Crate σε χώρο 30τ.μ?

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Γεια σε όλους, πέρασα Πάσχα με την οικογένεια μου στο "σπίτι τους" εγώ είμαι φοιτητής και ζω σε ένα σπίτι 30 τ.μ. Όταν γυρίσαμε δηλαδή προχθές τον άφησα μόνο του (κουτάβι 5 μηνών) για μισή ώρα και κατούρησε και έκανε αρκετές ζημιές. Το κατούρημα και την ανάγκη του έιχε μάθει να τα κάνει πάντα έξω ζημιές είχαμε πάντα αλλά είχαν μειωθεί λίγο πριν το Πάσχα ενώ στο σπίτι των γονιών δεν έκανε ούτε μία, τέλεια προσαρμογή σε εκείνο το περιβάλλον. Το θέμα είναι ότι δεν τον άφηνα πολύ μόνο του εκεί και όταν το έκανα ήταν στο δωμάτιο μου που για το δικό μου μυαλό λειτούργησε σαν crate. Το Σεπτέμβριο θα πάω να μείνω στις εστίες 25 τ.μ. Είναι άραγε το crate χρήσιμο σε τέτοιο χώρο? Το crate που πρέπει να πάρω θα είναι για σκύλο 50kg εφόσον 40-50 θα είναι όταν μεγαλώσει όπως όλα δείχνουν.

Ευχαριστώ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.826
20.166
Το crate είναι χρήσιμο για όλους τους χώρους.
Και ναι, θα πρέπει να είναι, για το τελικό του μέγεθος.
Πως ξέρεις, ότι θα φτάσει τόσα κιλά που λες;

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Eπιτρέπεται να μείνει ο σκύλος στην εστία της σχολής σου; ή δεν κατάλαβα κάτι καλά;

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Eπιτρέπεται να μείνει ο σκύλος στην εστία της σχολής σου; ή δεν κατάλαβα κάτι καλά;
Μπάχαλο είμαστε εδώ.. Σε κάθε δωμάτιο και ένας σκύλος. Δεν έχει πρόβλημα..

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Το crate είναι χρήσιμο για όλους τους χώρους.
Και ναι, θα πρέπει να είναι, για το τελικό του μέγεθος.
Πως ξέρεις, ότι θα φτάσει τόσα κιλά που λες;
Υπολογίζω από λεγόμενα κτηνιάτρων και από το πόσα κιλά είναι και από τι ράτσα είναι οι γονείς. Όταν όμως το crate είναι τόσο μεγάλο πως θα χωράει.? Υπάρχει κάποιος τρόπος να το κάνω να αισθανθεί το σπίτι σαν ctrate και να μην κάνει ζημιές και το έξω και τη βόλτα να το δει ως κάτι άλλο? Τώρα είναι καλό να τον αφήσω μόνο του λόγω σχολής? Ή μήπως πάλι σιγά σιγά?

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Δεν ειναι ολα τα σκυλια το ιδιο, αλλα καθονται ησυχα, αλλα κανουν ζημιες. Συνεπως δεν εχει νοημα να σου πουμε την γνωμη μας.

Το crate ειναι ενα χρησιμο εργαλειο αλλα δεν ειναι πανακεια. Ειδικα στο μεγεθος του σκυλου σου θα πιανει πολυ χωρο, οποτε θα πρεπει να βρεις εναν τροπο να χωραει στο σπιτι π.χ. να το κανεις τραπεζι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.826
20.166
Μπααα...γραφείο καλύτερα. Με σνοιχτή την πόρτα, τις ώρες που θα θέλει να διαβάζει, θα χώνει τα πόδια μέσα και θα είναι άρχοντας!!! :D

Μόνο που θα του πέφτει λίγο ψηλό. Θα χρειάζεται καρέκλα με ρύθμιση ύψους.

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Μπααα...γραφείο καλύτερα. Με σνοιχτή την πόρτα, τις ώρες που θα θέλει να διαβάζει, θα χώνει τα πόδια μέσα και θα είναι άρχοντας!!! :D

Μόνο που θα του πέφτει λίγο ψηλό. Θα χρειάζεται καρέκλα με ρύθμιση ύψους.
Εγω θα το κανα ανετα...δεν ξερω αν κοροιδευεται ή όχι αλλα σαν ιδέες ειναι Teleies...ειδικα λόγο ύψους αυτή για το γραφειο..

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ζούσα σε φοιτητικό διαμέρισμα 33τμ(σύμφωνα με το λογαριασμό της ΔΕΗ:D) και είχα το μεταλλικό crate 120x90x80 και το είχα κάνει για κάποιο διάστημα έπιπλο.:D

Πάρε crate να σωθείς.

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Και εγώ είμαι πολύ υπέρ του crate, ανεξαρτήτως μεγέθους: όλα βολεύονται και, πάνω απ' όλα, τις ώρες που θα λείπεις θα ξέρεις ότι ο σκύλος σου θα είναι ασφαλής - όχι μόνο ότι δεν κάνει ζημιές!

Elenaaa

Well-Known Member
15 Απριλίου 2013
102
0
Ναι παρε crate οπως σου λενε τα παιδια..εγω το εχω παρει πριν μια βδομαδα και σωθηκα...μενω και σε σπιτι 30 τμ ..

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Λοιπον μενουμε σε σπιτι 20 τμ.
Οταν αγορασαμε το crate (107 εκ μηκος) και το ανοιξαμε μου ρθε να βαλω τα κλαμματα! Φυσικα δεν χωραγε πουθενα! Οποτε τραβηξαμε το συνθετο στην ακρη απο τη μεση που ηταν και κουτσα στραβα το βολεψαμε!
Α! και στα αμεσα σχεδια ειναι να παραγγειλουμε κοντρα πλακε να βαλουμε απο πανω για να γινει τραπεζι αν και απο τωρα ακουμπαμε πραγματα γιατι αλλιως ΔΕΝ γινεται!

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Ζούσα σε φοιτητικό διαμέρισμα 33τμ(σύμφωνα με το λογαριασμό της ΔΕΗ:D) και είχα το μεταλλικό crate 120x90x80 και το είχα κάνει για κάποιο διάστημα έπιπλο.:D

Πάρε crate να σωθείς.
Λοιπόν λοιπόν, ζητώ ενημέρωση, είναι 5 μηνών πως μπορεί να το συνηθίσει? Μέχρι ποια ηλικία μπορώ να του το πάρω? Αν δηλαδή του το δώσω όταν θα είναι 7 μηνών υπάρχει καμία περίπτωση να το συνηθίσει? Από την πρώτη μέρα που τον πήρα λόγω έλλειψης γνώσεων τον είχα ελεύθερο στο σπίτι και όχι περιορισμένο. Από εκεί και πέρα θέλω ένα οικονομικό και ίσως να ήταν σκόπιμο να μπορώ να το χρησιμοποιήσω και για ταξίδια σε αεροπλάνα τραίνα κλπ. Υπάρχει καμιά ιδεα?

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Λοιπον μενουμε σε σπιτι 20 τμ.
Οταν αγορασαμε το crate (107 εκ μηκος) και το ανοιξαμε μου ρθε να βαλω τα κλαμματα! Φυσικα δεν χωραγε πουθενα! Οποτε τραβηξαμε το συνθετο στην ακρη απο τη μεση που ηταν και κουτσα στραβα το βολεψαμε!
Α! και στα αμεσα σχεδια ειναι να παραγγειλουμε κοντρα πλακε να βαλουμε απο πανω για να γινει τραπεζι αν και απο τωρα ακουμπαμε πραγματα γιατι αλλιως ΔΕΝ γινεται!
Σπουδάζω και αρχιτεκτονική πανάθεμα με. Νομίζω θα σκεφτώ κάτι έξυπνο!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.826
20.166
Μην πάρεις "φθηνό" crate. Θα το μετανοιώσεις.

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Μην πάρεις "φθηνό" crate. Θα το μετανοιώσεις.
δηλαδή? Ένα καλό σε τι τιμή μπορώ να το βρω? Υπάρχει κανένα λινκ για να έχω ένα μπούσουλα?

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Αν σε βοηθαει η δικια μας ειναι περιπου 2 και δεν ειχε κανενα θεμα με το crate.

Εμεις το πηραμε απο εδω MIDWEST τον προτελευταιο κωδικο. Εσεις λογικα αν γινει τοσο μεγαλο οσο λες θα πρεπει να παρετε το μεγαλυτερο.

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Ζουμε εγω η κοπελα μου κ το χασκι μας σε 23τμ καθαρο χωρο με κρειτ 110x90x75! Μια χαρα βολευει κ ο χωρος που πιανει πραγματικα δεν με απασχολει! Καλυτερα παντως να δουλεψεις λιγο με τον σκυλακο σου γιατι η συμπεριφορα "κατουραω μεσα στο σπιτι κ κανω ζημιες" δηλωνει στρες αποχωρισμου κ με το κρειτ μπορει να το επιβαρυνεις κ αλλο το κουταβι!

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Ζουμε εγω η κοπελα μου κ το χασκι μας σε 23τμ καθαρο χωρο με κρειτ 110x90x75! Μια χαρα βολευει κ ο χωρος που πιανει πραγματικα δεν με απασχολει! Καλυτερα παντως να δουλεψεις λιγο με τον σκυλακο σου γιατι η συμπεριφορα "κατουραω μεσα στο σπιτι κ κανω ζημιες" δηλωνει στρες αποχωρισμου κ με το κρειτ μπορει να το επιβαρυνεις κ αλλο το κουταβι!
Περισσότερο νομίζω πως είναι κάνω ζημιές επειδή δε με βλέπεις και όταν το κάνω και με βλέπεις με μαλώνεις. Από τότε που είναι μαζί μου δεν έχει κλάψει μόνο μία φορά και γενικά νομίζω από άποψη αποχωρισμού δεν έχουμε πρόβλημα. Αλλά φαίνεται ότι από το χώρο δεν έχει πρόβλημα το crate έτσι?