Crate και κατουρημα μεσα στο ιδιο...

Dinos_1998

Member
9 Φεβρουαρίου 2016
18
2
26
Καλησπερα χρειαζομαι απεγνωσμενα βοηθεια...
Η μικρη μας η Hope ενα Αμερικανικο Σταρφορντσαιρ δεν λεει να ακουσει σε τιποτα απολυτως... Κυριως ειναι 2 μηνων και 10 ημερων σμρ και εχουμε κανει τα 2 πρωτα εμβολια μας. Η γιατρος δν μας αφηνει να βγαινουμε βολτα και ειμαστε και σε διαμερισμα και αναγκαστικα μας κανει λιγο την ζωη μας βασανο γτ εχουμε μια βεραντα μονο και δεν θελει καθολου να κανει κατι εκει... Στην αρχη ξεκινησαμε πολυ ωραια πηγαμε πανεμορφα μεσα στο crate το λατρεψε και κοιμοταν μια μεσα μια εξω (με ανοιχτη παντα πορτα) και τα κακακια τα εκανε στην βεραντα σε 3 πανες μαζεμενες και εκει ειναι που ξαφνικα της γυρνα η βιδα... Η μικρουλα το κοβει το μπαλκονι και ξεκινα να κατουρα συνεχεια στο χαλι του δωματιου σαν δν εφτανε αυτο η εκπεδευση με το crate μας κοστισε.. Ενα βραδυ πηγαμε οπως συνηθηζαμε να την βαλουμε να κοιμηθει μεσα και η μικρη αποτι φαινετε το ειχε βαλει στοχο να μν κοιμηθουμε το βραδυ καθως δεν σταματουσε να κλαιει επι ωρα και μολις σηκωθηκα να δω ποιος ο λογος βρισκω κακακια και κατουρημενα μεσα παντου ενω ειχε βγει στο μπαλκονι για να τρεξει λγ για παιχνιδια και χαδακια... Λεμε ας την αφησουμε το βραδυ ελω με ανοιχτη την πορτα και σιγα σιγα ας την βαζουμε μεσα (καθως στην εκπεδευση την ταιζαμε μεσα στο crate της και μαζι με το κλικερ ειχε κανει καλη δουλεια στο να μενει μεσα) οντος μετα ολα καλα πηγανε το βραδυ απτην επομενη μερα οπως και επειτα δεν κατουραει ουτε κανει κακα πουθενα αλλου εκτος απτο κλουβι δν ξερω τι αλλο να κανω.. Με της εντολες επειτα ελα ακουμε καπου καπου και την "μη" την εχουμε μαθει καλα αλλα δν υπακουει σχετικα γρηγορα με τις εντολες και ειναι και λιγο πεισματαρα... Στα παιχνιδια ειναι αρκετα αγαρπη καθως δαγκωνει τα χερια και τα ποδια μερικες φορες και φοβαται να γυρισει ανασκελα... Δεν ξερω τι αλλο να κανω απλα εχω απελπιστει....

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
συγγνωμη κιολας, αλλα δυο μηνων ειναι το καημμενο τι περιμενεις να κανει αλλα και ποτε προλαβες να απελπιστεις κιολας??

φυσιολογικο ειναι να δαγκωνει, φυσιολογικο ειναι να μην ακουει, ολα ειναι φυσιολογικα.

οσον αφορα το crate...μηπως ειναι πολυ μεγαλο?

nanou

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2015
130
71
51
Αθήνα
θα συμφωνήσω με τους παραπάνω... ειναι πολύ πολύ μικρή και έχεις πολύ μεγάλες απαιτήσεις.
Εμπειρικά πάντως και για το θέμα της τουαλέτας μόνο θα σου πω τι έκανα εγώ και τι κάνω ακόμα : ένα ολόκληρο σβκ τον παρακολουθούσα σαν το γεράκι, μόλις στηνόταν, μόλις έπινε νερό, μετά το παιχνίδι τον έβγαζα έξω και του έλεγα τσίσα μόλις έκανε του έλεγα τα σχετικά μπράβο και ζήτω και σε δύο μέρες το κουτάβι έμαθε μια χαρά. Τώρα είναι 5 μηνών και ακόμα έχω το νου μου κάθε τρεις και λίγο του λέω πάμε για τσίσα, και να μη θέλει κάνει δύο σταγόνες με κοιτάει να του πω μπράβο και μπαίνουμε μέσα.
Όσον αφορά τις εντολές θέλουν χρόνο και δεν μιλάω για 5 μέρες ... μιλάω για χρόνο , υπομονή... θα μεγαλώσει και θα σου λείπει το κουτάβι :sneaky:

Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
46
Συμφωνω σε ολα με τους φιλους παραπανω. Ωστοσο αφου ειναι τοσο μικρουλα θα πρεπει να εισαι ικανοποιημενη αν τα κανει μεσα στο crate την νυχτα. Το κουταβι εχει χαλαρους σφηχτήρες και σαφως θελει να ουρηση και να κανει και κακα αν χρειαστει ακομα και μες τη νυχτα. Που θα τα κανει στο χαλι? Ή μηπως δεν θα κοιμάστε το βράδυ για να τη βγάζετε εξω? Εμεις εχουμε ενα μεγαλο crate (διπλό) με πορτακι αναμεσα. Η μια μερια ειναι για το κρεβατακι του και η αλλη για τις αναγκες του κατα την διαρκεια της νύτας ή για τις ώρες που απουσιαζουμε. Φαντασου οτι ειμαστε σχεδον πεντε μηνων και ακομα οι σφηχτηρες ειναι χαλαροι. Οσο για το δαγκωμα ειναι φυσιολογικο και αργοτερα που θα αλλαζει δοντια θα ειναι χειροτερα. Θα πρεπει με πολυ υπομονη και υπομονη να της θεσεις ορια.

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Το μικρούλι σου είναι ένα φυσιολογικότατο μωρό... Θέλει δουλειά εκ μέρους σου και χρόνο και προσπάθεια, τίποτα δε γίνεται μόνο του... Πάρτου παιχνιδάκια για δάγκωμα και όταν πάει να σε δαγκώσει στο παιχνίδι βάζε του το μπροστά του να δαγκώνει αυτό. Όσο για το κρέιτ, πλύνε το με κάτι που θα διώξει τη μυρωδιά τελείως, πχ με αποσμίνη μπας και το προτιμάει για τουαλέτα επειδή του μυρίζει... Άσε τα άγχη και τις απελπισίες γιατί όταν μεγαλώσει το μωρό, πολύ θα σου λείπουν οι χαζομαρούλες του...

Dinos_1998

Member
9 Φεβρουαρίου 2016
18
2
26
Ας τα παρω απτην αρχη εχουμε θεσει προγραμμα εχουμε φαγητο-νερο στις 7 στις 3 και στις 8. Απλα εχω απελπιστει γτ δν ειχα ποτε σκυλι τοοσο μικρο σε ηλικια και κατευθειαν ειχαν μαθει να ειναι εξω και οχι μεσα. Το Crate ειναι καταλληλο ειναι μεγεθος large αν και ποτε δν ειχα θεμα με τα προηγουμενα στο crate ακομα και οταν ηταν 5 μηνων ωστε να κανουν κατι μεσα... Απλα μου φαινετε παραξενο γτ πηγαινε και κοιμοταν και καπακι εκανε την δουλεια στο ιδιο σημειο και εκει ξανα κοιμοταν...Γενικα ειναι εντελως παιχνιδιαρα ολοι μερα λιωνουμε στο παιχνιδι και το βραδυ μετα νανακια ολο μεχρι το αλλο πρωι... Με το δαγκωμα εχουμε 3-4 παιχνιδακια να παιζουμε αλλα ενω της τα δινω ενω παιζουμε και με δαγκωνει να τα δαγκωσει εκειν προτιμα να φαει το χερι μου :p Eν το μεταξυ ενω την παρακολουθω συνεχεια και καθε φορα που παει να κανει την αρπαζω και την παω στο μπαλκονι στην πανω και της λεω "Εδω τσισα" ξανα και ξανα και ξανα η ιδια μετα απο καιρο το εχει παρει λογικα χαμπαρι και δν λεει να το πιασει το νοημα! Ενω καθε μερα πανω του ειμαι σαν γερακι δν μπορω να κανω σωστη δουλεια... Σιγουρα ειμαι ενα μερος του προβληματος εννοειτε εξαλλου δν περιμενα μολις γεννηθει να τα ξερει ολα! @nanou απο εντολες την ¨Μη¨και την ¨Ελα¨την εχουμε μαθει αλλα αυτο με τα τσισα πολυ δυσκολα να παρει...
@Brave Δεν θελει καθολου να μαθει να τα κανει μεσα στο crate εξαλλου αυτος ειναι και ο λογος του ποστ οτι δεν θελω να τα κανει μεσα θελω να το θεωρει το μερος της οχι η τουλετα της...
Αλλιως παρολα αυτα ολοι μερα καλο περναμε! Την δευτερα θα παμε για εκπεδευση σε ενα γνωστο εδω Κατερινη.

Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
46
Να ρωτήσω κατι. Σε περιπτωση που λειπετε ολοι απο το σπιτι την εχετε ελευθερη μεσα ή την βαζετε στο crate?αν την εχετε ελευθερη που τα κανει?

Dinos_1998

Member
9 Φεβρουαρίου 2016
18
2
26
Ειναι στο δωματιο μου με τα παιχνιδια της εχει "μαθει" και τα κανει στο crate αυτοματα θα ελεγα το crate ειναι η τουαλετα της...

Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
46
Ωραια αφου λοιπον ειναι τοσο μικρη το crate κατα την διαρκεια της νυχτας και κατα την απουσια σας ειναι ιδανικο. Μεγαλωνοντας που θα μειωθουν οι φυσικες της αναγκες(ελεγχομενοι σφηχτηρες) ολο αυτο δεν θα συμβαινει. Ειναι παρα πολυ μικρο το σκυλακι.

• Like
Reactions: Dinos_1998

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
3 συμβουλές:

Μην δημιουργείτε "μέρη" εντός του σπιτιού για τουαλέτα. Δεν θέλετε να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει στο μυαλό του σκύλου το που θα τα κάνει! Κατευθείαν τουαλέτα θα μάθει όταν αρχίζει και βγαίνει βόλτες! Μέχρι τότε αφήστε το κουτάβι να τα κάνει όπου του 'ρθει και πιάστε την σφουγγαρίστρα!
Το crate, συνεχίστε το ακόμα και αν κάνει την ανάγκη της εντός. Αργότερα όταν θα ρυθμίζετε φαγητό-άσκηση(βόλτα)-ύπνο τότε θα δουλέψετε τους χρόνους παραμονής εντός του crate καλύτερα και σιγά σιγά θα εισάγετε και την διόρθωση.

Από εντολές μέχρι στιγμής αρχίστε να δουλεύετε το "έλα" μόνο με πολύ απλά πραγματάκια, ούτε καν εντολές. Ενθαρρύνεται μόνο την στάση σώματος, δηλαδή όταν ασυναίσθητα θα έρθει προς τα εσάς επιβραβεύεται. Αυτό, τίποτα παραπάνω. Λίγα και καλά για να τα χωνεύει.

Εκμάθηση περιλαιμίου εντός σπιτιού.

Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
46
Συμφωνω σε ολα τα παραπανω αλλα οχι στο να το αφησουμε να κανει τις φυσικές του αναγκες οπου θελει. Και ενταξει εμεις το ανεχομαστε αυτο αν παμε σε ενα φιλικο σπιτι και το παρουμε μαζι μας τι θα γινει τοτε? Εμενα νε βρισκει αντιθετη αυτη η αποψη. Το σκυλι πρεπει να εχει ορια απο μικρο. Φυσικα θα γίνουν και "ατυχηματα" κατα την ουρηση αλλα οχι να το αφησουμε να τα κανει οπου θελει. Με πολυ υπομονη και αγαπη του μαθαινουμε τον επιτρεπομενο χωρο.

• Like

Dinos_1998

Member
9 Φεβρουαρίου 2016
18
2
26
@Brave Πλεον τα κανει αποκλειστικά και μονι μεσα στο crate εχω στρωσει και 2 πανες και κανει εκει την δουλεια της. Ατυχηματα δεξια αριστερα δν ξανα εγιναν..
@st3li0s Πιστευεις οτι θα ειναι ευκολοτερο τοτε να ξεκολλησει απτο crate καθως θα εχει βολτες και ασκηση; Ναι και εγω αυτο κανω σε διαφορες γωνιες του σπιτιού οταν ειμαι την λεω ελα η την φωναζω με το ονομα της και ερχεται και ανταμείβεται με χαδια και παιχνίδια η καμια φορα με λιχουδια

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Συμφωνω σε ολα τα παραπανω αλλα οχι στο να το αφησουμε να κανει τις φυσικές του αναγκες οπου θελει. Και ενταξει εμεις το ανεχομαστε αυτο αν παμε σε ενα φιλικο σπιτι και το παρουμε μαζι μας τι θα γινει τοτε? Εμενα νε βρισκει αντιθετη αυτη η αποψη. Το σκυλι πρεπει να εχει ορια απο μικρο. Φυσικα θα γίνουν και "ατυχηματα" κατα την ουρηση αλλα οχι να το αφησουμε να τα κανει οπου θελει. Με πολυ υπομονη και αγαπη του μαθαινουμε τον επιτρεπομενο χωρο.
Το θέμα είναι το πόσο έμπειρος είσαι εσύ ως ιδιοκτήτης!
Δεν είναι θέμα ανοχής, είναι θέμα εκμάθησης! Η φιλοσοφία η δική μου...και πολλών άλλων στην κουταβοπερίοδο είναι πάσει θυσία εκμάθηση με λιγότερο στρες, πολλή επιβράβευση και αποφυγή διόρθωσης!
Το όπου να 'ναι είναι σχετικό, δεν εννοώ σε όλο το σπίτι, απλά ότι δεν υπήρχε επέμβαση από μένα όταν τύχαινε να κάνουν την ανάγκη του/ς. Το "όπου να 'ναι" ήταν κάποιος περιορισμένος χώρος που είχαν μία χ ελευθερία κινήσεων. Δεν τα μάθαινα όμως, ούτε τα κατεύθυνα να μάθουν σώνει και καλά να ουρούν στην συγκεκριμένη περιοχή.
Το φιλικό σπίτι δεν παίζει ως σενάριο γιατί είτε έτσι είτε αλλιώς όσον αφορά την εκμάθηση δεν μπορείς να εμπιστευτείς ένα κουτάβι στο που να τα κάνει...ακόμα και σε φιλικό σπίτι. Αν είσαι έμπειρος ιδιοκτήτης θα καταφέρεις να εμπιστευτείς κουτάβι να μην τα κάνει εκεί που πρέπει στους 4 μήνες, αν είσαι άπειρος θα χρειαστείς παραπάνω μήνες μέχρι να κλειδώσει που θα τα κάνει.
Πολλή "υπομονή" και "αγάπη" διαβάζω γενικά και στην ουσία βλέπω καταπίεση και διόρθωση σε 2 μόλις μηνών σκυλιά. Βλέπω σε άπειρους ιδιοκτήτες η υπομονή να γίνεται κακή επιμονή και η αγάπη στρεσσογόνος παράγοντας.
Πάντως @Brave πολλοί ιδιοκτήτες και πολλά σκυλιά δυσκολεύονται να αλλάζουν τόσο γρήγορα συνήθειες! Δηλαδή, παίρνεις το κουτάβι σπίτι, για 1 μήνα δεν βγαίνει λόγω εμβολίων, του μαθαίνεις που να ουρεί, υπάρχει μία σύγχυση μέχρι να το μάθει, μαθαίνει τελικά που να πηγαίνει και μετά από 1 μήνα αρχίζεις να του αλλάζεις τις συνήθειες για να του μάθεις να τα κάνει έξω... #not!

@Dinos_1998 όπως σου είπα εξαρτάται από σένα. Δεν ξέρω αν θα είναι ευκολότερο να ξεκολλήσει από την ήδη υφιστάμενη κατάσταση, αυτό που λέω όμως είναι ότι θα συγχυστεί το μυαλουδάκι του αν ακολουθηθεί η οδός "συνήθεια-ξεσυνήθεια". Δηλαδή να συνηθίσει να κάνει την ανάγκη του συγκεκριμένα(μπαλκόνι-πάνα κτλ) + λεκτική παράμετρος και μετά να ξεσυνηθίσει και να κάνει την ανάγκη του αλλού(έξω στη βόλτα). Ουσιαστικά γλιτώνεις 1 τζάμπα κατεύθυνση στην αρχή της ζωή του και ίσως κάποιες άχρηστες και ανούσιες διορθώσεις από εσένα όταν θα προσπαθείς να το κατευθύνεις στο μπαλκόνι!

• Like

Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
46
Τι να πω ισως και να εχεις δικιο απο την πλευρα σου. Η γνωμη μου ωστόσο είναι αυτη που προανέφερα. Ευτυχως εμεις με αυτον τον τροπο ειχαμε πλήρη επιτυχια. Το ιδιο ακριβως εχουν πραξει φίλοι και συγγενείς. Να τονισω οτι εχουμε ακολουθησει τις συμβουλες εκπαιδευτων και δεν εχουμε πραξει κατα βούληση.

Dinos_1998

Member
9 Φεβρουαρίου 2016
18
2
26
Την Δευτερα εμεις ξεκιναμε εκπεδευση... Πριν μοση ωρα παιζαμε με την διελκυστίνδα και καταληξαμε να μην χαλαρώνει(καθε φορα μετα το παιχνιδι) και να δαγκωνει χερια ποδια τα παντα και στο τελος ορμησε στο πρόσωπο και κ δάγκωσε και εσκισε την μυτη... Δεν ξερω αλλα απο τοοσο μικρο ηδη δειχνει πολυ επιθετικοτητα στο παιχνίδι... Οταν μεγαλωσει μην καταληξουμε ν μας βγαζει βολτα αντι για εμεις...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie