dogo argentino

chris22

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2012
104
0
λαρισα
Mπορώ να σου βιντεοσκοπήσω παραδείγματα δύο και περισσότερων σκύλων στον ιδιο χώρο με προβλήματα κοινωνικοποιησης.
Το να είναι δύο σκυλιά μαζι δεν σημαίνει ότι θα κοινωνικοποιηθουν μεταξύ τους. Δεν ειναι σαν να εχεις 2 παιδιά μαζι, το ενα να κάνει παρεα στο άλλο.
Τα σκυλιά τρόπο συμπεριφοράς μαθαίνουν από ενήλικο σκυλο ή τον αρχηγό της αγέλης. Ενα κουτάβι έχει "αγαρμπες" συμπεριφορές και ενα δεύτερο κουτάβι ή θα τις μιμηθεί ή θα προσπαθησει να βάλει το πρώτο στη θέση του. Αν λοιπόν ενα από τα δύο ειναι κυριαρχικό, θα πέσει τρελό δάγκωμα, γιατι απλά δεν ξέρουν και πώς να διορθώσουν κάτι ανεπιθύμητο.
Οπότε καταλήγεις με σκυλο που εχει είτε φοβία είτε επιθετικότητα προς αλλους σκύλους, γιατι ΕΤΣΙ εμαθε από την κοινωνικοποιηση του.
Μπορεί να σε εχει πιασει ενθουσιασμός τώρα, αλλά μην υποκύπτεις. Ασχολήσου αποκλειστικά με τον μικρό τώρα και σε κανα χρόνο ψαξου παλι για δεύτερο σκύλο.
Τα dogo είναι σκυλια για κάπως πιο εμπειρους ιδιοκτητες, που θα μπορεσουν να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους, όταν το κουτάβι βγάλει κυριαρχικότητα (που ειναι δεδομένο). Και όταν λέω να ξέρουν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους, δεν εννοώ να εχουν διαβάσει τα απειρα βιβλία, φορουμ κλπ, αλλά να εχουν ψηθεί στην συμπεριφορά των σκύλων και στα σημάδια κυριαρχιας που δείχνουν. Αυτό κανεις δεν το πετυχαίνει από τον πρώτο του σκύλο (εκτος αν κάνει μαθηματα-σεμινάρια για να γινει επαγγελματιας εκπαιδευτης).
κατσε το παραπανο παραδειγμα δεν το ανεφερα για 2 σκυλους μαζι απλως για εναν και τοισ συνεπειες που θα εχει στο μελον

chris22

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2012
104
0
λαρισα
Το βλέπω ότι θα με βόλευε να ήξερα από πριν τι σκύλο παίρνω, ώστε να μπορεί να μας ακολουθεί σε περισσότερα πράγματα... Όλα τα παραπάνω στα έγραψα για να δεις ότι δεν απαιτούν όλα τα σκυλιά τα ίδια πράγματα κατά την ανατροφή τους... Κι εσύ έχεις ήδη ένα κουτάβι που δεν ξέρεις αν από μόνο του είναι αρνί ή λύκος... Οπότε δώσε έμφαση στο κουτάβι που έχεις ήδη, να μεγαλώσει, να ενηλικιωθεί και μετά αποφασίζεις αν θέλεις και δευτερο σκύλο κι αν ο δευτερος σκύλος θα είναι dogo ή κάτι άλλο
ενοιτε πως δεν απαιτουν ολα τα ιδια πραγματα κατατην ανατροφη τους

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Γενικά υπάρχει η λανθασμένη κατ εμέ αποψη "να παρουμε δύο κουτάβια μαζι να κάνει το ενα παρεα στο αλλο καθως μεγαλώνουν"

chris22

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2012
104
0
λαρισα
Γενικά υπάρχει η λανθασμένη κατ εμέ αποψη "να παρουμε δύο κουτάβια μαζι να κάνει το ενα παρεα στο αλλο καθως μεγαλώνουν"
εγω δεν ειπα οτι θα το κανο κιολας απλως ρωτισα αν γινετε γιατι ποτε ετυχε ετυχε να ειχα 2 μαζι..

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
αφου τον αγαπας και για εσενα ειναι ο καλυτερος σκυλος που υπαρχει ασ το βλεπει καθε ενασ απο οπια οπτικι γωνια θελει. θεμα ειναι εσυ πως το βλεπεις
Δεν είναι το ίδιο Χρήστο. Όλοι πιστεύουμε οτι δικός μας σκύλος είναι ο καλύτερος, γιατί απλά είναι ο δικός μας, δε χρειάζεται να υπάρχει και ιδιαίτερος λόγος. Αν έχεις αφήσει το σκυλί σου σε ένα χωράφι να παίξει ομως και έρθει ο άλλος με ενα ντογκο(ή ό,τι.. ) και σου πει "το καλύτερο σκυλί είναι",μπαίνει μέσα και αφήνεις το σκύλο σου να παίξει μαζί του και τον δαγκώσει το ντόγκο, τότε τι σε νοιάζει εσένα πως το βλέπει ο ιδιοκτήτης και πως όχι; σε ορισμένες καταστάσεις πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί, αν με όλες τις φυλές είσαι προσεκτικός με αυτές είσαι 3 φορές παραπάνω. Στο λέω γιατι έχει παίξει παρόμοιο περιστατικό με ροτ και ημίαιμο στο πάρκο που πηγαίνω εγώ, φαντάσου τον ιδιοκτήτη του σκύλου. Δηλαδή πρέπει να σκεφτείς και αυτές τις καταστάσεις, θα πρέπει να είσαι συνέχεια απο πάνω του με το που θα κάνει πως ξεφεύγει να το βάζεις στη θέση του αμέσως. Εννοείται οτι αν όσοι έχουμε κουτάβια προσέχουμε με τι σκυλιά βρίσκονται εσύ θα προσέχεις 3 φορές(οπως τα είπαμε και πιο πάνω). Η φυλή που διάλεξες έχει πολλές απαιτήσεις-σχετική εμπειρία-προσοχή και εσυ ακόμα δεν έχεις μεγαλώσει το πρώτο σου κουτάβι καλά καλά. Περίμενε, "μάθε" πάνω στον κούταβό σου πως είναι να έχεις σκύλο, μεγάλωσέ τον και ζήσε όλες του τις ηλικίες, αποκωδικοποίησε τη γλώσσα του σώματος ενός σκύλου και μετά κοιτάς αν μπορείς να πας και ένα σκαλοπάτι παραπάνω με 2.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
κατσε το παραπανο παραδειγμα δεν το ανεφερα για 2 σκυλους μαζι απλως για εναν και τοισ συνεπειες που θα εχει στο μελον
Εγώ σου εφερα όμως το σκηνικό με τους δύο, για να σου δείξω πως δεν ειναι αποκλειστικά πρόβλημα αν το σκυλι ειναι δεμένο μόνο του. Και με παρεα αλλο σκυλο να ειναι, δεν θα κοινωνικοποιηθει σωστα, απλά θα κάνουν συμμορία.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δεν είναι το ίδιο Χρήστο. Όλοι πιστεύουμε οτι δικός μας σκύλος είναι ο καλύτερος, γιατί απλά είναι ο δικός μας, δε χρειάζεται να υπάρχει και ιδιαίτερος λόγος. Αν έχεις αφήσει το σκυλί σου σε ένα χωράφι να παίξει ομως και έρθει ο άλλος με ενα ντογκο(ή ό,τι.. ) και σου πει "το καλύτερο σκυλί είναι",μπαίνει μέσα και αφήνεις το σκύλο σου να παίξει μαζί του και τον δαγκώσει το ντόγκο, τότε τι σε νοιάζει εσένα πως το βλέπει ο ιδιοκτήτης και πως όχι; σε ορισμένες καταστάσεις πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί, αν με όλες τις φυλές είσαι προσεκτικός με αυτές είσαι 3 φορές παραπάνω. Στο λέω γιατι έχει παίξει παρόμοιο περιστατικό με ροτ και ημίαιμο στο πάρκο που πηγαίνω εγώ, φαντάσου τον ιδιοκτήτη του σκύλου. Δηλαδή πρέπει να σκεφτείς και αυτές τις καταστάσεις, θα πρέπει να είσαι συνέχεια απο πάνω του με το που θα κάνει πως ξεφεύγει να το βάζεις στη θέση του αμέσως. Εννοείται οτι αν όσοι έχουμε κουτάβια προσέχουμε με τι σκυλιά βρίσκονται εσύ θα προσέχεις 3 φορές(οπως τα είπαμε και πιο πάνω). Η φυλή που διάλεξες έχει πολλές απαιτήσεις-σχετική εμπειρία-προσοχή και εσυ ακόμα δεν έχεις μεγαλώσει το πρώτο σου κουτάβι καλά καλά. Περίμενε, "μάθε" πάνω στον κούταβό σου πως είναι να έχεις σκύλο, μεγάλωσέ τον και ζήσε όλες του τις ηλικίες, αποκωδικοποίησε τη γλώσσα του σώματος ενός σκύλου και μετά κοιτάς αν μπορείς να πας και ένα σκαλοπάτι παραπάνω με 2.

Συμφωνώ!

chris22

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2012
104
0
λαρισα
ενοιτε πως θα εισαι συνεχεια απο πανο του οταν βγαινεις εξω οπου υπαρχουν και αλοι σκυλοι και ανθρωποι τωρα αν το αφισεις να περπαταει μονο του και εσει να εισαι ποιο μπρωστα και να μην εχεις τον ελενχο του και αυτο επιτεθει σε καποιον σκυλοη ανθρωπο ενταξει μεγαλη βλακια

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Δύο dogo έχω γνιωρίσει από κοντά. Ένα θηλυκό μιας συναδέλφου που τα παιδιά της την καβαλούσαν και έπαιζαν αλογάκι και τα λάτρευε, και αυταλ και όοοολους τους φιλους τους και τον Περίττο. Καταπληκτικά ζώα και τα δύο!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
οι κυρίαρχες ράτσες ,κατα τι γνώμη μου, ή θα είναι ό,τι χειρότερο σου έχει συμβεί ή το καλύτερο σκυλί που είχες, δε νομίζω να υπάρχει ενδιάμεσο στάδιο..

chris22

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2012
104
0
λαρισα
οι κυρίαρχες ράτσες ,κατα τι γνώμη μου, ή θα είναι ό,τι χειρότερο σου έχει συμβεί ή το καλύτερο σκυλί που είχες, δε νομίζω να υπάρχει ενδιάμεσο στάδιο..
κ εγω αυτο πιστεβω

giannis dogo

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2012
191
0
οπως το μεγαλωσεις ετσι θα γινει...αν μεγαλωσουνε μαζι τα κουταβια δν θα εχεις ποτε προβλημα ισα ισα θα προστατευει το ενα το αλλο