Bullmastiff - Γενικες αποριες για ολους τους Μπουλμαστιφαδες!

bullmastiff_chief

Well-Known Member
12 Μαϊου 2010
131
0
aleksandy!!! απ΄αυτα που εγραψες σιγουρα εχεις στο σπιτι σου ενα σκυλι που στο στηθος του κτυπαει η καρδια ενος αυθεντικου καθαροαιμου μπουλμαστιφ. σε πολλες περιπτωσεις στα "καθαροαιμα" , οταν ειναι προιοντα αιμομιξιας, βλαπτεται το ταμπεραμεντο, η διαπλαση και φυσικα η ανατομια του σκυλου ασε δε τα προβληματα υγειας που μπορει να προκυψουν. οταν προκειται ομως για επιλεγμενη και προσεκτικη εκτροφη οχι μονο τηρουνται τα προτυπα της εκαστοτε φυλης αλλα οι εκτροφεις με τη σειρα τους μπορουν να βελτιωσουν και την φυλη βγαζοντας πιο ομορφα, πιο δυνατα, πιο υγιει και με λιγοτερα πιθανα προβληματα υγειας σκυλια. τα μη καθαροαιμα σκυλια απο την αλλη μπορουν να συνδυασουν τις αρετες απ'ολες τις ρατσες καθως οπως ισχυει και με τους ανθρωπους μεταβιβαζεται στην επομενη γενια το πιο ισχυρο γονιδιο (που πολλες φορες αυτο δεν ειναι και το καλυτερο) παρτε για παραδειγμα τον Ταιγκερ Γουντς η προσωποποιηση της πανσπερμιας σε ενα ατομο.
Κορμοστασια κι αθλητικες ικανοτητες της μαυρης φυλης, αυτοσυγκεντρωση και πειθαρχια της ασιατικης φυλης και ασυγκρατητος σεξουαλικα ιδιον της λευκης φυλης (!) οκ μη βαρατε δεν ειχα τι να γραψω για τη λευκη φυλη. :) ελεγα λοιπον πως απο πολλες αποψεις τα μη καθαροαιμα μπορει να ειναι ισως και πιο ανθεκτικα αλλα φυσικα αυτο διαφερει απο σκυλο σε σκυλο, καθαροαιμο ή μη. η διαφορα ειναι πως με τις καθαροαιμες ρατσες ξερεις πανω κατω τι να περιμενεις. υπολογιζω πως η σαντυ σου θα γινει και μεγαλοσωμο σκυλι απο αυτα π εγραψες.
Ρικο συμφωνω πολυ με αυτα που λες και αλλη μια παρατηρηση ειναι πως τελικα οι αντρες φοβουνται πιο πολυ. ισως γιατι λογω αρχεγονων ενστικτων κι ορμεμφυτων καταλαβαινουν τον κινδυνο πιο πολυ απο τις γυναικες και ξερουν πως αν γινει μ@λ@κι@ αυτοι θα πρεπει να καθαρισουν.ΚΑΝΕΝΑΣ αντρας δεν μου ζητησε να χαιδεψει το σκυλο μου ενω πολλες φορες αλλαζουν πεζοδρομιο, μπαινουν σε μαγαζια, τραβανε τα βυζια τους ή περιμενουν στα αυτοκινητα - κι εκει εχω παρατηρησει τον Τσιφ να μυριζεται εντονα τον αερα εχοντας στραμμενο το κεφαλι του προς το μερος τους, νομιζω πως μυριζει τον φοβο τους ετσι - ενω αρκετες γυναικες και μικρα παιδια ερχονται απ'το πουθενα και μου ζητανε να τον χαιδεψουν. Το κορυφαιο που εχει τυχει και μου απεδειξε πως τα παιδακια ειναι πιο εναρμονισμενα με τη ζωη και τη φυση ειναι πως πολλες φορες μικρα παιδακια βλεπουνε τον Τσιφ ο οποιος ζυγιζει 2 φορες οσο αυτα και μου λενε "Μα αυτος ειναι μικρος! " και φυσικα εδω το μπουλμαστιφ αποδεικνυει περιτρανα ποσο τρυφερο ειναι κοντα σε ενα παιδι και ποσο προσεκτικος ειναι διπλα τους.
Και τελος Τζον! Η Μοκα σου ειπα πως για θηλυκο θα ειναι απο τα μεγαλα του προτυπου. κορη του τεραστιου Cargo ουσα και επειδη την εχω δει απο κοντα εχει ισως την καλυτερη κινηση που εγω εχω δει σε θηλυκο σκυλι.
Τελος αν ασχολιομασταν τοσο πολυ με την οικονομια της χωρας οσο και με τα σκυλια μας ισως λεω ισως να μην ειμασταν αυτη τη στιγμη σε τοσο δυσμενη οικονομικη θεση! ;)

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Ανέβασα μερικές νέες photos στο θέμα http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?10302-Alek-Sandy/page5 αν θέλετε να δείτε.

Μια που το θέμα είναι περί αποριών θα ήθελα να ρωήσω το εξής: Γνωρίζω ότι συνηθης πάθηση της φυλής είναι η δυσπλασία των ισχύων. Διάβασα κάπου στο forum ότι χαρακτηριστικό είναι το τρέξιμο του λαγού (τα πίσω πόδια μαζί). Η δικιά μου τρέχει συνήθως έτσι και έχω μια μικρή ανησυχία. Είναι φυσιολογιό το τρέξιμο έτσι και το πρόβλημα είναι όταν βαδίζει υπό κανονικές συνθήκες ετσι? Είναι επειδή είναι ακόη κουτάβι? Ή πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ??

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ανέβασα μερικές νέες photos στο θέμα http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?10302-Alek-Sandy/page5 αν θέλετε να δείτε.
Φίλε Aleksandy, είδα τις φωτογραφίες και απαντώ εδώ: Καταρχήν, η Sandy είναι πανέμορφη!!! Δεύτερον (συγχωρήστε με όλοι σας για την έλειψη μεγάλης εμπειρίας) αν δεν μας έλεγες ότι είναι μόνο 75% bullmastiff, προσωπικά δεν θα καταλάβαινα τίποτα, μέχρι στιγμής. Ξέρω, βέβαια, ότι φίλοι μας όπως ο solco, ο kos, ο Teobullmastiff, ο Ricos κλπ., θα μπορούν να μου εξηγήσουν διάφορες λεπτομέρειες, αλλά αυτή τη στιγμή εγώ δεν τις βλέπω.
Να σου ζήσει και πάλι!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Μια που το θέμα είναι περί αποριών θα ήθελα να ρωήσω το εξής: Γνωρίζω ότι συνηθης πάθηση της φυλής είναι η δυσπλασία των ισχύων. Διάβασα κάπου στο forum ότι χαρακτηριστικό είναι το τρέξιμο του λαγού (τα πίσω πόδια μαζί). Η δικιά μου τρέχει συνήθως έτσι και έχω μια μικρή ανησυχία. Είναι φυσιολογιό το τρέξιμο έτσι και το πρόβλημα είναι όταν βαδίζει υπό κανονικές συνθήκες ετσι? Είναι επειδή είναι ακόη κουτάβι? Ή πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ??
Ολοι μας ανησυχούμε (όσοι έχουν μεγαλόσωμο ή γιγαντόσωμο σκύλο) για τη δυσπλασία. Αρκετά σκυλιά έχουν ένα χαμηλό βαθμό δυσπλασίας και ζουν με αυτό, μέχρι τα βαθιά γεράματα, χωρίς να προβληματιστούν αυτά ή οι ιδιοκτήτες.
Ναι, το τρέξιμο του λαγού είναι χαρακτηριστικό της δυσπλασίας, αλλά σε πιό μεγάλη ηλικία. Κάποια σκυλιά το κάνουν και, εκεί που αρχίζει η αγωνία σου, το γυρνάνε σε κανονικό τρέξιμο.
Ενα άλλο σύμπτωμα, πιό σοβαρού βαθμού δυσπλασίας είναι στο περπάτημα: Τραβάνε ένα ή και τα δύο πίσω πόδια προς τα έξω, κάπως περίεργα. Και πάλι, όμως, αν αυτό το δεις να συμβαίνει για λίγες μέρες, θα μπορούσε να είναι μία θλάση κλπ.
Ο βαθμός δυσπλασίας φαίνεται μόνο με τις ακτινογραφίες, σε ηλικία (διορθώστε με αν κάνω λάθος) 16-18 μηνών. Και πάλι, τις ακτινογραφίες αυτές πιστεύω (ταπεινή άποψη) ότι θα πρέπει να τις στείλει κάποιος στο εξωτερικό, αν θέλει να είναι σίγουρος για τις λεπτομέρειες.
Μεγάλο θέμα...

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
... αν δεν μας έλεγες ότι είναι μόνο 75% bullmastiff, προσωπικά δεν θα καταλάβαινα τίποτα, μέχρι στιγμής.
Όλα τα κουτάβια της γέννας ήταν εμφανέστατα bullmastiff. Πρέπει να έχει δυνατά γονίδια και να "τρώνε" τα υπολοιπόμενα του μπασταρδέματος. Βέβαια η γιαγιά της ήταν κάποια ψιλο-συγγενής ράτσα. Στην αρχή μου είχαν πει dogue de bordeaux, μετά μου είπαν pitbull, δεν έχω ιδέα πραγματικά. Τέλος πάντων, εξελίσσεται πράγματι σε ένα όμορφο bullmastifάκι :)

Ευχαριστώ για τις ευχές...

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Όλα τα κουτάβια της γέννας ήταν εμφανέστατα bullmastiff. Πρέπει να έχει δυνατά γονίδια και να "τρώνε" τα υπολοιπόμενα του μπασταρδέματος. Βέβαια η γιαγιά της ήταν κάποια ψιλο-συγγενής ράτσα. Στην αρχή μου είχαν πει dogue de bordeaux, μετά μου είπαν pitbull, δεν έχω ιδέα πραγματικά. Τέλος πάντων, εξελίσσεται πράγματι σε ένα όμορφο bullmastifάκι :)

Ευχαριστώ για τις ευχές...
Ειχε ενα πιτμπουλ ο ξαδερφος μου το οποιο ηταν 75% πιτμπουλ και 25% μπουλμαστιφ. Το σκυλι αυτο δεν εμοιαζε σε τιποτα σε μπουλμαστιφ και νομιζες οτι ηταν καθαροαιμο πιτμπουλ.Καπως ετσι θα γινει και η δικη σου αντιστοιχα. Και αυτο γιατι υπαρχουν πολλα κοινα στοιχεια στις δυο ρατσες εξωτερικα.

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Χαιρομαι που διαβαζω τις αποψεις σας φιλοι μου, γιατι ετσι εχω μια παραπανω ιδεα για την φυλη μας. Εμενα ο Σολο ακομα δεν εχει εκφρασει ενστικτο προστασιας, δεν εχει χρειαστει και ποτε, και ακομα δεν εχω διακρινει κατι τετοιο. Βεβαια στον δρομο οποιον συνανταμε αλλαζει πεζοδρομιο (στην κυριολεξια) παρολο το χαζοχαρουμενο περπατημα του, μιας και ειναι ηδη αρκετα μεγαλοσωμος και αποτρεπτικος. Ωστοσο στο σπιτι οποιος ερχετε ειναι μες την τρελη χαρα, και δεν ξερω αν θα ειναι ετσι ακομα και αν καποιος μπει χωρις να τον εχω δεχτει εγω ή καποιος απο την οικογενεια μου. Επισης δεν εχει εκφρασει επιθετικοτητα ή κυριαρχια σε αλλον σκυλο ακομα. Τωρα εμαθε να μαρκαρει στο παρκο, οποτε ειναι πολυ νωρις ακομα για να εχω αποψη του πραγματικου του χαρακτηρα.Ειδωμεν...
και εμενα ο αμπνταλος μου το ιδιο κανει (ειναι ακομη 6 μηνων) και αναρωτιεμαι ποτε θα σταματησει να θελει να γλυφει τους παντες...
τελος παντων ,ελπιζω να γνωριστουμε απο κοντα με τους υπολοιπους σε καποια εκθεση,σκεφτομαι να τον παω στην διεθνη εκθεση του ΚΟΕ στην θεσσαλονικη τον οκτωμβριο..
Πριν μερικες ημερες πηγαμε στην εκθεση στην Πρεβεζα,αν μπορεσω θα ανεβασω καμια φωτο αργοτερα(θα ανοιξω ομως νεο θεμα για να μην ειμαστε off topic)

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
81..jpg

αντε παρτε μια για να δειτε οτι δεν μας καθετε με τιποτα η τριτη θεση και θελουμε να ανεβουμε οπωσδηποτε στην πρωτη!
αλλες φωτο θα βαλουμε στο αλμπουμ μας...

Attachments

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Πολύ όμορφος ο Καισαράκος! Πάντα τέτοια!!!:D:D
Αντε και για πρωτιά, μιάς και είναι αρκετά ξεροκέφαλος και θα τα καταφέρει!!!:)

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Πολύ όμορφος ο Καισαράκος! Πάντα τέτοια!!!:D:D
Αντε και για πρωτιά, μιάς και είναι αρκετά ξεροκέφαλος και θα τα καταφέρει!!!:)
ευχαριστουμε ευχαριστουμε,οσο για την ξεροκεφαλια τι να λεμε τωρα...τα ξερεις και μονος σου!

bullmastiff_chief

Well-Known Member
12 Μαϊου 2010
131
0
aleksandy ο σκυλος σου φοβερος! εμφανιασιακα τουλαχιστον σε καμια περιπτωση δεν θα μπορουσα εγω τουλαχιστον να πως δεν προκειται για 100% καθαροαιμο μπουλι! ισως μετα μπορει να φαινεται μπορει και οχι εκει ομως που μαλλον θα δεις καποια διαφορα αν εχει πιτ μπουλ θα ειναι μαλλον στη συμπεριφορα! ισως ειναι πιο δραστηρια και το θηλυκο πιο κυριαρχικο με τα αλλα θηλυκα μπορει ομως και οχι! samsok ο σκυλος σου κουκλος! φοβερο μπουλμαστιφ και μαρεσει που τον κρατας κομψο! σιγουρα σου αξιζει μια καλυτερη θεση στο διαγωνισμο! :)

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
aleksandy ο σκυλος σου φοβερος! εμφανιασιακα τουλαχιστον σε καμια περιπτωση δεν θα μπορουσα εγω τουλαχιστον να πως δεν προκειται για 100% καθαροαιμο μπουλι! ισως μετα μπορει να φαινεται μπορει και οχι εκει ομως που μαλλον θα δεις καποια διαφορα αν εχει πιτ μπουλ θα ειναι μαλλον στη συμπεριφορα! ισως ειναι πιο δραστηρια και το θηλυκο πιο κυριαρχικο με τα αλλα θηλυκα μπορει ομως και οχι! samsok ο σκυλος σου κουκλος! φοβερο μπουλμαστιφ και μαρεσει που τον κρατας κομψο! σιγουρα σου αξιζει μια καλυτερη θεση στο διαγωνισμο! :)
τα σπαει λεμεεεεε:)
αν τον αφησω βεβαια μπορει να φαει ολοκληρο μοσχαρι με την μια,αλλα λιγο η διαιτα λιγο οι βολτες κρατιομαστε λιγο fit, αυτος μαλλον πιο πολυ απο εμενα γιατι ενω μου αρεσουν τα σπορτ δουλευω πολυ και το κουταλοπηρουνο:)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
συγνωμη που δεν μπορω να γραψω,απλα δεν προλαβαινω λιγο αυτην την εβδομαδα...παντως οι απαντησεις των υπολοιπων γενικως με καλυπτουν.

*ο Τορο ειναι 15 μηνων και 3 εβδομαδων...και 55-56 κιλα περιπου.:D

bullmastiff_chief

Well-Known Member
12 Μαϊου 2010
131
0
Ουαοο!! μεγαλο αγορι!! εχει καμι προσφατη φωτο??
Απο χαρακτηρα πως ειναι; Εχει επιδειξει στοιχεια φυλαξης?

toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
By the way, Θοδωρή (toshko18) καλησπέρα.
Χαίρομαι που μιλάω μαζί σου από το forum.:) Η δικιά σου τι ηλικία έχει? Φωτογραφίες υπάρχουν για να μας δείξεις?
Καλησπέρα κύριε Γιάννη ( trademark by kos :D:D:D) Και εγώ χαίρομαι να επικοινωνώ μαζί σας και να μαθαίνω νέα σας
Sorry για την καθυστερημένη απάντηση...τώρα το είδα :rolleyes:
Η Μπέλλα μου είναι 14 μηνών τώρα. Έχω ανοίξει ξεχωριστό θέμα με φωτογραφίες και νέα της ΕΔΩ

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα κύριε Γιάννη ( trademark by kos :D:D:D) Και εγώ χαίρομαι να επικοινωνώ μαζί σας και να μαθαίνω νέα σας
Sorry για την καθυστερημένη απάντηση...τώρα το είδα :rolleyes:
Η Μπέλλα μου είναι 14 μηνών τώρα. Έχω ανοίξει ξεχωριστό θέμα με φωτογραφίες και νέα της ΕΔΩ
Θοδωρή γειά σου.
Τη Μπέλα την έχω δει και την έχω μελετήσει, εδώ και καιρό και είναι φανταστική σκυλίτσα!!! :)Εύχομαι να τη χαίρεσαι και νάναι πάντα γερή!

Οσο γι' αυτό το "κύριε Γιάννη" (του φίλου kos), με "σκοτώνει":mad:, μιάς και μου υπενθυμίζει πάντα την ηλικία μου, για την οποία βέβαια δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα.
Και, ευτυχώς, η ενασχόληση με τους σκύλους και η αυξανόμενη εμπειρία, "ρεφάρει" την μειούμενη σωματική δύναμη, έτσι δεν είναι; Η να παρατήσω τα δυνατά σκυλιά?:confused:

toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.
Όχι, να μην παραιτήσεις τίποτα!!! Ήταν προσπάθεια για αστειάκι. Όχι πολύ πετυχημένο μάλλον

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
... η ενασχόληση με τους σκύλους και η αυξανόμενη εμπειρία, "ρεφάρει" την μειούμενη σωματική δύναμη, έτσι δεν είναι; Η να παρατήσω τα δυνατά σκυλιά?:confused:
Τα δυνατα σκυλια σε κρατανε νεο και ακμαιο :cool: (ή σε γερνάνε πριν την ωρα σου :mad: :p )

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Τα δυνατα σκυλια σε κρατανε νεο και ακμαιο :cool: (ή σε γερνάνε πριν την ωρα σου :mad: :p )
Αυτό με προβληματίζει λιγάκι, Αρη και γι' αυτό προσπαθώ να μελετάω πολύ και να εξασκούμαι (λιγότερο από τη μελέτη:rolleyes:). Που να σου πω, κάποια στιγμή, τι σκύλο θα ήθελα να αποκτήσω...:cool:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Αυτό με προβληματίζει λιγάκι, Αρη και γι' αυτό προσπαθώ να μελετάω πολύ και να εξασκούμαι (λιγότερο από τη μελέτη:rolleyes:). Που να σου πω, κάποια στιγμή, τι σκύλο θα ήθελα να αποκτήσω...:cool:
Γιόρκι; :D