Dogo κουτάβι & προβλήματα

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
kostas_dogo_argentino said:
μαζι του ειτε με παιχνιδι ειτε για εκπαιδευση η παρεα ειμαι περιπου 6 με 7 ωρες...
μονο του τον αφηνω οταν φευγω για δουλεια το πρωι για 4 με 5 ωρες η το μεσημερι...
Το θέμα είναι το τι κάνεις μαζί του αυτές τις ώρες ,
διότι μπορεί εσύ να είσαι στο PC σου η να βλέπεις τηλεόραση και αυτός να κάνει τα δικά του Και να λες ότι είστε μαζί ,
δεν γνωρίσω αλλά λέω 8)

kostas_dogo_argentino

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
159
2
ν.κοσμος
οχι βεβαια...αυτο που φοβαμαι ειναι αυτο το παιχνιδι που κανει να μην το υιοθετησει κ στην μετεπειτα συμπεριφορα του...ειπα κ πιο πριν οτι απλα δαγκωνει πανω στο παιχνιδι κ αυτο ειναι απλα εκνευριστικο για τωρα...
οταν ομως θα ειναι 50 η 60 κιλα κ με τετραπλασια δυναμη θελω να ειμαι σιγουρος οτι θα ξερει τα ορια...
τωρα για τα φαγωμενα επιπλα κτλ απ'οτι εχω δει στο φορουμ ειναι κοινο προβλημα οποτε δεν το παραθετω,εχω διαβασει για την αντιμετωπιση του κ δεν εχω κ ιδιαιτερο προβλημα...
το σιγοθρο ειναι οτι θα αγορασω εντος των ημερων ενα "κλουβι"...
ROTTIE το βιβλιο που προτεινες θα αγοραστει αμεσα κ ελπιζω να βοηθησει!!!

kostas_dogo_argentino

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
159
2
ν.κοσμος
παιχνιδια χαδια κ εκπαιδευση τα βασικα...απο εκει κ περα εξαρταται απο το αν θα κοιμαται κτλ...βολτα δε μπορω ακομα,περιμενω πως κ πως να κανω τα εμβολια του σημερα...ασχετο μηπως μπορειτε να μου πειτε μετα απο ποσες μερες θα μπορει να βγει βολτα?

kostas_dogo_argentino

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
159
2
ν.κοσμος
...

και ναι λοιπον το ειδα κ αυτο...
καινουργιο προβλημα κ αηδιαστικοτατο...
δεν ξερω αν εχει γινει κ αλλες φορες αλλα επιασα χτες τον μικρο να...τρωει τα κακα του!!!! :?
εμεινα μακακας...
τι ειναι αυτο παλι?κ για να μην εχετε αποριες ειχε φαει 1 ωρα πριν...
δεν ξερω αν το εχει ξανακανει αλλα δεν το εχω ξανακουσει σε αλλον σκυλο...

canine-being

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2007
81
1
Καλημέρα!

Στην ηλικία που είναι το κουτάβι σου δεν μιλάει κανείς για βασική υπακοή που θα κοστίσει 800 ευρώ κλπ! Μιλάμε για κοινωνικοποίηση και προεκπαίδευση! Προσπάθησε να ξεκινήσεις όσο είναι νωρίς! Οι συμπεριφορές αυτές είναι απόλυτα φυσιολογικές (δάγκωμα , μασούλημα κλπ) αλλά χρειάζονται για να κοπούν σωστή καθοδήγηση και υπομονή!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Re: ...

kostas_dogo_argentino said:
και ναι λοιπον το ειδα κ αυτο...
καινουργιο προβλημα κ αηδιαστικοτατο...
δεν ξερω αν εχει γινει κ αλλες φορες αλλα επιασα χτες τον μικρο να...τρωει τα κακα του!!!! :?
H κοπροφαγία οφείλεται στην έλλειψη θρεπτικών συστατικών και βιταμινών στο διαιτολόγιο του σκύλου ή σε ανία ή σε stress (ειδικά σε στρες αποχωρισμού).

Προσπάθησε να βρεις την αιτία για να λύσεις το πρόβλημα, διότι η συνήθεια αυτή κόβεται δύσκολα.
Για αρχή, μάζευε τα περιττώματα αμέσως μετά την αφόδευση και πέτα τα πριν προλάβει να τα φάει ο σκύλος.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Για αρχή, μάζευε τα περιττώματα αμέσως μετά την αφόδευση και πέτα τα πριν προλάβει να τα φάει ο σκύλος.
[-X [-X [-X [-X [-X [-X [-X

κλασική περίπτωση DONT

αν το κάνει αυτό το μόνο που θα καταφέρει είναι το σκυλί μόλις τελειώση την αφόδευση να αρχίσει την βρώση :? :? :? :? :? :?

απομάκρυνση από την περιοχή αμέσως μετά την αφόδευση και καθαρισμός ΧΩΡΙΣ να βλέπει το κουτάβι.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δεν διευκρίνισα επαρκώς αγαπημένε και αμέσως να με πάρεις από τα μούτρα :evil: (και εδώ που τα λέμε, καλά έκανες! :wink: :lol: )
Αυτή είναι η σημαντικότερη λεπτομέρεια! Το κουτάβι δεν πρέπει να βλέπει.

Συνοψίζοντας:
kostas_dogo_argentino, για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά το πρόβλημα, θα πρέπει να εντοπίσεις τα αίτια αυτής της συμπεριφοράς.

Moly Maria

Active Member
12 Φεβρουαρίου 2017
43
3
29
Φίλε μου διάβασες/ ενημερώθηκες σχετικά με τη φυλή που θα πάρεις? Δεν γνώριζες ότι τα Dogo δεν είναι για αρχάριους ιδιοκτήτες και ότι η εκπαίδευση τους θεωρείται επιβεβλημένη?
Τώρα μας λες ότι δεν έχεις λεφτά για εκπαίδευση? Το σκύλο τότε γιατί τον πήρες? Τι πίστεψες, ότι ένα dogo είναι απλά το γούνινο αποκούμπι της περίσσιας σου τρυφερότητας?
Καλα χαραρωσε μην τον κανεις να νιώθει σκουπίδι, και εγω πιτ μπουλ πηρα για πρωτο σκυλι και ομως ασχολήθηκα και εμαθα ολοι απο καπου ξεκιξανε εσύ δλδ γεννήθηκες έμπειρος σε τετοιες ράτσες;;

Moly Maria

Active Member
12 Φεβρουαρίου 2017
43
3
29
μαζι του ειτε με παιχνιδι ειτε για εκπαιδευση η παρεα ειμαι περιπου 6 με 7 ωρες...
μονο του τον αφηνω οταν φευγω για δουλεια το πρωι για 4 με 5 ωρες η το μεσημερι...
Λοιπόν ολα αυτα τα προβληματα τα ειχα και εγω με την δικια μου λύθηκαν όμως.. Οταν ανεβαινει στο τραπεζι του λες μη και τον έχεις δεμένο με λουρί ετσι ωστε καθε φορα που παει να ανεβει τον τραβάς επισης μπορείς να δοκιμάσεις να αφησεις φαγητο επίτηδες πανω στο τραπεζι εσύ να κανεις πως δεν βλέπεις και καθε φορα που παει να το παρει ξανα πιανεις το λουρί και τον τραβάς λέγοντας μη. Τωρα οσο αφορα την πορτα δεν ειναι κατι απλα στεναχωριέται που δεν μπορει να σε δει και μπορεις να το διορθωσεις ευκολα οσο ειναι μωρο ,οπως είπαν και τα παιδια πιο πανω βάλτο σε ενα δωματιο κλεισε την πορτα και ξεκινα με 10 λεπτα μετα με 20 κλπ κλπ χωρις να δινεις σημασια καθε φορα και οταν του ανοιγεις να του κανείς χαρές να το παρεις μια αγκαλια και ετσι θα συνδυάσει οτι αφου κατσω σε αυτο το δωματιο μετα θα ερθει το αφεντικο μου και θα παίξουμε και θα μαθει να περιμένει .. Τωρα οσο για το οτι μασουλαει τα παντα ειναι επειδη βγαινουν τα δόντια σε λιγο θα το κόψει, καθε φορα που παιρνει κατι λες μη δυνατα το μαζεύεις και δεν της δινεις τιποτα να καταλαβει οτι ειναι τιμωρία. Ελπιζω να βοηθήσουν αυτα με την δικια μου ειχαν αποτελέσμα :) περιμενω νεα