Πάντως απορώ δεν υπάρχει κάποια "μέθοδος" που να δείχνουμε στο κουτάβι τι να μην κάνει όταν λείπουμε? Χρειάζεται όντως το crate? Δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι και αποτελεσματικοί στο κομμάτι αυτό χωρίς να έχει κλουβί?
Η φιλοσοφία είναι να κρατάς το κουτάβι ήρεμο!
Ήρεμο κουτάβι σημαίνει περιορισμένο!
Περιορισμένο σημαίνει πέφτω και κοιμάμαι!
Αν έχεις πρόγραμμα βόλτας-φαγητού-ξεκούρασης με την βοήθεια του crate θα χτίσεις έναν ήρεμο σκύλο.
Πολλές φορές οι διορθώσεις σε αυτήν την ηλικία σε συνδυασμό με έναν άπειρο ιδιοκτήτη λειτουργούν αρνητικά.
Μπορείς να αποφύγεις τις διορθώσεις και τα ευτράπελα όταν το αφήνεις μόνο του με το δημιουργήσεις μια ρουτίνα. Βγαίνετε βόλτα, μόλις έρθετε, φαί και μετά ξεκούραση!
Οι διορθώσεις, ο χώρος αν είναι δωμάτιο, τα ερεθίσματα που έχει το κουτάβι όταν μένει μόνο ακόμα και σε ένα δωμάτιο που μοιάζει σαν γήπεδο για την μινιατούρα δεν είναι και ότι καλύτερο.
Και μόνο του να το αφήσεις πάλι μπορεί να βρει κάτι να κάνει, όπως το συνηθισμένο να γρατζουνάει την πόρτα.
Αν διαθέτεις crate αυτά όλα εξαλείφονται.Ακόμα και η γκρίνια που πιθανόν να έχεις τις πρώτες μέρες θα φύγει.Ακόμα και αν δαγκώνει το ίδιο το crate θα φύγει και αυτό.
Θα φύγουν γιατί το κουτάβι δεν θα κινείται. Όταν κινείται ένα κουτάβι εξιτάρεται.Μέσα στο crate η κίνηση θα είναι γύρω από το εαυτό του, πράγμα βαρετό, οπότε...πέφτει και κοιμάται.
Δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι και αποτελεσματικοί στο κομμάτι αυτό χωρίς να έχει κλουβί?
Αν ρωτάς εμένα, θα σου πω ότι δεν είναι θέμα αν θα είμαστε αποτελεσματικοί χωρίς το crate.
Απλώς αποκλείω την πιθανότητα να δώσω στο κουτάβι το κίνητρο
όταν λείπω εγώ να κάνει κάτι πέρα από το να μείνει ήρεμο. Θέλω ο σκύλος όταν είναι μόνος του να είναι off.
Για μένα ο χώρος ενός δωματίου για ένα κουτάβι έχει την σημασία ολόκληρου γήπεδου και δεν είναι επιλογή.
Προσπαθώ να προλαμβάνω καταστάσεις. Αποφεύγω να κάνω πειράματα με κουτάβι.
Εφόσον ο σκύλος αγαπάει την ρουτίνα γιατί να μην του την δώσω?