Σχόλιο 1 από 2:
Καλημέρα κι από μένα την Αντζελίνα Κουτσούγερα εκτροφέα του σκύλου Daijii Yasashii Shidousha.
Αναφορικά με το περιεχόμενο της παρούσας ανάρτησης της Μαρίας Σαράφογλου, που είναι η ιδιοκτήτρια του σκύλου, μιας και μιλάμε με πλήρη ονόματα, όπως αυτό του σκύλου της εκτροφής μου, αδυνατώ να κατανοήσω, ποιο σκοπό εξυπηρετεί η ανάρτηση αυτή, εκτός αν υπάρχει η εσφαλμένη εντύπωση ότι λύνεται ιατρικό πρόβλημα με αναρτήσεις τέτοιου είδους.
Αρχικά να πω ότι το σημαντικότερο και φρονιμότερο είναι ο καθένας να αποδεικνύει με συγκεκριμένα στοιχεία αυτά που ισχυρίζεται, ιδίως όταν αυτά υποκρύπτουν εις γνώση της γράφουσας αναλήθειες, συκοφαντίες, τις οποίες με την δεύτερη ιδιότητά μου εκτός της εκτροφέα δηλαδή, της δικηγόρου, τις εξετάζω και τις παρακολουθώ ελαφρώς διαγώνια, με υπομονή βέβαια και εγκράτεια.
Έλεγα λοιπόν ότι χρέος μας είναι, είτε είμαστε ιδιώτες, είτε είμαστε επαγγελματίας πολύ περισσότερο, να αποδεικνύουμε τουλάχιστον υποτυπωδώς τα όσα λέμε. Πέντε γραμμές γραμμένες σ ένα φόρουμ κ μια πιθανή προφορική διάγνωση με τον οποίο τρόπο αυτή ίσως μεταφέρθηκε και κατανοήθηκε δε δύνανται συνιστούν ιατρική διάγνωση και γνωμάτευση για καμία πάθηση ή νόσο ή κατάσταση γενικότερα.
Κατά ευθεία παραδοχή της ανωτέρω ιδιοκτήτριας του σκύλου, με την οποία μίλησα αμέσως μετά την ανάρτηση, δεν έχει μέχρι και σήμερα βγάλει στο σκύλο κάποια ακτινογραφία, προκειμένου για την έγκυρη διάγνωση οιουδήποτε προβλήματος του σκύλου, στο βαθμό βέβαια που μπορούμε να μιλάμε για δυσπλασία σ ένα κουτάβι δέκα μηνών.
Αναμένουμε λοιπόν τις διαγνωστικές εξετάσεις για τον Daiji, ώστε να έχει οποιοδήποτε νόημα η οποιαδήποτε περαιτέρω κουβέντα .
Μέχρι τότε η συζήτηση έχει καθαρά φιλοσοφική χροιά κ χαρακτήρα.
Στα πλαίσια λοιπόν της φιλοσοφικής κουβέντας και έως ότου προβεί η Μαρία στο κουτάβι τις δέουσες εξετάσεις ας βάλουμε κάποια αναληθή πράγματα που ελέχθησαν εκ μέρους της στη θέση που τους αρμόζει.
Δεν ισχύει ότι η Μαρία ενημέρωσε την εκτροφέα της για το ενδεχόμενο πρόβλημα του σκύλου και πολύ περισσότερο, ψευδές τυγχάνει αυτό που ανέφερε η Μαρία παραπάνω στην εύλογη ερώτηση μέλους «τι είπε η εκτροφέας». Η Μαρία απάντησε «τίποτα». Η Μαρία την ίδια νύχτα της ανάρτησης έστειλε στην εκτροφέα της copy paste το μισό ποστ μέσω viber στην εκτροφέα της, η οποία αυτομάτως απάντησε με ερώτηση στη Μαρία αν έκανε ακτινογραφία, καθότι από το λεκτικό της διάγνωσης αμέσως αντιλήφθηκα ότι πρόκειται περί διάγνωσης μόνο από κλινική εξέταση. Η Μαρία ουδέποτε απάντησε, αντ’ αυτού προέβη στην ανάρτηση, τόσο στο φόρουμ, όσο και σε σάιτ της φυλής στο facebook, με 6100 μέλη, το οποίο μάλιστα διαχειρίζομαι εγώ μεταξύ άλλων. Στην ερώτηση αν κατέβασα την ανάρτηση η απάντηση είναι όχι, γιατί δεν αποτελεί στάση ζωής μου η φίμωση λόγου ακόμα κι αν αυτή είναι συκοφαντική σε βάρος μου. Από εχθές μου έχουν στείλει το λινκ του παρόντος ποστ πάνω από 20 άτομα που με γνωρίζουν, τόσο ως εκτροφέα όσο ως άνθρωπο γενικότερα, πολλοί από τους οποίους έχουν σκύλο της εκτροφής μου, με την προτροπή από όλους να «μην αφήσω έτσι το ζήτημα».
Αναληθής επίσης ο ισχυρισμός της Μαρίας περί του ότι έχει από εμένα ζητήσει να της επιδείξω τις εξετάσεις δυσπλασίας των γεννητόρων του κουταβιού, καθότι η Μαρία είναι ο μόνος άνθρωπος από τους πολλούς που έχουν σκύλους εκτροφής μου, που από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο σπίτι μου για να παρακολουθεί την εξέλιξη του μωρού μέχρι δυο μηνών όπου και τον παρέλαβε από τα χέρια μου, μου ζήτησε, επιτακτικά μάλιστα να της δείξω τις εξετάσεις δυσπλασίας των γονιών του μωρού. Όμως η Μαρία ανωτέρω ερωτηθείσα από μέλος «Οι γονείς είχαν εξεταστεί?» η Μαρία απάντησε «…θεωρητικά ναι, πρακτικά ακόμη περιμένω να μου σταλούν οι ακτινογραφίες των γονέων». Ουδέν ψευδέστερο.
Φυσικά και δεν έχουν δυσπλασία οι γεννήτορες του κουταβιού, ούτε και οι πρόγονοι αυτών, αυτονόητο είναι δε, ότι έχουν σχετικές εξετάσεις. Αναφερόμενοι στους γεννήτορες να πούμε εδώ ότι τόσο η μητέρα που φέρει τους τίτλους: Top Akita 2012, Top Akita 2014, Grand Champion Gr., Champion Gr, Junior Champion Gr. , όσο και ο πατέρας που είναι από ήδη από ηλικία των δυο ετών Grand Champion Gr., Champion Gr, Junior Champion Gr., τυχαίνει δε να είναι γιός του θρυλικότερου αρσενικού της φυλής μας, που στις ημέρες μας έχει τους σπουδαιότερους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και όχι μόνο τίτλους μορφολογίας. Αυτά για να γνωρίζουμε τους γεννήτορες.
Βέβαια τα ανωτέρω δεν οδηγούν σε ακλόνητο επιχείρημα ότι από τέτοιους γεννήτορες αποκλείεται να προκύψει απόγονος με κάποια νόσο είτε κληρονομική είτε όχι. Θα ήταν ουτοπία ένας τέτοιος ισχυρισμός. Ωστόσο με τέτοιους γεννήτορες, που μάλιστα είναι δοκιμασμένοι, καθότι πολλοί από τους απόγονούς τους ήδη έχουν αντίστοιχους τίτλους από μικρή ηλικία, στατιστικά μειώνονται οι πιθανότητες να προκύψουν κληρονομικά προβλήματα. Θεοί δεν είμαστε οι εκτροφείς, πάντα τον τελευταίο λόγο έχει η φύση, εμείς από πλευρά μας έχουμε ηθικό χρέος να κάνουμε τα πάντα ώστε η πιθανότητα λάθους να οδηγείται προς το μηδέν.
Περαιτέρω, ρωτήθηκε η Μαρια ανωτέρω « Τα αδέρφια του γνωρίζεις αν κάποιο έχει κάτι παρόμοιο?» η Μαρία απάντησε «όχι δεν γνωρίζω», ενώ πολύ καλά γνωρίζει ότι κανένας σκύλος από την τοκετοομάδα και ευρύτερα κανένας σκύλος της εκτροφής μου και ιδιοκτησίας μου δεν έχει δυσπλασία. Και αυτό η Μαρία το γνωρίζει τόσο από εμένα, όσο από την κτηνίατρο που παρακολουθεί το κουτάβι τακτικά και είναι η δική μου κτηνίατρος που μάλιστα παρακολουθεί σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των σκύλων μου τους περισσότερους σκύλους, ακόμα κι αυτούς που ζούνε στην επαρχία.
Με τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν σκύλο της εκτροφής μου, έχουμε άριστες βαθιά οικογενειακές σχέσεις που διατηρούμε και χτίζουμε σε καθημερινή βάση. Η επαφή μας είναι αληθινή και πολλοί από αυτούς, έρχονται από επαρχία και αποτελούν τόσο οικογένεια που τους εμπιστεύομαι και τα κλειδιά του σπιτιού μου. Είμαι λοιπόν σε θέση να γνωρίζω και ήδη από την πρώτη στιγμή η Μαρία είναι ενήμερη σχετικά, ότι κανένα από τα σκυλιά της εκτροφής μου δεν έχει κάποια κληρονομική νόσο.
(Συνεχίζεται κατωτέρω στο επόμενο σχόλιο λόγω μεγέθους)