υγιη μποξερ
καταρχας να σου πω συγχαρητηρια που δεν ετρεξες να παρεις ενα μποξερ στην τυχη απο κανα pet shop ή καμμια αγγελια.... (οπως εγω καλη-κακη ωρα ΤΟΤΕ...)
η συμβουλη μου ειναι να παρεις ενα κουταβι απο εναν ΚΑΛΟ εκτροφεα.οχι γενικα απο εκτροφεα..........
ζητησε πιστοποιητικα που να αποδεικνυουν οτι οι προγονοι του ειναι απαλλαγμενοι απο κληρονομικες αρρωστειες:
Aortic stenosis/sub-aortic stenosis (AS/SAS)
Boxer cardiomyopathy
Hip dysplasia
Hypothyroidism
Corneal dystrophy
Demodectic mange
Cancer
Allergies
Deafness
Αν βεβαια εχεις πραγματικα γερη τσεπη.. μπορεις να παρεις απο πετ σοπ ή απο αγγελια...(εξαλλου σκυλακια ειναι και αυτα,ψυχη εχουν και εχουν αναγκη και απο σπιτι και απο φροντιδα κλπ κλπ...) αλλα ετσι ρισκαρεις παρα πολυ να εμφανιστουν ασθενειες που η θεραπεια τους(ΑΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ) θα σου κοστισει τοσο απιστευτα ποσα που θα μπορουσες να ειχες παρει ολοκληρη οικογενεια boxer πρωταθλητων..
Δε θελω να σε τρομαξω αλλα δυστυχως τελικα ετσι ειναι τα πραγματα. Στα λεω απο προσωπικη εμπειρια.Εγω πηρα το δικο μου απο αγγελια διοτι τοτε οχι μονο δεν ειχα αρκετα χρηματα ωστε να ξοδεψω κατευθειαν και για boxer απο εκτροφειο αλλα και για τροφη παιχνιδια μαξιλαρια κοκκαλα και ιστοριες τετοιες, αλλα ημουν και της αποψης "ελα μωρε pedigree και αηδιες...., σιγα ολα τα σκυλια ειναι απιστευτη παρεα απο οπου και αν προερχονται, κλπ."
Για να μη στα πολυλογω, εκτος του οτι η αγγελια ελεγε ψεματα οτι τα κουταβια ηταν 1μιση μηνω,τελικα ηταν 30 ημερων με το ζορι...., το boxerακι μου ειναι μολις 1 ετους και εχει κανει 2 τριπλες οστεοτομες λογω δυσπλασιας ισχιου σε πολυ προχωρημενο βαθμο + οστεοαρθριτιδα(πραγμα σπανιο σε σκυλι 6 μηνων που ηταν τοτε!), αλλεργιες, δερματοπαθειες, κολιτιδα, εκτροπιο στα ματια, και παει λεγοντας ακομα......
Ξερεις τι ειναι να εχεις ενα κουταβι 6 μηνων και να σκεφτεσαι απο τοτε οτι σε ολη του τη ζωη απο εκει και στο εξης θα αγωνιζεσαι να το κρατησεις στη ζωη....? και οτι ακομα και αν κανεις τα παντα, αυτο σιγουρα θα φυγει πολυ νωρις καποια στιγμη......
μιλαμε για απιστευτη ταλαιπωρια του σκυλιου και οχι μονο.και ας μην αναφερθω ξανα στο κοστος...
υπαρχουν παντως καποια ελληνικα site που γραφουν τα εκτροφεια ανα ρατσα στην Ελλαδα. Εγω στη θεση σου θα τα επισκεπτομουν ολα και δε θα βιαζομουν για το ποιο εχει προγραμματισμενη γεννα πιο συντομα....
Παντως οποιαδηποτε απορια ή αλλη σκεψη εχεις αναφορικα με τα boxer θα χαρω παρα πολυ να σε βοηθησω