cane corso mamba. the ultimate!

naketron

Active Member
16 Ιουλίου 2013
28
0
Είδα το βίντεο με τον μικρό χειριστή και μου φαίνεται πολύ όμορφο και καλόβολο το σκυλί σου.
Κρίμα που είναι κομμένο.
[video=youtube;mdYCT5rp11E]https://www.youtube.com/watch?v=mdYCT5rp11E[/video]
Την αγόρασα έτσι, οι ιταλοί τουλάχιστον μέχρι πέρσι έκοβα κατευθείαν, την ήθελα πολύ αυτή τη γέννα και έτσι την πήρα! Αλλά Μην σκας Την έχω σαν βασίλισσα και περνάει Καλά! Ευχαριστώ πολύ, για τα καλά σου λόγια!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Στέλιο αυτά που περιγράφεις ( η εναλλαγή των μανικιών, σφήνες κλπ) αφορούν περισσότερο το IPO.....
στην προστασία δουλεύεις πάνω απ΄όλα το μυαλό και τον χαρακτήρα του σκύλου......

η προπόνηση που βλέπουμε στα βιντεο δεν είναι ούτε το ένα αλλά ούτε και το άλλο....παρά μια άστοχη μίξη και των δύο...

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Συμφωνω με ΤΑRA ..
Αλλα και παλι πιστευω η Μαμπα θα μπορουσε να κανει ζημια αν αυριο καποιος επιχειρουσε να σας πειραξει, ακομα και αν δε καταπινει το μανικι...
Μοιαζεις να ξερεις τι κανεις ως προς την φυλαξη και κοινωνικοποιηση - ισσοροπια γιατι θα ειναι δυσκολο και επικυνδυνο να ανεβασεις τοσο πολυ τον σκυλο και να ξεπερασεις αυτην την λεπτη κοκκινη γραμμη.

Να σου ζησει !ειναι μια κουκλα!!.. φωτο.. φωτο.. βαλε φωτο!

naketron

Active Member
16 Ιουλίου 2013
28
0
Στέλιο αυτά που περιγράφεις ( η εναλλαγή των μανικιών, σφήνες κλπ) αφορούν περισσότερο το IPO.....
στην προστασία δουλεύεις πάνω απ΄όλα το μυαλό και τον χαρακτήρα του σκύλου......

η προπόνηση που βλέπουμε στα βιντεο δεν είναι ούτε το ένα αλλά ούτε και το άλλο....παρά μια άστοχη μίξη και των δύο...
μίξη; Δεν βλέπω καμία μίξη!
Άστοχη? Άστοχη θα είναι μόνο αν έρθεις Σαν. Κακοποιός και η σκύλα κάνει τη κότα! Αυτό δεν το έχω δει ούτε εγώ ούτε εσύ! Ο σκύλος δουλεύει και αυτα με ικανοποιούν.
Επειδή δεν ξέρερε τις δυνατότητες του σκύλου και των εκπαιδευτών του απορώ πώς Βγάζετε συμπέρασμα από τα βίντεο, Επίσης ξέρω ότι ο κάθε εκπαιδευτής έχει τις δικές του μεθόδους και γι'αυτό δεν έχω να πω τίποτα για τΟ πως δουλεύει ο καθένα! Εγώ πιστεύω πως για ένα σκύλο Που ζει σε διαμέρισμα με παιδιά στην πολυκατοικία και άλλα πολλά ερεθίσματα που δέχεται καθημερινά όλη την ώρα πως η τακτική του παιχνιδιού και τής καλής στρατηγικής πού ακολουθούμε πιάνει τόπo.
Εγώ θα συμφωνήσω με τον Στέλιο για το δάγκωμα όσον αφορά το μανίκι και αυτό είναι που δουλεύω αυτήν την στιγμή και για όσο πάρει, το επόμενο θα είναι η ακινητοποίηση του δράστη με φίμωτρο και μετά η στολή για πόδια και ότι άλλο! Αυτήν την μέθοδο ακολουθω και πιστεύω πώς όλα πάνε ρολόι!

Last edited by a moderator:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη

Θαρρώ ότι υπάρχει ένα σημείο αναφοράς, μια βάση για κάτι και μετά διαχωρίζεις!
Θέλεις το στόμα του σκύλου, θέλεις να κελαηδάει, θέλεις το μυαλό του. Αλλά τι γίνεται αν έχεις το μυαλό και το δάγκωμα είναι άσ'τα να πάνε?
Το δάγκωμα και το ανέβασμα του σκύλου το θέλεις, είτε κάνεις IPO είτε σωματοφυλακή, ξανά θαρρώ:cool:!

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Αγαπητέ naketron, νιώθω ότι τα λεγόμενά μου σε στεναχώρησαν ή σε εκνεύρισαν….και λυπάμαι γι΄αυτό…. όμως η έκφραση ’’άστοχη μίξη’’ των τεχνικών, που χρησιμοποίησα έχει να κάνει με αυτό ακριβώς που λες και εσύ….’’τακτική του παιχνιδιού’’…….!

Εγώ πιστεύω πως για ένα σκύλο Που ζει σε διαμέρισμα με παιδιά στην πολυκατοικία και άλλα πολλά ερεθίσματα που δέχεται καθημερινά όλη την ώρα πως η τακτική του παιχνιδιού και τής καλής στρατηγικής πού ακολουθούμε πιάνει τόπo.
Βεβαίως ο σκύλος πρέπει να μάθει να δαγκώνει,
βεβαίως και να παίζει δαγκώνοντας….
με την μόνη διαφορά ότι ο σκύλος πρέπει να παίζει αυτά τα παιχνίδια με τον ιδιοκτήτη/χειριστή/εκπαιδευτή του…..

όχι με τον ‘’κακό’’…..!

-δεν είναι δυνατόν ένας σκύλος που εκπαιδεύεται στην προστασία να ‘’παίζει’’ δαγκωματάκια με τον κακό……
-να ταΐζεται το μανίκι στο στόμα και να καταλήγει στο να παίρνει το γάντι ως λάφυρο……
-δεν είναι τυχαίο που βλέπουμε στα βίντεο πως όταν ο σκύλος έπαιρνε το μανίκι, έπαυε να παρακολουθεί τον κακό…. δηλαδή έπαυε να ‘’εργάζεται’’……

στην προστασία δεν είναι το ζητούμενο/στόχος το γάντι …..

η προστασία δεν είναι παιχνίδι….

όπως και το παιχνίδι δεν είναι προστασία….

Όσον αφορά την στρατηγική….( αν και μεταξύ μας μακάρι να μη χρειαστεί ποτέ κανείς να βεβαιωθεί στην πράξη για την ορθή επιλογή των τεχνικών εκπαίδευσης των σκύλων προστασίας) ……αυτή καθορίζεται και από τον στόχο αλλά και από την συνολική ικανότητά μας να αντιλαμβανόμαστε και να κρίνουμε τις θέσεις μας και τα αποτελέσματα που παράγονται από αυτές….Το μέλλον σίγουρα θα φέρει τις απαντήσεις…..:)

Φίλε Στέλιο, αλλοίμονο, δεν διαφωνώ ότι το ανέβασμα του σκύλου ή η ποιότητα του δαγκώματος είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες στην οποιασδήποτε μορφής εργασία ή άθλημα….όμως σε καμία περίπτωση το δάγκωμα της σκύλας δεν φτιάχνεται από τον ‘’κακό’’……..
αυτό είναι δουλειά του ιδιοκτήτη ή του προπονητή –εάν και εφόσον ο ιδιοκτήτης δεν γνωρίζει τις τεχνικές και τις κατάλληλες μεθόδους ή δεν έχει τα εργαλεία (λουκάνικα, μαλακά/σκληρά μανίκια, σφήνες κλπ.) για να φτιάξει το δάγκωμα του σκύλου…..
και όλα αυτά με την μορφή του παιχνιδιού…..

Με τον ‘’κακό’’ όμως δεν δουλεύεις το δάγκωμα……
δουλεύεις τα νεύρα, το μυαλό, τον χαρακτήρα του σκύλου……

Και κάτι τελευταίο….
κανένα μαλινουά όπως και κανένα σκυλί δεν εκπαιδεύεται για προστασία με μπαλάκι…..

! Αλλιός θα είχα πάρει μαλινουα και θα το είχα κάνει ρομποτακι, να είμαι με ένα μπαλάκι στο χέρι και στο τέλος να μου αρπάξει και το πόδι!!! QUOTE]

Η χρήση του- ως εργαλείου εκπαίδευσης, αφορά αποκλειστικά και μόνο την ΒΥ και τον κυναθλητισμό (ΙPO,Mondioring,Agility κλπ…)

Όπως και να είναι, εύχομαι στην mamba και σε εσάς τα καλύτερα…..:)

Last edited:

naketron

Active Member
16 Ιουλίου 2013
28
0
Ποτέ δεν είπα ότι παίζει με τον ερεθιστη της! Αν αυτό κατάλαβες! Όλα τα υπόλοιπα που λες είναι αυτονόητα! Επίσης δεν σ'αρέσει η στρατηγική μας! Και αυτό γιατί δεν την στρεσαραμε στα βίντεο! Λοιπόν το ξαναλέω γιατί δεν το βλέπεις καν! Οι ηλικίες στο βίντεο είναι από την εφηβεία του σκύλου και όχι από την ενηλικίωση της! Τώρα είναι 17 και τα βίντεο είναι πριν 6 μήνες! Δεν θέλαμε και δεν θέλω να στρεσαρω με παράλογα. Και υπερβολικά πράγματα την σκύλα! Επίσης δεν ξέρεις πώς δουλεύουμε καΙ το να λες ότι δεν έχουμε λουκάνικα και μαλά... Τέτοιες και ότι δεν ξέρει ο εκπαιδευτης να τα χρησιμοποιεί είνα. 2 much! Ευχαριστω για τις ευχές σου και για τα καλύτερα! Και σε σας το ίδιο!

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
αν ειναι 17 μηνων και το βιντεο ειναι 6 μηνες πριν, ξεκινησατε την φυλαξη στους 11 μηνες?

Νομιζω, αν δε κανω λαθος, μεχρι 18 -20μηνες δουλευεις φουλ Β.Υ. και μαθαινει σωστα δαγκωματα σε στυλ παιχνιδι οπως περιγραφει η Ταρα.. και μετα την "ενηλικωση" την περνας σε ρεαλιστικα σεναρια και κανονικη φυλαξη? Αλλωστε κανε κορσο ειναι, η δουλεια του ειναι να φυλαει.. νομιζω οτι πρεπει να το εχει μεσα του, να προστατευσει την οικογενεια του και εσυ το "δουλευεις" οταν ωριμασει το μυαλο του. Αν το βγαλεις πιο νωρις και παιξεις με τα νευρα του κουταβιου δεν θα χαλασει*?

* χαλασει υπο την εννοια οτι σπασουν τα νευρα , ανεβει περισσοτερο απο το επιθυμητο και ελεγχομενο
(

naketron

Active Member
16 Ιουλίου 2013
28
0
αν ειναι 17 μηνων και το βιντεο ειναι 6 μηνες πριν, ξεκινησατε την φυλαξη στους 11 μηνες?

Νομιζω, αν δε κανω λαθος, μεχρι 18 -20μηνες δουλευεις φουλ Β.Υ. και μαθαινει σωστα δαγκωματα σε στυλ παιχνιδι οπως περιγραφει η Ταρα.. και μετα την "ενηλικωση" την περνας σε ρεαλιστικα σεναρια και κανονικη φυλαξη? Αλλωστε κανε κορσο ειναι, η δουλεια του ειναι να φυλαει.. νομιζω οτι πρεπει να το εχει μεσα του, να προστατευσει την οικογενεια του και εσυ το "δουλευεις" οταν ωριμασει το μυαλο του. Αν το βγαλεις πιο νωρις και παιξεις με τα νευρα του κουταβιου δεν θα χαλασει*?

* χαλασει υπο την εννοια οτι σπασουν τα νευρα , ανεβει περισσοτερο απο το επιθυμητο και ελεγχομενο
(
Είναι τα βίντεο.!!! Και έχει μέσα διάφορες ηλικίες 12 13 14 15 16 και και ότι βλέπεις είναι για μάθει την άσκηση και όχι για την τελική της Εκπαίδευση στην εργασία! Γνωρίζοντας την άσκηση μπορώ να προχωρήσω στο μέλλον με μεγαλύτερη ευκολία! Όσο για το πότε πρέπει να την ξεκινήσεις ασκήσεις εργασίας, άλλοι λένε 8 άλλοι 12 άλλοι 16. Αν ξέρει κάποιος ας μας απαντήσει!
Όσο για την βασική υπακοή δεν έχουμε σταματήσει 3 βασική μια εργασία και βασική με εργασία μαζί άλλες φορές! Άλλωστε την βασική την βγάζω και μέσα στην καθημερινότητα μου!

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Ευχαριστω για τις ευχές σου και για τα καλύτερα! Και σε σας το ίδιο!
στις ευχές μου πάντως δεν υπήρχε καμία δόση ειρωνείας , αντίθετα ήμουν απόλυτα ειλικρινής....
όσον αφορά την εκπαίδευση της Μamba, πιστεύω ότι τελικά θα γίνει ένας καλός σκύλος φύλακας και αυτό περισσότερο γιατί η ίδια ''το έχει''......(γνώμη μου)

να ξέρεις πάντως ότι οι προθέσεις μου δεν είναι να ''κολλήσω'' κάποιον στον τοίχο.....και ούτε καν να αντιπροτείνω εκπαιδευτή...

απλά στην ανταλλαγή απόψεων και εγώ και εσύ και όλοι θα πρέπει να ακούμε 10 φορές και να σκεφτόμαστε 100.....

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Είναι τα βίντεο.!!! Και έχει μέσα διάφορες ηλικίες 12 13 14 15 16 και και ότι βλέπεις είναι για μάθει την άσκηση και όχι για την τελική της Εκπαίδευση στην εργασία! Γνωρίζοντας την άσκηση μπορώ να προχωρήσω στο μέλλον με μεγαλύτερη ευκολία! Όσο για το πότε πρέπει να την ξεκινήσεις ασκήσεις εργασίας, άλλοι λένε 8 άλλοι 12 άλλοι 16. Αν ξέρει κάποιος ας μας απαντήσει!
Όσο για την βασική υπακοή δεν έχουμε σταματήσει 3 βασική μια εργασία και βασική με εργασία μαζί άλλες φορές! Άλλωστε την βασική την βγάζω και μέσα στην καθημερινότητα μου!

επειδη εχω ενα σκυλο που εκανε μαθηματα σωματοφυλακης και για την ακριβεια με συζητηση και πολυ σκεψη με τον εκπαιδευτη μας, δεν με αφησε να ξεκινησω τπτ, για την ακριβεια μου απαγορευσε, πριν ο μεγαλος γινει 2 και "πηξει το μυαλο του" και αλλο ενα που το σκεφτομαι για μετα τα 2 .. αλλα το σκεφτομαι ξαναλεω, για τους λογους που σου εγραψα παραπανω.. εχω και μια 3η , η αρχηγος - αυτοδιδακτη :p

οποτε... μην εξαπτεσαι..κουβεντα καναμε.. :)

naketron

Active Member
16 Ιουλίου 2013
28
0
Γεια σας και πάλι! Βρισκόμαστε στο πόρτο χέλι σε παραλία ερημική! Τέλειος προορισμός για τα κατοικίδια μας!
Ξενοδοχείο viglia πορτοχελι! Πολύ καθαρό τέλεια θέα μέσα στα πεύκα!
Δέχονται σκυλιά!
Φροντίζουν και τα σκυλιά της γειτονιάς αυτοί! Αξίζει!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Καλοπερνάτε λοιπόν!!!
Να πας να ανεφέρεις και στο θέμα "ξενοδοχεια που δέχονται σκυλια" το ξενοδοχείο που ειστε

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
αν φευγοντας περασεις απο ναυπλιο μιλα ,να γνωρισουμε και την μικρη απο κοντα...

naketron

Active Member
16 Ιουλίου 2013
28
0
αν φευγοντας περασεις απο ναυπλιο μιλα ,να γνωρισουμε και την μικρη απο κοντα...
Ειμαι Ναύπλιο στην πλατεία στον πλάτανο θα είμαι για λίγο ακόμα

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
οχι ρε φιλε τωρα ειδα το μηνυμα
και περασα απο εκει κατα τις 9 και κατι ρε γαμωτο

naketron

Active Member
16 Ιουλίου 2013
28
0
οχι ρε φιλε τωρα ειδα το μηνυμα
και περασα απο εκει κατα τις 9 και κατι ρε γαμωτο
Και γω όταν έκατσα στο Ναύπλιο τότε το είδα! 5 ώρες έκατσα και έκανα παντού βόλτες! Ωραία η πόλη σας! Δεν πειράζει.... ευχαριστΩ Πάντος για την πρόσκληση! Το εκτιμώ!

naketron

Active Member
16 Ιουλίου 2013
28
0
Πήρα roayal canin giant junior! 15 kg + 3 kg δώρο!
Μετά από 10 μέρες γέμισε σκουλικια.!
Προφανως δεν είναι και η καλύτερη επιλογή οι συσκευασίες που έχουν δώρο.!!!!
Μου την αντικατέστησαν αλλά, θα είναι το τελευταίο τσουβάλι.!!
Θα την αλλάξω! 65 ευρώ για σκουλικια;
Έχει συμβεί σε κανέναν..;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα