BITEWORK VIDEOS

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Άσχετο τελείως και ηλίθιο ερώτημα (συγγνώμη): Όλες αυτές οι κωλοτούμπες είναι ασφαλείς για τα σκυλιά? Ατυχήματα γίνονται? Το κεφάλι δεν είναι εκτεθειμένο σε περίπτωση πτώσης?
Πάντως απίστευτα εντυπωσιακό βίντεο!

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Δε νομίζω ότι είναι μύθος η ιστορία με τις ύαινες, θα συμφωνήσω μάλλον με το παρακάτω.
διάφορες ομάδες γκανκστερ, αλα Αμερικάνικο γκέτο κι έτσι, κουβαλάνε τις ύαινες μαζί τους όπως οι αμερικάνοι με τα πιτ κι άλλα παρεμφερή σκυλιά!
Είναι σε ένα στυλ επίδειξης δύναμης, ότι αυτοί κουμαντάρουν αυτά τα άγρια θηρία κι άλλες τέτοιες θεωρίες...
Ένας φίλος που έζησε κάποιο διάστημα στη Νιγηρία, τέτοιες καταστάσεις μου περιέγραψε. Μέχρι και στο δρόμο θα συναντούσες κάποιον με ύαινες και δε σε άφηνες να περάσεις (πεζός) αν δεν πλήρωνες διόδια!

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
κανεις αθλητης δεν ειναι ασφαλής

ουτε ανθρωπος ουτε σκυλος

ναι και ατυχηματα συμβαινουν αλλα ελάχιστα αναλογικα των αριθμο των σκυλων που εργαζοντε και συνηθως δεν ειναι σοβαρα

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
κανεις αθλητης δεν ειναι ασφαλής

ουτε ανθρωπος ουτε σκυλος

ναι και ατυχηματα συμβαινουν αλλα ελάχιστα αναλογικα των αριθμο των σκυλων που εργαζοντε και συνηθως δεν ειναι σοβαρα
Να κανω και εγω μια χαζη ερωτηση, μεχρι ποσο χρονων δουλευουν αυτα τα σκυλια και εαν εμφανιζουν μετα προβληματα

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Με "αυτά τα σκυλιά" τι εννοεις;
Είδαμε σκύλους με διαφορετικά "επαγγέλματα".

Οι σκύλοι "αθλητές" αγωνίζονται για λίγα χρόνια (4-5) και δεν έχω ακούσει να τους μένει κουσούρι (όχι σε αυτούς που δουλεύτηκαν σωστά τουλάχιστον). Όπως είπε κι ο Μάκης τα ατυχήματα συνήθως δεν είναι σοβαρά. Πιο σοβαρά πληγώνονται οι νεαροί σκύλοι. Είναι σωματικά πιο ευάλωτοι και εγκεφαλικά συχνά πρόωρα θαρραλέοι (ριψοκίνδυνοι). Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως το ξεπερνούν αρκετά εύκολα.

Οι σκύλοι που είδες (όλοι) γυμνάζονται σταδιακά σε σημείο να είναι τόσο δυνατοί, ευέλυκτοι και μυώδες, έτσι πληγώνονται πολύ δύσκολα (η ευελυξία προστατεύει τους μύες και με τη σειρά τους οι μύες προστατεύουν τα κόκαλα).

Οι σκύλοι της αστυνομίας (και ξέρω ΠΟΛΛΟΥΣ) σταματούν να δουλεύουν 8-9 ετών (αν και ξέρω σκύλα που παρα-ήταν καλή για να σταματήσει πριν τα 10!). Κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από τους αθλητές (εκ των πραγμάτων) και κάποιοι σταματούν νωρίτερα λόγο τραυματισμού. Κάποιο πεθαίνουν εν ώρα εργασίας.

Οι σκύλοι της αστυνομίας όταν παίρνουν σύνταξη (για τον οποιδήποτε λόγο) συνήθως χαρίζονται στον χειρηστή/συνεργάτη τους και ζουν το υπόλοιπο της ζωής τους στο σπίτι του.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
εξαρτατε για ποια σκυλια μιλάς και τι επίπεδο

απο αλόγιστη προπόνηση φυσικα και μπορει να δημιουργηθούν προβλήματα

ενα σκυλι που κανει ring πχ και περνάει τον τοιχο των 2+ μέτρων δεν το κανει καθε ημερα

αλλα και δεν αρχισε απο τα 2 μετρα

αρχισε απο κουτάβι απο 20 πόντους και σταδιακα μεγαλώνοντας και δυναμόνοντας εφτασε να το κανει

απο ενα σημειο και μετα η προπόνηση εχει την ενοια την συντηρησης και οχι της μαθησης ( εκπαιδευσης)

τα καλα εργασιακα σκυλια (σπορ) μπορουν να δουλευουν σε υψηλο επίπεδο μεχρι την ηλικια των 6 - 7 χρόνων (περιπου)

σκυλια σε αστυνομια δουλευουν μεχρι τα 10 ( δεν ξερω βεβαια με τι αποτελεσματικοτητα)

ενας γενικός κανόνας ειναι οτι οσο το σκυλι προπονειτε και οι απαιτησεις που εχουμε απο αυτο είναι αναλογα της ηλικίας του μπορει να δουλέψει για μεγαλο χρονικο διαστημα

προσωπικα ξερω ελληνικο ιχνηλάτη να κυνηγάει ΑΝΕΤΑ σε ηλικία 14 χρονών χωρίς να του λειπει τιποτα .............

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
To video στο 1:34 το εχω τραβηξει εγω στην Ολλανδια το 2001, ο σκυλος λεγεται Kimbo και ανηκει στον Toni Boeyen.Εκεινη τη μερα ο σκυλος ηταν με παυσιπονα γιατι δεν μπορουσαν να τον "αποροφησουν" οι ερεθιστες λογω ταχυτητας. Ημουν τυχερος γιατι γνωρισα κορυφαιους εκπαιδευτες και ειδα με τα ματια μου τη χαρα και τη λυπη καποιων που κουραστηκαν τουλαχιστον 2 χρονια για να φερουν ενα καλο αποτελεσμα στο αθλημα που αγαπουν.Αυτο αν μη τι αλλο λεγεται αφοσιωση.Οσο για πονους στη μεση και στους ωμους αλλο τιποτα. Εαν καποιος θελει μπορω να ανεβασω καποια βιντεο απο εκπαιδευση σε Ολλανδια αλλα και Ελλαδα.

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τι εννοείς με τα παυσίπονα;Δεν κατάλαβα!!!
Βιντεάκια πάντως εγώ θα τα δω με μεγάλη χαρά!:D:D

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Εννοω οτι ο Kimbo κατα την προετημασια του για τα regionals KNPV στην επαρχια του,απο την ταχυτατη επιθεση,εδειχνε οτι πονουσε στο λαιμο.Ηταν αποτελεσμα της αδυνατης κατα τη δικη μου αποψη απορροφησης των ερεθιστων που τον εκπαιδευαν. Στην Ελλαδα υπαρχει μια κορη του που την εχει ενας κατα την αποψη μου κορυφαιος αλλα οχι εμπορικος με την ευριτερη εννοια, εκπαιδευτης.

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
[video=youtube;U7HXQWA7bDk]http://www.youtube.com/watch?v=U7HXQWA7bDk[/video]

Κατι για την Dr Zhivago

[video=youtube;Szy9-H2-djc]http://www.youtube.com/watch?v=Szy9-H2-djc[/video]

[video=youtube;iG6AIO1jr5A]http://www.youtube.com/watch?v=iG6AIO1jr5A[/video]

[video=youtube;qTsZXz7WpOU]http://www.youtube.com/watch?v=qTsZXz7WpOU[/video]

Last edited by a moderator:

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
[video=youtube;w6rhuohq2Gk]http://www.youtube.com/watch?v=w6rhuohq2Gk[/video]

Την φωνη του ο Tonnie, την εχει κανει ετσι απο ατυχημα στα δαγκωματα !!!!!

Last edited by a moderator:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά

Merci!:D
(και για μένα ανοίγουν κανονικά)

Για τους τραυματισμούς, όντως πιο συχνά τραυματίζονται οι ερεθιστές.
Και αυτοί γυμνάζονται πολύ όμως για να μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά (ακόμη και με ασκήσεις με σάκο του μποξ δεμένο στο μπράτσο!)!

Πρόσφατα ένα "Ντομπερμανάκι" έσπασε την κλείδα ενός φίλου ερεθιστή....
.... εκείνος έφταιγε φυσικά. Τα λάθη πληρώνονται ακριβά σ' αυτή τη δουλειά.