Στην γενική παρουσίαση της κυνοφιλίας και της έλλειψης παιδείας και κυνοφιλικής συνείδησης, θα συμφωνήσω Denis μαζύ σου, πολύ καλή παρουσίαση του θέματος.denis said:-Πολλοί μιλούν για πράγματα που δεν ξέρουν, ή όπως στην προκειμένη περίπτωση για πράγματα που δεν πρέπει να ακουστούν σε όλους, όχι γιατί πρέπει να καλυφτούν κάποια άτομα ή καταστάσεις, αλλά γιατί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΗΣΥΧΩ μήπως κάποιος βγάλει το συμπέρασμα οτι τα πράγματα είναι στραβά στην Ελλάδα γιατί ''διάβασε στο internet ότι ένας πρόεδρος ομίλου μιας ράτσας που λέγεται ΡΟΝΤΒΑΙΛΕΡ ή κάπως έτσι, χρέωνε το κινητό του στον όμιλο''.
Θα συμφωνήσω επίσης ότι θα ήταν πάρα πολύ καλά τα πράγματα, αν το μοναδικό πρόβλημα θα ήταν αν ο αντιπρόεδρος (και όχι ο πρόεδρος) ενός ομίλου, ως μοναδικό μεμπτό στην εμπλοκή του στον όμιλο, είναι ότι χρέωνε το προσωπικό του τηλέφωνο στον όμιλο. Η καταγγελία πυο είχα κάνει τότε, δεν αφορούσε μονο το κινητό τηλέφωνο του αντιπροέδρου, αλλά ας θεωρήσουμε ότι ήταν μόνο αυτό.
Επειδή υπάρχουν και άλλα πολλά προβλήματα, θεωρείς σωστό να κάνουμε συμψηφισμό, και να μην ασχολούμαστε με τα προβλήματα που διαπιστώνουμε επειδή είναι μικρότερα?
Μου θυμίζει η λογική σου, κάτι κυράδες που με έβλεπαν να ταΐζω αδέσποτα, και με βρίζανε γιατί ενώ υπάρχουν παιδιά που πεινάνε, εγώ τάιζα τα κωλόσκυλα.
Η απάντηση σε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, δεν είναι ότι υπάρχουν και άλλα προβλήματα (προφανώς) μεγαλύτερα. Αντικειμενικά υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα από το σύνολο όσων κατήγγειλα τότε, αυτό όμως δεν σημαίνει (κατά την γνώμη μου) ότι πρέπει να σωπαίνουμε όταν διαπιστώνουμε κάποιο πρόβλημα.
Σεβαστή η γνώμη σου, υποθέτω ότι δεν θα σε πειράξει αν κάποιος κλέφτης μπει σπίτι σου και κλέψει 500-1000 ευρώ, διότι το πρόβλημα της κοινωνίας μας είναι τα διάφορα λαμόγια που τρώνε και πίνουν καταληστεύοντας τον κρατικό κουρβανά, εις βάρος όλου του κοινωνικού συνόλου. Σύμφωνα με την λογική σου, μακάρι το προβλημα να ήταν απλώς η κλοπή που υπέστης, και κακώς διαμαρτύρεσαι για το θέμα (εαν το κάνεις), αφού υπαρχουν πολύ σοβαρότερα αδικήματα κλοπών.που βασανίζουν την κοινωνία.
Κάποιος δύσμοιρος που διαμαρτύρεται για κάποιο πιο "δεύτερο" θέμα, κατα την λογική σου, κινδυνεύει να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από τα πραγματικά της προβλήματα.