εγω το αγαπησα οσο μπορουσα, ηταν ενα πανεμορφο σκυλι, αλλα ουτε ποτε αγχωθηκα ιδιαιτερα για τι αιμα τρεχει στις φλεβες του, ουτε και να το τρεχω σε διαγωνισμους... και σε τελικη αναλυση ειναι πολυ κριμα να δινουμε λεφτα για ενα καθαροαιμο, να χαλαμε τοση φαια ουσια για ενα πλασμα που θα σου δωσει αγαπη και να μην υιοθετησουμε ενα ημιαιμο που στην τελικη μπορει να αποδειχτει καλυτερο σκυλακι... χωρις να θελω να προσβαλω κανεναν, πολλες φορες εμεις οι ιδιοι προσπαθουμε να ικανοποιησουμε τη ματαιοδοξια μας μεσω του κατοικιδιου...
Αγαπητέ alx επειδή θεωρώ οτι ένα μέρος της ευθύνης για το που πήγε η κουβέντα είναι και δική μου πρέπει να σου πω το εξής.Καταρχήν έχω ένα καθαρόαιμο γκρένενταλ που το αγόρασα απο εκτροφέα τον οποίο γνωρίζω πολύ καλά και πολλά χρόνια. Πήρα το σκυλί μου απο αυτόν όχι για να το πάω σε εκθέσεις ή διαγωνισμούς ή γιατί γοητεύομαι απο το ''γαλάζιο αίμα ''που τρέχει στίς φλέβες του ,ούτε γιατί ήθελα να ικανοποιήσω κάποια ματαιοδοξία μου ή άλλο υπαρξιακό μου. Ο λόγος είναι γιατί ήξερα τους γονείς του σκύλου μου,γιατί έχω εμπιστοσύνη στον συγκεκριμένο εκτροφέα και βασικά γιατί γνωρίζω τους χαρακτήρες των γκρένενταλ ,τα καλά και τα κακά τους και ήθελα αυτό ακριβώς.
Οσον αφορά τα ημίαιμα σε πληροφορώ ότι έχω 3 (ράτσα:κλασσικό ελληνικό ημίαιμο ,βάρους 20-25 κιλά,χρώμα μαύρο στην πλάτη και άσπρο στην κοιλιά, σώμα λουκανικοειδές και αυτάκια ...όσα παίρνει ο άνεμος
)που τα βρήκα κουτάβια στον δρόμο. Μένουν μαζί μας και τα 4, τρώνε το ίδιο φαγητό με τον ''γαλαζοαίματο'',έχουν απο εμάς την ίδια αγάπη και την ίδια φροντίδα.
Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν εγώ δεν έχω πρόβλημα με το τι σκυλί έχει ο κάθε ένας απο εμάς . Έχω όμως ΦΟΒΕΡΟ
πρόβλημα με τις ανεύθυνες γέννες είτε τον ''εκτροφέων'' και πολύ περισσότερο των ιδιωτών. Γιατί ένας ιδιώτης κάνει ''εύκολα'' γέννες και δεν τον πολυνοιάζει τι κουτάβια βγάζει ,με τι προβλήματα υγείας ή χαρακτήρα και τι γίνονται, με αποτέλεσμα να πετιούνται εύκολα στους δρόμους.
Εντέλλει αν ζούσαμε στην ιδανική κοινωνία όπου δεν υπήρχανε αδέσποτα και υπήρχε άλλου είδους κυνοφιλική και άλλη παιδεία είμαι σίγουρη ότι και η επίσημη εκτροφή θα γινόταν και με άλλους όρους και με λιγώτερα προβλήματα...αλλά αυτό είναι θέμα μιάς άλλης συζήτησης.Πάντως να σου ζήσει ο Βαλεντίνος σου είναι πολύ φατσούλης