DiscDog... (ρουτίνα με χρήση frisbee)

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
Online Dog Frisbee Class with Ron Watson of Pawsitive Vybe | Pawsitive Vybe

65, 95 ή 120 ευρώ ;)

Για 6 εβδομάδες φουλ εκπαίδευση και πολυ δουλειά. Εγώ έμαθα πολύ περισσότερα για το σκύλο μου σε 6 βδομαδες με το Ρον παρά σε 2 μήνες βασική εκπαίδευση. Βασικά δεν τίθεται καν σύγκριση. Πολύ εντατικό πρόγραμμα, αλλά αξίζει τον κόπο ότι και να αποκομίσεις. Το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει για το σκύλο μου

Last edited:

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Μια χαρά ακούγεται.... και το οικονομικό εντάξει είναι λεφτά που τα βρίσκεις εύκολα, δεν αγχώνομαι πλέον.

Κάτι τελευταίο.... η μικρή είναι ακόμα 7 μηνών. Επειδή δεν θέλω να ζορίσω ακόμα τα ισχύα και τις αρθρώσεις της, πότε λες να ξεκινήσω, ας πούμε το basic έχει περιορισμό ηλικιακό??? Είναι flat work και εισαγωγή στο φρίσμπι, πως να το πιάνει, εντολές που θα χρειαστούν κλπ...?

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Σίγουρα τα κουτάβια χοροπηδάνε όπως και να έχει. Δε θα προέτρεπα σκυλί πριν χρονίσει να πηδάει και μάλιστα κάνοντας επαναλαμβανόμενες κινήσεις. Θεωρώ πιο σημαντικό το θέμα υγείας παρά τις επιδόσεις.
Μέχρι το ύψος των αγκώνων είναι καλό μέτρο για την ώρα.

πιες: Ναι, είναι υπερεντατικά τα μαθήματα κι εγώ όταν τα έκανα ήταν σε περίοδο που είχα 0 χρόνο ελεύθερο, δυνατότητα προπόνησης στο φως της ημέρας (για να μη πω και σε κατάλληλο χώρο) μόνο Κυριακή και δυσκολεύτηκα παρόλο που η Μπλου ήξερε ήδη τις περισσότερες βασικές κινήσεις. Κατά τη γνώμη μου δε βγαίνει αυτή η ύλη σε 6 εβδομάδες εκτός κι αν ο σκύλος σου ξέρει ήδη βασικές κινήσεις κι έχεις άπλετο χρόνο και πάλι...

Last edited:

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
Σίγουρα τα κουτάβια χοροπηδάνε όπως και να έχει. Δε θα προέτρεπα σκυλί πριν χρονίσει να πηδάει και μάλιστα κάνοντας επαναλαμβανόμενες κινήσεις. Θεωρώ πιο σημαντικό το θέμα υγείας παρά τις επιδόσεις.
Μέχρι το ύψος των αγκώνων είναι καλό μέτρο για την ώρα.

πιες: Ναι, είναι υπερεντατικά τα μαθήματα κι εγώ όταν τα έκανα ήταν σε περίοδο που είχα 0 χρόνο ελεύθερο, δυνατότητα προπόνησης στο φως της ημέρας (για να μη πω και σε κατάλληλο χώρο) μόνο Κυριακή και δυσκολεύτηκα παρόλο που η Μπλου ήξερε ήδη τις περισσότερες βασικές κινήσεις. Κατά τη γνώμη μου δε βγαίνει αυτή η ύλη σε 6 εβδομάδες εκτός κι αν ο σκύλος σου ξέρει ήδη βασικές κινήσεις κι έχεις άπλετο χρόνο και πάλι...
Ναι συμφωνώ με τη Νοέλα δε βγαίνει με τίποτα, εγώ μετά από τόσους μήνες τώρα ξεκίνησα κάποια άλματα (Ύλη 5ης εβδομάδας), αλλά το καλό είναι ότι από τι στιγμή που το υλικό είναι πλέον free και έχοντας κάνει τα μαθήματα όταν έρθει η ώρα μπορείς να δεις ξανά την ύλη και να καταλάβεις τι παίζει.
Εγώ ακολούθησα αυτό που λέει το άρθρο. Κάνεις ότι μπορεί να κάνει ο σκύλος, ποτέ τεχνητά άλματα (δηλάδη να πατήσει πάνω σε κάτι και να πηδήξει) και ποτέ επαναλβανόμενα, που κάνουν το μεγάλο κακό. Ο σκύλος θα σου δείξει.

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
Ακόμα και τώρα (17 μηνών) όταν μαθαίνουμε ένα άλμα ποτέ δεν το κάνουμε πάνω από 3-5 φορές. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δε χρειάζεσαι παραπάνω στην προπόνηση. Αν το κάνει σωστά σταματάς στο καλό άλμα και έχεις μία καλή προπόνηση. Αν το κάνει λάθος, δοκιμάζεις μερικές φορές για να δεις τι παει στραβά και την επόμενη φορά ξανάδοκιμάζεις. Δεν έχει νοήμα να τρελάνεις το σκύλο μέχρι να το καταφέρει, ούτως ή άλλως μετά από μερικά άλματα τα έχει παίξει ειδικά αν είναι στη φάση που μαθαίνει.

Last edited:

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
Είναι διαφορετικής φύσης τα άλματα στο disc dogging από το αgility. Πιο απαιτητικά από απόψη δυσκολίας και επικινδυνότητας. Στο ένα είναι σαν να είναι αθλητής της ενόργανης που κάνει άλμα στο βατήρα με σβούρες και το άλλο σαν αθλητής στίβου (περίπου). Ε Νοέλα; :p

Last edited:

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Είναι διαφορετικής φύσης τα άλματα στο disc dogging από το αgility. Πιο απαιτητικά από απόψη δυσκολίας και επικινδυνότητας. Στο ένα είναι σαν να είναι αθλητής της ενόργανης που κάνει άλμα στο βατήρα με σβούρες και το άλλο σαν αθλητής στίβου (περίπου). Ε Νοέλα; :p
Ναι, είναι πιο επικίνδυνα τα άλματα στο frisbee. Στο agility δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείς τα εμπόδια σα βατήρες και γι αυτό υπάρχουν και οι επαφές, για ελαχιστοποίηση τραυματισμών. Κίνδυνος υπάρχει πάντα σε όλα τα αθλήματα.
Θυμήθηκα σήμερα τι έπαθα πέρυσι τον Απρίλιο που δεν ήξερα τον Ρον και πολλά άλλα. Είχα χρησιμοποιήσει ένα crate μεταφοράς (το βαπτιστικό μας) για να μάθω στη Blu vaults το οποίο δεν άντεξε, έκανε κρακ κι έπεσε μέσα το πόδι της και το εγκλώβισε και δε μπορούσε να το βγάλει. Τη βοήθησα να απελευθερωθεί, δεν έδειχνε να πονάει αλλά τελικά το φύλαγε για μέρες το ποδαράκι της. Ένιωσα πολύ βλάκας που ήμουν υπεύθυνη που χτύπησε.
Η μπάλα που έχουμε τώρα για τα vaults, μετά από αχρηστία μηνών στον κήπο, δε συμμορφώθηκε στο φούσκωμα. Οπότε πάμε για καινούρια γιατί η προπόνηση πάνω μου τους θερινούς μήνες είναι επίπονη οπότε και ανύπαρκτη.

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
Δύο εξαιρετικά παραδείγματα disc dogging
1. Yachi Hirai (Ιαπωνία - border collie)
[video=youtube;fmBT-7gMGiQ]https://www.youtube.com/watch?v=fmBT-7gMGiQ[/video]

2. Andrew Han (ΗΠΑ - australian shepherd)
[video=youtube;0drKeH48lCU]https://www.youtube.com/watch?v=0drKeH48lCU[/video]

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Η Μπλου σε επίδειξη frisbee στο φεστιβάλ "Κατοικίδια Εν Δράσει" στο ΕΚΕΠ.
Είναι η πρώτη μας επίδειξη καθώς αρχάριοι ακόμα, αλλά βελτιωνόμαστε. :)

[video=youtube;1rVcLBoqjhM]http://www.youtube.com/watch?v=1rVcLBoqjhM&feature=youtu.be[/video]

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Πολύ όμορφο θέαμα, υπεροχες και οι δύο σας!!!

Αντε και σε πολύ περισσότερες επιδείξεις!!!:D

balaso

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
234
24
Καταρχήν καλώς ήρθες. Τέλειος ο Lupo..........μου αρέσει που κάποιες φορές πρίν πιάσει το frisbee κάνει μία σβούρα, το έχω δεί και σε προηγούμενο βίντεο.
Περιμένω εντυπώσεις και νέα απο Αμερική.

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
Καταρχήν καλώς ήρθες. Τέλειος ο Lupo..........μου αρέσει που κάποιες φορές πρίν πιάσει το frisbee κάνει μία σβούρα, το έχω δεί και σε προηγούμενο βίντεο.
Περιμένω εντυπώσεις και νέα απο Αμερική.
:) Thanks
Σε πιο σημείο κάνει σβούρα; (δευτερόλεπτο)
Μια χαρα στην Αμερική. Μεγάλο σχολείο και πολύ φρίσμπι. Σε κανά μήνα γυρνάω Θεσσαλονίκη. Έχει πολύ δουλειά ακόμα ο Λούπο, αλλά σε κανά χρόνο νόμιζω θα είμαστε έτοιμοι :)

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
:) Αυτό συμβαίνει επειδή τρέχει πολύ γρήγορα και δεν είναι σε θέση να πηδήξει για το φρίσμπι. Σκέψου οτι κάποιος τρέχει στον αιφνιδιασμό πολύ γρήγορα και όταν είναι να καρφώσει καταλήγει στη βάση στη μπασκέτας, ενώ αυτό που θέλεις είναι να τρέξει, πρώτο πάτημα, δεύτερο πάτημα και μετά alley oop.

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2012 στις ΗΠΑ.
Πήγα και το μόνο που έχω να πω είναι ότι οι Γιαπωνέζοι ήταν από άλλο πλανήτη...
[video=youtube;2-R53MAUlgQ]http://www.youtube.com/watch?v=2-R53MAUlgQ&feature=youtu.be[/video]

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
βλέποντας τα βίντεο λάτρεψα τα μπόρντερ πολύ και θέλω να αρχίσω με το φρίσμπι κάποια στιγμή.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Καλώς τους!
Τώρα είδα το βιντεάκι...
Εκείνος ο Jap με την βερμούδα και το μαλλί από κόμικς...γαμάτος!!!
Έχει και το ζογκλερικό μέσα του