Crate σε ενος ετους σκυλι

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Ηλία, τα κάθε τύπου play pen είναι για κουτάβια και το πολύ-πολύ, να βολέψουν και κάποιες μικρόσωμες ράτσες. Δεν είναι αγόρι μου για ενήλικα και μεγαλόσωμα κυρίως σκυλιά. Δεν μπορούν να μείνουν περιορισμένα εκεί. Εκτός αν μιλάμε για κάποια μεγάλη, ειδική κατασκευή, που τότε όμως δεν θα λέγεται και έτσι...

Κατερίνα, η αλήθεια είναι ότι μου φαίνονται πολλές τόσες ώρες για crate. Εγώ θα δίσταζα. Δεν ξέρω μήπως είναι και απαγορευτικό. Τα δικά μου, μπορούν να "μαρμαρώσουν" στα χαλάκια τους για πάρα πολλές ώρες, χωρίς να αλλάξουν καν πλευρό. Αν θέλουν να το κάνουν όμως, μπορούν. Από την άλλη, ένα μεγάλο crate, έχει όντως μεγάλη ελευθερία κινήσεων. Τι ηλικία είπαμε ότι έχει;

Ωχ!:p:p:pΕγω ειχα την εντυπωση οτι καθονται και μεγαλα...:pΟκ,ευχαριστω!!

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Πρωτ'απ'ολα καλημερα!
Αυτη τη στιγμη που μιλαμε η ziggy κοιμαται ηδη στο crate μετα τη βολτα που πηγαμε!Επειδη σε ολα τα δωματια μπορει να κανει βρωμοδουλεια θα την αφησω εδω στο υπνοδωματιο μου με την πορτα του crate μισοανοιχτη οποτε αν θελησει να βγει εξω (δεν ξερω ποσο νοημα εχει αυτο αλλα θα δουμε!). Ελπιζω μονο να μην ανεβει στο κρεββατι!!
κ παλι καλημερα σας!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Κατερίνα καλημέρα,

Καταρχάς το "μισάνοιχτη" δεν λέει τίποτα. Η κλειστή ή ορθάνοιχτη και θα σου έλεγα και ασφαλισμένη κάπως, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τα ζωντόβολα που μπορεί να τραυματιστούν. Διαλέξαμε λοιπόν το υπνοδωμάτιο. Αρα κλείνεις την πόρτα και δεν αφήνεις να κυκλοφορεί στο υπόλοιπο σπίτι όταν λείπεις. Στο κρεβάτι, βάλε οπωσδήποτε ένα κάλυμμα ή οτιδήποτε άλλο έχεις, για να γλιτώσεις από τρίχες και λοιπά αποδεικτικά στοιχεία. Και δοκίμασε, κάτω από το κάλυμμα, να βάλεις μερικά κομμάτια πχ αλουμινόχαρτου, γιατί κάπου διάβασα ότι λόγω του ήχου που κάνουν, δεν τους αρέσει να πατάνε πάνω. Και βλέποντας και κάνοντας. Εχε και δυό πάνες στρωμένες σε περίπτωση που δεν μπορεί να κρατηθεί και μας κάνει την χάρη να στοχεύσει πάνω τους. Και μετά τον περιορισμό στην κρεβατοκάμαρα, αναλόγως του τι θα βρεις επιστρέφοντας στο σπίτι, το ξανασυζητάμε.
Και δεν κουράζεις κανέναν. Εννοείται :)

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Επανερχομαι με νεα!
Το λοιπον το ν αφησω την πορτα μισανοιχτη ηταν fail!Ανεβηκε στο κρεβατι κανονικοτατα!Ζημια δεν προλαβε να κανει γιατι ο φιλος μου γυρισε νωρις σπιτι οποτε δεν μπορω να πω με σιγουρια αν οντως δε θα εκανε τπτ αν εμενε λιγο παραπανω μονη της!Αυτο που ξερω ομως σιγουρα ειναι οτι δε θελω ν ανεβαινει στο κρεββατι με τιποτα!Θα δοκιμασω το κολπο με το αλουμινοχαρτο που λες mareco!Ελπιζω να πιασει!Να κανω μια (χαζη?) ερωτηση ομως...για ποιο λογο ειναι απαγορευτικες οι ωρες για να μεινει μεσα στο crate απο τη στιγμη βεβαια που το crate ειναι μεγαλο?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Κάνε τον κόπο να βρεις τα άρθρα που αναφέρονται στην εκπαίδευση με crate. Δεν θέλω να σου πω κάτι που να είναι λάθος.
Ξέρω ότι μπορεί να είναι πολύ ευρύχωρα, αλλά αλλιώς είναι να μπορεί να αλλάζει θέση μόνο και αλλιώς να κάνει και πέντε βήματα αν νιώσει την ανάγκη. Ετσι το έχω εγώ στο δικό μου μυαλό. Τελικά δεν γίνεται να την περιορίσεις σε 2-3 μέτρα της κρεβατοκάμαρας, με την χρήση κάποιων φρακτικών μέσων; Εγώ αυτό θα προσπαθούσα να πετύχω.

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Θα τα κοιταξω παλι τα αρθρα μηπως κ βρω απαντηση....
Να την περιορισω περισσοτερο στην κρεββατοκαμαρα δε γινεται δυστυχως!Ειναι μικρη κ τον περισσοτερο χωρο τον πιανει το κρεββατι κ αν την περιορισω παλι θα εχει ελαχιστο χωρο να κινηθει....κ παντου στο σπιτι εχω ξυλινα επιπλα το κεφαλι μου μεσα!:cool:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Δεν νομίζω να είναι θέμα εκπαίδευσης με crate, αφού το μπαίνει και κοιμάται. Το πρόβλημα είναι ότι είναι πολλές οι ώρες.

Έχεις κάποιον γνωστό να πάει να την βγάλει για λίγο και να παίξει μαζί της;

Αλλιώς η καλύτερη λύση είναι

1. να την κουράσεις στην πρωινή βόλτα με τρέξιμο, ποδήλατο, ...
  2. να την περιορίσεις σε κάποιο χώρο (χολ, διάδρομο) που δεν μπορεί να κάνει ζημιές
  3. να έχει κάτι να ασχοληθεί, πχ μπάλα με λιχουδιές

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Δεν νομίζω να είναι θέμα εκπαίδευσης με crate, αφού το μπαίνει και κοιμάται. Το πρόβλημα είναι ότι είναι πολλές οι ώρες.

Έχεις κάποιον γνωστό να πάει να την βγάλει για λίγο και να παίξει μαζί της;
Αλλιώς η καλύτερη λύση είναι

1. να την κουράσεις στην πρωινή βόλτα με τρέξιμο, ποδήλατο, ...
  2. να την περιορίσεις σε κάποιο χώρο (χολ, διάδρομο) που δεν μπορεί να κάνει ζημιές
  3. να έχει κάτι να ασχοληθεί, πχ μπάλα με λιχουδιές
Μερικες φορες μονο μπορει κ ερχεται μια φιλη μου κ της κανει παρεα, οποτε κ αν μπορει βεβαια, αν τυχει ν αργησω να γυρισω στο σπιτι αλλα δεν ειναι ο κανονας αυτος!με τα παιχνιδια ασχολειται αλλα απο καποα στιγμη κ μετα τα βαριεται.
την κουραζω οσο μπορω το πρωι κ οσο προλαβαινω!
(Εχω σκοπο να προσπαθησω να κανουμε καμια βολτα με το ποδηλατο τωρα στις γιορτες να δω πως θα τα παμε γιατι ν αρχιζω το τρεξιμο δε με κοβω....)
Στο χολ επισης δυσκολο να την περιορισω γιατι καποιες πορτες δεν κλεινουν (παλιο σπιτι αρα κ παλιες πορτες) κ οταν ειχα δοκιμασει να την περιορισω στο σαλονι (του οποιου η πορτα κλεινει) εξησε λιγο την κασα.... ηταν κ προσφατως βαμμενες:mad:
Να ξαναπω ομως οτι γενικα καθεται μονη της, δεν εχει προβλημα κ νομιζω τις περισσοτερες ωρες κοιμαται....αλλα εκει στις 8 ωρες σαλταρει

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97