Ciobănesc Romanesc Corbett - Raven Romanian Shepherd Dog

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
...και τα μυαλά στα κάγκελα... :)

Πριν ενάμιση χρόνο περίπου, στην Θεσ/νίκη που είχαμε πάει για αγώνα, έτρεχε κι ένας Ρουμάνος, που είδε τον Μάρκο και ξετρελλάθηκε. Οτι είναι φτυστός, ένας τύπος, μαύρου ρουμάνικου τσοπανόσκυλου, που είναι ανάμεσα στα εθνικά τους σκυλιά, όχι όμως αναγνωρισμένα. Οτι περίπου γίνεται εδώ, με τα τσοπάνια. Και γελάσαμε τότε κάμποσο.

Το ΣΚ που μας πέρασε, στην Κομοτηνή, ξαναήταν ο άνθρωπος. Μας είδε και τον θυμήθηκε. Και δεν έχανε ευκαιρία, να μου λέει τα του μαύρου ρουμάνικου τσοπανόσκυλου. 3 μέρες τον είχα να με τριβελίζει. Οτι είναι ολόιδιος. Μου έδειξε βασικά αυτή την φωτό:

1501.jpg

και ομολογώ ότι κόλλωσα λίγο, ειδικά όταν μου εξήγησε [τσαντισμένος] ότι με τα χρόνια, το έχουν κάνει μίξη, με νέας γης, για να γίνει πιο αρκουδέ. Αλλά το αποτέλεσμα δεν τους δικαίωσε, γιατί ως πολύ πιο μεγαλόσωμος, δεν είχε την απαιτούμενη ευελιξία, για την δουλειά που έπρεπε να κάνει και ότι το τέλειο μέγεθος βάσει του "προτύπου" τους, είναι αυτό του Μάρκου!

Μου έγραψε στο fb:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hi, Maria, you can see in this article a picture with Ciobănesc Romanesc Corbett - Raven Romanian Shepherd Dog, from the 60

http://l.facebook.com/l.php?u=http:...nesc-romanesc-o-abordare.html&h=YAQGIn1Bp&s=1

here is a page on FB dedicated to old types of Romanian Shepherd Dog breeds, so you can see also images and postcards with the Raven/Black dog

https://www.facebook.com/dulaivechi?fref=ts&__mref=message_bubble

p.s. please take into account that the Raven breed, like other herd potection breeds in Romania - are very independent, they love the owner, but still take their own decision on how to handle a difficult situation, as they had to be independent in their past profession - herding and protecting huge numbers of sheeps independently, without having contact with the shepherd permanently. Usually a protection dog was for each 100 sheeps, so for 500 sheeps a shepherd was counting on 5 dogs,

that is why your dog is more independnent then a sheep-turning dog, like border.
so, for agility - keep a lot of patience, he is a wonderful dog but you will never transform him to a malinois or border collie, as willingness to execute any order from you. it is a completely different caracter
very much appreciated for his fidelity, courage, and sniff abilities, shepherds say that this breed was the closest to wolf, from all 5 types of Romanian shepherd/protection dogs.
Good luck for next trainings and competitions!

I am a fun of the history and of the dog ancient breeds

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο τύπος λοιπόν αυτός, απ'ότι μου είπε, είναι μέλος κάποιας ομάδας διάσωσης αυτού του τσοπανάκου. Κάτι σαν το δικό μας κοκόνι ένα πράγμα. Και...αν αύριο το πρωί, τον πήγαινα Ρουμανία, έπαιρνα αναγνώρισή του χωρίς καμία προσπάθεια. Ως ciobanesc corb. Με την αντίστοιχη προφορά :p Και...ΒΕΚ πως τα λέτε εσείς εδώ στο Ελλάδα;;;; :LOL:

Μου έλεγαν οι φίλοι που άκουγαν το δράμα του, αυτές τις μέρες, μη τυχόν και του πω, ότι είναι στειρωμένος. Θα βάλει τα κλάμματα :ROFLMAO:

Στο εξής λοιπόν, θα λέω, ότι έχω ρουμάνικο τσοπανόσκυλο! Τσιομπανιιιιέσκ Κορμπ!!!!

Αντε μη πάω και του βάλω τίποτα σιλικονάτα και σαρώσω τα βεκ και τα cac και δεν ξέρω τι άλλο...
Θα τον βάλω και να ζευγαρώσει. Ετσι κι αλλιώς, δεν κάνει άλλη δουλειά, όλη την ώρα!
Και θα λέω, ότι είναι τζούφια η θηλυκιά!

* Γι'αυτό με την αναγνώριση πάντως, σοβαρολογώ. Ο ίδιος με τα χεράκια του, θα μου έδινε το χαρτάκι!!!