clicker

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Μα το μπραβο, το χαδι, ο ενθουσιασμος μπορουν να ακολουθησουν αμεσως μετα το "κλικ" ως επιβραβευση! Δεν τα καταργουμε:)

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Το σκυλι με το κλικ καταλαβαινει οτι κατι κανει σωστα και οτι εισαι ευχαριστημενος με αυτο που κανει. Εγω μια χαρα ευχαριστημενη ημουν και με το απλο μπραβο αλλα χρησιμοποιω το κλικερ οπως ειπα κυριως για να προλαβαινω να επιβραβευω στο σωστο σημειο αλλα και για να μην "σπαει" αυτο που κανει, οπως συμβαινει σε μας τουλαχιστον μερικες φορες οταν τον επιβραβευω με μεγαλο ενθουσιασμο:p

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σα να λέμε ότι ένα κλίκ είναι λίγο... "απόμακρο", "ψυχρό" σε σχέση με ένα ενθουσιώδες μπράβο γεμάτο συναίσθημα...
ε?
Κατι σαν να πατάς μια σφραγιδα «ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ».

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το σκυλι με το κλικ καταλαβαινει οτι κατι κανει σωστα και οτι εισαι ευχαριστημενος με αυτο που κανει.
Προφανως κρινω παλι με ανθωπινα κριτηρια.
Γιατι εγω θα προτιμουσα ο προϊσταμενος μου να μου δωσει μια λεκτικη ηθικη αμοιβη παρα να πατησει ενα κουμπί.
Το κουμπι και ο ηχος θυμιζει λιγο τηλεπαιχνιδι με σωστες και λαθος απαντησεις.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το clicker μαρκαρει την σωστή εκτέλεση μια εντολής, ΔΕΝ επιβραβεύει. Μην μπερδεύεστε.
Η επιβράβευση (ένα ζεστό και ενθουσιώδες «μπράβο», οι λιχουδιες, τα χαδια, ένα παιχνιδι), ακολουθεί μετά το clicker.

:)

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Προφανως κρινω παλι με ανθωπινα κριτηρια.
Γιατι εγω θα προτιμουσα ο προϊσταμενος μου να μου δωσει μια λεκτικη ηθικη αμοιβη παρα να πατησει ενα κουμπί.
Το κουμπι και ο ηχος θυμιζει λιγο τηλεπαιχνιδι.
Μα βρε παιδι μου μετα επιβραβευεις.:) Δεν ειναι το κλικ η επιβραβευση, το κλικ απλως του δειχνει οτι κανει κατι σωστα.

Για παραδειγμα: καθεται και τον βαζω στο "μεινε". Κλικ, κανω ενα βημα πισω, κλικ, αλλο ενα κοκ. Μολις φτασω στο σημειο που θελω και εχει μεινει του λεω το μπραβο, τον χαιδευω, του λεω γλυκολογα, του δινω λιχουδιες, γενικα τον επιβραβευω οπως θελω.:) Αν του πω μπραβο απο την αρχη με ενθουσιασμο πιθανοτατα θα φυγει και θα ερθει να με βρει. Επισης οσο κανω τα κλικ δεν χρειαζεται να μενεις σιωπηλος. Μπορεις να κανεις κλικ και να του λες "ετσι, πολυ καλα" η ο,τι αλλο θες απλως εγω το κανω αυτο ηρεμα για να μην ενθουσιαστει τοσο ωστε να φυγει απο τη θεση του και να ερθει να με βρει.

Τωρα δεν ειμαι εντελως σιγουρη οτι αυτη ειναι η ενδεδειγμενη μεθοδος αλλα ετσι το εχω καταλαβει:rolleyes:

edit: αυτο που ειπε η rottie παραπανω σε μια γραμμη:p

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul