Crate/πάρκο

frankel

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2008
82
0
Athens
Αφού είδα το αντίστοιχο θέμα κλειδωμένο είπα να βρω παρηγοριά εδώ...
Είμαι άυπνη σχεδόν όλο το βράδυ γιατί χθες εγκαινιάσαμε το καινούργιο μας πάρκο :zzzz:...
Αφού διάβασα όσα μπορούσα για τα crates πήγα χθες σε ένα pet shop να αγοράσω ένα. Βέβαια μπορεί η μικρή μου Ήρα (το puppy rottweiler αν θυμάστε) να είναι αρκετά μικρή τώρα αλλά σε λίγο καιρό οι διάστασεις της θα μεγαλώνουν με ταχύτατους ρυθμούς, κι έτσι σκέφτηκα, και το ίδιο μας πρότειναν στο pet shop, να επιλέξουμε ένα μικρό πάρκο αντί για κλουβάκι.

Αξίζει να σημειώσω ότι από την Τετάρτη το βράδυ που πήρα τη μικρή, κοιμάται στο κρεβατάκι της δίπλα στο κρεβάτι μου και την ημέρα επίσης που λείπουμε στη δουλειά είναι περιορισμένη στην κρεβατοκάμαρα γιατί - λάθος μας- δεν είχαμε προβλέψει το θέμα του ύπνου.
Το στήσαμε λοιπόν στο σαλόνι που έχει πολύ χώρο, δίπλα στην πόρτα του υ/δ για να μας νοιώθει κοντά και δοκιμαστικά την βάλαμε εκεί όσο είμασταν ξύπνιοι. Δεν της άρεσε και πολύ μπορώ να πω... Κλάμα, παράπονα, ψιλο-γρύλισμα και κανένα γαυγισματάκι που και που αλλά σχετικά ήσυχα. Το βράδυ όμως... μέχρι τις 2 άντεξα το κλάμα και τις φωνές της, και φυσικά που χτυπιόταν πάνω τα κάγκελα του πάρκου από την ανυπομονησία της. Στο τέλος έβαλα το κρεβάτι της πάλι στο δωμάτιο και από την ανησυχία που της είχε δημιουργηθεί την άκουγα να βλέπει όνειρα και να ψιλοκλαίει μέσα στη νύχτα. Φεύγοντας σήμερα για την δουλειά την άφησα εκεί την ώρα που έτρωγε για να καταλάβει ότι εκεί κοιμάται κι εκεί τρώει τώρα πια.

Δεν θέλω να δημιουργήσω ψυχολογικά στο σκυλάκι..:( Έχω άγχος από τη στιγμή που έφυγα και συνέχεια σκέφτομαι τι να γίνεται στο σπίτι.
Εσείς που ξέρετε λόγω εμπειρίας, έτσι κάνουν στην αρχή και μετά το συνηθίζουν? Ή έπαθε σοκ και θα το βλέπει με φόβο τώρα κάθε φορά που θα μπαίνει? Μήπως πρέπει να κάτσω κι εγώ λίγο μέσα μαζί της μέχρι να εξοικειωθεί με τον χώρο? Please help!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Είναι πολύ καλή ιδέα να κάτσεις κι εσύ μέσα! Τα κουτάβια έτσι κάνουν... κλαίνε σπαρακτικά μέχρι να γίνει το δικό τους, πράγμα που εσύ έκανες τελικά βάζοντάς τη πάλι μέσα στο δωμάτιο... Γιατί λοιπόν να μην το ξανακάνει? Μην την "παραχαϊδεύεις" γιατί η προσοχή που της δίνεις τώρα μεταφράζεται σε επιτυχία στόχου για τη μικρή. Δηλαδή: "Κλαίω, άρα μπαίνω μέσα!".
Βάλε στο πάρκο τα παιχνίδια της, μια θερμοφόρα τυλιγμένη σε κάποιο ρούχο σου - άπλυτο- με ζεστό (όχι καυτό) νερό, ένα ρολόι να χτυπάει επίσης τυλιγμένο σε ρούχο σου και θα είναι οκ μετά από ένα διάστημα, πιστεύω.

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Το πάρκο για το rottweiler είναι ό,τι πιο άχρηστο μπορούσες να πάρεις :) θα το καταλάβεις σε κανα 20μερο ;) έπρεπε να πάρεις μεγάλο crate.

Mην υποκύπτεις (σε 20 λεπτά έως 4 ώρες δεν θα κλαίει πιά) και μην το αφήνεις μέσα όταν λείπεις για δουλειά. Είναι πολλές ώρες, χωρίς επίβλεψη και η εμπειρία γίνεται αναγκαστικά έτσι δυσάρεστη. Μετά από λίγες μέρες, ναι ...

frankel

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2008
82
0
Athens
Το ξέρω και ντρέπομαι πολύ που λύγισα αλλά σκέφτηκα πως ήταν λάθος να την ξεκινήσω νύχτα στο πάρκο. Ίσως την ημέρα να είναι καλύτερα γιατί έτσι κι αλλιώς ήταν μαθημένη να είναι περιορισμένη. Η ιδέα με την θερμοφόρα είναι καλή, το ρολόι να δούμε που θα βρώ!:p χαχα! Θα το εφαρμόσω, θα δω σε τι κατάσταση θα την βρω το απόγευμα και θα σου πω!

Ευχαριστώ πολύ!:)

frankel

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2008
82
0
Athens
Το πάρκο για το rottweiler είναι ό,τι πιο άχρηστο μπορούσες να πάρεις :) θα το καταλάβεις σε κανα 20μερο ;) έπρεπε να πάρεις μεγάλο crate.

Mην υποκύπτεις (σε 20 λεπτά έως 4 ώρες δεν θα κλαίει πιά) και μην το αφήνεις μέσα όταν λείπεις για δουλειά. Είναι πολλές ώρες, χωρίς επίβλεψη και η εμπειρία γίνεται αναγκαστικά έτσι δυσάρεστη. Μετά από λίγες μέρες, ναι ...
Μάλλον εννοείς λόγω μεγέθους θα είναι άχρηστο, ε? Ίσως να έχεις δίκιο γιατί σε λίγο καιρό θα μπορεί να πηδάει πάνω από τα κάγκελα και να βγαίνει μόνη της...

Αφού προτείνεις να μην μένει στο crate τις ώρες που λείπουμε, να συνεχίσω να την αφήνω στο δωμάτιο? Δεν θα μπερδευτεί έτσι, τη μια να είναι στο δωμάτιο, την άλλη στο πάρκο? Νόμιζα πως είναι καλό να έχει μια μόνιμη βάση. Τι λες εσυ?

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Πηγαινε αλλαξε το αν μπορεις και παρε ενα μεγαλο crate οπως σου ειπαν..θα το χρειαστεις σιγουρα και μελλοντικα..πχ καμια εκδρομη, εκθεση αν συμμετεχετε κτλ..
Το ρολοι που ανεφερε η cloe βοηθαει αρκετα το σκυλι..το τικ τακ τη νανουριζει..κατι παρομοιο με τη καρδια της μητερας της οταν κοιμοταν πανω της..
Στο crate της θα μπορεις να την αφηνεις μελλοντικα αλλα πρεπει να της το μαθεις με το μαλακο..μη το δει σαν φυλακη..γι αυτο σου το ειπε ο Denis..
Θα της ριχνεις μεσα αρχικα λιχουδιες..θα παιζετε και θα το δει σαν ωραια εμπειρια..σιγα σιγα θα μπενει μονη της και ετσι μετα θα μπορεις να την αφηνεις..
Δες και το αντιστοιχο ποστ για τα crate..θα σε βοηθησει παρα πολυ να καταλαβεις πως πρεπει να αφηνεις το σκυλι σου..
Καλη επιτυχια και καλη αρχη στη νεα ζωη σου..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αφού προτείνεις να μην μένει στο crate τις ώρες που λείπουμε, να συνεχίσω να την αφήνω στο δωμάτιο? Δεν θα μπερδευτεί έτσι, τη μια να είναι στο δωμάτιο, την άλλη στο πάρκο? Νόμιζα πως είναι καλό να έχει μια μόνιμη βάση. Τι λες εσυ?

Θεμα: Crate-Κλουβί
Δημοσίευση #77

Καλή επιτυχία. :)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Το πάρκο είναι υποτίθεται χρήσιμο αν έχεις και παραπάνω από ένα κουτάβια και βοηθάει και στο να τα εκπαιδεύσεις στα της τουαλέτας.
Μέχρι εδώ καλα.

Το πάρκο όμως δεν έχει βάση (για να μπορεί να πάρει διάφορα σχήματα). Είναι σταθερό; Αν το σκουντήξουν τα κουτάβια δε θα πέσει να τα πλακώσει;
Γιατί ωραία τα δείχνει εδώ (δημοσίευση #61) αλλά αυτό είναι ετοιμόρροπο.

Το έχει δοκιμάσει κανείς; Με παραπάνω από ένα κουτάβια στέκεται όρθιο;

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Το πάρκο στη φωτογραφία το έχω χρησιμοποιήσει με διάφορα σκυλιά χωρίς πρόβλημα. Είναι αδύνατον να πέσει άμα το έχεις κλείσει. Εννοώ ότι κάθε πλευρά συνδέεται με την άλλη και δεν είναι πουθενά ανοιχτό. Μεγάλα κουτάβια (όπως ήταν ο Λέων μου μικρός) μπορούν να σπρώξουν τα κάγκελα και να το μετακινήσουν. Τίποτα παραπάνω όμως.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Για 4-5 κουταβάκια (shar pei) 1-2 μηνών πιστεύεις θα άντεχε;
Για να αρχίσει η εκπαίδευση για τουαλέτα.

Μήπως κάτι τέτοιο http://www.smyleepets.co.uk/SmyleeMain/popup.asp?CategoryID=73&ProductID=3089
θα ήτανε πιο ασφαλές; Και έτσι όπως ανοίγουνε οι πόρτες με λίγο αυτοσχεδιασμό μπορείς να στριμώξεις σε καμιά γωνιά εκτός πάρκου και την τουαλέτα; Ή λες αντί να πέσει να τους πλακώσει θα το αναποδογύριζαν όλο μαζί και θα δραπέτευαν;:D

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
μπαααα..........αυτο με τιπoτα δεν θα ηταν καταλληλο:rolleyes:ειναι πολυ ευκαμπτο,το ειδα σε petshop....
δες αυτο ειναι περιπου το ιδιο παρκο με της δημοσιευσης ,στημενο κυκλικα,και αντεχει μια χαρα τα γομαρακια:p

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Αν είναι εύκαμπτο τότε μόνο για γατάκια θα βολεύει.:)

Φοβάμαι όμως ότι αν δε έχει πάτο να "δένει" όλο το πάρκο δε θα μπορεί να κρατήσει και πολύ πολύ τα κουτάβια. Αν πάλι έχει και είναι κλειστό
http://www.petplanet.co.uk/shop_dev/assets/new_product_images/rosewood/6089.jpg
πώς θα κάνει κανείς την εκπαίδευση της τουαλέτας που πρέπει να χωρίσει το χώρο σε ζώνες; Γιατί εμένα αυτό με νοιάζει πιο πολύ, όχι απλά να τα μαντρώσω κάπου. Άσε που δε θα μπορεί να μπαινοβγαίνει και η μαμά αν είναι κλειστό με πρόσβαση μόνο από πάνω.

Μήπως δε γίνεται δουλειά με τα έτοιμα πάρκα και πρέπει να βρω άλλο τρόπο, να φτιάξω ίσως κάτι παραγγελία; :confused:

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
51
Αθήνα
πάντως εμένα επειδή το επαιρνε βολτα , αναγκαστηκα να το δεσω από ένα

καλοριφέρ και απο ένα καναπέ:p -δηλαδή ενώ το πάρκο διατηρούσε το σχήμα

του (επειδή είχε δεσίματα σε κάθε σπαστή του πλευρά) όταν ο μικρός

χοροπήδαγε στα καγκελα το μετακινούσε μέσα στο σπίτι ..και ολα αυτά

από ένα τερατάκι που τότε ήταν 1,5-2 κιλά ...

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
Loukia καπου τα μπερδευεις,,,,,,τι δουλεια εχει η μανα να μπαινοβγαινει και εσυ συγχρονως να κανεις εκπαιδευση τουαλετας?:confused:
δεν γινεται αυτο....οσο για χωρισματα μπορεις να παρεις κομματια extra και να κανεις τη δουλεια σου περιπου οπως φανταζεσαι .........
στην φωτο που σου παρεθεσα τα κουταβια ειναι μικροτερα απο 2 μηνων και εχουν τελειωσει μολις με τη μανα λογω μεγεθους,κιλων και δοντιων:p
οποτε ουτε για εκμαθηση τουαλετας ηταν ετοιμα ακομη.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Εγώ (όταν έρθει εκείνη η ώρα) θέλω να κάνω αυτό http://www.dogbreedinfo.com/breedingdogs/pottytrainingpuppies3weeks.htm
Τριών περίπου εβδομάδων να ξεκινήσω με τα της τουαλέτας ώστε μέχρι τους 2,5-3 μήνες να είναι τα μωρά σε καλό δρόμο (ελπίζω).
Τριών εβδομάδων όμως είναι πολύ μωρά ακόμη, δε θα πρέπει να μπορεί η μαμά να μπαινοβγαίνει κατά βούληση;

Αυτό με τα extra πανελάκια δεν το είχα πάρει χαμπάρι ότι πουλάνε και μεμονωμένα κομμάτια, μάλλον θα φανεί χρήσιμο, ευχαριστώ.:)
Και ίσως αν το δέσω κάπου σταθερά σε κάποια σημεία να μη φοβάμαι ότι θα τα πλακώσει.
2 κιλά και έφερνε βόλτες το πάρκο του; Ωραία πρέπει να τα περάσατε μέχρι να ξεκουταβιάσετε!:D

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
ωραιο ,το διαβασα ,τα λεει πολυ ωραια και μακαρι να τα κανεις και πραξη,λιγο δυσκολο μου φαινεται ............:rolleyes:βεβαια δεν ξερω τι χαρακτηρες ειναι τα
shar pei παντως αυτες ολες οι πετσετουλες και οι πανιτσες και τα ωραια χωρισματα θα ηταν ζητημα λεπτων πριν γινουν φυλλο και φτερο με rot-babies:p

πραγματικα ευχομαι καλη επιτυχια:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul