cane corso mamba. the ultimate!

naketron

Active Member
16 Ιουλίου 2013
28
0
Καλησπέρα σε όλους! ήθελα να απαντήσω σε κάποιον που μου το πρότειναν και μου είπαν να συστηθώ, λοιπόν είμαι ο Κώστας και έχω την Mamba cane corso από καταπληκτικούς γονείς ιταλικής καταγωγής! Είναι 17 τώρα, μικρή ακόμα! Ήθελα ένα σκύλο φύλαξης και συντροφιάς, το οποίο να ζει ευχάριστα μέσα σε διαμέρισμα και να τάχει καλά με τα παιδιά! Παιδιά δεν έχω ακόμα άλλα στην πορεία θα έχω!Επίσης ήθελα να εκπαιδευετε εύκολα και να μην είναι έχει ανάγκη από πολλά τρεξίματα στις βόλτες του. Το πέτυχα! Η mamba, τα κάνει όλα αυτά για πλάκα! Εκπαίδευση κάνει από 5 μηνών και δεν έχω σκοπό να την σταματήσω ποτέ! Είναι 43 κιλά τώρα και νομίζω θα πάρει ακόμα 4 με 5 κιλά! Ευχαριστούμε πολύ για την ανάγνωση τής παρουσίασης, και όποιος θέλει να γνωρίσει καλύτερα την mamba Μπορεί να την δει στον ιστό! https://www.youtube.com/watch?v=Iml83-yz5rc&feature=youtube_gdata_player. https://www.youtube.com/watch?v=Ig6J_VTLua8&feature=youtube_gdata_player

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.798
20.115
Καλώς ήρθες Κώστα!

Να την χαίρεσαι την μικρή σου, αν και...δεν μπορώ να την δω, αν δεν βάλεις φωτό.
Εκπαίδευση φύλαξης εννοείς ότι κάνει;

naketron

Active Member
16 Ιουλίου 2013
28
0
Καλώς ήρθες Κώστα!

Να την χαίρεσαι την μικρή σου, αν και...δεν μπορώ να την δω, αν δεν βάλεις φωτό.
Εκπαίδευση φύλαξης εννοείς ότι κάνει;
Ναι ακόμα είναι στο 50 Τις εκατό στην εργασία! Τα βίντεο δεν ανοίγουν;

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
καλώς ήρθες....:)

μερικές σκέψεις -αν το επιτρέπεις- πάνω στο βιντεο....

τα σκυλιά δαγκώνουν μόνο στο μανίκι και πουθενά αλλού....
απ΄ότι φαίνεται εκπαιδεύονται να δαγκώνουν στο συγκεκριμένο σημείο και μόνο....
αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην αποτελεσματικότητα της πραγματικής φύλαξης...

εκτός απο μια φορά (στο 3.13΄) όπου ο σκύλος σταματά να δαγκώνει επειδή ο ''κακός'' έπαψε να κουνιέται, (προσωπικά δεν μου φαίνεται ότι έχει μάθει τι σημαίνει η ακινητοποίηση...άρα μάλλον ήταν τυχαίο) όλες τις υπόλοιπες φορές τα σκυλιά σταματούν το δάγκωμα όταν ''κερδίζουν'' το γάντι...(άρα με ένα γάντι παραμάσχαλα ο οποιοσδήποτε πραγματικά κακός που ξέρει απο σκυλιά μπορεί να κάνει την ''δουλειά'' του...)

εκτός απο τις φορές που ο σκύλος κάνει φύλαξη αντικειμένου όλες τις υπόλοιπες οι σκύλοι δεν είναι πονηρεμένοι.... απλά είναι ανεβασμένοι γιατί ο ''κακός'' τα ερεθίζει/ανεβάζει με την χρήση του μαστιγίου....

όμορφα σκυλιά και δείχνουν να έχουν ''τσαγανό''......δεν έχω καταλάβει όμως πραγματικά σε τι εκπαιδεύονται.....

naketron

Active Member
16 Ιουλίου 2013
28
0
καλώς ήρθες....:)

μερικές σκέψεις -αν το επιτρέπεις- πάνω στο βιντεο....

τα σκυλιά δαγκώνουν μόνο στο μανίκι και πουθενά αλλού....
απ΄ότι φαίνεται εκπαιδεύονται να δαγκώνουν στο συγκεκριμένο σημείο και μόνο....
αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην αποτελεσματικότητα της πραγματικής φύλαξης...

εκτός απο μια φορά (στο 3.13΄) όπου ο σκύλος σταματά να δαγκώνει επειδή ο ''κακός'' έπαψε να κουνιέται, (προσωπικά δεν μου φαίνεται ότι έχει μάθει τι σημαίνει η ακινητοποίηση...άρα μάλλον ήταν τυχαίο) όλες τις υπόλοιπες φορές τα σκυλιά σταματούν το δάγκωμα όταν ''κερδίζουν'' το γάντι...(άρα με ένα γάντι παραμάσχαλα ο οποιοσδήποτε πραγματικά κακός που ξέρει απο σκυλιά μπορεί να κάνει την ''δουλειά'' του...)

εκτός απο τις φορές που ο σκύλος κάνει φύλαξη αντικειμένου όλες τις υπόλοιπες οι σκύλοι δεν είναι πονηρεμένοι.... απλά είναι ανεβασμένοι γιατί ο ''κακός'' τα ερεθίζει/ανεβάζει με την χρήση του μαστιγίου....

όμορφα σκυλιά και δείχνουν να έχουν ''τσαγανό''......δεν έχω καταλάβει όμως πραγματικά σε τι εκπαιδεύονται.....
Το βίντεο και η σκύλα μου είναι σε διάφορες ηλικίες 12 13 15 16 μηνών! Όπως αναφέρω είναι περίπου στα μισά! Το στοπ είναι κάτι που πλέον το κάνει,και μόνο τυχαίο δεν ήταν! Επίσης όταν ακινητοποιεί το δράστη το κοιτάει και τον έχει στην φερμα! ( του κάνει μίλα όπως λέμε Εμείς) Επίσης δεν το μαθαίνω να κρατάει το γάντι αλλά το αντίθετο να το πετάει και να τον έχει πάλι στην φερμα! Όλα τα έχουμε σκεφθεί και όλα τα δουλεύω πίστεψε με!

Alpha Omega Mamba protection program owner! - YouTube

Mamba attack and stop - YouTube

εδω εχει πολλα stop.
Alpha Omega mamba working.! - YouTube

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
κοίτα, η σκύλα μου αρέσει πολύ και φαίνεται πως είναι ένας πολύ δυναμικός και ταυτόχρονα ισορροπημένος χαρακτήρας.....:D

όμως πραγματικά, δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει αυτό ;

Επίσης δεν το μαθαίνω να κρατάει το γάντι αλλά το αντίθετο να το πετάει και να τον έχει πάλι στην φερμα!
Ειλικρινά δεν βρίσκω νόημα στο γιατί να εκπαιδεύεται ο σκύλος να δαγκώνει ένα μανίκι -να το παίρνει και έπειτα να το φτύνει.....ενώ η δουλειά του είναι να ακινητοποιεί και να προσέχει τον ‘’κακό’’…
Πραγματικά αναρωτιέμαι, πως μπορεί να κάνει αυτά τα δύο ταυτόχρονα; Πέρα του ότι το να ασχολείται ο σκύλος με το γάντι δεν έχει νόημα σε κανένα σενάριο ρεαλιστικής φύλαξης...

Θεωρώ λοιπόν ότι πρόκειται για περιττά πράγματα που διασπούν την προσοχή του σκύλου...

Επίσης μου είναι πολύ δύσκολο να πειστώ για την αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης όταν η σκύλα δεν δουλεύεται με ολόσωμη στολή αλλά δαγκώνει αποκλειστικά και μόνο το μανίκι…..
Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο η σκύλα στερείται την δυνατότητα να ξεδιπλώσει και να αναδείξει τις πραγματικές της ικανότητες στην φύλαξη…
Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα έντονα στα βιντεάκια όπου ο ερεθιστής ‘’ταίζει’’ το γάντι στην σκύλα….την ‘’βοηθά’’ δηλαδή χωρίς κατ΄εμέ να υπάρχει ουσιαστικός λόγος…

Ο τρόπος της εκπαίδευσης της λοιπόν δημιουργεί κάποια ερωτηματικά….

Άραγε, πως θα λειτουργήσει η σκύλα σε περίπτωση που θα πρέπει να καταδιώξει και να ακινητοποιήσει τον ‘’κακό’’ από πίσω…;

ή από γωνία που να μην έχει οπτική επαφή με το ‘’χέρι’’ που έχει μάθει να δαγκώνει;

ή πως θα φερθεί αν ο κακός βρεθεί στο έδαφος και πλακώσει τα χέρια του με το σώμα του;

ή πως θα αντιδράσει αν ο μόνος τρόπος για να τον ακινητοποιήσει είναι να τον πιάσει από το πόδι;

Όλα τα παραπάνω είναι στα πλαίσια του δημιουργικού διαλόγου και δεν έχουν καμία μορφή κριτικής…….:)

naketron

Active Member
16 Ιουλίου 2013
28
0
κοίτα, η σκύλα μου αρέσει πολύ και φαίνεται πως είναι ένας πολύ δυναμικός και ταυτόχρονα ισορροπημένος χαρακτήρας.....:D

όμως πραγματικά, δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει αυτό ;

Ειλικρινά δεν βρίσκω νόημα στο γιατί να εκπαιδεύεται ο σκύλος να δαγκώνει ένα μανίκι -να το παίρνει και έπειτα να το φτύνει.....ενώ η δουλειά του είναι να ακινητοποιεί και να προσέχει τον ‘’κακό’’…
Πραγματικά αναρωτιέμαι, πως μπορεί να κάνει αυτά τα δύο ταυτόχρονα; Πέρα του ότι το να ασχολείται ο σκύλος με το γάντι δεν έχει νόημα σε κανένα σενάριο ρεαλιστικής φύλαξης...

Θεωρώ λοιπόν ότι πρόκειται για περιττά πράγματα που διασπούν την προσοχή του σκύλου...

Επίσης μου είναι πολύ δύσκολο να πειστώ για την αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης όταν η σκύλα δεν δουλεύεται με ολόσωμη στολή αλλά δαγκώνει αποκλειστικά και μόνο το μανίκι…..
Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο η σκύλα στερείται την δυνατότητα να ξεδιπλώσει και να αναδείξει τις πραγματικές της ικανότητες στην φύλαξη…
Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα έντονα στα βιντεάκια όπου ο ερεθιστής ‘’ταίζει’’ το γάντι στην σκύλα….την ‘’βοηθά’’ δηλαδή χωρίς κατ΄εμέ να υπάρχει ουσιαστικός λόγος…

Ο τρόπος της εκπαίδευσης της λοιπόν δημιουργεί κάποια ερωτηματικά….

Άραγε, πως θα λειτουργήσει η σκύλα σε περίπτωση που θα πρέπει να καταδιώξει και να ακινητοποιήσει τον ‘’κακό’’ από πίσω…;

ή από γωνία που να μην έχει οπτική επαφή με το ‘’χέρι’’ που έχει μάθει να δαγκώνει;

ή πως θα φερθεί αν ο κακός βρεθεί στο έδαφος και πλακώσει τα χέρια του με το σώμα του;

ή πως θα αντιδράσει αν ο μόνος τρόπος για να τον ακινητοποιήσει είναι να τον πιάσει από το πόδι;

Όλα τα παραπάνω είναι στα πλαίσια του δημιουργικού διαλόγου και δεν έχουν καμία μορφή κριτικής…….:)
Σίγουρα έχεις δίκιο και επίσης μπορώ να προσθέσω ακόμα περισσότερους παράγοντες και να μιλάμε για πάντα, νομίζω ότι η δουλειά της είναι καλή και σε βάθος χρόνου ακόμα καλύτερη,! Έχει σκοπό να περάσει από πολλά στάδια και Από πολλά διαφορετικά σημεία εκπαίδευσης και διαφορετικές καταστάσεις! Όσο για το σημείο δαγκωματος είναι πολύ μα πολύ εύκολο τουλάχιστον για μένα να τής δείξω και τα πόδια και τον λαιμό αν θέλω! Δεν προσπαθώ να φτιάξω έναν φονιά αλλά έναν σκύλο οικογένειας που να μην κοιμάται Όρθιο! Αλλιός θα είχα πάρει μαλινουα και θα το είχα κάνει ρομποτακι, να είμαι με ένα μπαλάκι στο χέρι και στο τέλος να μου αρπάξει και το πόδι!!! Αυτόν το χρόνο που έχω για την σκύλα μου πιστεύω πως τον έχουμε αξιοποιήσει κατάλληλα!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Τι είδα εγώ στο βίντεο:

• Μου αρέσει η σκύλα!
• Δεν μου αρέσει ο ερεθιστής. Η δουλειά του είναι να φτιάξει το δάγκωμα, να ερεθίσει την σκύλα και να μην την κάνει να βαριέται.
• Η σκύλα τσιμπάει μόνο, δεν βγάζει δάγκωμα γεμάτο και σε αυτό φταίει ο ερεθιστής.
• Η σκύλα μετά από το παραπάνω βαριέται και φτύνει το μανίκι. Δεν δουλεύει παραπέρα.
• Ο κυναγωγός δεν βοηθάει την σκύλα. Θέλει σωστούς χειρισμούς και κατά την επίθεση στην μακρινή κτλ και στους χειρισμούς όταν βρίσκεται στο μανίκι πάνω.

Δεν προσπαθώ να φτιάξω έναν φονιά αλλά έναν σκύλο οικογένειας που να μην κοιμάται Όρθιο! Αλλιός θα είχα πάρει μαλινουα και θα το είχα κάνει ρομποτακι, να είμαι με ένα μπαλάκι στο χέρι και στο τέλος να μου αρπάξει και το πόδι!!! Αυτόν το χρόνο που έχω για την σκύλα μου πιστεύω πως τον έχουμε αξιοποιήσει κατάλληλα!
Σκύλος φονιάς είναι ο σκύλος που είναι ανεκπαίδευτος!
Ο σκύλος που έχει ζυμωθεί και έχει περάσει σενάρια δουλεύει σωστά και σαν ρολόι εκεί που πρέπει, όταν πρέπει!Καμία σχέση δεν έχει η οικογένεια!Άλλο η οικογένεια και άλλο η εργασία!Και ο σκύλος που έχει δουλευτεί τα ξεχωρίζει άνετα αυτά τα δύο!Όσο πιο πολύ και όσο καλύτερα δουλευτεί τόσο πιο ευκολότερα τα ξεχωρίζει και τα ξεκαθαρίζει!

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Καλημερα, καλως ηρθες!

Η σκυλα σου, η οποια ειναι κουκλα, πρεπει να δουλευτει απο αλλον ερεθιστη! Ολα οσα λεει ο Στελιος, τα ειδα στο βιντεακι, κι εγω , που δεν ειμαι και ο σχετικοτερος ανθρωπος μ αυτα, παρολαυτα ξερω τα βασικα.
Εγω θα σου λεγα να τσεκαρεις μια ομαδα, μελης της οποιας εχουμεκ εδω μεσα

Sent from my iPad using Tapatalk HD

naketron

Active Member
16 Ιουλίου 2013
28
0
Καλημερα, καλως ηρθες!

Η σκυλα σου, η οποια ειναι κουκλα, πρεπει να δουλευτει απο αλλον ερεθιστη! Ολα οσα λεει ο Στελιος, τα ειδα στο βιντεακι, κι εγω , που δεν ειμαι και ο σχετικοτερος ανθρωπος μ αυτα, παρολαυτα ξερω τα βασικα.
Εγω θα σου λεγα να τσεκαρεις μια ομαδα, μελης της οποιας εχουμεκ εδω μεσα

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Καλημέρα και Ευχαριστώ! και αυτό γίνεται την δουλεύουν 3 ερεθιστες οι οποίοι είναι από άλλα εκπαιδευτήρια, για λόγους για λόγους διαφήμισης δεν είναι στα βίντεο και ξαναλέω ξεκίνησε 13 μηνών να δαγκώνει και είναι 17 τώρα, τι σημαίνει αυτό; Ότι κάνει μόλις 4 μήνες εργασια!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καλημέρα και Ευχαριστώ! και αυτό γίνεται την δουλεύουν 3 ερεθιστες οι οποίοι είναι από άλλα εκπαιδευτήρια, για λόγους για λόγους διαφήμισης δεν είναι στα βίντεο και ξαναλέω ξεκίνησε 13 μηνών να δαγκώνει και είναι 17 τώρα, τι σημαίνει αυτό; Ότι κάνει μόλις 4 μήνες εργασια!
Αυτό που θέλω να σου πω, μιας που λες ότι κάνει μόλις 4 μήνες, είναι ότι δεν έχει σημασία πόσους μήνες κάνει!Βλέπω μια σκύλα που δεν έχει φτιάξει το δάγκωμα της και έχει ήδη προχωρήσει σε άλλα πράγματα!
Αν ο σκύλος δεν έχει φτιάξει σωστό και γεμάτο δάγκωμα δεν προχωράς στο σκληρό μανίκι!Φτιάχνεις πρώτα με μαλακό, με λουκανικάκι και έπειτα μόλις έχεις κατευθύνει να δαγκώνει σωστά προχωράς και σε σφήνες, μανίκια κτλ!
Βλέπω έναν ερεθιστή να κουνάει πέρα δώθε το χέρι του, με νεύρο, που πιθανόν μεταφέρει άγχος στον σκύλο και δεν το θέλεις αυτό ακόμα σε αυτήν την φάση!

Η σκύλα σου έχει ενδιαφέρον, δώσ' της αυτό που ζητάει!;)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα