Bullmastiff φοβάται τα παντα!!!

Avenger

Member
12 Δεκεμβρίου 2010
15
0
Γεια σας παιδια! Πριν 2 μερες η κοπέλα μου επειδη με ακουγε να λεω συνεχεια ποσο θα θελα να εχω ενα κουταβι αποφασισε να μου κανει ενα δωρο. Μου εφερε λιπον ενα κουταβι 4μιση μηνων bullmastiff. To αγορασε απο εναν γνωστο της σερβο φιλο οποιο εκτρεφει Bullmastiff. Το κουταβι ειχε ολα τα απαραιτητα χαρτια pedigree κτλπ αλλα και παλι οταν ακουσα για Σερβια ανισυχισα λιγο για τους γνωστους λογους των puppet mills.Βεβαια η κοπελα δεν εχει ιδεα και ουτε καν σκεφτικε να με ρωτησει θελοντας μου να μου κανει εκπληξη.Ας μπω ομως στο θεμα.Αυτες τισ 2 μερες που το εχω το κουταβι ειναι πολυ φοβησμενο. Φοβαται κιριολεκτικα τα παντα. Εναν ηχο που ακουει, ακομα και οταν κοιμαται εαν ακουσει κατι ξυπνταει. Ειδικα στην αρχη οταν το εβγαλα μια βολτα δεν κουνιοταν. Μετα απο πολυ προσπαθεια εγιναν τα πρωτα βηματα και τα πηγαμε καπος καλα μεχρι που 2-3 σκυλια ηρθαν κοντα του και αρχισαν να του γαβγιζουν και εκει περα εμεινε.τα εδιωξα εγω και ουτε το πειραξαν τον μικρο. Εκει παλι τα ιδια τρομοκρατηθηκε και δεν κουνιοταν καθολου. Οσο και αν προσπαθουσα να το συνεφερω.Τελικα το πηρα εγω στην αγκαλια μου και το κουβαλισα. Εκτος απο αυτο φοβαται και τον γατο μας. Δεν παιζει καθολου οσο εχω προσπαθησει. Αυτο που μου εκανε μεγαλη εντιπωση ειναι οτι δεν εχει γαβγησει ουτε μια φορα απο τοτε που τον πηρα και ολες αυτες οι φοβιες με το γεγονος οτι ειναι μια ρατσα οπως το Βullmatiff και να φοβαται ακομα και τις γατες με εκαναν να ανυσιχω... Το καλο ειναι οτι ειναι πολι δεμενος μαζι μου ερχεται οπου και να παω μαζι μου και δειχνει να εχει δεθει μαζι μου και θελω πολυ να το βοιηθησω.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
avenger, αρχικά ζήτα απο την κοπέλα σου το mail ή το τηλέφωνο του εκτροφέα του σκύλου και επικοινώνησε μαζί του αναφέροντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις.Προσωπικά πιστεύω οτι προτρέχεις.Το κουτάβι έφυγε απο το σπίτι του(εκτροφείο) και ήρθε σε ένα νέο περιβάλλον απο το οποίο δε γνωρίζει τίποτα ,θα πρέπει να του δώσεις το χρόνο του και να μη το ξαναπάρεις αγκαλιά σε τέτοια περίπτωση.Πρώτον γιατι είναι σαν να το επιβραβεύεις και να του λες οτι αμα μουλαρώνεις και μένεις στο δρόμο εγώ θα σε παίρνω αγκαλιά και ούτε γάτα ούτε ζημιά και δεύτερον γιατι σε λίγο δε θα μπορείς να το σηκώνεις το σκυλί.

Καλώς το δέχτηκες και καλή ζωή να έχετε.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Μάθε για το πως,που,με ποιους ήταν το κουτάβι πριν έρθει στα χέρια σου.
Αυτό είναι μια καλή αρχή για να ξέρεις αν,και πόσο έχει κοινωνικοποιηθεί.

Δεν θεωρώ καθόλου φυσιολογική συμπεριφορά να φοβάται τα πάντα σε αυτήν την ηλικία,αντιθέτως θα έπρεπε να έχει άγνοια κινδύνου και φόβου για τα πάντα.

Πάρε την γνώμη κάποιου εκπαιδευτή και ασχολήσου με την κοινωνικοποίηση του όσο έχεις ακόμα καιρό,πιθανόν να έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος!

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Δυστυχώς το φαινόμενο μη κοινωνικοποιημένων κουταβιών αυξάνει, ακόμη κι από εκτροφεία.
Από την αλλλη μπορεί η αλλαγή περιβάλλοντος να συνέπεσε με την πρώτη περίοδο φόβου.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να προσπαθήσετε για την όσο καλύτερη κοινωνικοποίησή του.

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
καλως ηρθες και χρονια πολλα για σενα και τον κουταβο σου,που οτι και να ειναι,φοβικος ή οχι, εξαρταται πλεον απο εσενα και θα εισαι υπευθυνος για αυτον/αυτην για ολη την διαρκεια της ζωης του.Αφου λοιπον η σχεση σας εχει ξεκινησει με λαθος τροπο (εκτος αν η κοπελα σου απευθυνθηκε σε πραγματικο εκτροφεα αλλα χλωμο το κοβω) προσπαθησε να κανεις οτι καλυτερο μπορεις για να διορθωθουν τα λαθη.Ενα τυπικο κουταβι μπουλμαστιφ μπορει να ειναι διστακτικο αλλα φοβικο σε ολα...μου φαινεται περιεργο.Μπορει να ειναι η περιοδος φοβου(αν εισαι τυχερος) μπορει και οχι,αυτο θα φανει σε λιγο καιρο(ειδικα οταν βρισκεται στον δικο του χωρο με γνωστα ερεθισματα δεν θα επρεπε να ειναι ιδιαιτερα φοβισμενο).Βρες καποιον που να εχει εμπειρια απο τετοια σκυλια και ζήτα ΑΜΕΣΑ βοηθεια ,δυστυχως το ιντερνετ οσο και να βοηθα δεν αρκει(αν και ειμαστε στην διαθεση σου για αποριες).
Το οτι δεν γαυγιζει μην σε ανησυχει ,αυτο ειναι τυπικη συμπεριφορα μπουλμαστιφ.
Υ.Γ ενημερωσε μας αν θες για την προελευση του κουταβιου...

Avenger

Member
12 Δεκεμβρίου 2010
15
0
Παιδια σας ευχαριστω πρωτα απο ολα για την βοιηθεια.Σημερα τα πηγαμε καλυτερα ηταν ποιο κοιvωνικος. Τον εβγαλα βολτα και τρεξαμε λιγο μαζι εδειχνε να ηταν σε καλυτερη διαθεση.Το βραδυ βεβαια μουλαροσε παλι και δεν ηθελε να κουνιθει απο τιν αγαπημενη του θεση οπου και κοιμαται πολυ.Γενικα δεν ειναι παρα πολυ δραστηριος και με ανισυχει αυτο αλλα ισως ειναι γνωρισμα της φυλης.Α και σημερα γαβγησε για πρωτη φορα αν και μονο μια φορα. Η μητερα μου βεβαια μου ειπαι οτι τον ακουσε αλλες 2 σημερα. Ελπιζω πραγματικα να ειναι επειδη αλλαξε τοπο η να ειναι περιοδος φοβου. Υπαρχει καποιος τροπος να το καταλαβω αυτο; Η καποιος τροπος να του ανεβασω την αυτοπεποίθηση; Για την προελευση οσα σας ειπα πιο πριν γνωριζω θα ξερω περισσοτερα τισ επομενες μερεσ που θα παρω το pedigree στα χερια μου και θα μυλησω με τον εκτροφεα.

Υ.Γ Χρονια πολλα σε ολους παιδια!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Αν και δε μ' αρέσει η συμπεριφορά του σκύλου και με υποψιάζει τόσο για χειρισμούς στον απογαλακτισμό όσο και για γέννα μη ελεγχόμενη εντούτοις δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε και πολλά βαρελότα που αποπροσανατολίζουν περισσότερο την κατάσταση. Πρέπει να επικοινωνήσεις με τον εκτροφέα.

apoth13

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
199
1
Athens
Για αρχη χρειαζεται παιχνιδι (π.χ μπαλακι) ,χωρις να τον απομακρυνεις απο την θεση που του αρεσει...οσο περναει η ωρα ολο και πιο μακρια

το pedigree πως θα ερθει?εστειλες αλλαγη ιδιοκτησιας στον ΚΟΕ?γιατι αυτο θελει λιγο καιρο....εκτος και εαν ειναι απο πετ σοπ οποτε οκ θα στο '''''ετοιμασουν συντομα''''

τρωει με ορεξη το σκυλακι?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλώς ήλθες και Χρόνια Πολλά!

Να χαίρεσαι το σκυλάκι σου και να είναι γερό και τυχερούλι!

Για να υπενθυμίσω στα παλιότερα μέλη... Το θέμα "Οι φοβίες ενός ατρόμητου bullmastiff" περιγράφει περίπου τη δική σου "φάση"... η Μόκα μου... όταν την τιοθετήσαμε, ήταν 4 μηνών...

1. ...η κοπέλα μου επειδη με ακουγε να λεω συνεχεια ποσο θα θελα να εχω ενα κουταβι αποφασισε να μου κανει ενα δωρο.

2. ...Μου εφερε λιπον ενα κουταβι 4μιση μηνων bullmastiff.

3. ...με καπος καλα μεχρι που 2-3 σκυλια ηρθαν κοντα του και αρχισαν να του γαβγιζουν και εκει περα εμεινε. τα εδιωξα εγω και ουτε το πειραξαν τον μικρο. Εκει παλι τα ιδια τρομοκρατηθηκε και δεν κουνιοταν καθολου.

4. ...Εκτος απο αυτο φοβαται και τον γατο μας.

5. Δεν παιζει καθολου οσο εχω προσπαθησει. Αυτο που μου εκανε μεγαλη εντιπωση ειναι οτι δεν εχει γαβγησει ουτε μια φορα απο τοτε που τον πηρα...

6. Το καλο ειναι οτι ειναι πολι δεμενος μαζι μου ερχεται οπου και να παω μαζι μου και δειχνει να εχει δεθει μαζι μου...
1. Τώρα έχεις μάθει, λοιπόν (και η κοπέλα σου, βεβαίως - βεβαίως!), ότι τα σκυλιά δεν είναι δώρα! Ούτε οι γάτες! Ούτε οποιοδήποτε άλλο "κατοικίδιο"... Τα ζώα που προσφέρονται σαν δώρα, ακολουθούν (πάρα πολύ συχνά) την παροιμία: "την Κυριακή χαρά και τη Δευτέρα λύπη"...

2. 4,5 μηνών είναι στην πρώτη περίοδο φόβου... επιπλέον, το κουτάβι σου δεν έχει κοινωνικοποιηθεί με ανθρώπους και καταστάσεις καθημερινότητας και υποψιάζομαι ότι δεν έχει μπορέσει να κοινωνικοποιηθεί σωστά και πλήρως με τα άλλα σκυλιά (βλέπε: με τη μητέρα και τα αδελφάκια του)... δύσκολη ηλικία, αλλά, αν δεν είναι "φοβικό" (σύμφωνα με τον ορισμό), εσύ θα μπορέσεις με άφθονη και σταδιακή κοινωνικοποίηση και σωστή εκπαίδευση ("χαλαρή" και αρχικά ιδιαίτερα θετική, σε τέτοια κουτάβια) να αποκαταστήσεις το χαμένο έδαφος...

3. Φαίνεται ότι στη φάση αυτή, το κουτάβι μπήκε σε απόλυτη "υποταγή"... ότι τον καθοδήγησε το (σωστό) ένστικτό του να κάνει... εσύ καλά έκανες και τα έδιωξες, ώστε να αρχίσει να σε εμπιστεύεται σαν αρχηγό...

4. Αυτό μη σε ενοχλεί καθόλου! Τον γάτο τον "σέβεται" ακόμα και ο δικός μου κούταβος, ο οποίος δεν σέβεται τίποτα άλλο, που λέει ο λόγος... οι γάτες, συνήθως επιβάλλονται στα νεοεισερχόμενα κουτάβια, μιάς και ξέρουν ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να "επιβιώσουν" από τα σκληρά παιχνίδια (και το βάρος) των σκυλιών...

5. Σε γενικές γραμμές, τα bullmastiff δεν γαυγίζουν ιδιαίτερα... το (κυριολεκτικά, βροντερό) γαύγισμα, το "φυλάνε" για καταστάσεις που πρέπει να το κάνουν, ώστε να σε ειδοποιήσουν για κάτι...

6. Τυπική συμπεριφορά του bullmastiff... σε ακολουθούν πάντα, ώστε να βρίσκονται συνέχεια κοντά σου...

1. ...Το βραδυ βεβαια μουλαροσε παλι και δεν ηθελε να κουνιθει απο τιν αγαπημενη του θεση οπου και κοιμαται πολυ...

2. ...Γενικα δεν ειναι παρα πολυ δραστηριος και με ανισυχει αυτο αλλα ισως ειναι γνωρισμα της φυλης.

3. ...Υπαρχει καποιος τροπος να το καταλαβω αυτο; Η καποιος τροπος να του ανεβασω την αυτοπεποίθηση;
1. Αυτό το "μουλάρωμα" (την ξεροκεφαλιά, που λέμε) θα στο περιγράψουν όλοι οι ιδιοκτήτες bullmastiff... μη σε ανησυχεί... όχι ότι πρέπει να του "περνάει", αλλά είναι χαρακτηριστικό της φυλής...

2. Και αυτό είναι γνώρισμα της φυλής... περισσότερο απ' όλα, τους αρέσει να αράζουν και να "κοπροσκυλιάζουν"!

3. Ναι, με κοινωνικοποίηση... και με επαφή με νέα ερεθίσματα, με μαλακό και χαλαρό τρόπο...

Avenger

Member
12 Δεκεμβρίου 2010
15
0
johnk σε ευχαριστω πολυ ηταν πολυ διαφωτιστικες οι απαντησεις σου! :) Σημερα πηγαμε και στο γιατρο για εξετασεις και μας ειπε οτι ολα ειναι μια χαρα εκτος απο το οτι εχει λιγο προγναθισμο της κατω γναθου αλλα πρεπει να ειναι γνωρισμα της φυλης.

akiouss το pedegree θα το παρω μεσα στις επομενες μερες αλλα δεν μου ειπε κατι για αλλαγη ονοματος. Και ναι ευτυχως το κουταβι τρωει με παρα πολυ ορεξη και αν του εδινα και παραπανω θα τα ετρωγε αλλα τα εχω περιορισει στα 3 γευματα την ημερα. Αλλα θα ηθελα την βοηθεια σας στο θεμα της τροφης. Ισως ειναι λιγο offtopic βεβαια. Τα κοπρανα του ειναι μαλακα και μυριζουν πολυ ασχημα και ειναι αρκετα σε ποσοτητα που με κανει να σκεφτομαι ωρες ωρες οτι οτι τρωει το βγαζει. Δοκημασα την Royal Cannin Lurge Puppy αν και νομιζω επρεπε να παρω την Giant. Και δοκιμασα και μια Pedigree και Friskies και παλι τα ιδια... Ο γιατρος μας προτεινε την hills science plan. Αν εχετε καμια συμβουλη πειτε μου.

Και κατι τελευταιο, τα αυτια του ειναι αρκετα πισω και χρειαζονται δεσημο. Η ταινια που χρησιμοποιουμαι για αυτην την περιπτωση ειναι καποια ειδικη ταινια;

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
φιλε μου αν αλλαζεις τροφη συχνα δε προκειται να δεις αποτελεσματα. η friskies ki i pedigree ειναι αχυρο σκετο. Η royal απ την αλλη ειναι πολυ καλη, και θα πρεπει να του δωσεις την giant.

Οπως προκυπτει απ τα γραπτα σου το κουταβι το χεις απο τις 13/4. Μεσα σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα του χεις αλλαξει 3 τροφες?? Για να δεις αν μια τροφη του καθεται καλα πρεπει να τη χρησιμοποιησεις ενα επαρκες χρονικο διαστημα πχ 1 μηνα. Κι οταν θες να του αλλαξεςι τροφη, αυτο θα πρεπει να γινει σταδιακα. Οπως τον εχεις τωρα, μονο τον ταλαιπωρεις.

Μεινε για την ωρα στη Royal, δωστην αρκετο καιρο, και θα δεις πως θα παει.

Avenger

Member
12 Δεκεμβρίου 2010
15
0
Φιλε aouimbae ναι το κουταβι το πηρα 13/4 παρασκευη και ηταν κλειστα τα μαγαζια οποτε του εδωσα την Royal που ειχα αλλα ηταν δειγμα μονο 1 κιλο. Για τις επομενες μερες του εδωσα τις αλλες που πειρα απο καποιους γνωστους. Γιαυτο σας ρωτησα τωρα για να ξερω τι θα πρεπει να ακολουθησω και τι στοιχεια πρεπει να εχει η τροφη , εννοω για ποσο % προτεινη κτλπ και τι χρειαζετε σε αυτην την φυλη

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Royal canin giant για κουταβια λοιπον δωστου. Η royal γενικα εχει πολυ καλο ονομα και θεωρειται καλη τροφη. Βεβαια δεν ταιριαζουν ολες οι τροφες σ ολα τα σκυλια. Δηλ μπορει το δικο μου με τη ρογιαλ να ναι οκ και καποιου αλλου να μη τη δεχεται. Αλλα αν δε τη δοκιμασεις επαρκες χρονικο διαστημα, δε θα ξερεις

toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
Και κατι τελευταιο, τα αυτια του ειναι αρκετα πισω και χρειαζονται δεσημο. Η ταινια που χρησιμοποιουμαι για αυτην την περιπτωση ειναι καποια ειδικη ταινια;
Μισώ τις συμβολές εξ αποστάσεως αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ...

Τα αυτιά είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σε ανησυχεί αυτή τη στιγμή. Οποιοδήποτε μπουλμάστιφ (ακόμα και ενήλικο) που είναι αγχωμένο και αβέβαιο θα κρατούσε τα αυτιά πίσω...Σε παρακαλώ μην πειράξεις τα αυτιά για την ώρα.

Βρες κάποιον ειδικό να σε βοηθήσει το συντομότερο δυνατό...

Avenger

Member
12 Δεκεμβρίου 2010
15
0
Παιδεια το κουταβι ειναι πολυ καλυτερα... Αυτες τις μερες βγηκαμε εξω για βολτα και ηταν πολυ ηρεμο, συναντισε και αλλα σκυλια και δεν φοβηθηκε πηγε και τα μυρισε. Γενικα ειναι πολυ καλυτερα οσο περνανε οι μερες δειχνει να εξοικιωνεται πιο πολυ.

Και οσο για τα αυτια νομιζα οτι ειναι πισω λογο το οτι αρχιζουν να δαγκωνουν σε αυτην την ηλικια.

Last edited by a moderator:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Τα αυτιά είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σε ανησυχεί αυτή τη στιγμή. Οποιοδήποτε μπουλμάστιφ (ακόμα και ενήλικο) που είναι αγχωμένο και αβέβαιο θα κρατούσε τα αυτιά πίσω...Σε παρακαλώ μην πειράξεις τα αυτιά για την ώρα.

Ευτυχώς, πριν από εμένα, έδωσε την απάντηση ο toshko18, που είναι ιδιαίτερα έμπειρος στη φυλή (και όχι μόνο)!

Να το επεκτείνω λέγοντας ότι, όχι μόνο το bullmastiff, αλλά κάθε σκύλος που έχει "άκοπα" αυτιά (ακόμα και κομένα, αν είσαι έμπειρος για να το διακρίνεις!)... Οταν είναι αγχωμένος και αβέβαιος, ή φοβάται, κρατάει τα αυτιά πίσω... από λίγο έως πολύ!
Είναι ένα από τα σήματα της "γλώσσας σώματος" που θα σε καθοδηγούν: Τα αυτιά σχετικά προς τα πίσω σημαίνει "υποταγή" (πράγμα που σου αρέσει, όταν έχει να κάνει μαζί σου, ή με άλλα, μεγαλύτερα σκυλιά)... και τα αυτιά τελείως πίσω σημαίνει άγχος, έως φόβο...

Τέλος, για τον προγναθισμό που έγραψες, υπό κάποιες συνθήκες (που θα συζητηθούν αργότερα - σε σχέση με το πρότυπο της φυλής) υπάρχει στη φυλή... αλλά, όπως λέει και ο toshko18, αυτά δεν είναι της παρούσης ώρας! Εχεις καιρό να τα μελετήσεις αργότερα...

Για την ώρα, το σίγουρο είναι ότι πρέπει να ασχοληθείς με την υγεία του κουταβιού (σωματική και ψυχική), την κοινωνικοποίηση και τη (χαλαρή) εκπαίδευση... Τίποτα άλλο!

Avenger

Member
12 Δεκεμβρίου 2010
15
0
Οταν παω να τον βγαλω βολτα παντα κοιταει προς τα πισω και γενικα θελει να γυρισει σπιτι.Αναγκαζομαι να τον τραβηξω λιγο για να ερθει. Μετα στην επιστροφη για το σπιτι ειναι μια χαρα. Μπορω να κανω κατι για να το κανω να καταλαβει οτι η βολτα ειναι ενα ωραιο πραγμα; Γενικα το σκυλακι ειναι πολυ καλυτερα μονο αυτο το θεμα υπαρχει. Μεσα στις επομενες μερες βεβαια θα συναντιθω και με ειδικο.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Μισώ τις συμβολές εξ αποστάσεως αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ...

Τα αυτιά είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σε ανησυχεί αυτή τη στιγμή. Οποιοδήποτε μπουλμάστιφ (ακόμα και ενήλικο) που είναι αγχωμένο και αβέβαιο θα κρατούσε τα αυτιά πίσω...Σε παρακαλώ μην πειράξεις τα αυτιά για την ώρα.

δε θ' άλλαζα ούτε τόνο

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Καλως ηρθες Αvenger,
δωσε πολυ προσωπικο χρονο στο κουταβι σου τωρα τους πρωτους μηνες ωστε να νιωσει ασφαλες και να σε γνωρισει-αποδεχτει καλυτερα και να χτισετε ισχυρο δεσμο μεταξυ σας. Ειναι λογικο να ειναι φοβισμενο τις πρωτες μερες μιας και δεν ξερεις τι μπορει να εχει τραβηξει μεχρι να φτασει στα χερια σου (ταξιδι απο Σερβια, κατασταση που βρισκοταν εκει).
Το γαυγισμα δεν καταλαβα γιατι το αναφερεις, θελεις να ειναι φωνακλας ο σκυλος σου? Τα bullmastiff δεν γαυγιζουν ασκοπα.
Οσο για την βολτα τωρα μπορει να μην θελει να βγει απο την φωλια του (σπιτι σου) αλλα αργοτερα μπορει να μην λες δυνατα την λεξη "βολτα" για να μην παρασυρει τιποτα απο τον ενθουσιαμο του.
Εισαι τυχερος που μπηκες στο φορουμ αυτο γιατι θα βρεις πολλα χρησιμα αρθρα να διαβασεις και να σε καθοδηγησουν, και γενικα αλλα και για το bullmastiff.
Ανεβασε φωτο αν μπορεις να δουμε το κουταβι σου.

Avenger

Member
12 Δεκεμβρίου 2010
15
0
Ricos ευχαριστω πολυ! Οχι δεν θελω να ειναι φωνακλας αλλα και το καθολου γαυγησμα με ανυσηχησε. Εδω ειναι μερικες φωτο απο το κουταβι αλλα τις εχω σε link γιατι απο το forum δεν μπορουσα να τις ανεβασω.

bm3 | Flickr - Photo Sharing!
bm1 | Flickr - Photo Sharing!
bm2 | Flickr - Photo Sharing!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97