dogo argentino

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
ναι παρε εχει γινει πολυ της μοδας στη Λαρισα... τι γνωμες θες?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Δεν ειναι εύκολος σκύλος αλλά έχεις ήδη ένα κουτάβι.
Ασε να μεγαλώσει αυτό πρώτα και μετά το σκέφτεσαι. Ψαχνεις και εκτροφέα και παίρνεις.

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
καλο εκτροφειο εχει στη Θεσσαλονικη...2 κουταβια μαζι θα γινεται λιγο μαχη...παντως ξερω καποιον που ειχε ζευγαρι dogo και πεθανε το θυληκο απο ατυχημα(ειναι να μην σου κατσει) και οταν η κοπελα του πηρα ενα θυληκο dogo ο αρσενικος το υποδεχτηκε μια χαρα...αλλα αυτος απο μικρος ειχε μεγαλωσει με αλλο σκυλο οποτε...δεν ξερω

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δεν ειναι εύκολος σκύλος αλλά έχεις ήδη ένα κουτάβι.
Ασε να μεγαλώσει αυτό πρώτα και μετά το σκέφτεσαι. Ψαχνεις και εκτροφέα και παίρνεις.
Δεν γνωρίζω αν έχει άλλο σκύλο ο φίλος αλλά το καλύτερο είναι αυτό που προτείνει η ghelly.
Άσε να μεγαλώσει το υπάρχον, να πάει 2-3χρονών. Εκπαίδευσε σε για να έχεις όσο γίνεται περισσότερο έλεγχο. Και μετά σκέφτεσαι για δεύτερο σκυλί, ειδικά ένα σαν τον σκύλο της Αργεντινής.

valter

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2009
160
1
Νέο Ψυχικό
α. ναι παρε.
β. οχι μην παρεις.
γ. δεν εκφερω γνωμη.

μηπως θες να γινεις πιο αναλυτικος? εχεις διαβασει αρκετα για τη φυλη, τις απαιτησεις τους τις δυνατοτητες και τις αδυναμιες...?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
παιδια σκευτομαι να παρω ενα dogo argentino ακουω γνομες??
Εσύ τι γνώμη θα έδινες στην παραπάνω πρόταση;
Ή θα γίνεις πιο συγκεκριμένος ή η μόνη απάντηση που μπορεί πάρεις είναι κάνε ότι θέλεις.

chris22

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2012
104
0
λαρισα
δεν σκεφτομαι για τωρα αλλα για αργοτερα ειδη εχω ενα.. απλως θελω να μαθω- αν το παρω τωρα απο μικρο και μεγαλοσουν μαζι με το ειδη υπαρχον σκυλο που εχω θα υπαρχει καποιο προβλημα??εχω ακουσει οτι ειναι πολυ ηρεμα με τους ανθρωπους αλλα με τους αλους σκυλους οχι κ πολυ...

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
το μονο ντογκο με το οποίο συναναστρέφομαι είναι πολυ φιλικό τόσο με τους ανθρώπους όσο και με τα σκυλιά διότι έτσι το μεγάλωσε η ιδιοκτήτριά του, αν φροντίσεις απο νωρίς κανένα πρόβλημα δε θα έχει με τα άλλα. Μπορείς να κουμαντάρεις δυο κουτάβια; έχε υπ οψιν οτι το πιο μικρό μπορει να "χαλάσει" το πιο μεγάλο -αφου και το πιο μεγάλο είναι μικρό ακόμα.. - , για παράδειγμα μπορεί να έχεις μάθει στο κουτάβι που ήδη έχεις να λερώνει έξω και να αρχίσει το καινούριο να λερώνει μέσα και να μπερδευτεί το μεγάλο. Επιπλέον ο,τι κάνεις θα το κάνεις χ2 , είσαι σε θέση να μεγαλώσεις 2 κουτάβια μαζί;

chris22

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2012
104
0
λαρισα
αυτα που λενε οτι τα pitbull ta dogo ta Rottweiler ειναι επιθετικα στον ανθρωπο τρελενονται και τετοια αλλα πολλα. δεν τα πολυ πιστευω ο σκυλος ειναι ωπος τον μαθεις-π.χ αν τον εχεις δεμενο,δεν το βγαζεις εξω,δεν ασχολησε καθολου μαζι του και δεν τον κοινωνικοποιησης, λογικο ειναι επιθετικα με αλους σκυλους και πρως τους ανθρωπους.!!πιστευω πως μπωρο να τα μεγαλωσο και τα 2 ειδη αφιερονο αρκετο χρονο την ημερα για το ειδη υπαρχον κουταβι που εχω..!!

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
ένα ντόγκο που υπάρχει στην γειτονιά μου είναι πολύ καλό,βέβαια γαυγίζει σε όποιον περνάει απο το σπίτι αλλά εμένα που πήγαινα το σκυλί μου και γίνανε φίλες με έμαθε και κάθε φορά που περνάω μόνος την χαιδεύω μέσα απο τα κάγκελα χωρίς να μου κάνει κάτι.απλά ξέρω πώς έχει ορισμένες φοβίες αλλά ίσως μην το μάθανε σωστά σε αυτά και σε θπρύβους κάνει πίσω.

chris22

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2012
104
0
λαρισα
ένα ντόγκο που υπάρχει στην γειτονιά μου είναι πολύ καλό,βέβαια γαυγίζει σε όποιον περνάει απο το σπίτι αλλά εμένα που πήγαινα το σκυλί μου και γίνανε φίλες με έμαθε και κάθε φορά που περνάω μόνος την χαιδεύω μέσα απο τα κάγκελα χωρίς να μου κάνει κάτι.απλά ξέρω πώς έχει ορισμένες φοβίες αλλά ίσως μην το μάθανε σωστά σε αυτά και σε θπρύβους κάνει πίσω.
ειναι ωπος το μαθεις τον σκυλο

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ναι αλλά μιλάς για εναν σκύλο όχι εύκολο. Αν δλδ το δικό σου κουτάβι απαιτεί αλφα χρόνο προσοχης και εκπαίδευσης, ενα dogo απαιτει αλφα x 2.
Και εγώ ελεγα να παρω δεύτερο να μεγαλώνει μαζι με τη σελίν, αλλά και ο εκτροφέας-εκπαιδευτής με απέτρεψε για τοσο άμεση είσοδο νέου κουταβιού αλλά και οι δυνάμεις μου. Η μικρή όσο μεγαλώνει μου τρώει όλο και περισσότερο χρόνο (και χαλάλι της με χιλια), αν ειχα και δεύτερο και δη δύσκολη φυλή, θα ειχα κλατάρει και οικονομικά και ψυχολογικά. Άσε που δεν πιστεύω στην κοινωνικοποιηση μεταξύ δύο κουταβιών. Αν ήταν πχ ενηλικο και κουτάβι ναι, το ενηλικο θα δίδασκε το μικρό πώς να φερθει σε αλλα σκυλιά. Αλλά κουταβια μαζι?????????? Δύσκολο.

chris22

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2012
104
0
λαρισα
Ναι αλλά μιλάς για εναν σκύλο όχι εύκολο. Αν δλδ το δικό σου κουτάβι απαιτεί αλφα χρόνο προσοχης και εκπαίδευσης, ενα dogo απαιτει αλφα x 2.
Και εγώ ελεγα να παρω δεύτερο να μεγαλώνει μαζι με τη σελίν, αλλά και ο εκτροφέας-εκπαιδευτής με απέτρεψε για τοσο άμεση είσοδο νέου κουταβιού αλλά και οι δυνάμεις μου. Η μικρή όσο μεγαλώνει μου τρώει όλο και περισσότερο χρόνο (και χαλάλι της με χιλια), αν ειχα και δεύτερο και δη δύσκολη φυλή, θα ειχα κλατάρει και οικονομικά και ψυχολογικά. Άσε που δεν πιστεύω στην κοινωνικοποιηση μεταξύ δύο κουταβιών. Αν ήταν πχ ενηλικο και κουτάβι ναι, το ενηλικο θα δίδασκε το μικρό πώς να φερθει σε αλλα σκυλιά. Αλλά κουταβια μαζι?????????? Δύσκολο.
δεν πιστευεις στην κοινωνικοποιηση μεταξύ δύο κουταβιών δηλαδη??

chris22

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2012
104
0
λαρισα
εγω πιστεβο πως οι κοινωνικοποιηση του σκυλου ειναι μια σειρα απο εμπειριες οπου δεν σταμανε σχεδον ποτε .. εαν ειμαι λαθος διορθωστεμε.!

Last edited:

vagolf

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
209
0
ΑΧΑΡΝΑΙ
Είναι ιδιαίτερα κυριαρχικά σκυλια
Είναι πολυ δύσκολο όχι ακατόρθωτο εγω το προσπάθησα και είχα σοβαρα προβλήματα
Και να σου πω τη αλήθεια μεχρι που η σκυλά μου έφτασε 18 μηνών πίστευα το ίδιο
Μετα άλλαξα λίγο άποψη

chris22

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2012
104
0
λαρισα
Είναι ιδιαίτερα κυριαρχικά σκυλια
Είναι πολυ δύσκολο όχι ακατόρθωτο εγω το προσπάθησα και είχα σοβαρα προβλήματα
Και να σου πω τη αλήθεια μεχρι που η σκυλά μου έφτασε 18 μηνών πίστευα το ίδιο
Μετα άλλαξα λίγο άποψη
εσυ μιλας κοινωνικοποιηση αναμεσα σε σκυλο προς σκυλο ??