BSP (Bundersiegerprüfung) 2008

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
omarock γιατι οι βραζιλιανοι εχουν κανε εδω ; (βασικα αναρωτιεμαι τι θελουν να δειξουν )
[video=youtube;48ZYj51JXPI]http://www.youtube.com/watch?v=48ZYj51JXPI&feature=PlayList&p=84D4C16D55E8D25F&playnext=1&playnext_from=PL&index=70[/video]

περα απο την πλακα τωρα τα μαστιφ κατα την γνωμη μου - αν και δεν ξερω απο εργασια - δεν κανουν για την δουλεια , αλλος χαρακτηρας αλλος σωματοτυπος αλλες αντιδρασεις

ο στρατος θελει στρατιωτες τα φιλα , ντογκο , κανε εχουν αλλους ρυθμους υπακοης και αντιδρασης και αλλου τυπου πεισμα

Last edited by a moderator:

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Εδώ είναι ένα καλό σημείο να σταματήσουμε τον άσχετο σχολιασμό.
Αν κάποιος έχει να γράψει κάτι για το BSP (Bundersiegerprüfung) 2008 ή έστω για το BSP, πολύ ευχαρίστως.

Οτιδήποτε άλλο θα σβηστεί.

Ευχαριστώ πολύ!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Το Bundesiegerpruefung το δινω 5 με 10 χρονια ακομη αλλιως ξεκινησε και αλλου πηγε,το να χαλασω χιλιαδες σκυλια μονο για show και χωρις ορια δεν θα αντεξει ακομη για πολλη οι συλλογοι προστασιας στην Γερμανια ειναι ειδη επι ποδος,μπορει το λομπι να κραταει ακομη, αλλα ειναι στην Γερμανια σε πτωση,στο εξωτερικο ομως και ειδικα σε 3ες χωρες ανεβαινει ειδικα στις πρωην ανατολικες χωρες.
Οσο για τα Φιλα, ειπαμε δεν κανουν για αυτην την δουλεια και ειναι καλα ετσι οπως ειναι.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
εμενα παντως δεν μου αρεσε καθολου το χωροπηδητο,ειδικα στο δευτερο βιντεακι ο σκυλος κατανταει γελοιος.

Nikolaos

Member
16 Φεβρουαρίου 2009
5
0
σιγουρα ομως ειναι λιγοτερο γελειο και σαφως πιο δημιουργικο απο το να αφιερονουμε χρονο στο να μαθουμε το σκυλο να ισοροπει αντικιμενα στο κεφαλι του.
(καλο και αυτο αλλα δευτερευον)sch3 sch3 sch3

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
σιγουρα ομως ειναι λιγοτερο γελειο και σαφως πιο δημιουργικο απο το να αφιερονουμε χρονο στο να μαθουμε το σκυλο να ισοροπει αντικιμενα στο κεφαλι του.
(καλο και αυτο αλλα δευτερευον)sch3 sch3 sch3
ισα ισα δεν αφιερωσα σχεδον καθολου χρονο,ο σκυλος το ειχε μεσα του επειδη εχει την ταση να με κοιταζει συνεχεια στα ματια.
το sch3 sch3 sch3 ειναι για τους "σκυλους εργαλεια" ο δικος μου ειναι "pet"...!

Nikolaos

Member
16 Φεβρουαρίου 2009
5
0
ισα ισα δεν αφιερωσα σχεδον καθολου χρονο,ο σκυλος το ειχε μεσα του επειδη εχει την ταση να με κοιταζει συνεχεια στα ματια.
το sch3 sch3 sch3 ειναι για τους "σκυλους εργαλεια" ο δικος μου ειναι "pet"...!
ουτε αυτοι οι κορηφεοι κυναγωγοι εχουν αφιερωσει χρονο σε αυτο που σε πολλους μοιαζει γελοιο το εχουν εχουν μεσα τους τα σκυλια .και τι σημαινει σκυλια εργαλεια ?γεννιουνται ετσι η γινονται στη πορεια ?

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
ουτε αυτοι οι κορηφεοι κυναγωγοι εχουν αφιερωσει χρονο σε αυτο που σε πολλους μοιαζει γελοιο το εχουν εχουν μεσα τους τα σκυλια .και τι σημαινει σκυλια εργαλεια ?γεννιουνται ετσι η γινονται στη πορεια ?
δεν αμφιβαλω οτι το εχει μεσα του,αυτο το χωροπηδητο φαινεται οτι ειναι απο τον ενθουσιασμο κ τον χαρακτηρα του σκυλου.δεν αμφισβητω την δουλεια κανενος κυναγωγου!
το οτι εμενα δεν μου αρεσει κ το θεωρω γελοιο αυτο ειναι αχετο,οπως πολυ καλα προειπες οτι κ τα κολπα που μαθαινω στο σκυλο μου ειναι χαμενος χρονος.ειναι τι αρεσει στον καθενα.
αλλος θελει σουτσχουντ3 κ αλλος κολπα για το τσιρκο!
σαφως κ τα δυο!η βαση ειναι στο dna κ η εξελιξη στην εκπαιδευση του καθε σκυλου.

Nikolaos

Member
16 Φεβρουαρίου 2009
5
0
δεν αμφιβαλω οτι το εχει μεσα του,αυτο το χωροπηδητο φαινεται οτι ειναι απο τον ενθουσιασμο κ τον χαρακτηρα του σκυλου.δεν αμφισβητω την δουλεια κανενος κυναγωγου!
το οτι εμενα δεν μου αρεσει κ το θεωρω γελοιο αυτο ειναι αχετο,οπως πολυ καλα προειπες οτι κ τα κολπα που μαθαινω στο σκυλο μου ειναι χαμενος χρονος.ειναι τι αρεσει στον καθενα.
αλλος θελει σουτσχουντ3 κ αλλος κολπα για το τσιρκο!
σαφως κ τα δυο!η βαση ειναι στο dna κ η εξελιξη στην εκπαιδευση του καθε σκυλου.
χαμενος χρονος κατα την γνωμη μου με τον σκυλο δεν υπαρχει μπορει εμας να μας φαινεται χαμενος οχι στο σκυλο γι΄αυτο ειπα δευτερευον και οχι αχρηστο.και πιστευω οτι με σωστη σειρα και λιγο χρονο εχεις και sch3 και τσιρκο και κανεις το κεφι σου και εσυ και το σκυλακι

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
χαμενος χρονος κατα την γνωμη μου με τον σκυλο δεν υπαρχει μπορει εμας να μας φαινεται χαμενος οχι στο σκυλο γι΄αυτο ειπα δευτερευον και οχι αχρηστο.και πιστευω οτι με σωστη σειρα και λιγο χρονο εχεις και sch3 και τσιρκο και κανεις το κεφι σου και εσυ και το σκυλακι
εχεις απολυτο δικιο,ειναι θεμα προτεραιοτητων!αντε λοιπον καλως να γινεις αριστος εκπαιδευτης-ερεθιστης κ να εχει την τιμη ο Αδης να σε "δαγκωσει";)

Nikolaos

Member
16 Φεβρουαρίου 2009
5
0
εχεις απολυτο δικιο,ειναι θεμα προτεραιοτητων!αντε λοιπον καλως να γινεις αριστος εκπαιδευτης-ερεθιστης κ να εχει την τιμη ο Αδης να σε "δαγκωσει";)
''ευχαριστω''αλλα οι στοχοι ειναι αλλοι sch3 sch3 αντε και sch4. τιμη μου και μενα ενα ''δαγκωμα'' απο τον Αδη

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Να κάνω μια ερώτηση?
Δεν γνωρίζω, ρωτάω..:):)

Γιατί είναι απαραίτητο να κάνει ένας σκύλος που έχει καλο DNA να κάνει sch?

Δηλαδή δεν μπορείς να έχεις ένα σκυλί που τυχαίνει να έχει καλές προϋποθέσεις για σωματοφυλακή να το θέλεις για pet μονο?
Κάνεις έτσι κάποιο κακό στο σκύλο?
και αν τελικά ναι.., ο σκύλος είναι όπλο δημιουργία δικια μας για εμάς..
η απλά τον χρησιμοποιούμε ανάλογα τα "θέλω" μας..?

Είναι υποχρεωμένος ένας ιδιοκτητης που ο σκύλος του μπορεί να είναι καλός για sch να το κάνει?

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Να κάνω μια ερώτηση?

Δηλαδή δεν μπορείς να έχεις ένα σκυλί που τυχαίνει να έχει καλές προϋποθέσεις για σωματοφυλακή να το θέλεις για pet μονο?

Είναι υποχρεωμένος ένας ιδιοκτητης που ο σκύλος του μπορεί να είναι καλός για sch να το κάνει?
απαραιτητο δεν ειναι τιποτα!!!ειναι επιλογη σου να δουλεψεις με το σκυλο σου οπως εσυ επιθυμεις!φυσικα εργασιακες φυλες οπως ο γερμανικος ποιμενικος εκτραφηκαν για να δουλευουν ως ποιμενικοι,σκυλοι προστασιας κ πολλαπλων καθηκοντων οποτε καλο ειναι αυτοι οι σκυλοι να μπορουν να διοχετευουν την ενεργεια τους σωστα για να ειναι υγιεις κ στο μυαλο κ στο σωμα.
μπορεις να κανεις παρα πολλα πραγματα με εναν γερμανικο,σχεδον τα παντα,απο σωματοφυλακη μεχρι κ agillity!ειναι σκυλος που παντα περιμενει να του αναθεσεις κατι...δεν εισαι ομως υποχρεωμενος να κανεις το αθλημα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
απαραιτητο δεν ειναι τιποτα!!!ειναι επιλογη σου να δουλεψεις με το σκυλο σου οπως εσυ επιθυμεις!φυσικα εργασιακες φυλες οπως ο γερμανικος ποιμενικος εκτραφηκαν για να δουλευουν ως ποιμενικοι,σκυλοι προστασιας κ πολλαπλων καθηκοντων οποτε καλο ειναι αυτοι οι σκυλοι να μπορουν να διοχετευουν την ενεργεια τους σωστα για να ειναι υγιεις κ στο μυαλο κ στο σωμα.
μπορεις να κανεις παρα πολλα πραγματα με εναν γερμανικο,σχεδον τα παντα,απο σωματοφυλακη μεχρι κ agillity!ειναι σκυλος που παντα περιμενει να του αναθεσεις κατι...δεν εισαι ομως υποχρεωμενος να κανεις το αθλημα.
Αρα είναι ένα σκυλί που χρειάζεται να κάνει πάντα κάτι δραστήριο..

Αρα ο οποιοσδήποτε έχει ένα σκυλί που έχει τύχει να είναι πολύ καλο στην σωματοφυλακή δεν είναι και υποχρεωμένος να το ακολουθήσει αρκεί να το εκτονώνει γενικά, σωστά?
Mιας και είναι σκυλί που δημιουργήθηκε για σωματοφυλακή αν δεν ασχοληθεί είναι μεγάλο πρόβλημα για το ίδιο το σκυλί?
Ποσα σκυλιά κάνουν την εργασία που δημιουργήθηκαν?
Αν εκτονώνεται επαρκώς υπάρχει πρόβλημα?

και στηρίζομαι περισσότερο σε αυτό το post:

Nikolaos

Member
16 Φεβρουαρίου 2009
5
0
Να κάνω μια ερώτηση?

το sch η το ipo κατα τη γνωμη μου ειναι μια εξεταση-(στοχος)κινητρο οπου χρειαζεται για να διατηρεις ως μεγαλη ηλικια τα ενστικτα του σκυλου πχ ενστικτο κυνηγιου,παιχνιδιου,επιβιωσης εμπιστοσυνης στον αρχηγο της ''αγελης''και γενικα να γυμναζεις το μυαλο και το σωμα.τοσο το δικο σου οσο και του σκυλου .εαν ο ιδιοκτητης ειναι δημιουργικος και σιγουρος μπορει ισως να κανει δουλεια και στο παρκο

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
shutzhund

σκύλος προστασίας

συντομογραφία : SchH :)
Πάει πια το Schutzhund... μας τελείωσε! Ήταν και αντίθετο με την φιλοσοφία όλου του παγκοσμίου κινήματος περί φιλικότερων προς το κοινό σκύλους και αντίστοιχης επικοινωνίας. Έτσι ο όρος (και μόνο ο όρος) άλλαξε το 2004 ο Γερμανικός Όμιλος Σκύλων Κυναθλημάτων (DHV) σε VPG που προέρχεται από το "Vielseitigkeitsprüfung für Gebrauchshunde" (προφέρεται "Φίλζάιτιχκαϊτσπριφουνγκ φιρ Γκεμπράουχσχουντε" :D - φτου, το "Σούτσχουντ" μπορούσες τουλάχιστον να το προφέρεις) και σημαίνει "Εξέταση πολυπλευρότητας για σκύλους χρήσης".

Ουσιαστικά και στην πράξη πρόκειται για το Σούτσχουντ που άλλαξε όνομα για να μην ακούγεται πια τόσο "κακό" και φοβάται ο κόσμος.

Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς!

Υ.Γ.: Ο πατρικός όμιλος του Σούτσχουντ, ο Γερμανικός Όμιλος Γερμανικού Ποιμενικού (SV) διατηρεί βεβαίως εντός Γερμανίας τουλάχιστον τον όρο "Σούτσχουντ", αλλά διεθνώς συμμορφώνεται με την ντιρεκτίβα του DHV

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
απλά είδαμε έναν σκύλο που μπορεί να συλλάβει όποιον του υποδειχθεί και που σίγουρα δεν πρόκειται να βγεί εκτός ελέγχου και να τον σκοτώσει-πράγμα ανεπιθύμητο στα σώματα ασφαλείας των πολιτισμένων κρατών

επίσης είδαμε έναν σκύλο που θα σε προστατέψει απο επικείμενη επίθεση χωρίς να κόψει μούρες και καρπούς στον πρώτο τσαντάκια

τώρα σκύλο που να τρώει τους ξένους νομίζω πως φιάχνεις εύκολα-απλά τον "αγριεύεις" με τους "τρίτους" απο μικρό και όποτε βλέπει ξένο "λυσσάει"
αν σου φύγει όμως απ τα χέρια μετά μάλλον θα καταλήξει σε ευθανασία και εσύ με μιά μυνησάρα

πολύ απλό και για να το συζητάμε ακόμα-αλλά η εποχή έχει απορυθμιστεί