οσο καλυτερη και πιο "πλουσια" ειναι η τροφη, τοσο λιγοτερο χρειαζεται να ταιζεις. η brit ειναι πολυς καλυτερης ποιοτητας απο την royal canin.Γεια σας!
Ξανα ανοίγω το θέμα για να ρωτήσω και εγώ τη γνώμη σας κυρίως για ποσότητα( δίνω ακριβως ότι λέει το πινακακι με βάση τα τελικά κιλα). Δίνω Brit care σε κουτάβι(Labrador) και η ποσότητα μου φαίνεται λίγη. Συγκριτικά με royal canin maxi puppy που έδινα είναι σχεδόν τα 2/3 και στους επόμενους μήνες θα πάει και στο 1/2…
Ο κουταβος φαίνεται να πεινάει λίγο και να γκρινιάζει τις τελευταιες μερες που γίνεται 4 μηνων και ανοίγει σιγά σιγά η όρεξη. Τα κιλα του ανεβαίνουν μέχρι στιγμής (12.2kg/16 εβδομάδων), αν και βρίσκεται στα κάτω άκρα του μέσου όρου νομίζω.
Προς το παρόν δεν υποκύπτω γιατί ξέρω οτι τα Labrador έχουν τη τάση να γίνονται θερμοσίφωνες με ποδια αλλά απ την άλλη δε θέλω να υποσιτίζεται και να μην αναπτύσσεται σωστά.
Περιμένω τη γνώμη σας
οσο καλυτερη και πιο "πλουσια" ειναι η τροφη, τοσο λιγοτερο χρειαζεται να ταιζεις. η brit ειναι πολυς καλυτερης ποιοτητας απο την royal canin.
επειδη ειναι κουταβι, μπορεις καποιες μερες να δινεις λιγο παραπανω. 20 γραμμαρια ας πουμε... η μπορεις να δινεις και λιχουδιες αναμεσα στα γευματα, και να αρχισεις σιγα σιγα να δοκιμαζεις και αληθινα φαγητα, οπως λιγο γιαουρτακι, λιγο ασπραδι απο βρασμενο αυγο.... εχεις περιθωριο να τον ταισεις λιγακι παραπανω οσο ειναι μωρο. φυσικα χωρις υπερβολες, αλλα δεν θα παθει κατι με λιγο παραπανω φαγητοΣ ευχαριστώ για την απάντηση σου. Εγώ το καταλαβαινω αυτό και είναι λογικό, το στομάχι του σκύλου όμως; Λες η γκρίνια να είναι περιοδική και να περάσει;
Υποθέτω πως δίνεις γύρω στα 330gr την ημέρα (σερνικό υπολόγιζε ως βάρος ενήλικα τα 35 - 37 κιλά)
Κάπου στα 16κιλά θα έπρεπε να είναι τεσσάρων μηνών.
Αν θυμάμαι καλά το υπολόγιζα από την ημερομηνία γέννησης. Μην μένεις σε τέτοια λεπτομέρεια, υπολόγιζε με εβδομάδες και θα είσαι μια χαρά. Πρέπει να το ανεβάσεις λίγο, να ταΐζεις 3 φορές την ημέρα και θα δεις ανάλογα με την ανάπτυξη του σκυλιού.*χαζη ερώτηση. Την ηλικία θα την πάρω βάση βδομαδων Δηλαδή 16 εβδομάδες = 4 μηνων η βάση ημερολογίου πχ 1 Ιανουαρίου έως 1 Μαΐου.( κακό παράδειγμα γιατί είναι ο φλεβαρης μέσα που είναι κουτσος αλλά κατάλαβες.) Μικρή διαφορά μεν απλά για να ξέρω.