και αν για λόγους υγείας θες να προστατέψεις το σκυλί σου και για αυτό κάνεις την στείρωση;
τι θέλω να πω:
το ημίαιμο θηλυκό τσιουάουα της μαμάς μου εμφάνισε 3 φορές ανεμογκάστρι.Ο κτηνίατρος μας είπε ότι πρέπει να την στειρώσουμε, γιατί αν το ξαναπάθει έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο. Η άλλη λύση ήταν να την ζευγαρώσουμε, πράγμα που δεν θέλω ούτε να ακούσω, 1μισι κιλό σκυλί με το ζόρι, και ημίαιμο μάλιστα, τι θα τα κάναμε τα κουτάβια;Κι αν χρειαζόταν καισαρική κλπ; Οπότε την στειρώσαμε και ησυχάσαμε.
Επίσης, στο αρσενικό, τον Δία, τον στείρωσα, γιατί αν δεν κάνει σεξ μέχρι κάποια ηλικία, κινδυνεύει να πάθει προστάτη (βλέπεις τα σκυλιά έχουν σχεδόν όλες τις ανθρώπινες αρρώστιες).Να το διακινδυνέψω ή να τον ζευγαρώσω; Άσε και δεν θέλω ούτε να το σκεφτώ, υιοθετημένο ημίαιμο είναι, κι αυτόν πεταμένο στα σκουπίδια τον βρήκε μια κοπέλα πριν τον πάρω εγώ.
Οπότε, το να τα στειρώσεις, δεν είναι για αισθητικούς λόγους. Είναι για λόγους υγείας. Απο την στιγμή που δεν πρόκειται να τα αφήσεις να ζευγαρώσουν ποτέ, ποιός ο λόγος να μην είναι στειρωμένα;Για να τρέχεις μετά για όγκους και εγχειρήσεις;
Οσο για το "Για λογους αισθητικης υπαρχει παρεμβαση και στον ανθρωπο..." που λες, δεν εχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ! Ο άνθρωπος ΕΠΙΛΕΓΕΙ να αλλάξει την φάτσα του ή τα αυτιά του ή οτιδήποτε άλλο πάνω του γιατί απλά δεν του αρέσει.Πράγμα που επίσης βρίσκω τραγικό, γιατί αν δεν αγαπήσεις τον εαυτό σου δεν μπορείς να αγαπήσεις κανέναν και τίποτα.
Τι σχέση έχει η ανθρώπινη λογική με την λογική της ίδιας της φύσης;Για να στα δίνει, κάτι θα χρειάζονται!
Για να δίνει ουρά και αυτιά, θα χρειάζονται στα σκυλιά. Αλλιώς θα φρόντιζε να κάνει ένα άλμα και να προχωρήσει σε πιο εξελικτικά είδη.