδακτωρ πανεπιστημιου...
περιμενα πως και πως τις συγκεκριμμενες δημοσιευσεις αλλα βγηκαν αργα...
περαστικα μας...

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
ρε παιδια συγνωμη κι ολας αλλα αν πηγαινατε το παιδι σας στον γιατρο και σας εδινε φαρμακα χωρις εξετασεις θα του τα δινατε ??? γιατι δεν ζητατε εξετασεις ?? η δουλεια του γιατρου ειναι να κανει μια αρχικη διαγνωση η οποια θα επιβεβαιωθει απο τις εξετασεις και μετα ακολουθει η συνταγη ... ξερω οτι οι καιροι ειναι δυσκολοι αλλα μιλοντας παντα σε προσωπικο βαθμο αν πηγαινα στον κτηνιατρο και μου ελεγε δωσε ασβεστιο θα τον ταραζα στις ερωτησεις και φυσικα θα ζηταγα την επιβεβαιωση μεσω εξετασεων .. δεν το λεω για κακο αλλα οπως δεν θα επερνα φαρμακα χωρις να κανω εξετασεις ετσι κανω και στον σκυλο μου ...

demis91

Member
5 Μαρτίου 2016
6
1
Μυτιλήνη
αυτη εδώ σαν τροφή είναι καλή? ειναι στα 40€ το τσουβάλι 12kg

Σύνθεση:Αφυδατωμένο κοτόπουλο (τουλάχ. 33%), καλαμπόκι, ρύζι (τουλάχ. 8%), ζωικό λίπος, προβρασμένο άμυλο, πολτός κιχωρίου (τουλάχ. 2%, πηγή φρουκτο-ολιγοσακχαριτών), ζυμομύκητες, λιναρόσπορος (πηγή λιπαρών οξέων Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6), αποξηραμένος πολτός τεύτλου (τουλάχ. 1,5%), φυτικό λάδι (πηγή λιπαρών οξέων Ωμέγα 6), εκχυλίσματα πρωτεϊνών κοτόπουλου, ιχθυέλαιο σε μικροκάψουλες (πηγή λιπαρών οξέων Ωμέγα 3, EPA+DHA), θειική χονδροϊτίνη και γλυκοζαμίνη (500 mg/kg), εκχύλισμα μαγιάς (τουλάχ. 0,15%, πηγή ολιγοσακχαριτών μαννάνης), ανόργανες ύλες, εκχύλισμα δεντρολίβανου.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ, BHT, BHA και ΑΙΘΟΞΥΚΙΝΗ.

Μέση ανάλυση: Ακατέργαστες πρωτεΐνες 27%, Ακατέργαστα έλαια και λίπη 16%, Ακατέργαστες ινώδεις ουσίες 2,8%, Ακατέργαστη τέφρα 7,3%, Ασβέστιο 1%, Φώσφορος 0,85%, Λινολεϊκό οξύ - λιπαρά οξέα Ωμέγα 6 2%, Α-λινολενικό οξύ - λιπαρά οξέα Ωμέγα 3 0,3%.

Πρόσθετα ανά kg: Διατροφικά πρόσθετα Βιταμίνη A 22.000 IU, Βιταμίνη D31.300 IU, Βιταμίνη E 240 mg, Βιταμίνη B1 4 mg, Βιταμίνη B2 16 mg, Βιταμίνη B6 6 mg, Βιταμίνη B12 0,07 mg, Βιταμίνη PP 28 mg, D-Παντοθενικό οξύ 27 mg, Φολικό οξύ 3,5 mg, Χλωριούχος χολίνη 1.000 mg, Σίδηρος (θειικός μονοένυδρος σίδηρος) 115 mg, Χαλκός (θειικός πενταένυδρος χαλκός) 20 mg, Ψευδάργυρος (θειικός μονοένυδρος ψευδάργυρος) 180 mg, Μαγγάνιο (θειικό μονοένυδρο μαγγάνιο) 40 mg, Ιώδιο (ιωδιούχο κάλιο) 3,5 mg, Σελήνιο (σεληνιώδες νάτριο) 0,3 mg. Αντιοξειδωτικά.