Dog talk / το έχετε ακούσει;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.835
20.180
Προς το παρόν αρχίσαν από τα "εύκολα", εννοώ από αυτά που γνωρίζουν πολύ καλά και που έχουν στις μέρες μας μεγάλη ζήτηση.
Αν το "παράπονό" σου, είναι ότι δεν γίνεται αναφορά σε θέματα κυνηγετικά, νομίζω ότι δεν είναι σωστός, ο χαρακτηρισμός "εύκολα". Απλώς, το κυνηγετικό κομμάτι είναι εξειδίκευση άλλων. Αυτών, των οποίων σεμινάρια παρακολουθείς φαντάζομαι και στα οποία εγώ ας πούμε, δεν θα ερχόμουν ποτέ. Να κάνω τι; Να μάθω τι; Εκαστος λοιπόν στο είδος του ;)

Είναι άξιο προσοχής ότι σε αυτό το forum και τα 3 subforum είναι για φυλές φύλαξης-ασφάλειας.
Βρε Μαριάννα, τι σχέση έχει το φόρουμ και τα υποφόρουμ του, με το dogtalk και τα σεμινάριά του;

Κατά την γνώμη μου ήταν πολλά τα θέματα για ένα τετράωρο.
Κι όμως...αναλύθηκαν όσο χρειαζόταν και έπρεπε, για να πάρουμε μια πρώτη γεύση, όσοι δεν είχαμε ιδέα για όλα αυτά. Αυτός ήταν ο σκοπός. Θα ακολουθήσουν σεμινάρια, που θα πατάνε πάνω σ'αυτό, απ' ότι κατάλαβα. Θα δούμε...:rolleyes:

Και ακριβώς όπως λέει ο superman είναι θεωρητικά μαθήματα. Ούτε τρίχα σκύλου δεν υπάρχει μέσα :)

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
superman ... δεν παρακολούθησα το σεμινάριο. Αυτά που έγραψα τα έγραψα βάσει του προγράμματος του σεμιναρίου και ότι αυτοί που κάνουν τα σεμινάρια ασχολούνται με σκύλους ασφαλείας με πολλές γνώσεις σε αυτόν τον τομέα.

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
mareco ... δεν ήταν παράπονο.
Το "εύκολο" το εξήγεισα. α) o Γιώργος Καράβης είναι εκπαιδευτής σε σκύλους ασφαλείας με πολλές σπουδές πάνω στον τομέα αυτό άρα γνωρίζει το αντικείμενο καινα του είναι εύκολο
β) Υπάρχουν πάρα πολλοί ενδιαφερόμενοι για σκύλους ασφαλείας οπότε μπορούν να μαζευτούν άτομα που να πληρώσουν 50 Ευρώ την ώρα που πολλοί τσιγκουνεύονται να τα δώσουν σε ενα καλό εκτροφικό σκύλο. Εύχομαι να κατάλαβαν γιατί πρέπει να γνωρίζουν κάποια πράγματα πριν επιλέξουν το σκυλάκι τους.
Αγοράζει κάποιος σκύλο για ασφάλεια, πληρώνει για Β.Υ. τον ζεί για 1 χρόνο, πληρώνει για εκπαίδευση ασφαλείας και μετά βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν κάνει ο συγκεκριμένος σκύλος για ασφάλεια. Συμβαίνουν και αυτά πολύ συχνά. Τί κάνει τότε;

Συμφωνώ ότι για πρώτο σεμινάριο δεν μπορούσε να είναι κάτι άλλο και όντως αρκετά γενικό. Δεν πάει κανένας ποτέ στα βαθεία με την πρώτη!

Και φυσικά δεν περιμένω να γίνουν κυνηγετικά σεμινάρια, ούτε χρειάζετε να γίνουν γιατί τα κάνουν οι εκάστοτε όμιλοι των φυλών.
Παρακολουθώ και σεμινάρια για σκύλους ασφάλειας αλλά όχι τόσο εντατικά.

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
DOG TALK
Εντελως ενημερωτικά αναφέρω ένα πειραμα απο τους Ναζί που λέγεται οτι πηραν τους πιο έξυπνους σκυλους από ολη την Γερμανία, Γερμανικους ποιμενικους μονο και προσπαθησαν να επικοινωνήσουν μαζι τους. Με έναν σκυλο που επικοινώνησαν τους ρώτησε "εσυ μπορεις να κουνήσεις την ουρά σου?":confused:
Δεν ξέρω αν ισχυει αυτη η ιστορία.Αν ισχύει ομως μου κάνει ο σκυλος σαίνι, γιατι προφανώς ήξερε οτι ο άνθρωπος δεν έχει ουρά και ρωτώντας τον ήθελε να του θυμισει το ...μειονεκτιμά του!!!:mad:
Αν υποψιαστώ οτι ο δικος μου μπομπος με θεωρει κατωτερη γιατι δεν έχω ουρά θα τον καρυδώσω!! χα χα...

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Αν εδώ στο forum ανακοινωνόντουσαν τα προσεχή σεμινάρια, θα θεωρηθεί διαφήμιση; Και άλλα σεμινάρια αναγράφονται εδώ.
Κατά την γνώμη μου θα ήταν χρήσιμο ώστε αν μας ενδιαφέρει κάποιο να ενημερωνόμαστε έγκαιρα.
Την επόμενη φορά που θα ξαναγίνει το σεμινάριο αυτό θα ήθελα και εγώ να το παρακολουθήσω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.835
20.180
First Step

{κάθε Σάββατο, ώρα 17:00}
Το First Step είναι το εισαγωγικό 3ωρο σεμινάριο που θα επαναλαμβάνεται κάθε Σάββατο στο DogTalk και αφορά όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων αλλά και αυτούς που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν.

Στο πρώτο τμήμα του σεμιναρίου αναλύουμε τις βασικές αρχές και θεωρία του σκύλου, καταρρίπτοντας πολλούς μύθους και παγιωμένες αντιλήψεις.

Στο δεύτερο τμήμα ειδική ψυχολόγος εξηγεί τους μηχανισμούς για να προσεγγίσουμε τη σχέση με τον σκύλο μας πιο ώριμα και ευχάριστα.

Η τελευταία ώρα είναι αφιερωμένη σε εσάς για συζήτηση και περαιτέρω ανάλυση. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις ερωτήσεις σας και να δώσουμε τις κατάλληλες απαντήσεις.

Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 30 ευρώ.

Είναι ο σκύλος μου φύλακας?

{Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011, ώρα 10:00}
Σε συνέχεια των επιτυχημένων σεμιναρίων του DogTalk, σας παρουσιάζουμε μια ενότητα που αφορά την επιλογή, μεγάλωμα και εκπαίδευση σκύλων σε ρόλο προστασίας. Σίγουρα έχετε ακούσει για την εκπαίδευση σκύλου σε ρόλο προστασίας είτε του χώρου σας είτε για την προσωπική σας ασφάλεια. Είναι η εκπαίδευση στις «Πολεμικές τέχνες» για τον σκύλο σας. Στην ενότητα αυτή διάρκειας τεσσάρων(4) ωρών θα καλυφθούν θέματα όπως:

- Κατά πόσο είμαστε ικανοί να έχουμε ένα σκύλο σε τέτοιο ρόλο: Ευθύνες και περιορισμοί, νομικό πλαίσιο
- Ψυχολογία σκύλου, ένστικτα
- Επιλογή φυλής, εκτροφέα, κουταβιού
- Προεκπαίδευση κουταβιού, κανόνες διαβίωσης εντός οικογενείας

Η ενότητα αυτή απευθύνεται σε εσάς τους ιδιοκτήτες σκύλων που εκτιμάτε τόσο τη δική σας ζωή όσο και εκείνων που αγαπάτε και είναι ανεκτίμητης αξίας για εσάς.

Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 40 ευρώ.

Εισηγητής: Γιώργος Καράβης

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.835
20.180
Sorry αλλά δεν το ξέρω σαν έκφραση. Εκτός της κυριολεκτικής μετάφρασης βέβαια...
Η μου εξηγείς τι σημαίνει μήπως μπορέσω να το μεταφέρω, για να μάθω και να σου πω, ή [ακόμη καλύτερα] τους στέλνεις ένα e-mail και τους ρωτάς απευθείας ;):)

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
http://en.wikipedia.org/wiki/Canine_Good_Citizen

νομιζω ενα πολυ καλο κομματι εκπαιδευσης....σε σωζει απο πολλα καθημερινα θεματα....θυμιζει ΒΥ, αλλα μαθαινει και "καλους τροπους" το σκυλο...
νομιζω στην Ελλαδα δεν ειναι διαδεδομενο....

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Η Scarlett μάλλον εννοεί αυτό:
Σκύλος καλός πολίτης

:)
μπραβο!!! ειχαμε θεμα? Αυτο! το θεωρω πολυ χρησιμο!!!!
θυμιζει αρκετα την εκπαιδευση μας στο pet as therapy αλλα ειναι πιο γενικο και πιο καθημερινο....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.835
20.180
Θα το μεταφέρω, αλλά από τις πρώτες κιόλας γραμμές του θέματος που παρέθεσε η Σοφία [έριξα μια γρήγορη ματιά οπότε αν κάνω λάθος πείτε μου], είδα ότι έχει να κάνει με συμπεριφορά σκύλων. Τα σεμινάρια όμως του dog talk είναι για τους ιδιοκτήτες. Δεν υπάρχει φυσική παρουσία ζώου. Και δεν προβλέπεται και να υπάρξει απ' όσο ξέρω.
Αν πιστεύεις ότι μπορεί να καλυφθεί το θέμα, κάπως τροποποιημένο, χωρίς δηλαδή να έχει να κάνει με τον σκύλο, φαντάζομαι ότι θα το ακούσουν με ενδιαφέρον.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
ναι, το σκεφτηκα αυτο που λες..οτι σιγουρα θες και σκυλο για αυτα:p.τουλαχιστον ομως επειδη υπαρχει μεγαλη αγνοια στην Ελλαδα για την κοσμια συμπεριφορα του σκυλου, αλλα οι περισσοτεροι σκεφτονται ΒΥ και φυλαξη κλπ. θεωρω οτι ειναι καλο καποιος να ξερει ποσο θα διευκολυνε την συμβιωση και τη καθημερινοτητα μια τετοια εκπαιδευση....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.835
20.180
Ok
Θα ρωτήσω μήπως ισχύει κάτι που δεν το ξέρω :rolleyes::)
Παρεπιπτόντως να πω, πως διαβάζοντας λίγο το θέμα, τείνω να συμφωνήσω δυστυχώς με τις θέσεις του ΜΑΚΗ :(

(Aν είναι να μου απαντήσεις, κάντο σε κείνο το θέμα. Να το ξυπνήσουμε λίγο) :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.273
Μέλη
20.046
Νεότερο μέλος
GOULIAK