Crate ή κανονικο σκυλοσπιτο??

elena12

Member
22 Οκτωβρίου 2010
7
0
Χολαργος-Αθηνα
Ή και τα 2??Μπερδευτηκα...:oops::oops::oops:

Εχουμε και λεμε...Θα παρω σκυλο απο καταφυγιο ή θα υιοθετησω εναν,αρα πιθανοτατα δεν θα ειναι εκπαιδευμενος,σωστα???Δεν εχουμε κηπο,οποτε ο σκυλος θα ζει μεσα στο διαμερισμα και στις 2 βεραντες μας(1 μεσαιου μεγεθους και η αλλη μια ειναι πολυ μεγαλη).Θα προσπαθησω να βρω κουταβι.Σκεφτηκα λοιπον στην αρχη το σκυλακι να περνα το μεγαλυτερο μερος της μερας του στις βεραντες γιατι:
1)Ο μπαμπας δεν πολυθελει τις τριχες,και αν ο σκυλος δεν ειναι εκπαιδευμενος θα ανεβαινει πανω στους καναπεδες και μπορει και στα κρεβατια(ωστοσο αυτο το προβλημα ρυθμιζεται πολυ ευκολα,εχω διαβασει αρκετες ''μεθοδους'' για την αντιμετωπιση της τριχας).
2)Αν δεν μαθει ποτε να κανει και που τα κακα του,δεν ειναι καθολου απιθανο να τα κανει μεσα στο διαμερισμα.Ο μπαμπας θα φρικαρει!!:D:D:D
3)Ο κυριοτερος λογος ειναι ομως οτι φοβαμαι για την ασφαλεια του.Το σπιτι ειναι γεματο επιπλα(εκ των οποιων πινκ πον,ποδοσφαιρακι και 2-3 γυαλινα τραπεζια)..Και αν οσο λειπω τραυματιστει???

Γι'αυτους τους λογους λοιπον κατεληξα να του παρω ενα μεγαλο σκυλοσπιτο και να το βαλω στην μεγαλη βεραντα,ετσι ωστε αν π.χ. κανει κρυο οταν ειναι μονο του στην βεραντα(δηλαδη μονο τις ωρες που θα ειμαι στο σχολειο)ή θελει να ξεκουραστει να μπαινει εκει μεσα.Οταν γυριζω απο το σχολειο,εκτος απο τις βολτες που θα το πηγαινω(4 με ελαχιστη συνολικη διαρκεια 1μιση ωρα),θα βγαινω κι εξω στην βεραντα να παιζω μαζι του και ταυτοχρονα να διαβαζω τα μαθηματα μου.Οποτε παλι δεν θα μπαινει μεσα,γιατι θα του ηταν λιγο δυσκολο να τρεξει και να παιξει αναμεσα σε τοσα επιπλα,ενω η μεγαλη βεραντα θα ειναι εντελως αδεια(ειπα στο μπαμπα να τα βγαλουμε ολα για να εχει χωρο να παιζει ο σκυλος με την υσηχια του),εκτος απο ενα μικρο τραπεζακι βεραντας(καπου πρεπει να διαβαζω κι εγω :D:D:D)...

Ομως εγω θελω να ειμαι μαζι με το σκυλο ακομα και την νυχτα.Σκεφτηκα λοιπον να το μαθω,οσο ειναι κουταβι,να κοιμαται σε crate,το οποιο θα εχω εφοδιασει με παπλωματακια,μαξιλαρακια και μερικα απο τα παιχνιδακια του.Πιστευετε οτι κατι τετοιο ειναι ευικτο???Στις φωτογραφιες που ανεβασα(αν τα καταφερα τελικα)ειναι ο τυπος σκυλοσπιτου και crate που μου αρεσει(σκεφτηκαι οτι αν το crate ειναι τετοιου τυπου θα αρεσει περισσοτερο στο σκυλο,διοτι ετσι θα μπορει να μας βλεπει καλυτερα και το σκυλοσπιτο θα ειναι πιο εξυπηρετικο και θα το προφυλασσει καλυτερα απο τα καιρικα φαινομενα,επειδη η ''εισοδος'' ειναι σχετικα μικρη).......Ή μπορω να παρω ενα crate τυπου σκυλοσπιτου με καγκελα απο μπροστα και να το μετακινω απο τη βεραντα στο σπιτι και απο το σπιτι στη βεραντα??

Συγνωμη αν σας μπερδεψα κι εσας...:D:D:D
Ποια ειναι η γνωμη σας??

Attachments

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Η αληθεια ειναι οτι μας μπερδεψες λιγακι...:p

Λοιπον,το crate ειναι μονο για μεσα το σπιτι,το πλαστικο σπιτακι για εξω.

Το crate ειναι ο χωρος του μεσα στο σπιτι αν δε θελετε να ξαπλωνει οπου θελει αυτο,αν θελετε να το περιορισετε για καποιο λογο(φιλοι στο σπιτι,καθαριοτητα σπιτιου,για ασφαλεια του οταν λειπετε).

Δεν υπαρχει κανενα προβλημα ο σκυλος να κοιμαται εξω στο σπιτακι του ειτε το βραδυ ειτε οταν λειπετε,αρκει ολες τις υπολοιπες ωρες να περνατε ωρα μαζι του μεσα στο σπιτι.

Θα βρεις ενα μερος για το σπιτι του και δε θα μεταφερεται απο εκει.Ειναι σα να σου μεταφερουν το δικο σου κρεβατι συνεχως.

Ο σκυλος μπορει να μαθει οτι θελετε και κακα να μη κανει μεσα και στον καναπε να μην ανεβαινει και προσεχτικος να ειναι στο σπιτι,αρκει να εχετε χρονο και υπομονη.

Το θεμα ειναι οι τριχες.Αν ο μπαμπας δεν τις ανεχεται κακως παιρνεις σκυλο γιατι μπορει να μη τις συνηθισει ποτε,να εκνευριστει πολυ καποια στιγμη,ωστε ή δε θα αφησει το σκυλο να ξαναμπει στο σπιτι ή θα τον διωξει τελειως.Φανταζεσαι πως θα νιωσει το ζωακι σας;

Εισαι απολυτα σιγουρη οτι θα μπορεις να τον βγαζεις βολτες καθε μερα;Οτι και αν γινει;Το προγραμμα σου θα περιλαμβανει καθημερινα τις αναγκες του σκυλου.Ειναι δεσμευση μεγαααλη.Αν ο μπαμπας δεν ειναι διατεθειμενος να κανει ολα αυτα που σχεδιαζεις και εσυ τον πιεζεις,ακομα και αν σου κανει το χατιρι,οταν θα δυσκολευτει με το σκυλο,μπορει να τα διαλυσει ολα.Σκεψου καλα,να ειναι και ο μπαμπας σιγουρος.Η ζωουλα του σκυλου εξαρταται απο εσενα.Μην ειναι ενα απλο πεισμα...

maltezomana

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
91
0
Καλλιθέα
Γεια σου Ελενα! Καταρχην ξεκαθαρισε με τους γονεις σου οτι το σκυλακι θα ερθει για να ΜΕΙΝΕΙ κ οχι να το δωσετε σε κανενα καταφυγιο η να το αφησετε στο δρομο. Αν δεν το θελουν κ εσυ τους πιεζεις πιθανον να γινει ενα απο τα 2 (βεβαια δεν ξερω κ την ηλικια σου διοτι παιζει σημαντικο ρολο). Εαν ειναι θετικοι αλλα λενε οχι στο κρεβατι οχι πανω σε καναπεδες κτλ μολις το δουν κ το συνηθισουν θα κοιμαστε ολοι μαζι αγκαλια (απο προσωπικη εμπειρια). Αφου σκοπευεις να το εχεις στο μπαλκονι σιγουρα να παρεις ενα σκυλοσπιτο αλλα πιο καλο και ζεστο. Αυτο δεν μου φαινεται πολυ ζεστο κ θα χρειαστεις κ το crate για να το περιορισεις μεσα στο σπιτι. Για μενα καλυτερα θα ηταν να παρεις μια περιφραξη μεσα στο σπιτι. Ειναι κατι σαν το crate αλλα πιο ανετο πιο μεγαλο κ δεν ειναι κλειστο απο πανω κ απο κατω. Μπραβο σου που σκεφτηκες να παρεις αδεσποτακι!

elena12

Member
22 Οκτωβρίου 2010
7
0
Χολαργος-Αθηνα
Ωραια..Οποτε αν καταλαβα καλα θα παρω ενα σπιτοσκυλο και θα το εχω μονιμα στη βεραντα και για μεσα στο σπιτι περιφραξη(πολυ καλη ιδεα,ευχαριστω :))ή crate.
Οπως ειπα και πριν,οι τριχες θα ενοχλουν τον μπαμπα,ομως εγω θα σκουπιζω καθημερινα,οποτε το προβλημα αυτοματα λυνεται.Επισης,το crate το θελω μονο για το αρχικο σταδιο της εκπαιδευσης,οταν ο σκυλος μαθει να ειναι ηρεμος μεσα στο σπιτι θα μπορει να μπαινοβγαινει οποτε θελει.:):)

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
μην ανησυχεις τα σκυλια ειναι οντα της συνηθειας αμα μαθει το κρειτ μετα μονο του θα πηγενει μεσα για υπνο κ μπορει να κλεινει κ τη πορτα για να μην το ενοχλεις...