"Dog Whispering" μέθοδος - η γνώμη σας;

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αυτα ηταν για τα εργα Αρη,στην πραγματικοτητα επεφτε πολυ χαδι,με το καπιστρι και το λασο στα εργα διαρκουσε μια δυο μερες η εκπαιδευση,στην Real life ομως διαρκει η εκπαιδευση ενος αγριου αλογου μηνες και το αλογο ειναι πολυ πιο εξυπνο απο τον σκυλο,για εγωισμο δεν συζηταμε αν δεν σε παει μια φορα εχεις σχεδον τελειωσει,ενο ο σκυλος τον βαρανε και ξαναρχεται.
Δεν ειναι μεθοδος,πολλοι αυτοαποκαλουνται ετσι(αλλοι λενε οτι ειναι τραγουδιστες)ειναι ενα ταλεντο που εχουν ορισμενοι ανθρωποι το οποιο τους βγαινει εχω δει παππουδες να μιλανε σε αγριο σκυλο και αυτος να ησυχαζει,τωρα ειναι η φωνη τους?ειναι ο τονος της φωνης?δεν ξερω παντως ορισμενοι το εχουν,μεχρι και η μυρωδια τους μπορει να ειναι,το ταλεντο ετσι και αλλιως πρεπει να το εχει καποιος.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
για εμενα δεν ειναι εκπαιδευση η συγκεκριμενη τεχνικη ειναι απλα διορθωση αν ετσι πας να μαθεις τον σκυλο να καθεται δεν προκειται να το μαθει ποτε , κατα την γνωμη μου ειναι καλη για να διορθωνει πολυ προβληματικες συμπεριφορες

αλλα δεν εχει σκοπο να διδαξει κατι τον σκυλο περα απο τα ορια της αγελης

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μα ποιος ειπε οτι ειναι εκπαιδευση,χειραγωγηση ειναι,μια πολυ σπουδαια σε αξια λεξη,που παρα πολλοι εκπαιδευτες δεν γνωριζουν.
Ενα παραδειγμα(δεν ειναι 100% ευστοχο αλλα στο περιπου)στον στρατο η στο σχολειο μας εβαζαν σε γραμμες,ζυγιστειτε στικιθειτε μας ελεγαν(ουσιαστικος λογος δε υπηρχε,αυτοι ελεγαν για το μετρημα,μπουρδες) ηταν στο φιναλε εκτελεση εντολης χωρις να το καταλαβαινουμε,ετσι μας εβαζαν στην υπακοη απο την πισω πορτα,στην προσοχη και στην ημιαναπαυση,και οσο πηγαινε χειροτερευε,το κεντρο εκπαιδευσης οταν πια πηγαιναμε στις μοιρες(στην Ε'ΜΚ ο γραφων)μας φαινοταν κατασκηνωση.
Πολλοι ομως δεν τα αντεχαν αυτα,τα ελεγαν καψωνια,ετσι και ο σκυλος,ακομα και τις ιδιας ρατσας σκυλια δεν ειναι ομοια.
Μετα αρχιζαν καποια γλυψιματα απο τους λοχαγους,πολυ καλο φαγητο,πολυ καλους θαλαμους,καθαριοτητα,ετσι μας εκαναν και εκτιμουσαμε(και ο σκυλος εκτιμαει,και ειναι πολυ καλος εκτιμητης) την Ε'ΜΚ,και την σεβομασταν για αυτα που μας προσφερε παρ ολη την σκληρη εκπαιδευση.
Πολλοι διανοουμενοι λενε οτι τους φανταρους τους κανουν σαν τα ζωα,αβουλα,και εχουν πολυ μεγαλο δικιο,περιπου αυτο θελουμε και εμεις απο τον σκυλο την εμπιστοσυνη του προς εμας και τυφλη υπακοη,πολλες φορες για το καλο του.
Αυτα για τους φανταρους εχουν λιγο πολυ αλλαξει,το συστημα εκπαιδευσης ειναι αλλο(πιο κρυφο)αλλα αν γινει κατι,κανας πολεμος,τοτε παλι θα ισχυει το γλυψιμο και το γητευμα,ο αξιωματικος πλησιαζει τους φανταρους πιο πολυ(οπως τον ατιθασο σκυλο).

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Δεν ξέρω.... πάντως έχω υιοθετήσει τη διόρθωση που κάνει ο Millan με τα δάχτυλα σαν δάγκωμα σκύλου και μέχρι τώρα πιάνει.... και πιάνει καλά!!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δεν ξέρω.... πάντως έχω υιοθετήσει τη διόρθωση που κάνει ο Millan με τα δάχτυλα σαν δάγκωμα σκύλου και μέχρι τώρα πιάνει.... και πιάνει καλά!!!
Και με το Μουφ πιάνει καλά. Άλλωστε έτσι το έπεισα να έρθει μαζί μου όταν το πρωτοπήρα διότι έκλαιγε και χτυπιόταν και ήθελε να τον γυρίσω στη φάρμα. Τον γύρισα, έκλαιγα κι εγώ ότι είμαι μια εγωίστρια σκύλα που βασανίζει το Μουφάκι, οι άνθρωποι μου λέγανε ότι λέω μαλακίες και στο τέλος αποφάσισα να κάτσω με το Μουφ δυο ώρες μέσα σε ένα μέρος που είχανε να τρέχουνε οι σκύλοι, σα ΙΧ χωράφι με συρματοπλέγματα. Το βούτηξα, άρχισα τα όσα είδα το Μιλλάν να κάνει, στην αρχή στριντζωνόταν, στο τέλος όμως άρχισε να με γλύφει και να μου κάνει χαρούλες και είπα ότι τελικά θα το πάρω. Όταν πήγα προς το αυτοκίνητο να φέρω το λουρί και να ετοιμάσω τα διάφορα, το Μουφ άρχισε να κλαίει διότι φοβόταν ότι θα του φύγω. Του ανοίξανε λοιπόν την πόρτα και ήρθε τρέχοντας και μπήκε στο κλουβί που είχα στο αυτοκίνητο από μόνο του!! Από τότε είμαστε αχώριστοι...:)

Να μη σας πω δε ότι μετά το δάμασμα τέτοιου θηρίου αισθανόμουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ως άλλος Μεγαλέξανδρος με το Βουκεφάλα!!:p:p:D:D:D

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Νομίζω ότι ο Millan έκανε "γνωστές" κάποιες τεχνικές και μέσα από την εκπομπή του όσοι είναι παρατηρητικοί και "πιάνουν" λίγο τη σκυλογλώσσα, μπορούν να μάθουν πράγματα.
Το πρόβλημα είναι ότι ΔΕ μπορείς να γίνεις εκπαιδευτής βλέποντας μόνο μία εκπομπή, ούτε βέβαια μπορείς να χαλιναγωγήσεις οποιοδήποτε σκυλί στο 10λεπτο που χρειάζεται εκείνος. Όπως ήδη ειπώθηκε, η συνολική διόρθωση του σκύλου παίρνει πολύ καιρό και χρειάζεται υπομονή και επιμονή.

Σάρα, εννοείται ότι ο Cesar χρησιμοποιεί πνίχτη. Μην έχεις στο μυαλό τον πνίχτη ως "αλυσιδάκι" μόνο. Όταν έρχεται με τα λουράκια τα slip lead ουσιαστικά κάνεις τις διορθώσεις και τη μέθοδο σα να ήταν το κλασσικό "αλυσιδάκι". Ίσα ίσα που ο ίδιος έχει εξηγήσει πληστάκις ότι όταν χρησιμοποιείται σωστά δεν πνίγει το σκύλο, αλλά τον αποσπά, κάνοντας το σφίξιμο γύρω από το λαιμό έντονο στη διορθωση. Επίσης μην ξεχνάμε το κολάρο που έχει σχεδιάσει η γυναίκα του, προκειμένου να παραμένει πάντα ψηλά στο λαιμό. (illusion collar)

Δεν είμαι εναντίον του πνίχτη, πιστεύω ότι είναι καλό εργαλείο εκπαίδευσης, όταν αυτό χρησιμοποιείται σωστά. (όπως και όλα τα εργαλεία εκπαίδευσης φυσικά)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
εξαρταται από τον σκύλο κι ο μιλαν χρησιμοποιεί πνιχτη για διορθωσεις....
χτες εδιξε να χρησιμοποιει πνίχτη σε μπουλντογκ ( ντισκοβερι τσανελ)
και ο αρης έχει βαλει ενα βιντεο με τσεχοσλοβακικο λυκο που χρησιμοποιεί πνιχτη...
(πνιχτης δεν ειναι μονο το αλυσιδακι...)

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
τελικα χρησιμοποιει η δεν χρησιμοποιει με εχετε μπερδεψει

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
πνίχτης είναι ακόμα κι ενας απλός οδηγός περασμένος θηλιά που με απότομο τράβηγμα εμποδιζει τον σκύλο να παρει αναπνοή...., του προκαλεί δυσφορία κλπ....

wgsd

Banned
Banned
31 Μαϊου 2010
89
0
Κατα τη γνωμη μου αυτος ο τροπος εκπαιδευσης ''σπαει'' το σκυλο.Δεν τον ηξερα αλλα ειδα μερικα videakia και δε μου αρεσε.Δε θα χρησιμοποιουσα αυτη τη μεθοδο για σκυλους-φυλακες/καθηκοντων.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97