Dog talk / το έχετε ακούσει;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Παρακολούθησα εχθές το σεμινάριο στο dog talk "σωστη ανατροφή κουταβιού" με εισηγητή τον κύριο κωστόπουλο. Μακάρι όσοι έχετε κουτάβια να το είχατε παρακολουθησει εχθές. Εξαιρετικά επιμορφωτικό στην καθημερινή μας ζωή με το κουτάβι μας σχετικά με όλα όσα αφορούν την ανατροφή του.
Με μεγάλη μου χαρά επιβεβαιώθηκαν όλα όσα έχω κάνει σωστά με το δικό μου κουτάβι εώς τώρα, εκμάθηση τουαλέτας, κοινωνικοποίηση σε όλες τις καταστάσεις. Μάθηση του αυτοκινήτου, παιχνίδι με τον σκύλο μας, κτηνίατρος, περιποίηση κλπ. ´οχι ότι τα έχω κάνει σωστά γιατί γεννήθηκα γνωρίζοντας αλλά γιατι είχα τον εκτροφέα μου που με είχε ενημερώσει πλήρως.
Μου άρεσε ιδιάιτερα ότι το σεμινάριο δεν περιείχε θεωρίες αλλά πρακτικές λύσεις που κάνουν τον πρώτο χρόνο συμβίωσης με το κουτάβι μας μια υπέροχη εμπειρία και όχι πηγή απογοήτευσης και απελπισίας όπωσ την βιώνουν πολλοί που δεν γνωρίζουν πως να χειριστούν την δύσκολη αυτή περίοδο του μικρού μας φίλου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Παρουσίαση Golden & Labrador Retriever

{Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 7 μ.μ.}

1. Η αναγκαιότητα της εκτροφής καθαρόαιμων σκύλων. Βασικές αρχές και λόγοι της επιλεκτικής εκτροφής των Labrador Retriever και Golder Retriever.
2. Τα πρότυπα των φυλών Labrador Retriever και Golder Retriever: α) μορφολογία και χαρακτήρας, β) ιδιαιτερότητες και ελαττώματα των δύο φυλών, γ) βασικές διαφορές μεταξύ των σκύλων μορφολογίας και των σκύλων εργασίας των δύο φυλών.
3. Δικαιώματα - απαιτήσεις και υποχρεώσεις των ιδιοκτητών Labrador Retriever και Golder Retriever, από και προς τα σκυλιά τους.
4. Ιδανικοί τρόποι - πρακτικές για την ομαλή ένταξη των Labrador Retriever και Golder Retriever στο σπίτι, και πως επιτυγχάνεται η αρμονική συμβίωση.
5. Η σημασία της εκπαίδευσης ιδιοκτητών και σκύλων σε συγκεκριμένα στάδια εξέλιξης της σχέσης και ανάπτυξης των σκύλων.
Ομιλητής: Χρήστος Ζαρολιάγκης, εκτροφείο M.C. of Palmhill

Κόστος
ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή - ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

iaidoted

Active Member
22 Οκτωβρίου 2011
25
2
Αθήνα
Γειά σας, Καταρχήν να σας πώ πως δεν έχω ακόμα σκύλο αλλά πρόκειται να αποκτήσω σε μερικούς μήνες.
Χθές λοιπόν πήγα σ' ένα σεμινάριο στο Dog Talk τό οποίο είχε ώς θέμα τα Labrador και το Golden Retriever.
Ο σκοπός του σεμιναρίου ήταν να μας γνωρίσει σε μας (τους ενδιαφερόμενους) αυτές τις δύο φυλές για την μορφολογία τους τον χαρακτήρα τους, τις ιδιαιτερότητες τους και πολλά άλλα πράγματα. Διατροφή χειρισμός εκπαίδευση κτλ.
Όσον αφορά το επίπεδο, ήταν πολύ καλό, μας γνώρισε τις 2 φυλές σε βάθος και εννοείται πώς το κλίμα στο οποίο εξελίχθηκε το σεμινάριο ήταν υπέροχο.
Όλοι όσοι βρισκόμασταν εκεί είχαμε χαλαρή διάθεση, οι υπεύθυνοι είχαν χιούμορ και ουδέποτε ένιωσα ότι πλήτω.
Το σίγουρο έιναι πως κάποια στιγμή θα ξαναπάω διοτι η θεματολογιά τους έιναι τεράστια.
Μέσω του Dog talk είμαι σίγουρος πιά για την επιλογή μου, διότι μου έδωσε απαντήσεις σε ό,τι ερωτήματα είχα σχετικά με το Labrador.
Μπράβο τους.!!!
Ευχαριστώ πολύ....

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Πήγε και ένας γνωστός μου, που σκέπτεται να πάρει σκύλο. Μεταξύ των φυλών που επιθυμεί να αποκτήσει είναι και τα Labrador. Οπότε πήγε στην
Παρουσίαση Golden & Labrador Retriever. Εκεί όμως όταν είπε ότι εργάζεται 8ωρο και μένει μόνος, του είπαν κατευθείαν ότι δεν κάνει να πάρει σκύλο και σίγουρα όχι κουτάβι.

:eek::confused::eek::confused:
Τρελάθηκα!!!!

lezas

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
136
0
Peristeri
Δεν μου φαινεται παραξενο.
Μπορει να μεινει 8 ωρες ενα κουταβι μονο του;
Για ενηλικο σκυλο ισως..

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Για ενηλικο σκυλο ισως..
Γιατί να μην μπορεί;
Ούτε εμένα μου άρεσε να την αφήνω τόσες ώρες μόνη της την σκυλίτσα μου αλλά έτυχε σε ηλικία 3,5 μηνών και έμεινε μόνη της 11 ώρες και ούτε κατούρησε. Οπως και δεν κατούρησε ποτέ της μέσα στο σπίτι από τότε που τελείωσαν τα εμβόλια.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Εντάξει, δεν ξέρεις τι άλλο θα είπαν. Πάντως ενα κουταβι όντως δεν μπορει να μεινει μόνο του τόσες ωρες. Αλλο μια φορά και άλλο κάθε μέρα.

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Για ενηλικο σκυλο ισως..
Έλα μου ντε μπορεί??

Αν κάτσει ο Τζέρυ 8 ώρες μόνος του θα γίνει της τρελής στο σπίτι... και crate να τον βάλω 8 ώρες είναι απαγορευτηκό για μένα.. πόσο μάλλον ένα κουτάβι.. Και το κουτάβι τις 8 ώρες που θα μένει μόνο το πιο πιθανό είναι να αναπτήξει προβληματικές συμπεριφωρές.

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
δηλαδη οσοι δουλευουν δε παιρνουν σκυλο???
Δεν φταίει ο σκύλος όμως αν μετά υπάρχει πρόβλημα στην συμπεριφορά του αλλά ο ιδιοκτήτης ;)

Δεν πάει όσοι δουλεύουν δεν παίρνουν σκύλο αλλά το παίρνω σκύλο την κατάλληλη στιγμή..

Σέβομαι περισσότερο τον άνθρωπο που δεν θέλει σκύλο παρόλο που τα αγαπάει γιατι δεν μπορεί να προσφέρει χρόνο γιατί δεν μπορεί να ασχοληθεί όσο πρέπει γιατι... γιατί.. γιατί... παρά αυτόν που παίρνει σκυλί γιατί απλά λατρεύει τα σκυλιά είναι και λίγο εγωιστικό ίσως μην ξεχνάμε έχουμε να κάνουμε με μία ζωντανή ψυχή και τα λάθοι πονάνε είτε ψυχηκά είτε σωματικά..

Αν όμως είναι πρόθυμος να θυσιάσει για να του προσφέρει αυτά που απετούντε όσο είναι κουτάβι τότε δεν νομίζω να είχε κανένας αντίρρηση. Κάποιο λόγο είχαν που του είπαν αμέσως όχι. :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Θα παρακαλέσω αν έχετε την καλωσύνη, να μην ανοίξετε εδώ θέμα, περί σωστού χρόνου απόκτησης κουταβιού.
Αν θέλετε κάντε την συζήτηση κάπου αλλού. Σε παλαιότερο ή σε καινούργιο θέμα.
Ας μείνει το τόπικ, αποκλειστικά προς ενημέρωση περί των σεμιναρίων.
Ευχαριστώ :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Θεωρίες καταγωγής/ψυχολογίας σκύλου-τρόποι μάθησης

{Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, 10 π.μ.}

Ο σκύλος προέρχεται όντως από τον λύκο;
Είναι, πραγματικά, ζώο αγέλης και κοινωνικής ιεραρχίας; Αν ναι, πως να του φερθούμε; Και αν όχι;
Πως πραγματικά μαθαίνει ο σκύλος; Πως να τον διδάξουμε σωστά και αποτελεσματικά; Μπορούμε μόνοι μας;

Εισηγητής: Γιώργος Κωστόπουλος, εκπαιδευτής - σύμβουλος συμπεριφοράς σκύλων.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
THE HUMAN FACTOR

{Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011, 3 μ.μ.}

Το 'THE HUMAN FACTOR' είναι ένα 3ωρο σεμινάριο που αφορά όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων, αλλά και αυτούς που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν σκύλο.

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου, αναλύουμε την βασική ψυχολογία, σημαντικές και ζωτικές ανάγκες του σκύλου, καταρρίπτοντας πολλούς μύθους, εξερευνούμε την επίδραση που έχει η ανθρώπινη συμπεριφορά στην ηρεμία και ψυχική ισορροπία του σκύλου μας.

Στο δεύτερο μέρος, ειδική ψυχολόγος, εξηγεί τους μηχανισμούς για να αντιληφθούμε την σχέση με τον σκύλο μας, πιο ώριμα και ευχάριστα.

Η τελευταία ώρα, είναι αφιερωμένη σε εσάς, για συζήτηση και περαιτέρω ανάλυση.
Θα χαρούμε να ακούσουμε τις ερωτήσεις σας και να δώσουμε τις κατάλληλες απαντήσεις.

Ομιλητές: Γιάννης Απόκοτος, εκπαιδευτής σκύλων
Γεωργία Καρυστιανού, ψυχολόγος-δραματοθεραπεύτρια

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Το ''THE HUMAN FACTOR'' με ελκυει σαν θεμα, και σκεφτομαι σοβαρα να κανω το μεγαλο ταξιδι και να το παρακολουθησω...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Αν δεν το είχα ήδη παρακολουθήσει θα σου έκανα παρέα.
Θα πάω όμως σίγουρα στο πρωινό. Θα έχει πολύ κόσμο απ'ότι ακούω.
Αν το αποφασίσεις τελικά, φρόντισε να κλείσεις θέση εγκαίρως.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Αν δεν το είχα ήδη παρακολουθήσει θα σου έκανα παρέα.
Θα πάω όμως σίγουρα στο πρωινό. Θα έχει πολύ κόσμο απ'ότι ακούω.
Αν το αποφασίσεις τελικά, φρόντισε να κλείσεις θέση εγκαίρως.
κι εγω μαζι στο πρωινο....θεμα και εισηγητη δεν τα χανω με τιποτα!!!! :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97