Deodorante:Spray Al talco

flying girl

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
67
0
Το χρησιμοποιεί κανείς;
Μου το πρότειναν για να μην μυρίζει ο σκύλος.
Είναι κάτι σαν αποσμητικό και το χρησιμοποιούν αρκετοί γνωστοί μου.

Ξέρετε αν είναι καλό ή αν μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο σκύλο;

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Mυριζει τοσο πολυ ο σκυλος? Αν οχι,γνωμη μου ειναι να μην τον φορτωνεις ασκοπα με αποσμητικα και χημικα.Αν παλι μυριζει πολυ..μηπως φταιει κατι? Για παραδειγμα στον δικο μου,πλεον ειμαι σιγουρη οτι επαιζε ρολο η τροφη.Τους τελευταιους 8 μηνες που δεν τρωει ξηρα,μυριζει πολυ λιγοτερα απο πριν.
Οπως και να 'χει,πιστευω οτι ολα αυτα τα ματζουνια απλα προσπαθουν να καλυψουν τη μυρωδια και ισως στην τελικη να την κανουν και χειροτερη.Στο κατω-κατω σκυλος ειναι,θα μυριζει και λιγο.Πλεον την αγαπω τρελλα αυτη τη μυρωδια :cuniaoo::cuniaoo:

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να μυρίζει καθόλου ο σκύλος. Ακόμα και άπλυτος πάνω από 2 μήνες κανονικά δεν μυρίζουν καθόλου.

flying girl

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
67
0
Ναι το σκυλί μυρίζει πολύ.
Και όταν λέω πολύ το εννοώ.
Βέβαια όταν το βγάζουμε βόλτα συνήθως το πάμε σε πολύ μεγάλο περιφραγμένο χώρο με άλλα σκυλάκια και παίζει.
Το θέμα είναι ότι εκεί είναι γεμάτο χώματα,λάσπες χόρτα και όταν γυρνάει,αφού έχει προλάβει ήδη να κυλιστεί σε κάθε πιθανό βρωμερό σημείο,βρωμοκοπάει.
Στην αρχή την πλέναμε με σκέτο νερό μετά τη βόλτα αλλά η μυρωδιά ήταν εντονότερη.

Η τροφή που της δίνουμε είναι η Acana την οποία καμιά φορά αναμειγνύουμε με μαγειρευτό.Βέβαια δεν νομίζω να φταίει τόσο η διατροφή της όσο αυτά που κάνει στη βόλτα της.

Αν έχετε κάτι να μου προτείνεται για το θέμα της μυρωδιάς αν σας είναι εύκολο πες τε το διότι είναι ανυπόφορο.

Έχω σκεφτεί μάλιστα να μην την ξαναπάω εκεί,αλλά βλέπω πόσο της αρέσει και δεν θα ήθελα να της στερηθεί η χαρά.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Καθαρισμα μετα τη βολτα με ενα σπρει στεγνου καθαρισμου ή μηλοξυδο αραιωμενο στο νερο

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Το θέμα για μένα είναι να μην είναι βρώμικος (με κάτι αηδιαστικό ή μικροβιοφόρο) ο σκύλος και όχι αν θα μυρίζει άσχημα μόνο. Γιαυτό και δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να τον επιβαρύνεις με χημικά για να καλύψεις απλώς τη μυρωδιά.Όταν θα χαιδέψεις τον σκύλο όλη η μυρωδιά,μαζί με τις βρωμίτσες θα έρθει στα χέρια σου
Αυτά τα σπρέυ στεγνού καθαρισμού κάνουν δουλειά , αν ο σκύλος έχει κυλιστεί σε περιττώματα ή πτώματα και τέτοιου βαθμού αηδίες? Εγώ ως τώρα θεωρούσα ότι με το αραιωμένο μηλόξυδο είμαστε εντάξει σε καθημερινή βάση, αλλά χθες ο βρωμιάρης μου κύλισε το μέτωπό του σε κάτι απροσδιόριστο που βρωμά, σαν πτώμα, και το μηλόξυδο δεν έκανε τίποτα δυστυχώς, οπότε άρχισα να σκέφτομαι να προμηθευτώ ένα σπρευ για ώρα ανάγκης... Τον είχα μπανιάρει κιόλας πριν καμιά δεκαριά μέρες και δεν θέλω να τον λούζω συχνότερα από τον μήνα, αλλά τελικά αναγκάστηκα από την μπόχα και του έλουσα τοπικά το κεφάλι με σκυλοσαμπουάν..... Πόσο του άρεσε που του έβρεξα την κεφάλα..... μην το συζητάτε, μούσκεμα με έκανε!!!:p

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Εσείς βάζετε αποσμητικό μασχάλης όντας ιδρωμένοι?
Κάτι τέτοιο είναι κ το αποσμητικό,καλύπτει ουσιαστικά τη βρώμα.Σαν να σπρώχνεις τα σκουπίδια κάτω από το χαλί ένα πράγμα.

Άν ο σκύλος μυρίζει κάτι που δεν θα έπρεπε να μυρίζει (όπως σκουριά πχ η σίδερο που υποδηλώνουν υποβόσκουσες παθήσεις),το ψάχνουμε κ φροντίζουμε να χτυπήσουμε την πηγή του προβλήματος.

Άν έχει πέσει σε σκατά κ βρωμάει,ε προφανώς δεν θα τον σκουπίσεις με πετσέτα κ μετά θα ρίξεις το αποσμητικό για να ξεμπερδεύεις.Θα πας να τον πλύνεις κ να τον στεγνώσεις καλά!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
κ ο ανθρωπος αν κυλιστει στα χωματα,θα βρωμαει μετα.αν δε θες να; μυριζει,αλλαξτε βολτα.ο σκυλος πλενεται με ΔΙΚΟ ΤΟΥ σαμπουαν κ στεγνωνεται καλα.Ειναι εντονη η μυρωδια του βρεγμενου σκυλου ακομα κ μετα απο καλο μπανιο.

Η μυρωδια μπορει να μαρτυρα καποια παθογενεια.Εψαξες ακομα κ για δερματυτιδα;

Φροντιζε το σκυλο σου κ ασε τα σπρευ κ τα καμουφλαζ.Στομωρο σου θα εβαζες πουδρα κ λαδακι χωρις να το πλυνεις;

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Ναι το σκυλί μυρίζει πολύ.
Και όταν λέω πολύ το εννοώ.
Βέβαια όταν το βγάζουμε βόλτα συνήθως το πάμε σε πολύ μεγάλο περιφραγμένο χώρο με άλλα σκυλάκια και παίζει.
Το θέμα είναι ότι εκεί είναι γεμάτο χώματα,λάσπες χόρτα και όταν γυρνάει,αφού έχει προλάβει ήδη να κυλιστεί σε κάθε πιθανό βρωμερό σημείο,βρωμοκοπάει.
Στην αρχή την πλέναμε με σκέτο νερό μετά τη βόλτα αλλά η μυρωδιά ήταν εντονότερη.

Η τροφή που της δίνουμε είναι η Acana την οποία καμιά φορά αναμειγνύουμε με μαγειρευτό.Βέβαια δεν νομίζω να φταίει τόσο η διατροφή της όσο αυτά που κάνει στη βόλτα της.

Αν έχετε κάτι να μου προτείνεται για το θέμα της μυρωδιάς αν σας είναι εύκολο πες τε το διότι είναι ανυπόφορο.

Έχω σκεφτεί μάλιστα να μην την ξαναπάω εκεί,αλλά βλέπω πόσο της αρέσει και δεν θα ήθελα να της στερηθεί η χαρά.
Όταν όμως δεν πάτε εκεί..μυρίζει κ πάλι..;;;
Μήπως εκεί κυλιέται σε κάτι άλλο, έκτός από χώματα.;; Περιττώματα ή κανένα πεθαμένο ζωάκι..;;;
Όλα τα σκυλιά πάντως, μόλις πλυθούν,μυρίζουν έντονα.. Εγώ δε, την λατρεύω αυτήν τη μυρωδιά..

Τώρα όπως σου είπαν κ οι υπόλοιποι, καθάρισμα με μυλόξιδο αραιωμένο σε νερό μετά την βόλτα είναι το ιδανικό..
Αλλά εφ'όσον λες ότι είναι έντονο το πρόβλημα, ψάξε για κάποια παθολογική αιτία, πρώτα από όλα..

Τέλος, εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ κάτι αντίστοιχο.. Γενικά, το θεωρώ λάθος να φορτώνουμε τα ζώα με επιπλέον χημικά..

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.729
7.229
Κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να μυρίζει καθόλου ο σκύλος. Ακόμα και άπλυτος πάνω από 2 μήνες κανονικά δεν μυρίζουν καθόλου.
Σόρρυ, έχεις λάθος. Εκτός από την τροφή που παίζει σημαντικό ρόλο, κάποια σκυλιά από φυσικού τους δε μυρίζουν καθόλου και κάποια άλλα όσο και να τα πλένεις έχουν μια μυρωδιά. 4 σκυλιά εώς τώρα, τα 2 κυριολεκτικά 'σκυλο'βρωμούσαν και τα 2 δε μύριζαν ούτε ελάχιστα ακόμα και αν είχαν μήνες να πλυθούν. Αυτό τον καιρό 1 και 1 από αυτά τα σκυλιά μένουν μαζί, τρώνε τα ίδια πράγματα ακριβώς, βγαίνουν στους ίδιους χώρους ακριβώς, χτενίζονται και πλένονται ακριβώς τον ίδιο καιρό. Ε το ένα ότι και να κάνεις μυρίζει, το άλλο δεν μυρίζει ποτέ του.

Εντιτ: συμφωνώ ότι δεν υπάρχει λόγος να βάλεις χημικά πάνω από το σκύλο που έχουν ως στόχο να καλύψουν και όχι να αντιμετωπίσουν τη μυρωδιά. Αποσμητικό με ταλκ στον άνθρωπο εφαρμόζεται πάνω στο δέρμα και απορροφά υγρασία, στο σκύλο πώς να φτάσει το ταλκ κάτω από την τρίχα?

Last edited:

flying girl

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
67
0
Όταν όμως δεν πάτε εκεί..μυρίζει κ πάλι..;;;
Μήπως εκεί κυλιέται σε κάτι άλλο, έκτός από χώματα.;; Περιττώματα ή κανένα πεθαμένο ζωάκι..;;;
Όλα τα σκυλιά πάντως, μόλις πλυθούν,μυρίζουν έντονα.. Εγώ δε, την λατρεύω αυτήν τη μυρωδιά..

Τώρα όπως σου είπαν κ οι υπόλοιποι, καθάρισμα με μυλόξιδο αραιωμένο σε νερό μετά την βόλτα είναι το ιδανικό..
Αλλά εφ'όσον λες ότι είναι έντονο το πρόβλημα, ψάξε για κάποια παθολογική αιτία, πρώτα από όλα..

Τέλος, εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ κάτι αντίστοιχο.. Γενικά, το θεωρώ λάθος να φορτώνουμε τα ζώα με επιπλέον χημικά..
Όταν δεν πάμε μυρίζει λιγότερο.
Για την ακρίβεια η μυρωδιά της είναι η γνωστή σε όλους έχουν σκυλιά σκυλίλα αλλά εντονότερη αφού έχουμε πάει εκεί.
Σε περιτώματα δεν νομίζω να κυλιέται αφού έχει σακουλίτσες στο πάρκο και οι ιδοκτήτες των σκύλων μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους.Άσε που κιόλας είμαι συνέχεια σχεδόν από πίσω της διότι δεν την πολυεμπιστεύομαι και φοβάμαι μη φάει κάτι ή κυλιστεί πάνω του.
Τώρα για ψοφίμια δεν ξέρω αν και όσες φορές έχω πάει δεν έχω δει κάτι αλλά δεν το αποκλείω κιόλας.

Θ ξαναπώ πάντως ότι η μυρωδιά της είναι η σκυλίλα αλλά σε πιο έντονη

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Εχω ενα αρωματικο σπρευ για σκυλους (αρωμα βανιλια...''σικ''....) και το ψεκαζω κυριως στον μικρο (ο μεγαλος δεν μου βρωμαει) πανω στο λουρι του!...απλο...

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Ο μικρός μου μπανιο με σαμπουάν έκανε αρχές Σεπτέμβριου, θα τον παώ ξανά τέλος αυτού του μήνα ή αρχές του επόμενου. Όταν πάμε βόλτα δεν χάνει ευκαιρεία να κυλιστή στης λάσπες και σε δίαφορα άλλα ωραία. Με την επιστροφή στο σπίτ τον καθαρίζω με νέρο και τίποτα αλλά εκτός αν κάνει καμία βουτία στα σκατά οπότε βάζω σαμπουάν.
Δεν μυρίζει καθόλου, ψάξε λίγο την τροφή του, και μίαλ με τον κτηνίατρο σου μην είναι κάτι άλλο.