bullmastiff ως κατοικίδια

fotini fo

New Member
23 Νοεμβρίου 2013
2
0
καλησπέρα παιδιά !

Εδώ και αρκετό καιρό έχω αποφασίσει οτι θέλω να πάρω σκύλο. Μετα απο έρευνα (κατα βάση στο διαδίκτυο και διαβάζοντας χαρακτηριστικά για τις διάφορες φυλές ) προσανατολίζομαι σε bullmastiff(θηλυκό).
Απο μικρο παιδί πάντα είχαμε σκυλια στο σπίτι (κυρίως Γερμανικούς ποιμενικούς) αλλα πρώτη φορά πρόκειται να πάρω σκυλί μόνη μου και να μένει σε διαμέρισμα.Έχω μιλήσει με ένα δυο φίλους που έχουν bullmastiff και μου το συστήνουν ανεπιφύλακτα.

Περιμένω απόψεις απο σας που ήδη έχετε ενα bullmastiff!

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Καλως ηρθες.
Με ποια κριτηρια διαλεξες την συγκεκριμενη φυλη?
Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να μιλησεις με εκτροφεις της ρατσας που σε ενδιαφερει, να δεις αν μπορεις να κουμανταρεις εναν τετοιο σκυλο και φυσικα να δεις αν οντως σου κανει η συγκεκριμενη φυλη.
Φυσικα θα πρεπει να σκεφτεις κοστος αγορας του σκυλου και εκπαιδευσης του.
Το σκυλι ζει 10 με 15 χρονια δεν μπορεις λοιπον να παρεις κατι και μετα να αποφασισεις οτι σου αρεσει ας πουμε το agility.
Σαν σκυλια ειναι πολυ καλα απο οτι εχω ακουσει αλλα πιο πολλες λεπτομερειες για την φυλη θα σου πουνε ιδιοκτητες αυτων των σκυλων.

fotini fo

New Member
23 Νοεμβρίου 2013
2
0
Καλως ηρθες.
Με ποια κριτηρια διαλεξες την συγκεκριμενη φυλη?
Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να μιλησεις με εκτροφεις της ρατσας που σε ενδιαφερει, να δεις αν μπορεις να κουμανταρεις εναν τετοιο σκυλο και φυσικα να δεις αν οντως σου κανει η συγκεκριμενη φυλη.
Φυσικα θα πρεπει να σκεφτεις κοστος αγορας του σκυλου και εκπαιδευσης του.
Το σκυλι ζει 10 με 15 χρονια δεν μπορεις λοιπον να παρεις κατι και μετα να αποφασισεις οτι σου αρεσει ας πουμε το agility.

Σαν σκυλια ειναι πολυ καλα απο οτι εχω ακουσει αλλα πιο πολλες λεπτομερειες για την φυλη θα σου πουνε ιδιοκτητες αυτων των σκυλων.
Απ την αρχή ήξερα οτι ήθελα μεγαλόσωμο σκύλο , μαλλον λόγω της εξοικείωσης μου με μεγαλόσωμα σκυλια απ τα παιδικά μου χρόνια.

Κατέληξα στα bullmastiff διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά της φυλής τους και υστερα απο κάποιες κουβέντες που είχα με κανα δύο φίλους μου που έχουν bullmastiff και ένα γνωστό μου κτηνίατρο που έχει ασχοληθεί αρκετά και με την εκπαίδευση σκύλων.
Ο λογος που δεν απευθύνθηκα πρώτα σε εκτροφείς είναι γιατί θέλω μια αποψη ας πούμε 'εκ των έσω'' δλδ απο κάποιον που ζεί με ενα τέτοιο σκυλί και η απάντησή του θα είναι εντελώς ανιδιοτελής ,καθώς είναι λίγο δύσκολο να σου πει ένας εκτροφέας οτι η ρατσα των σκυλιών που εκτρέφω δν κάνει για σένα , για ευνόητους λόγους !

Σ ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου!

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Κατέληξα στα bullmastiff διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά της φυλής τους και υστερα απο κάποιες κουβέντες που είχα με κανα δύο φίλους μου που έχουν bullmastiff και ένα γνωστό μου κτηνίατρο που έχει ασχοληθεί αρκετά και με την εκπαίδευση σκύλων.
Ο λογος που δεν απευθύνθηκα πρώτα σε εκτροφείς είναι γιατί θέλω μια αποψη ας πούμε 'εκ των έσω'' δλδ απο κάποιον που ζεί με ενα τέτοιο σκυλί και η απάντησή του θα είναι εντελώς ανιδιοτελής ,καθώς είναι λίγο δύσκολο να σου πει ένας εκτροφέας οτι η ρατσα των σκυλιών που εκτρέφω δν κάνει για σένα , για ευνόητους λόγους !
Καλώς ήρθες στο φόρουμ! Τα bullmastiff είναι υπέροχη ράτσα, και σίγουρα μία από τις αγαπημένες μου. Καλά έκανες και μίλησες και με τους ιδιοκτήτες, αλλά η αλήθεια είναι κάπως... ανάποδα απ' ότι έχεις εσυ στο μυαλό σου! Οι ιδιοκτήτες μιας φυλής λέμε συνήθως τα καλύτερα, γιατί αγαπάμε τα σκυλιά μας και τα βλέπουμε άψογα, τείνουμε να εξωραίζουμε και τη φυλή τους.
Από την άλλη, οι εκτροφείς, σου λένε αντικειμενικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της φυλής, αν συμβαδίζει με το χαρακτήρα και τον τρόπο ζωής σου.
Οι σωστοί εκτροφείς, δεν είναι άνθρωποι που θέλουν να " ξεφορτωθούν" τα κουτάβια. Δίνουν τα κουτάβια τους πολύ δύσκολα και μόνο αφού σε περάσουν απο ανάκριση, για να σιγουρευτούν όσο γίνεται πως το κουτάβι τους θα είναι ασφαλές και ευτυχισμένο. Δεν είναι άνθρωποι που προκειμένου να "κονομήσουν" θα δώσουν τα κουτάβια όπου κι όπου. Αυτό φυσικά αφορά τους σωστούς εκτροφείς, και μόνο, αφού μόνο από τέτοιο θα πρέπει να πάρεις το σκύλο σου! Ο δικός μου εκτροφέας με πέρασε από 40 κύματα για να σιγουρευτεί για το σκύλο που θα μου έδινε, χώρια τα " ντου" που έκανε σπίτι μου για καφέ όταν περνούσε και καλά από τη γειτονιά !! Κι ας είναι φίλος...
Καλή τύχη σου εύχομαι στην αναζήτησή σου, μη βιαστείς, πάρε το χρόνο σου και ψάξε πολύ για το σωστό εκτροφέα, γιατί θα γίνει ο άνθρωπος εμπιστοσύνης σου!