Tώρα το είδα αυτό το θέμα
Με τα Bracco Italiano έχω ένα πάθος εδώ και χρόνια, όπως και με πολλά άλλα της ομάδας 7.
Μελετάω αρκετά την φυλή, μιας και είναι στις 2 πρώτες μου επιλογές για τον επόμενο μου σκύλο, όταν και άμα με το καλό.
Γενικά είναι ένα κυνηγόσκυλο, με αρκετά καλή φήμη για το κυνήγι του, και ταυτόχρονα είναι σκύλος που θέλει να ζει με την οικογένεια, θα έλεγα ανθρωποκεντρικός, από αυτά που έχω διαβάσει.
Θέλει αρκετή καθημερινή εκτόνωση, γιατί όπως έιπε και η Στέλλα, μπορεί να είναι λίγο αργός,αλλά φημίζεται για την αντοχή του και την διάρκεια του.Έχει εξαιρετική όσφρηση, και μπορεί να εργαστεί σε όλους τους τύπους εδάφους.
Τα περισσότερα bracco τα πάνε καλά με τα παιδιά, με τους υπόλοιπους σκύλους, ίσως και με άλλα ζώα,αλλά σαφώς για κάτι τέτοιο χρειάζεται εκπαίδευση, μιας και μιλάμε για κυνηγόσκυλα.Γενικά είναι ευπροσάρμοστα και ήπιων τόνων σκύλοι,είναι λίγο επιφυλακτικά/ντροπαλά όπως είπε και η Στέλλα, και είναι σκύλος που θα γαυγίσει για να προειδοποιήσει συνήθως.Χρειάζονται κοινωνικοποίηση από μικρά γιατί είναι λίγο ντροπαλά.
Χρειάζονται εκπαίδευση,αλλά είναι σκύλοι που θέλουν να έχουν κάτι να κάνουν,και τους αρέσει να ικανοποιούν τον ιδιοκτήτη τους.
Φυσικά τους αρέσει πολύ το κυνήγι, και όπως οι Ιταλοί λένε "Το εργασιακό bracco είναι μια όμορφη Ferrari,ένα όχι εργασιακό bracco είναι ένα fiat βαμμένο με χρώματα της ferrari"
Tώρα πέρα από το καλαζάρ που αναφέρει η Στέλλα που ομολογώ πως δεν το είχα σκεφτεί, για θέματα υγείας χρειάζεται να προσέχουμε όπως και στα περισσότερα μεγαλόσωμα σκυλιά, τις σκάλες,τα πηδήματα και ότι μπορεί να βλάψει τα κόκκαλα τους, και να μην κουράζονται παραπάνω από όσο πρέπει τον πρώτο χρόνο της ζωής τους κλπ
Μιας και έχουν μεγάλα αυτιά χρειάζεται προσοχή και συχνό καθάρισμα.Με τα μάτια δεν έχουν ιδιαίτερα πρόβλημα, αλλά υπάρχουν σκύλοι με εντρόπιο όπως και cherry eye.
Η δυσπλασία δεν ξέρω αλήθεια αν είναι συχνό φαινόμενο, αλλά επιβάλεται να εξετασθούν οι σκύλοι που μπαίνουν στην αναπαραγωγή, οπότε φαντάζομαι πως θα είναι και θέμα της φυλής.
Επίσης έχουν και ένα θέμα με τα bendy legs,που απότι διάβασα όμως δεν είναι κληρονομικό, και είναι ένας από τους λόγους που πρέπει να προσέχουμε στον πρώτο χρόνο της ζωής τους όπως έγραψα και πιο πάνω.