Πλάκα πλάκα έχουμε πολύ καιρό Ν την πετύχουμε (ευτυχώς )
Η αλήθεια όμως είναι ότι βόλτα χωρίς να μας ενοχλήσει κάποιος δεν έχουμε κάνει ακόμα, υποθέτω όμως ότι όλοι εσείς τα τραβάτε αυτά εδώ και χρόνια. Και ετσι δύο περιστατικά τα οποία μου έχουν μεινει:
Περιστατικό 1,
Είναι πρωί και μόλις γυρνάμε με τον μικρό αφού έχουμε αφήσειτα μικρά στο νηπιαγωγείο. Συναντάμε έναν νεαρό με ένα "χασκι"
Ν- πω πω ένας κούκλος
Ε- ντάξει μωρέ καλός είναι
Ν- αρσενικός Ε?
Ε- Ναι
Ν- να σου πω εμένα της δικιάς μου κοντά στο Πάσχα ερχαιτε ο οίστρος θες να τα ζευγαρωσουμε?
Ε- και εισαι σιγουρος ότι θες να δώσεις στις επόμενες γενιές αυτά τα γονίδια? (Δείχνοντας την φάτσα του μικρου)
Ν- Ναι καλέ θα βγάλουμε απίστευτα κουτάβια
Ε- και θα τα χαρίσουμε σωστά?
Ν- σκεφτόμουν να βάλουμε μια συμβολική τιμή, 50-100 ευρώ Όχι παραπάνω.
Ε- οκ, άρα πες ότι κάνει η σκύλα 8 κουτάβια, 8×100=800 μια χαρά, βγάλε τώρα λεφτά για ειδική τροφή δύο σακιά×60€=120 και καμία επίσκεψη στον γιατρό τον μήνα άρα ένα κατοστάρικο ακόμα. Έξοδα λοιπόν 220 έσοδα 800
Ν- λέω λοιπ....
Ε- τα 8 κουτάβια θα πρέπει να πάνε όλα στο κτηνίατρο να κάνουν εμβόλια. Είναι γνωστή μου όμως η γιατρός οπότε για τον μικρό μας είχε πάρει 30 την φορά εδώ ίσως την πείσουμε να μας πάρει μόνο ένα 200€ την φορά×2=400. Βάλε τώρα και την τροφή που θα ξεκινήσουν στον ένα μηνα. Απο οτι εχω δει το τσουβάλι για τα puppy από μια καλή τροφή είναι περίπου 40€ τα 6 κιλά. Κλπ κλπ κλπ. Άρα σύνολο έξοδα 1300 έσοδα 800 σύνολο -500€. Εγω αμα θες σου δινω τα 300 από τα 1000 και κρατάω το ένα κουτάβι.
Ο νεαρος λοιπόν αφού είχε χάσει την μιλιά του και προσπαθούσε να βρει κάτι να πει, ανοίγει το στόμα του και λέει
Ν- σε αυτή τη γνωστη γιατρό, η στείρωση πόσο πάει?
Το ίσως ικανοποιητικό κομμάτι της ιστορίας είναι ότι τον πέτυχα τα χριστουγεννα (το συμβάν είχε γίνει τέλη Οκτώβρη ή Νοέμβρη δεν θυμάμαι ακριβως) και μου είπε να κρατήσω τον μικρό να μακριά Γιατί η δικιά του δεν είχε αναρρώσει πλήρως από τα ράμματα της στείρωσης.
Περιστατικό 2 (μην ανησυχείτε αυτό είναι συντομο):
Είμαστε με τον 5χρόνο γιο μου και πηγαίνουμε για ψώνια. Έχουμε συννενοηθεί με το σούπερ μάρκετ και απλώς πηγαίνω στην είσοδο ζητάω να μου φέρουν κάτι, το χτυπάνε, μου το φέρνουμε στη πόρτα, το πληρώνω,τους χιλιοευχατιστω και φεύγω. Περιμένουμε τώρα στην είσοδο, ο μικρός στο "κάτσε" και εγω εχω πιάσει κουβέντα με τον γιο μου. Ξαφνικά ένα 10χρονο περίπου κορίτσι άρχισε να τραβάει την μάνα του στην είσοδο και να της λέει ότι δεν μπαίνει μέσα Γιατί φοβάται τον σκύλο. Αφού λοιπόν μας σιγοδιαολοστελνει μου φωνάζει "συγνώμη κυρία μου, δεν βλέπετε ότι το παιδί φοβάται? Μαζέψτε πια τα σκυλο σας" και εκεί που ήμουν έτοιμη να απαντήσω ακούω από δίπλα μου μια φωνούλα "μήπως να μαζέψετε εσείς την κόρη σας που ενοχλεί τον σκύλο μου?". Ντροπηηηη αλλά και λίγο δικαίωση μαζί ένιωσα για το αγόρι μου. Η μάνα με την κόρη απλώς φύγανε και εγω εξήγησα στον γιο μου για ποιον λόγο δεν μιλαμε έτσι στις "κυρίες"