Caucasian

Giwrgos

Member
15 Οκτωβρίου 2009
22
0
Καλησπέρα σας!

Νέος ιδιοκτητης ποιμενικου. Είναι 3,5 μηνών και των λένε Grizzly. Kαι κάθε συμβουλή σας θα μου ήταν πολυ χρήσιμη.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Kαλώς ήρθες!Να σου ζήσει το κουτάβι σου!:)

Τι συμβουλές θες;

Giwrgos

Member
15 Οκτωβρίου 2009
22
0
Ειχα πριν καποια χρονια Doberman αλλα τωρα μιλαμε για κατι διαφορετικο. Μεγαλώνει πολυ γρηγορα και θέλω καταρχην να μεγαλώσει σωστα. Μεγαλος φοβος η δυσπλασία και το καλαζαρ..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ψάξε μέσα στο forum υπ΄σρχουν πολλές συζητήσεις σχετικά και με τη δυσπλασία και με το καλαζάρ!

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
Θεσσαλονικη!!!!!!!!!!!!!!!!
Εγω σου προτεινω να κανεις ενα θεμα στα γενικα θεματα με τιτλο που να αρμοζει στην ερωτηση σου και σιγουρα καποιος θα βρεθει που να ξερει να σου απαντηση.Εγω δυστηχως δεν ξερω να σου απαντησω!!!

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
καλαζαρ θα φοβασαι κυριως απο Μαιο εως τελος του Οκτωβρη.

ψεκασμα με Citronela,scalibor και (ισως κατα την αποψη μου,Zylapour).

κρατα τον χωρο του οσο μπορεις καθαρο.

για την δυσπλασια προσεχε τα σκαλοπατια τουλαχιστων μεχρι 6 μηνων (και μετα αλλα πιο ηπια),οχι αλματα,ουτε πολυ παιχνιδι και τρεξιμο.

παρατηρησε τα πισω ποδια μην τα σερνει,να μην τα πηγαινει σαν του λαγου και να μην δειχνει ενοχληση οταν καθεται,σηκωνεται κλπ.

να προσεχεις την διατροφη του,οχι πολυ βαρος και να σιτιζεται σωστα...ειναι μια φυλη που μεγαλωνει αργα(ασχετα αν εσενα σου φαινεται οτι μεγαλωνει γρηγορα) τοσο σωματικα οσο και πνευματικα.

αυτα τα λιγα,πολυ συνοπτικα.

να σου ζησει και καλο διαβασμα στο φορουμ και γενικα.:):)

http://www.vets.gr/article.php?article_id=37

Giwrgos

Member
15 Οκτωβρίου 2009
22
0
Σας ευχαριστω όλους για το ενδιαφέρον. Απο 53 ημερων που το πήρα είμαι τυπικος με όσα μου είπες Teobullmastif για τη δυσπλασία, αλλα μέχρι 1 έτους θα το έχω άγχος. Ενημέρωση, είχα διαβάσει πως ο βασιλικος διώχνει τη σκύπα. (θα βαλω παντου!!!:D)

Nikoulakis

Member
23 Ιανουαρίου 2011
14
0
Και εγώ έχω έναν ποιμενικό καυκάσου και τα βασικότερα που πρέπει να φοβάσαι είναι απο ότι ξέρω τα σκαλοπάτια, το πολύ τρέξιμο και η υπερβολική άσκηση......τα καυκάσια μέχρι και 2 χρονών δεν κάνει να τα παιδεύεις πολύ ...θέλουνε μεν παιχνίδι αλλα όχι πολύ τρέξιμο ώστε το σκυλί να κουραστεί υπερβολικά . Θέλει πολλές βόλτες αλλά μέχρι δύο ετών πιό χαλαρά.Αυτό γίνεται επειδή οι μύς του σκύλου δεν αναπτύσσονται ταυτόχρονα με τα κόκκαλα,έτσι ο σκελετός του σκύλου μέχρι να φτάσει κάποια ηλικία είναι ακόμα 'σχετικά' αδύναμος. Βέβαια καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον κτηνίατρο η κάποιον άριστο γνώστη της φυλης..... :p