Crufts TV

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
αν και ξερω τι θα δω

ναι βρες το

επίσης αν θες να μου πεις σε ποια αλλη χωρα πλην της ελλαδας εχεις παει και εχεις δει τα ροττ να στηνοντε και επίσης ( αν θες ) τι εμπειριες και γνωσεις εχεις για την φυλη

ευχαριστω
http://www.youtube.com/profile?user=OfficialCrufts#p/u/26/61J4r9F0fCw δυστυχως προς το παρον μονο αυτο το βιντεο βρηκα στο 3' 45" αλλα δε φαινεται και τιποτα. Καμια εμπειρια δεν εχω με τα ροττ και οι γνωσεις μου για τη φυλη περιοριζονται σε αυτα που εχω διαβασει, εχω ξαναδει ροττ στην αγγλια σε αρκετες εκθεσεις.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
το θεμα εχει συζητηθει πολλες φορες αλλα δυστηχως δεν βρισκω την συζητηση που ψαχνω

ειχε να κανει ακριβως με αυτο το θεμα και συμμετείχε και η κ. Γκινάλα

δεν εχω απλα αντίρηση

εχω ΜΕΓΑΛΗ αντιρρηση

θα απαντησω πιο αναλυτικα αργα το βραδυ

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
το ροτ που κέρδισε μου άρεσε, αλλά για το θέμα double handling η γνώμη μου είναι οτι έτσι πρέπει να δείχνεται το ροτβάιλερ γιατί η φυλή δεν πρέπει να κρίνεται μόνο απο την μορφολογία αλλά και απο τον χαρακτήρα.

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
To διαβασα Μακη, εχω φυσικα και γω την αποψη μου για το double handling καθως και για το ποσες φορες ειναι ιδιαιτερως ενοχλητικο σε μικτη εκθεση, το ξερω οτι δε θα σου αλλαξω γνωμη αλλα σιγουρα δε θα μου αλλαξεις και συ οποτε για μενα δε χρειαζεται καμια συνεχεια.

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
το ροτ που κέρδισε μου άρεσε, αλλά για το θέμα double handling η γνώμη μου είναι οτι έτσι πρέπει να δείχνεται το ροτβάιλερ γιατί η φυλή δεν πρέπει να κρίνεται μόνο απο την μορφολογία αλλά και απο τον χαρακτήρα.
Ναι ομως αμαλθεα αν θελαμε σε καθε εκθεση μορφολογιας να κρινουμε τη καθε φυλη και απο τον χαρακτηρα της τι θα γινοταν; Σε μια εκθεση δεν υπαρχουν μονο τα ροτβαιλερ. Δηλαδη για να στηθει ενα ντογκο πρεπει να φερουμε και εναν καπρο εξω απο τον στιβο;Και για να διευκρινισω τι λεω ειλικρινα δε με ενοχλει ο διπλος χειρισμος οταν γινεται διακριτικα και δεν ειναι ενοχλητικος, και αν ημουν κριτης και εβλεπα οτι ενα ροτβαιλερ δεν αντιδρα σε ενα ερεθισμα π.χ. μπαλακι θα μου εκανε κακη εντυπωση απλα αυτο που με ενοχλει ειναι οταν γινεται διπλος χειρισμος τοσο αντιληπτος σε σημειο που γινεται ενοχλητικος για τους υπολοιπους ειτε ειναι θεατες ειτε συμμετεχοντες σε διπλανο στιβο.

Last edited:

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Ναι ομως αμαλθεα αν θελαμε σε καθε εκθεση μορφολογιας να κρινουμε τη καθε φυλη και απο τον χαρακτηρα της τι θα γινοταν; Σε μια εκθεση δεν υπαρχουν μονο τα ροτβαιλερ. Δηλαδη για να στηθει ενα ντογκο πρεπει να φερουμε και εναν καπρο εξω απο τον στιβο;
εχω ξαναπεί ότι εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου πως δείχνονται τα ροτ, όπως και πολλούς άλλους που γεμίζουν τον στίβο των ροτβάιλερ σε κάθε έκθεση, το βρίσκω πολύ ωραίο και χαίρομαι να το βλέπω, είναι βέβαια και απαραίτητο για τους εκτροφείς που θέλουν να βλέπουν και το drive του σκυλιού που τυχόν θα ζευγαρώσουν ή θα αποκτήσουν απόγονο.
Με το μεζεδάκι δεν βλέπεις τίποτα παρα μόνο την μορφολογία.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Και για να διευκρινισω τι λεω ειλικρινα δε με ενοχλει ο διπλος χειρισμος οταν γινεται διακριτικα και δεν ειναι ενοχλητικος, και αν ημουν κριτης και εβλεπα οτι ενα ροτβαιλερ δεν αντιδρα σε ενα ερεθισμα π.χ. μπαλακι θα μου εκανε κακη εντυπωση απλα αυτο που με ενοχλει ειναι οταν γινεται διπλος χειρισμος τοσο αντιληπτος σε σημειο που γινεται ενοχλητικος για τους υπολοιπους ειτε ειναι θεατες ειτε συμμετεχοντες σε διπλανο στιβο.
συμφωνώ 100% ο διπλός χειρισμός πρέπει να γίνεται μέχρι το σημείο πυ δεν ενοχλούνται οι άλλοι εκθέτες.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
καταρχάς δεν εχω καμία διάθεση να αλλάξω την γνώμη σε κανέναν

απο εκεί και περα το forum διαβάζετε απο αρκέτο κόσμο και όταν διαβάζει οτι

Kos

Μεγαλη εντυπωση μου εκανε το ροτ που κερδισε το working group και εδειξε πως πρεπει να στεκονται τα ροτ μεσα στο στιβο καθως ειχε και φοβερη κινηση. Βαρεθηκα να βλεπω στις ελληνικες εκθεσεις το ακρως ανοητο και ενοχλητικο double handling που θα επρεπε να αποκλειει αυτοματα τη συμμετοχη
και αυτο ειναι λάθος οφείλω να διορθώσω ...

ας πάμε στο πως πρέπει να στήνετε το ροτβαιλερ στην εκθεση

κατι που ξεχνάει ή δεν ξερει ο πολύς κόσμος ειναι οτι το ροτβαιλερ ειναι μια απο τις επτα φυλές οι οποίες ειναι χαρακτηρισμένες απο την ΔΚΟ ως εργασιακες

το ταπεραμεντο και ο χαρακτήρας του εκαστοτε σκυλου λοιπον ( πρέπει να ) ειναι εξίσου σημαντικός με την μορφολογία

στο παρακατω λινκ μπορουμε να δούμε μια κρίση απο σπεσιαλίστα κριτή του Γερμανικού Ομίλου

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?3853-ADRK&p=150634#post150634

τριτη και τεταρτη λεξη αναφέροντε στον χαρακτήρα και το ταπεραμεντο που βλεπει ο κριτης ( οι δομή των κρισεων των συγκεκριμενων κριτων ειναι σχεδόν ιδια και παντα ο χαρακτηρας και η εντυπωση που δινει ο σκυλος ειναι στην αρχη της κρισης)

το double handling ειναι μονόδρομος σε αυτη την περίπτωση

να ξεκαθαρίσουμε οτι εδω δεν εχει να κανει με το τι μας αρέσει και μας ευχαριστει ή δε μας δυσανασχετεί αλλα με το τι και πως πρέπει

Τα Crufts ειναι όντως η μεγαλύτερη εκθεση σκυλων στον κόσμο και με αρκετα μεγάλο κυρος στον κυνολογικο κόσμο

ΟΧΙ ομως στα ροτβάιλερ

μπορει το ΗΒ να ειναι απο τις παλαιότερες και πιο αναπτυγμένες κυνολογικα χώρες με αριστα δειγματα σκυλων ΟΧΙ ομως στις φυλές εκεινες οι οποιες το ταπεραμεντο ειναι εξισου σημαντικο με την μορφολογια

ενδεικτικα να αναφερω οτι στα 140 ???? χρονια κυνολογίας εχουν να επειδήξουν 1 ροτβαιλερ με τον ανωτατο βαθμο εργασίας schH III

επίσης με τον τροπο που παρουσιαζοντε τα σκυλια μπορουν να καλυφθουν ατέλειες και ελατώματα ( πχ πατουσες που στρεφουν προς τα εξω)

τελειωντας θα πρεπει να κοιταξουμε και τι επιτυχίες που εχουν σε μεγαλες εκθεσεις τις Ευρώπης σκυλια προερχόμενα απο το ΗΒ

ανύπαρκτες

ως ανθρωπος που τα τελευταια χρόνια εχω συμμετάσχει και παρακολουθήσει ΠΟΛΛΕΣ διεθνεις εκθέσεις σε χωρες της ευρωπης , οπως και ειδικες της φυλής , παγκόσμια , ευρωπαικα και Bundesieger , σε προσκαλω να ερθεις και να παρακολουθήσεις σε οποιαδήποτε αλλη χωρα πλην ΗΒ ( εφόσον βαρέθηκες να τα βλεπεις στην Ελλάδα) πως παρουσιάζοντε τα σκυλια της φυλής

για το αν θα επρεπε να αποκλείοντε τα σκυλια που παρουσιαζοντε με double handling εχω ηδη απαντηση

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?140-Double-Handling...&highlight=double+handling

εκει κατω στο ποστ #8 εγραψα

Σημασία έχει να κάνεις ότι πιστεύεις ότι μπορεί να βοηθήσει τον σκύλο σου να παρουσιαστεί σωστά ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙΣ τους γύρω σου.

και αυτο πρεπει να γινετε

ολα τα παραπάνω τα ειπε καλυτερα απο εμενα και πριν απο εμενα ο ( Ιρλανδός ) εκτροφέας και κριτης της Φυλής Gerard O' Shea ( εκτροφείο Just Ask ) για να μην ask :D:D:D:D:D:D:D

Standing beside the ring at the ADRK Klub Sieger show a few years ago, i was accompanied by an English breeder of show dogs, let's call her Miss B. Throughout the day Miss B constantly complained about how much running the dogs had to do, and the fanatical attitude in which most people showed their dogs. i tried to explain the differences in culture but she was having non of it. finally , at the close of the day she made a snared comment. '' as far as i conserned this is just a group of working dogs at a dog show !'' I said to her with a smile '' At last Miss B.- You understnad ''.-

* δεν κριτικαρω το συγκεκριμενο σκυλι το οποιο και δεν ξερω αλλα τον τροπο και πανω απο ολα την νοοτροπία

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
Αν ειδες σου εγραψα πιο κατω οτι δεχομαι το double handling αρκει να ειναι διακριτικο και να μην ενοχλει κανενα, απο κει και περα δε διαφωνω σε τιποτα, αν ομως δεν μπορει να γινει αυτο τοτε δε σημαινει οτι ολοι οι συμμετεχοντες θα πρεπει να ειναι υπομονετικοι για να δειξετε εσεις τον χαρακτηρα του ροτβαιλερ κατι το οποιο λες και εσυ. Δε βαρεθηκα να βλεπω ολα τα ροτβαιλερ στην ελλαδα μην παρερμηνευεις τα λεγομενα μου, εγραψα ακριβως τι βαρεθηκα και στο κατω κατω ολοι το ιδιο πληρωνουμε και οπως θα σεβαστω εγω πρεπει να με σεβαστουν και μενα.

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
και θα σου πω και κατι αλλο φιλε Μακη, πες οτι παμε για γκρουπ και εχω εγω εναν τρελο με ροτβαιλερ και εναν αλλο με μποξερ να εχουν 2-3 απεξω να κανουν σαν τρελοι, δε βρισκω ουτε ενα λογο να το ανεχτω, αλλο στην ομαδα και αλλο στο γκρουπ.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Σημασία έχει να κάνεις ότι πιστεύεις ότι μπορεί να βοηθήσει τον σκύλο σου να παρουσιαστεί σωστά ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙΣ τους γύρω σου.

+1000
και γενικά-όχι μόνο στην παρουσίαση των σκύλων

αλλά στις εκθέσεις που έχω δεί εγώ δεν ενοχλούσαν μόνο τους γύρω αλλά και τους παραπέρα
όλοι αυτοί που γκάριζαν"ΕΛΑ ΜΟΥΦ-ΕΛΑ ΜΟΥΦΑΡΕ" και κοπάναγαν τις μπάλες
ενώ αν η τακτική ήταν να αποκλείονται τα double handling και απλά να κάναν στραβά μάτια στους διακριτικούς θα ήταν καλύτερα-λέω εγώ ο πανάσχετος που δεν έχω κατεβάσει ούτε συντροφιάς ούτε και εργασίας σε καμία έκθεση