1) ...Παρολαυτα πιο πολυ σεβοτανε τον θειο μου που δεν ειχε ασχοληθει ποτε μαζι του κυριολεκτικα, παρα τον ξαδερφο που περναγε τη μιση μερα με τον σκυλο..
2)...Φιλε δεν μπορεις να φανταστεις τι μπορει αν κανει ενα καυκασιο σε 7 κυνηγοσκυλα ετσω και αν ειναι 5 μηνων..ειναι μοναχικα σκυλια και εσυ θα το εχεις με αλλα 7 τα οποια θα γαυγιζουν κα θα χτυπανε τα κουδουνια τους ολη την ωρα και θα του σπαν τα νευρα...Ωσπου μια μερα, ειτε δεμενο το εχεις ειτε σε κλουβα, θα λυθει και θα εχεις μονο ενα σκυλο πλεον ...
Φίλε
deas,
1) Απ' ότι καταλαβαίνουμε και οι δυό μας, ο σκύλος αναγνώριζε
τον θείο σου σαν "αφεντικό". Αυτά τα σκυλιά (και όχι μόνο) βασίζονται πολύ στον αμοιβαίο σεβασμό... Γι' αυτό έβαλα τα εισαγωγικά. Δεν νομίζω ότι αναγνωρίζουν "αφεντικό" με τη συμβατική έννοια, αλλά περισσότερο έναν "ηγετικό σύντροφο", πράγμα που είναι (ομολογώ) αρκετά δύσκολο να βρεθεί...
2) Εξαρτάται σίγουρα από το "πως" το έχεις μεγαλώσει και κοινωνικοποιήσει - εκπαιδεύσει...
Και πάλι, τονίζω ότι δεν είχα ποτέ Καυκάσιο (ούτε άλλο ορεινό ποιμενικό), οπότε δεν μπορώ να μιλήσω σαν "αυθεντία".
Παρόλα αυτά, έχω μελετήσει πάρα πολύ τη φυλή (και περίπου άλλες 5-6 ορεινές ποιμενικές φυλές) και έχω μιλήσει και με ιδιοκτήτες...
Οι περισσότεροι συγκλίνουν στην άποψη ότι ο Καυκάσιος θα προστατέψει την οικογένειά
του και την περιουσία (όπου συμπεριλαμβάνονται οι κότες
του, τα πρόβατά
του, οι γάτες
του, τα - πιό μικρόσωμα - σκυλιά
του και, οπωσδήποτε το αυτοκίνητό
του και κάθε σπιθαμή του κτήματός
του ή της αυλής
του - για να μη συζητήσουμε για το εσωτερικό του σπιτιού
του). Αυτά, εφόσον έχει κοινωνικοποιηθεί μαζί τους από κουτάβι... Και, σαφώς, δεν μιλάνε για δεμένο κουτάβι, ή για κουτάβι μέσα σε κλούβα... Και μην ξεχνάμε ότι η φυλή ωριμάζει στον χαρακτήρα (σταματάει να είναι κουτάβι - έφηβος) στα 2 - 2,5 χρόνια...
Τι να πω... Εκτός και εάν κάνω μεγάλο λάθος...