Crate σε χώρο 30τ.μ?

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Πάντως απορώ δεν υπάρχει κάποια "μέθοδος" που να δείχνουμε στο κουτάβι τι να μην κάνει όταν λείπουμε? Χρειάζεται όντως το crate? Δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι και αποτελεσματικοί στο κομμάτι αυτό χωρίς να έχει κλουβί?

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Πριν παρεις το crate παντως δοκιμασε λιγο καιρο να δεις πως θα παει ετσι.
και ο δικος μου 5 μηνων ειναι. Δεν λερωνει πλεον μεσα στο σπιτι οσες ωρες και να τον αφησω.
Ουτε κανει ζημιες. Εχω επιτηδες αφημενο ενα παρταλοπατακι και καμια φορα ξεσπαει λιγο σε εκεινο.
Το πιο πιθανο ειναι να το κανει απο βαρεμαρα.
Στην ηλικια που ειναι νομιζω οτι αν το μαλωσεις καταλαβαινει οτι εχει κανει πατατα.
Η θα δειχνεις εντελως αδιαφορια αν κανει ζημια ή θα το μαλωσεις. Κακο σκυλι και τετοια.
Φυσικα ειναι πολυ πιθανο ο δικος μου σκυλος να μην εχει καμια σχεση με τον δικο σου.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Πάντως απορώ δεν υπάρχει κάποια "μέθοδος" που να δείχνουμε στο κουτάβι τι να μην κάνει όταν λείπουμε? Χρειάζεται όντως το crate? Δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι και αποτελεσματικοί στο κομμάτι αυτό χωρίς να έχει κλουβί?
Η φιλοσοφία είναι να κρατάς το κουτάβι ήρεμο!
Ήρεμο κουτάβι σημαίνει περιορισμένο!
Περιορισμένο σημαίνει πέφτω και κοιμάμαι!

Αν έχεις πρόγραμμα βόλτας-φαγητού-ξεκούρασης με την βοήθεια του crate θα χτίσεις έναν ήρεμο σκύλο.

Πολλές φορές οι διορθώσεις σε αυτήν την ηλικία σε συνδυασμό με έναν άπειρο ιδιοκτήτη λειτουργούν αρνητικά.
Μπορείς να αποφύγεις τις διορθώσεις και τα ευτράπελα όταν το αφήνεις μόνο του με το δημιουργήσεις μια ρουτίνα. Βγαίνετε βόλτα, μόλις έρθετε, φαί και μετά ξεκούραση!

Οι διορθώσεις, ο χώρος αν είναι δωμάτιο, τα ερεθίσματα που έχει το κουτάβι όταν μένει μόνο ακόμα και σε ένα δωμάτιο που μοιάζει σαν γήπεδο για την μινιατούρα δεν είναι και ότι καλύτερο.
Και μόνο του να το αφήσεις πάλι μπορεί να βρει κάτι να κάνει, όπως το συνηθισμένο να γρατζουνάει την πόρτα.

Αν διαθέτεις crate αυτά όλα εξαλείφονται.Ακόμα και η γκρίνια που πιθανόν να έχεις τις πρώτες μέρες θα φύγει.Ακόμα και αν δαγκώνει το ίδιο το crate θα φύγει και αυτό.
Θα φύγουν γιατί το κουτάβι δεν θα κινείται. Όταν κινείται ένα κουτάβι εξιτάρεται.Μέσα στο crate η κίνηση θα είναι γύρω από το εαυτό του, πράγμα βαρετό, οπότε...πέφτει και κοιμάται.

Δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι και αποτελεσματικοί στο κομμάτι αυτό χωρίς να έχει κλουβί?
Αν ρωτάς εμένα, θα σου πω ότι δεν είναι θέμα αν θα είμαστε αποτελεσματικοί χωρίς το crate.
Απλώς αποκλείω την πιθανότητα να δώσω στο κουτάβι το κίνητρο όταν λείπω εγώ να κάνει κάτι πέρα από το να μείνει ήρεμο. Θέλω ο σκύλος όταν είναι μόνος του να είναι off.
Για μένα ο χώρος ενός δωματίου για ένα κουτάβι έχει την σημασία ολόκληρου γήπεδου και δεν είναι επιλογή.
Προσπαθώ να προλαμβάνω καταστάσεις. Αποφεύγω να κάνω πειράματα με κουτάβι.
Εφόσον ο σκύλος αγαπάει την ρουτίνα γιατί να μην του την δώσω?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.826
20.166
Α! και στα αμεσα σχεδια ειναι να παραγγειλουμε κοντρα πλακε να βαλουμε απο πανω για να γινει τραπεζι αν και απο τωρα ακουμπαμε πραγματα γιατι αλλιως ΔΕΝ γινεται!
MD240CLFHC.jpg

Ξύλινο έπιπλο MIDWEST για συρμάτινο κλουβί MD1524DD

:p

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Η φιλοσοφία είναι να κρατάς το κουτάβι ήρεμο!
Ήρεμο κουτάβι σημαίνει περιορισμένο!
Περιορισμένο σημαίνει πέφτω και κοιμάμαι!

Αν έχεις πρόγραμμα βόλτας-φαγητού-ξεκούρασης με την βοήθεια του crate θα χτίσεις έναν ήρεμο σκύλο.

Πολλές φορές οι διορθώσεις σε αυτήν την ηλικία σε συνδυασμό με έναν άπειρο ιδιοκτήτη λειτουργούν αρνητικά.
Μπορείς να αποφύγεις τις διορθώσεις και τα ευτράπελα όταν το αφήνεις μόνο του με το δημιουργήσεις μια ρουτίνα. Βγαίνετε βόλτα, μόλις έρθετε, φαί και μετά ξεκούραση!

Οι διορθώσεις, ο χώρος αν είναι δωμάτιο, τα ερεθίσματα που έχει το κουτάβι όταν μένει μόνο ακόμα και σε ένα δωμάτιο που μοιάζει σαν γήπεδο για την μινιατούρα δεν είναι και ότι καλύτερο.
Και μόνο του να το αφήσεις πάλι μπορεί να βρει κάτι να κάνει, όπως το συνηθισμένο να γρατζουνάει την πόρτα.

Αν διαθέτεις crate αυτά όλα εξαλείφονται.Ακόμα και η γκρίνια που πιθανόν να έχεις τις πρώτες μέρες θα φύγει.Ακόμα και αν δαγκώνει το ίδιο το crate θα φύγει και αυτό.
Θα φύγουν γιατί το κουτάβι δεν θα κινείται. Όταν κινείται ένα κουτάβι εξιτάρεται.Μέσα στο crate η κίνηση θα είναι γύρω από το εαυτό του, πράγμα βαρετό, οπότε...πέφτει και κοιμάται.

Αν ρωτάς εμένα, θα σου πω ότι δεν είναι θέμα αν θα είμαστε αποτελεσματικοί χωρίς το crate.
Απλώς αποκλείω την πιθανότητα να δώσω στο κουτάβι το κίνητρο όταν λείπω εγώ να κάνει κάτι πέρα από το να μείνει ήρεμο. Θέλω ο σκύλος όταν είναι μόνος του να είναι off.
Για μένα ο χώρος ενός δωματίου για ένα κουτάβι έχει την σημασία ολόκληρου γήπεδου και δεν είναι επιλογή.
Προσπαθώ να προλαμβάνω καταστάσεις. Αποφεύγω να κάνω πειράματα με κουτάβι.
Εφόσον ο σκύλος αγαπάει την ρουτίνα γιατί να μην του την δώσω?
τρίτη φορά σε 2 μέρες γυρνάω στο σπίτι και βλέπω το σπίτι ρημαδιό. Όλα μετά τις διακοπές Πάσχα. Ίσως να φταίει που αλλάξαμε περιβάλλον ίσως να φταίει που έγινε 20τόσο κιλά και ψήλωσε και φτάνει τα ψηλά ράφια. Καταλαβαίνω ποια και πόσα είναι τα πλεονεκτήματα του crate και σίγουρα είμαι πολύ θετικός σε αυτό. Το μέγα θέμα είναι ότι δεν εχω 160 ευρώ μαζεμένα ( γιατί τόσο βρήκα ένα που είναι και για ταξίδια. Σε ένα άλλο ποστ έγραψα για το ότι είναι να πάω μαζί του και erasmus για έξι μήνες που σημαίνει πως το crate - κλουβί μεταφοράς σίγουρα το χρειάζομαι σε 8-9 μήνες αλλά όπως φαίνεται και τώρα λόγω ζημιών και ασφάλειας του ραμον.

Αυτό που θα ήθελα είναι:

1) συμβουλές για το τι πρέπει να κάνω ή να ακολουθήσω μέχρι να πάρω crate,
2) στην περίπτωση που δεν πάρω γενικά αν υπάρχει σωτηρία με άλλον τρόπο,
3) κάποιον που έχει υπόψην κατάστημα που να δίνει με δόσεις άτοκες ή μη crate, ή κάποιον που μπορεί να βοηθήσει όσο γίνεται στη συναλλαγή αυτή για να τα βγάλω πέρα οικονομικά σε σύντομο χρονικό διάστημα και να μην το πάρω σε 2 χρόνια.
4) αν είναι δυνατόν κάποια λίστα με pet shop ή κάτι τέτοιο που να είναι φθηνά και να αγαπούν τα ζώα.

Οποιαδήποτε βοήθεια είναι πολύ καλή!, ευχαριστώ!

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
95 ευρώ ίσως - ; Σε καταλαβαίνω, είναι αρκετά χρήματα, όμως σκέψου τί θα γλιτώσεις αγορ'αζοντάς το! Συρμάτινο Κλουβί MIDWEST με 2 πόρτες (107x71x76) - Συρμάτινα Κλουβιά - Διαμονή - για Σκύλους - eshopkatoikidio.gr

Αυτό το eshop είναι αρκετά οικονομικό, όπως και το pet4u.gr Μακριά από αλυσίδες που πουλάνε κουτάβια...

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
95 ευρώ ίσως - ; Σε καταλαβαίνω, είναι αρκετά χρήματα, όμως σκέψου τί θα γλιτώσεις αγορ'αζοντάς το! Συρμάτινο Κλουβί MIDWEST με 2 πόρτες (107x71x76) - Συρμάτινα Κλουβιά - Διαμονή - για Σκύλους - eshopkatoikidio.gr

Αυτό το eshop είναι αρκετά οικονομικό, όπως και το pet4u.gr Μακριά από αλυσίδες που πουλάνε κουτάβια...
αυτό για τι σκύλο είναι? Ο ραμόν θα γίνει περίπου 40-50 κιλά και ύψος ώμου από ότι μου είπε ο κτηνίατρος πάνω απώ 65-70 εκατοστά. Τα λέω αυτά για να ξέρω τι να κοιτάζω. Είμαι φοιτητής και δεν έχω ρευστό...

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
xmmm.... κοίτα το μέγεθος είναι 107χ71χ76 οπότε large - αλλά δεν είμαι σίγουρη αν θα σου κάνει. κοίτα λίγο και τις άλλες διαστάσεις και ίσως μπορέσει να σε 'διαφωτίσει' κάποιος στο φόρουμ που να έχει σκύλου παρόμοιων κυβικών με το δικό σου!

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
xmmm.... κοίτα το μέγεθος είναι 107χ71χ76 οπότε large - αλλά δεν είμαι σίγουρη αν θα σου κάνει. κοίτα λίγο και τις άλλες διαστάσεις και ίσως μπορέσει να σε 'διαφωτίσει' κάποιος στο φόρουμ που να έχει σκύλου παρόμοιων κυβικών με το δικό σου!
εγώ βρήκα αυτά Κλουβιά μεταφοράς για σκύλους. ONLINE PETSHOP στην Ελλάδα.
Μεταλλικό κλουβί για πολύ μεγάλους σκύλους

το ένα είναι για αεροπλάνα κλπ το άλλο δεν είναι δηλαδή? Πρέπει να είναι αναγνωρισμένο κλπ? το ακριβό μπορεί να είναι και για crate ή λόγω του πλαστικού δε γίνεται? Κανένας με δόσεις παίζει να δίνει?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.826
20.166
Σκοπεύεις να βάλεις τον σκύλο σου σε αεροπλάνο;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.826
20.166
Αν είναι πιθανό στο μέλλον, ψάξτο καλά από τώρα, γιατί πολύ φοβάμαι ότι τα μούτρα του, θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα, σε όσες αεροπλανικές, απαγορεύεται να επιβιβαστούν. Σε αρκετές. Στις περισσότερες.