clicker

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ανεφέρετε σε καποιες συζητησεις για το clicker,αλλά δεν εξηγείτε τι είναι αυτό.Το μόνο που καταλαβα είναι οτι αναφερεστε σε εργαλειο εκπαιδευσης.Κοιτούσα και στο διαδικτυο για εκπαιδευτη και κάποιος ανεφερε ότι δινει και clicker.Δηλαδη;

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Ανεφέρετε σε καποιες συζητησεις για το clicker,αλλά δεν εξηγείτε τι είναι αυτό.Το μόνο που καταλαβα είναι οτι αναφερεστε σε εργαλειο εκπαιδευσης.Κοιτούσα και στο διαδικτυο για εκπαιδευτη και κάποιος ανεφερε ότι δινει και clicker.Δηλαδη;
διαβασες το αρθρο εδω στο φορουμ (Αρθρα) ? πολυ καλο!

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?p=90845#post90845

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
το αρθρο εξηγει πολυ καλα και συνοπτικα τις ψυχολογικες βασεις της εκπαιδευσης. Το κλικερ ειναι κι αυτο ενα τρυκ που βασιζεται σε καποιες απο αυτες τις αρχες και τις εκμεταλλευεται μηχανιστικα. Δεν ειναι πανακεια. Πριν καταληξει κανεις στο κλικερ ή σε οποιαδηποτε αλλη μεθοδο ως την καλυτερη για το σκυλο του, καλο ειναι να ξερει κανεις τα βασικα για την ψυχολογικη υποδομη της εκπαιδευσης γενικοτερα...:) γι' αυτο ηθελα να βεβαιωθω οτι το διαβασες!

canine-being

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2007
81
1
Με απλά λόγια το κλικερ είναι ένα εργαλείο, του οποίου ο ήχος (κλικ) μαρκάρει την όποια συμπεριφορά ενός σκύλου. Από την στιγμή που γίνει σύνδεση μεταξύ κλικ και επιβράβευσης, ο σκύλος αρχίζει και καταλαβαίνει ότι κάτι καλό έρχεται μετά από το κλικ, και αρχίζει να σκέφτεται την συμπεριφορά που πρέπει να δώσει για να ακουστεί το κλικ και να ακολουθήσει η επιβράβευση.

gvaikousis

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2009
110
0
Athens
Κλίκερ

Σήμερα παρέλαβα το κλίκερ εξ Αμερικής απο το επίσημο site.
Μου κόστισε 19€ παρακαλώ και έκανε 28 μέρες να έρθει.

Περιμένω πως και πως να το ξεκινήσω.

Στόχος είναι να τελειοποιήσουμε το ΕΛΑ και το ΚΑΤΣΕ.

Μετά θα προχωρήσουμε στο ΞΑΠΛΑ και στο ΜΕΙΝΕ.(προτιμώ το ΕΚΕΙ απο το ΜΕΙΝΕ γιατί το ΜΕΙΝΕ μοιάζει με το ΜΗ)

Για να δούμε τι θα δούμε....

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Από οσα εχω διαβασει εχω καταλαβει ότι η σωστη χρηση και ειδικα ο συγχρονισμος / timing είναι απαραιτητα.
Αν δεν δουλευτει σωστα δεν θα πεθανει κανεις, απλά θα αχρηστευθει σαν εργαλειο εκπαιδευσης.

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
19 ευρώ για κάτι που μου θυμίζει τα "βατραχάκια" που είχα μικρή???

οκ... το κλίκερ είναι λίγο πιο εύχρηστο!

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
51
Αθήνα

..
και δεν το εφτιαχνες μόνος σου ? ενα μεταλικο έλασμα είναι

διπλωμένο μεσα σε ένα πλαστικο κουτι για να ακουγεται καλυτερα..

πρεπει να το πληρωσες 1000% παραπάνω από οσο κοστίζει...

gvaikousis

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2009
110
0
Athens
Έχει και το βιβλίο μέσα! βρε παιδιά! Ξέχασα να σας το πω.
Και κάτι κάρτες χρήσης.Πλάκα έχουν.

Επίσης αν είσαι Αμερική βάζουν και μια σακκούλα λιχουδιές.

Σωστά όλο το θέμα είναι ο συγχρονισμός με την σωστή κίνηση του σκύλου.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Προφανως στην τιμη περιλαμβανονται και τα μεταφορικα.
Πληρωνεις τη μαρκα, το ντιζάιν, την ευχρησία και πιθανον τον καλυτερο ηχο.

Δεν εχω πιασει ποτε κλικερ και δεν ξερω πώς ακουγεται αλλά αν ημουν σκυλος και ακουγα το βατραχακι που ειχα μικρος, δεν θα εκτελουσα καμια εντολη απο το φοβο μην ξανακουσω τον ηχο κατα την επιβραβευση.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Edit. Μολις εβαλα ένα βιντεο και ακουσα τον ηχο του κλικερ.
Βασιζομενος στις παιδικες μου αναμνησεις και μονο, θα ελεγα καμια σχεση.
Πιο πολύ ηλεκτρολογικο διακοπτη/κομβίο (οχι επίτοιχο) με μεγαλο μεταλλικο ελασμα μου θυμιζει.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
:eek: Εγώ δίνω γύρω στο 50αρικο και τα παίρνω ανά 30. Και δεν παίρνω καν το κλασσικό γιατί δεν το πολυγουστάρω. Επίσης μου έρχονται σε 10 περίπου μέρες.
Εναλλακτικά χρησιμοποιείς κι ένα στυλό. :rolleyes:

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Κλίκερ αγορασμένα από το ebay, πολύ πολύ φθηνότερα. Και με βιβλιαράκι μέσα.
Το δικό μου πρώτο κλίκερ ήταν της εταιρείας Clix Multi Clicker. Πολύ ευχαριστημένη, ωραίος ήχος, απαλό έλασμα (μη μου χαλάει και τα νύχια!), διαβάθμιση στο πόσο δυνατά ακούγεται.
Τα βιβλιαράκια που έχουν μέσα τα βρίσκω άχρηστα να πω την αλήθεια. Είναι πολύ πολύ πολύ βασικά αυτά που λένε.

Επίσης σε εγχώρια ελληνικά πετ σοπ θα βρείτε το κλίκερ της Trixie με περίπου 4 ευρώ. (της γειτονιάς μου τουλάχιστον τόσο το έχει) ΠΟΛΥ ωραίος ήχος και μαλακό.

Εναλλακτικά σε κατάστημα ηλεκτρολογικών διακόπτης on/off για καλώδιο. Δοκιμάστε τα πριν, ώστε να'ναι κάποιος αρκετά "σκληρός" ώστε να κάνει ευδιάκριτο, καθαρό "κλικ".

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μαλλον επικεντρωθηκαμε περισσοτερο στην αγορα, το κοστος και τον ηχο του κλικερ και όχι στη χρηση του που φανταζομαι θα ενδιεφερε πολύ περισσοτερο.
Φυσικα αρκετα εχουν αναφερθει σε άλλα threads.

Εγω θα ηθελα να ρωτησω κατι.
Ποια η διαφορα του άψυχου κλικ από το να πουμε γρηγορα «μπράβο» με χαρά και ενθουσιασμο?
Το κλικ θελει τελειο συγχρονισμο ενώ το «μπράβο» θα ερθει πιθανοτατα αυθορμητα στην καταλληλη στιγμη, τελεια συγχρονισμένο.

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
51
Αθήνα
Ποια η διαφορα του άψυχου κλικ από το να πουμε γρηγορα «μπράβο» με χαρά και ενθουσιασμο?
Το κλικ θελει τελειο συγχρονισμο ενώ το «μπράβο» θα ερθει πιθανοτατα αυθορμητα στην καταλληλη στιγμη, τελεια συγχρονισμένο.
φανταζομαι ότι το clicker δουλεύει το ιδιο και σε απόσταση ενώ ένα δικό

μας μπράβο δεν θα φτασει με τον ιδιο τροπο στα αυτια του σκύλου.

επισης ο ηχος του clicker είναι πάντα ο ιδιος σε αντιθεση με την φωνή μας που δεν ειναι παντα η ιδια

Last edited:

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Και καποιες φορες χρειαζεται μια πολυ γρηγορη αντιδραση. Πχ στο "μιλα-ησυχα" εγω μεχρι να πω μπραβο εχει ξαναρχισει να γαυγιζει ενω με το κλικερ προλαβαινω να επιβραβευσω το "ησυχα".

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εν μερει καλυφθηκα. Να συνεχισω όμως :)

Μπορει να εχει ένα «κλικ» την ιδια αξια με ένα ζεστό ή χαρουμενο ή ενθουσιωδες «μπραβο», υποθετοντας οτι και το κλικ και το μπραβο γινονται με τελειο συγχρονισμο?

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Εν μερει καλυφθηκα. Να συνεχισω όμως :)

Μπορει να εχει ένα «κλικ» την ιδια αξια με ένα ζεστό ή χαρουμενο ή ενθουσιωδες «μπραβο», υποθετοντας οτι και το κλικ και το μπραβο γινονται με τελειο συγχρονισμο?
Σα να λέμε ότι ένα κλίκ είναι λίγο... "απόμακρο", "ψυχρό" σε σχέση με ένα ενθουσιώδες μπράβο γεμάτο συναίσθημα...
ε?

την ίδια απορία έχω κι εγώ....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul