DNA test-από ποιές φυλές κατάγεται ο σκύλος μου?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Επιτέλους!!!!!!

Αυτό που περιμένω τόσο καιρό.........να σταματήσουν πια να μου τον λένε, γκριφόν-κανίς :mad:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Επιτέλους!!!!!!

Αυτό που περιμένω τόσο καιρό.........να σταματήσουν πια να μου τον λένε, γκριφόν-κανίς :mad:
χαχαχαχα!!!
Εγώ να σου πω την αλήθεια αν είχα λεφτά για ξόδεμα θα το έκανα στον Τζιμάκο. Αλλά αυτή την στιγμή υπάρχουν άλλες προτεραιότητες!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Μπορείς εναλλακτικά, να στείλεις e-mail στην FCI επισυνάπτοντας φωτό του, να σου πουν εγγράφως και αρμοδίως, με τι τους μοιάζει και τι πιστεύουν ότι έχει περισσότερο στο αίμα του και σε τι ποσοστό.

Πιο οικονομικά, θα σου έρθει. Τσάμπα...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Μπορείς εναλλακτικά, να στείλεις e-mail στην FCI επισυνάπτοντας φωτό του, να σου πουν εγγράφως και αρμοδίως, με τι τους μοιάζει και τι πιστεύουν ότι έχει περισσότερο στο αίμα του και σε τι ποσοστό.

χαχαχαχααα!!! Πώς δεν το είχα σκεφτεί!

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Πριν μερικές μέρες διάβαζα σε ένα αμερικάνικο φόρουμ για ένα εργαστήριο που έκανε τεστ dna σε ένα γιόρκι. Η κοπελίτσα που έχει τη μικρή αυτή σκυλίτσα, την πήρε από μια "εκτροφέα" η οποία ισχυρίζεται πως το σκυλάκι προέρχεται από καθαρόαιμα yorkshire terrier.
To σκυλάκι είναι αυτό :
mini.jpg

Οπως καταλαβαίνετε, το σκυλάκι αυτό ουδεμία σχέση έχει με γιόρκι.

Και όμως...
Το dna test έβγαλε πως το σκυλάκι είναι 100 % yorkshire terrier.
mini3.JPG
mini1.JPG
mini2.JPG

Τεράστιο ρόλο παίζει η βάση δεδομένων του κάθε εργαστηρίου και από τι δείγματα αποτελείται.

Αυτά εντελώς πληροφοριακά, μιας και αναφέρεστε σε DNA τεστ. Απλά τα αναφέρω γιατί μου έκαναν πολύ μεγάλη εντύπωση.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Τεράστιο ρόλο παίζει η βάση δεδομένων του κάθε εργαστηρίου και από τι δείγματα αποτελείται.

Αυτά εντελώς πληροφοριακά, μιας και αναφέρεστε σε DNA τεστ. Απλά τα αναφέρω γιατί μου έκαναν πολύ μεγάλη εντύπωση.
Έχεις απόλυτο δίκιο.
Ένα ελληνικό ορίτζιναλ ημίαιμο (για να μην πω κοπρόσκυλο! :p ) πώς μπορεί πιστοποιηθεί από τι φυλές αποτελείται όταν το τεστ θα έχει μία βάση δεδομένων που θα αφορά κυρίως σκυλιά που σίγουρα δεν απαντούνται στην Ελλάδα;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Μια ερωτηση ...τα αποτελεσματα των φυλων που βγαινουν αναλυοντας το dna ειναι μονο απο πρωτογονες φυλες?
Δηλαδη, εαν εγω το κανω σε ενα dogo που προερχεται απο 10 αλλες φυλες... τι γινεται?

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Το συγκεκριμένο εργαστήριο έχει μια βάση δεδομένων 10.000 σκύλων.
Αλλα εργαστήρια μπορεί να έχουν παραπάνω.
Ανάμεσα σε αυτά τα 10.000 σκυλιά υπάρχουν και Dogo. Συνεπώς θα συγκρίνουν το δείγμα που έστειλες με τα δείγματα dogo που έχουν. Και αυτό αφορά όπως αναφέρουν και στο site τους, τις τελευταίες 3 γεννιές.
Πιο πίσω δεν ξέρω τι παίζει...

EDIT

Από ότι βλέπω έχει Dogo
Breeds Detected | Wisdom Panel

Οσον αφορά το πολυ λογικό ερώτημα της Kyvelι
Αναφέρει η συγκεκριμένη εταιρεία :

"Can Wisdom Panel® identify the breeds in a dog that was born outside the U.S.?
Wisdom Panel® was developed using genetic markers from American Kennel Club (AKC) breeds and some non-AKC breeds in the U.S., as well as, purebred dogs from the United Kingdom, Australia, and Europe. Through the course of our test development, we have observed that certain breeds sometimes have quite different genetic breed signatures in different geographical regions, particularly with comparison to the same breed in Europe or Australia. Due to these geographic variations, Wisdom Panel is only offered in the appropriate geographical areas. We have also tested dogs from Mexico and the Caribbean, but these are performed on a case-by-case basis and the results may be difficult to interpret without the appropriate population information from those regions.
Before we can extend the Wisdom Panel to new countries, we have to do quite a large amount of DNA research on the breeds from the new geographic locations. As quality is an important part of our work, we believe we need to do this before offering the test in new countries."

Last edited:

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
θα μπορουσαμε,,, λεω,,,, να βαλουμε φωτογραφιες,,, απο σκυλια που ξερουμε σιγουρα απο τι προερχονται,,,, για παραδειγμα,,, καθαροαιμο βελγικο γκρενενταλ θυληκο με καθαροαιμο χασκυ αρσενικο.... καποτε οταν με τα χρονια καιρους και ζαμανια αυτο εμπλουτιστει θα ειναι μια καλη βαση δεδομενων,,, και νομιζω οτι υπαρχουν τετοιες φωτογραφιες απο σκυλια τετοια που προερχονται απο καθαροαιμα,,, ,,, μιξ,, τα λενε νομιζω,,,,αν και καποιες διασταυρωσεις κανουν μπαμμμμ για τις μια απο τις δυο ρατσες τους,,, αν γινει η αρχικη διασταυρωση,,, π.χ ... γκρενενταλ με γερμανικο ποιμενικο.... μετα ομως το ημιαιμο που θα βγει θα διασταυρωθει με ενα κολει,,,, και αυτο που θα βγει θα διασταυρωθει με ενα ακιτα,,,, και μετα εκεινο με ενα τσιουαουα,,, εκει η μπαλα χανεται,, ακομα και για τα εργαστηρια ντι-εν-ει ...

shib

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2012
156
3
Γκριφόν κανίς λένε το δικό σου,γκριφόν κανίς λένε και τη δικιά μου και μάλιστα η κτηνίατρος και ουδεμία σχέση έχουν μεταξύ τους !!!!!
Επιτέλους!!!!!!

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378

αλήθεια γίνεται αυτό? η κανεις πλακα?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
εχει γεμισει το πμ του μαρεκο...
με φωτογραφιες που το ρωτανε αν μπιαζουν τα σκυλια με κανις γκριφον....
προσπαθησε τουλαχιστον με αυτη την δηλωση να το αποφυγει μελλοντικα..:p