Crufts 2014 [ live streaming ]

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
35
Αθηνα
φυγε... φυγε να μη σε βλέπω μπροστά μου!

best in show
η υψιστη στιγμη καθε εκθεσης....
τι βγάζουν τόσες μερες τα καλυτερα ομάδος??? να χουν να τα κοιτάνε???

Πρώτη φορά βλέπω εκθεση...
Τι σήμαιναν τα αρχικά δεν κατάλαβα πωωωωωω :dohh:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Κορίτσια...το 'χετε σακατέψει το θέμα, πολλές σελίδες τώρα...

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Χωρις πλακα,αν βγαλεις εξω το agility και τις λοιπες φανφαρες,δεν ειναι και καμμια τεραστιας ποιοτητας εκθεση κατα τη γνωμη μου(για την ποιοτητα των σκυλων λεω,οχι για την ιδια την εκθεση).
Μέχρι και δυο χρόνια οι Άγγλοι δεν είχαν συναγωνισμό για να βάλεις σκυλή στη χώρα έπρεπε να φτύσεις αίμα, τώρα που ανοίξαν τα σύνορα θα ανέβει το επίπεδο. Πέρσι δεν υπήρχε νικητής BOB εκτός Αγγλία φέτος υπήρχαν, δώστους καμία 10 χρονάκια για να αναιβάσουν επίπεδο.
Πάντως τα σκυλία που είναι Καθαρά Αγγλίκης Εκτροφής έχουν διαφορά με άλλες χώρες. Μπορεί να είναι η ιδέα μου αλλά έτσι μου φένεται. Δηλαδή έχω δει Ελλάδα Golden Retriever και είδα και εδώ, είναι λίγο διαφορετικά όπως και όταν είδα ένα από Καναδά δεν είχε σχέση με τα Αγγλίκα, και σε άλλες φυλές.
Ακόμα και τα Κόργκι εδώ μου φένονται ποίο συτεμένα, ενό αντίθετα από άλλες χωρές είναι ποίο "Γεμάτα" και νομίζω ποίο μεγαλόσωμα.

Τώρα αυτά είναι άποψη άσχετου με τις εκθέσεις κτλ.. καθαρά εμπειρική τοποθέτηση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Βρε Beyond...agility και λοιπές φανφάρες;;;;;;;;;;;;;;;

Παρακολούθησες κάτι απ'αυτά και δεν σου κόπηκε η ανάσα;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
μαλλον εννοει τα λοιπά "μη μορφολογικά". Εγώ ετσι το εξελαβα. Γιατι αν δεν ηταν το agility δεν στεκοταν 4 μέρες η εκθεση... ειδικά ενα miniature poodle στο agiility με εκενα και κρατουσα την αναπνοη μου με την ταχυτητα του.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Βρε Beyond...agility και λοιπές φανφάρες;;;;;;;;;;;;;;;

Παρακολούθησες κάτι απ'αυτά και δεν σου κόπηκε η ανάσα;
Κοιταξε,δεν εχω εμπειρια απο προηγουμενα Crufts,και αυτο που καταλαβα ειναι πως σιγουρα δεν προκειται για μια συνηθισμενη εκθεση.Απο οτι ειδα ειναι λιγο απο ολα.Δεν εβλεπα και ολη την ημερα,ειδα τα agility και τα sprints των σκυλων(που επαιρναν το μπαλακι του τεννις) και μερικα αλλα(obedience κτλ),αλλα να σου πω την αληθεια δεν μπηκα στην διαδικασια να δω τα υπολοιπα.Κυριως γιατι,οπως ειπα,περιμενα μια εκθεση μορφολογιας.

Επισης δεν μου αρεσε που δεν μπορουσες να δεις και την κριση καθε φυλης για το BOB.Τελος οπως ειπα,τουλαχιστον για 2-3 φυλες που γνωριζω καποια πραγματα παραπανω,δεν βρηκα κατι το εξαιρετικο.Αναμεικτα συναισθηματα μου αφησε.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Κοιταξε,δεν εχω εμπειρια απο προηγουμενα Crufts,και αυτο που καταλαβα ειναι πως σιγουρα δεν προκειται για μια συνηθισμενη εκθεση.Απο οτι ειδα ειναι λιγο απο ολα.Δεν εβλεπα και ολη την ημερα,ειδα τα agility και τα sprints των σκυλων(που επαιρναν το μπαλακι του τεννις) και μερικα αλλα(obedience κτλ),αλλα να σου πω την αληθεια δεν μπηκα στην διαδικασια να δω τα υπολοιπα.Κυριως γιατι,οπως ειπα,περιμενα μια εκθεση μορφολογιας.

Επισης δεν μου αρεσε που δεν μπορουσες να δεις και την κριση καθε φυλης για το BOB.Τελος οπως ειπα,τουλαχιστον για 2-3 φυλες που γνωριζω καποια πραγματα παραπανω,δεν βρηκα κατι το εξαιρετικο.Αναμεικτα συναισθηματα μου αφησε.
εμενα ξεκαθαρα συναισθηματα η χειριστης απο ενα σκυλο χανααν

nikalias

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
256
3
Γλάρισα
Εγώ πάντως δε νομίζω να τη δω και του χρόνου . Μετά από 4 μέρες , εκτός από το agility , τα υπόλοιπα δεν μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις .

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Εντάξει...εμένα πάλι, δεν με ενδιαφέρει καθόλου η μορφολογία και δεν θα καθόμουν να δω.
Το agility όμως, δεν παιζόταν. Δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου, από την οθόνη.
Και ευχαρίστως, θα τα έβλεπα ξανά και ξανά.

Αρα...προφανώς...ο καθένας, με ότι τον ενδιαφέρει :)

Από κοντά όμως, έχω ακούσει ότι είναι συγκλονιστική εμπειρία.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Beyond Wonderland said:
Τελος οπως ειπα,τουλαχιστον για 2-3 φυλες που γνωριζω καποια πραγματα παραπανω,δεν βρηκα κατι το εξαιρετικο.Αναμεικτα συναισθηματα μου αφησε.
Στα Crufts μπορούν συμμετάσχουν οι σκύλοι εκείνοι που σε συγκεκριμένες εκθέσεις που διοργάνωσε ο επίσημος κυνολογικός όμιλος της εκάστοτε χώρας, διακρίθηκαν στην κατηγορία τους και τους δόθηκε Crufts qualification. Δεν μπορεί δηλαδή να μετάσχει όποιος θέλει.

Για παράδειγμα μπορούσαν ΑΝ ήθελαν να μετάσχουν και οι σκύλοι που διακρίθηκαν στην κατηγορία τους στην ΔΙΕΘΝΗ έκθεση του ΚΟΕ της Κυριακής που έγινε στο Μαρκόπουλο τον Απρίλιο του 2013.

Οσον αφορά τους σκύλους που είδαμε στον κεντρικό στίβο στα Group, ήταν αυτοί που θεώρησε ο κριτής πως αντιπροσωπεύουν την φυλή τους και τους δόθηκε η διάκριση Βest of Breed - καλύτερος φυλής.
Σε κάθε φυλή μπορεί να μετείχαν και 50 και 60 ή ακόμα και περισσότεροι σκύλοι. Ο κριτής έκρινε όλους αυτούς τους σκύλους με βάση την δικιά του ερμηνεία του προτύπου και του ιδεατού σκύλου που περιγράφεται στο πρότυπο, αλλά και την εμπειρία του.

Συνεπώς το "εξαιρετικό" που περιγράφεις είναι εντελώς υποκειμενικό και εξαρτάται από τις συμμετοχές και τον κριτή.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Πάντως, κάπου που πήρε το μάτι μου, τελικά μάλλον, μεγαλόσωμων φυλών, rottweiller, bullmastif, αγ.βερνάρδου, νέας γης, mastiff...ήταν πολύ fit σκυλιά, για το δικό μου το μάτι τουλάχιστον. Με αρμονικά, για το μέγεθός τους σώματα και κίνηση.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Εφοσον υπαρχει προγραμμα,και απο οτι ειδα τηρειται,του χρονου και εγω μονο για agility με βλεπω(να βλεπω :p )

@YorkAddict Δεν νομιζω πως διαφωνω καπου μαζι σου.

Last edited:

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Απλά το αναφέρω ενημερωτικά για όσους πρώτη φορά το παρακολουθούν, αλλά και για να τονίσω πως τα σκυλιά κάθε χρόνο δεν είναι απαραίτητα τα ίδια, ούτε οι κριτές είναι οι ίδιοι. Συνεπώς κάθε χρόνο ο κεντρικός στίβος είτε στις ομάδες είτε στο BIS (Best in Show) έχει άλλο ενδιαφέρον
Απλά αυτό...

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Απλά το αναφέρω ενημερωτικά για όσους πρώτη φορά το παρακολουθούν, αλλά και για να τονίσω πως τα σκυλιά κάθε χρόνο δεν είναι απαραίτητα τα ίδια, ούτε οι κριτές είναι οι ίδιοι. Συνεπώς κάθε χρόνο ο κεντρικός στίβος είτε στις ομάδες είτε στο BIS (Best in Show) έχει άλλο ενδιαφέρον
Απλά αυτό...
ασε που αν δεν κανω λάθος οι κριτές επιλεγονται 3 χρονια νωριτερα από την εκθεση που θα κρινουν και με όρο να μην το αποκαλύψουν!
βρε Μιχαλη τι 50/60 σκυλοι???? καποιες φυλές ειχαν από 200 και πανω... κάποιο από τα ριτριβερ ειχε 299 (μου εμεινε γιατι ήταν παρα 1, 300)

Last edited:

OliverCav

Member
7 Φεβρουαρίου 2011
11
0
Φετος πηγα στο crufts και η εμπειρια ηταν καταπληκτικη. Διαχυτη η υπαρξη κυνοφιλικου πολιτισμου απο τον υπαλληλο στην εισοδο μεχρι τους κριτες κ.λ.π. Οπως ειπε και η Μαρεκο εμενα δε με ενδιαφερει η μορφολογια τοσο πολυ οποτε δεν ασχοληθηκα με αυτο το κομματι εκτος απο τα καβαλιε επειδη εχω και επειδη ειχα παει με την φιλη μου εκτροφεα της φυλης.Περα απο αυτο υπηρχαν παραπλευρες δραστηριοτητες οπως επιδειξεις σκυλων οδηγων τυφλων ,κωφων,αναπηρων επιδειξεις υπακοης αστυνομικων ομαδων και φυσικα agility με το οποίο ασχολούμαι και εγω (ναι, με το cavalier), και με το οποίο τρελάθηκα. Η ατμόσφαιρα στην μεγάλη αρένα ήταν καταπληκτική, αλλά το καλύτερο για εμάς τους "τρελούς σκυλάδες" ήταν το "Discover Dogs" στο χώρο του οποίου έβλεπες δείγματα και εκτροφείς από >200 φυλές.

Αν μπορείτε να με βοηθούσατε με τον τρόπο ανεβάσματος φωτογραφιών από PC ώστε να ανεβάσω μερικές από τα crufts, θα το εκτιμούσα.

Last edited: